Author Topic: Reálná mapa ČR  (Read 51103 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kuuubik

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #35 on: July 10, 2010, 05:01:28 AM »
A dá se ta mapa od někud stáhnout ??

Offline kaarfii

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #36 on: July 31, 2010, 10:11:06 PM »
Trochu upravená mapa ČR, co se týče pohoří a většiny větších měst. Bohužel je to jako scénář, jak udělat mapu v soubor *.ppm, absolutně nevím. Po stáhnutí přesunout do ...\Dokumenty\Simutrans\save.

http://www.edisk.cz/stahni/03257/Tschechische.sve_21.68MB.html

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #37 on: August 01, 2010, 12:10:48 PM »
Šla by z mapy vyčlenit nějaká část? Třeba Morava.

Offline Nemo

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #38 on: August 09, 2010, 10:52:19 AM »
kaarfii - chtěl jsem se kouknout na tvou mapu ale hra mi nahlásila chybu, chybí mi shaft_coal_mine_small. Můžeš mi to poslat? Dík

EDIT: Tak už netřeba, sehnal jsem. Mapa je to pěkná, docela sis dal záležet.
« Last Edit: August 11, 2010, 09:00:43 AM by Nemo »

Offline kaarfii

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #39 on: August 21, 2010, 09:15:37 AM »
Díky moc, ale asi jsem tam něco nedořešil. Byl bych radši, kdyby ji někdo převedl do formátu PPM, jako člověk tam budete myslím v mínusu na začátku.

Offline Mark Swabinski

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #40 on: October 01, 2010, 12:16:44 PM »
Nová Reálná mapa ČR!

První verze obsahuje pouze umístěná města (žádný průmysl a kulturní památky), zato je jich slušný počet - 834 přesně umístěných měst, obcí a městských částí. Pro spuštění vám stačí aktuální verze Simutrans.

Uložená hra - http://uloz.to/6015309/bingczechrepublic.sve

Screenshoty - http://cid-4636d6cbc54aec62.photos.live.com/browse.aspx/Ve%c5%99ejn%c3%a9/Simutrans

Na mapě budu ještě pracovat, hodlám přidat reálně rozmístěný průmysl a kulturní památky.

Přeji příjemné hraní.

PS: Pokud zjistíte, že některé podstatné město chybí, či je některé špatně umístěno, dejte vědět - opravím.
« Last Edit: October 01, 2010, 03:14:02 PM by Vojtěch Zicha »

Offline Lubak91

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #41 on: October 01, 2010, 02:37:00 PM »
A jaký je schodek rozpočtu veřejných služeb? Taky odpovídá realitě? :D

Edit: Aha, ono je to na tom obrázku... Holt přes mobil se to špatně prohlíží... Těch 28 melounů není moc...
« Last Edit: October 01, 2010, 02:44:13 PM by Lubak91 »
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline Mark Swabinski

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #42 on: October 01, 2010, 02:46:07 PM »
pouhých 27 miliónů v mínusu, uvidíme, až bude hotový průmysl :)

Offline kaarfii

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #43 on: November 28, 2010, 11:04:34 PM »
Jde se nějak posunout o ten rok zpátky? Mě to hodí na 1930, ale otřeboval bych začít od 1900...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Reálná mapa ČR
« Reply #44 on: November 29, 2010, 12:38:50 AM »
Tady si můžeš počíst. Vlákno "co s ohranou mapou"

Offline kaarfii

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #45 on: November 29, 2010, 02:48:23 PM »
TommPa9: Díky.

Offline NPete

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #46 on: March 22, 2011, 05:43:19 AM »
Klobouk dolů,jdu se vrhnout na tu mapu ČR jinak skvělá práce Vojtěchu

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #47 on: March 22, 2011, 03:11:29 PM »
Tu mapu hraju taky. Dej si pozor ať ti to utáhne počítač. Postupně se ta hra bude zpomalovat. Momentálně jsem v roce 2754 a mám zatím 787 souprav. A to ještě nemám hotovou osobku a pak budu dělat nějakou tu nákladní dopravu.

Offline Sim

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #48 on: March 22, 2011, 03:16:53 PM »
benpat > je to vuci tematu ponekud OT, takze se omlouvam - nicmene, kdyz uz jsi to nakousnul ... na jakym "zeleze" to hrajes? Ja nedavno porizoval notesa a jednim z pozadavku bylo, aby to bylo hratelne - nevim ted z hlavy, jak velkou mapu hraju (tusim cca 1280x1280), ale v soucasnosti mam ve hre asi 3500 souprav ... a se zobrazenim budov to uz moc hratelny neni. Hold mam asi ponekud velky naroky O:-)

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #49 on: March 22, 2011, 03:49:06 PM »
Tak ono 3500 souprav je krapet moc. Já mám navíc udělané z budov a stromů stíny. Hraju na NTB který jsem si koupil v říjnu. Můj je podobný tomuto http://notebooky.heureka.cz/lenovo-g560-59-054645/specifikace/. Akorát co jsem tak zběžně kouknul tak mám RAM 4 GB a díky 64bitovému systému je i využiju.

Offline Sim

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #50 on: March 22, 2011, 04:04:31 PM »
benpat > ty stiny, to se dela jak? Ja je mam urcite u stromu, ale netusil jsem, ze to jde vypnout nebo zapnout. A u domu uz vubec... takze treba by se to trosku "rozesviznilo", kdybych mohl jeste neco povypinat :-)

No a ten muj prcek na cesty je v podstate mensi bracha toho tvyho:

IP U165 K625/11.6"HD/C/4GB/500/4200/W7HP64

Displej: 11,6", 1366 x 768, lesklý, LED technologie, integrovaná webkamera 0,3 Mpix
Procesor: AMD Turion II Neo Dual Core K625 (1.50GHz)
Paměť: 4GB (2x2GB) DDR III 1066MHz
Disk: 500GB, 5400 otáček/min
Grafická karta: sdílená IG - ATi Radeon HD4200 - Hypermemory
Optická mechanika: Ne
Komunikace: Ano
Síť: LAN karta (RJ45) 10/100/1000 Mbps, Wifi b/g/n
Porty: 3x USB, eSATA, HDMI, D-Sub
Čtečka otisků prstu: Ne
Operační systém: Windows 7 Home Premium 64bit CZ
Baterie: 6 článková
Výdrž baterie: až 5 hodin
Záruka NTB: 24 měsíců
Rozměry: 290 x 25 x 193 (š x v x h)
Hmotnost: 1,5 kg


... drsny na tom je, ze to ma stejny rozliseni jako ten tvuj, ale pritom polovicni displej - takze z toho mam tak trosku pak 64 :-D ... a protoze to je na dany rozmery docela nabuseny, bohuzel tomu baterka moc nevydrzi - topi to jak kamna a diky tomu zere. Maximalni vydrz pri hrani jsem mel asi 2 hodiny a 40 minut.

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #51 on: March 22, 2011, 04:18:44 PM »
V nastavení zobrazení zatrhneš Průhledné skrývání objektů a ještě nastavíš Skryté městské budovy. Nevím jestli to pomůže na rychlosti, ale mi se to víc líbí, protože vídím na MHD.
NTB má výdrž při hraní SIMU cca. 3 hodiny, ale je větší. Nehřeje a je tichý (přeci jen je to Lenovo). U té výdrže záleží co vše vypneš a omezíš.
Osobně můžu propojit NTB s televizí přes HDMI kabel už jsem zkoušel hrát simutrans, ale rozlišení není OK (trochu kostičkované).

Offline Sim

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #52 on: March 22, 2011, 04:27:08 PM »
Jo takhle... to ja to pruhledne stinovani nemam rad, ja to vypinam uplne :-D Ale rikam si, jestli by treba nepomohlo vypinani zobrazovani chodcu ...

Rozliseni na TV je dano rozlisenim displeje, tam to neovlivnis - ja to zkousel na 26" s 1.920 x 1.080 a to je docela slusny kino :-) No a nejvetsi divocina byla, kdyz sem si na dvou monitorech (ale ne na notesu) roztahnul hru na cca 3400 x 900 ... a to uz bylo jak na tenise :-X

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #53 on: March 22, 2011, 04:48:52 PM »
Já mám uhlopříčku na TV 32 palců a taky s toho dostanu 1.920*1.080.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Reálná mapa ČR
« Reply #54 on: March 22, 2011, 05:07:30 PM »
Profilování hry běžící na max ukáže, že většinu výkonu sežerou cestující. Prý ještě nejvíc pomůže odstranit stromy. Nevím, nakolik tomu věřit...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline Sim

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #55 on: March 22, 2011, 05:49:00 PM »
VS > a zobrazeni cestujicich je v nastaveni hry, nebo save? Pokud by to bylo ve hre, bylo by pomerne snadne si na velkem kompu nastavit hrani i s pajdulacky, ale na notesu to ocesat.

S tema stromama me to nikdy nenapadlo resit, fakt je, ze jich je pomerne dost - na jednom policku podstatne vic, nez jinych objektu :-) Takze zejmena v rezimu "sledovani" vozidla to asi vliv mit bude.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Reálná mapa ČR
« Reply #56 on: March 22, 2011, 05:58:19 PM »
Ne cestující vybíhající z vlaků, ale ti virtuální před nástupem ;)

Přesně to nevím, ale je možné že v každé smyčce se posouvá "časometr" všech objektů ve hře, což by ukazovalo na stromy jako žrouty...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #57 on: June 01, 2011, 05:56:49 PM »
Tak po nějakém čase ozývám. Pokročil jsem s mapou ČR. Chybí jen lounsko a tratě v krušných horách. Ostatní tratě dobudovány, změněn koncept dopravy. Největší změna je mezinárodní provoz do všech stran, autoblok na koridorech, pak pár nákladů navíc, zahuštění měst u dříve budovaných tratích a úpravy některých tratí (např. na plzeňsku). Také jsem vybudoval tratě s muzejním provozem. Chci to sem znovu hodit. Nejdřív se ale zeptám je o tu mapu vůbec zájem?

Offline NPete

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #58 on: June 01, 2011, 07:06:06 PM »
Určitě rád se kouknu ......a poučím jak správně vkládat autobloky

Offline Nemo

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #59 on: June 01, 2011, 08:01:29 PM »
Rád se kouknu a možná bych ji i hrál, svoji mapu CR mám už dost ohranou. Jsem už v roce 2114 a mám 85 miliard peněz. Chtělo by to něco nového aby to bylo zase zajímavé.

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #60 on: June 01, 2011, 08:05:21 PM »
Ohranou mapu znám. Jsem v roce 2943 a mám na kontě 77 023 560 898 peněz přesně. Zítra to tu hodím.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Reálná mapa ČR
« Reply #61 on: June 01, 2011, 08:53:11 PM »
2943? to tě čeká jen 57 let a budeš nahranej (hraješ s osou?) v roce 3000 už je všechno zastaralý a nedá se nic stavět (jako infrastruktura)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Reálná mapa ČR
« Reply #62 on: June 01, 2011, 08:57:01 PM »
Jsem v roce (asi) 2040, na kontě mám (jen) téměř dvě miliardy ... a začínám se nudit. Ale to může být i tím, že (už) nemám kde zkoušet (nejen své) doplňky.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Reálná mapa ČR
« Reply #63 on: June 01, 2011, 09:05:20 PM »
No tak když už tady vytahujeme savy :D

1. (odložený) 2114, zapleveleno městy a továrnami něco kolem 100 miliard
2. aktivní save. rok 1934, 12 milionů, mnohem větší mapa, větší počet měst (tuším 410) a 23 bitů na měsíc takže pokud jsem to dobře spočítal zabere mi měsíc tak 2 hodiny

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #64 on: June 01, 2011, 09:07:17 PM »
Bohužel česká mapa je bez časové osy. Takže nic nezastarává, stromy jsou trvalé, jízdné se nesnižuje. Mapa je tvořena podle GVD 2010, některé věci jsou z GVD 2011 (např. plzeňská linka) a některé z budoucna. Viz. dodání 9 vozů 840 do Pardubického kraje.

VM: Taky se u te mapy začínám nudit, ale mám pořád co tvořit.

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #65 on: June 02, 2011, 07:11:39 AM »
Tak opět vydávám mapu ČR. Jak jsem již psal, je tam mnoho úprav. Pokud bude někdo namítat, že něco není až tak podle reálu (např. 4 koleje Praha-Kolín, nebo herkules Arivy do až do Prahy) tak je to přízpůsobeno Simutransu. Je tam směs GVD, provoz na muzejních tratích. Jančura má pronajaté soupravy od ZSSK. Na mapě jsou tři druhy napájecích souprav. Tak a čekám na reakce.

Varování: Pokud máte novejší Simutras jak 102.2.2 tak vám autoblok nepojede. Stáhněte si z uložto můj Simutrans ať vám vše funguje, ve složce je také save. taky se dejte pozor na uzly Praha a Ostrava. Občas se to zaseká.

http://www.uloz.to/9199524/simutrans-rar

A děkuji Lubakovi za návěstidla a 642ku. A samozřejmě ostatním za vozidla a ostaní věci také.  :D
« Last Edit: June 02, 2011, 09:23:15 AM by benpat »

stcz

  • Guest
Re: Reálná mapa ČR
« Reply #66 on: June 06, 2011, 02:00:55 PM »
Jak se už u toho simutransu nudim, začal jsem vytvářet taky mapu ČR (ve verzi 110). Dopravci zatím budou: ČD, ČSAD, Česká Pošta, MHD (všechny města), Student Agency. Mapa bude zaměřena především na infrastrukturu.

Můj první screenshot:

P.S. omlouvám se za špatnou kvalitu snímku.

Offline Sim

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #67 on: June 06, 2011, 02:15:43 PM »
benpat > koukal jsem na to a vypada to na jednu stranu supr - fascinuje me, jakou sis dal praci s tim, aby tam byly vlaky pojmenovane podle linek. Tohle je fakt lahudka.

Na stranu druhou me trochu mrzi, ze jsi to zjevne delal spis podle toho planu s poctem koleji, nez podle skutecne mapy. Konkretne treba nadrazi v Olomouci ma smer sever-jih a ty ho mas vychod-zapad, v Plzni mas trat na CeBudky vyvedenou az za mesto spolu s trati na Prahu, pricemz v realu se oddeluji hned u nadrazi. Pokud se nepletu, trat 180 mas "dokonce" vyvedenou z druhe strany :-D

Nicmene to jsou vsecko jen detaily, ktere pro nezemepisce maji vliv mizivy. Fascinuje me funkcni autoblok a pres relativne velke mnozstvi vlaku jejich minimalni zasekavani, ktere nejspis stejne souvisi s nactenim mapy.

Ovsem co se hratelnosti tyka, je to horsi - preci jen me vic bavi reagovat na vyvoj situace ve hre, kdy se mesta rozrustaji, jsou tam nove fabriky a ja to musim nejak resit. Tady to je moc pekny na koukani ... proste se na to divam jako na modelovou zeleznici :-)

Je tu jedna vec, co me mrzi asi vic nez vsecko ostatni ... a pritom to souvisi primo s mapou, resp. jejimi zdroji dat. Je to vyska / hloubka udoli ... proste mi to prijde takovy placaty ... v realu je zpravidla trat vedena podel reky aby nemusela mit prudka stoupani, tady to je jen proto, ze ji tam postavim. Ono to navic souvisi s tim, ze hra ma pomerne nerealne nastavene jizdni odpory - z hlediska financi i rychlosti je zpravidla vhodnejsi kopec prejet nez ho objizdet ... no a cely to tomu dodava pak jakousi pachut neceho, kde trat s minimem stoupani stavim spis jako bonus, nez jako efektivni variantu z nekolika moznych.

stcz > bude to vsecko v jednom, nebo kazdy bude mit svoji firmu?

Offline vlldy

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #68 on: June 06, 2011, 02:58:56 PM »
Tak se v tom celkem ztrácím  ???
Je tu nějaký odkaz na tu mapu s městy + průmyslem a pokud možno i s památkama ?

Omlouvám se ,že Vám přidávám práci ale ocení to myslím víc lidí :)

Offline benpat

Re: Reálná mapa ČR
« Reply #69 on: June 07, 2011, 07:15:05 AM »
Sim: Mám takový pocit , že tohle si už psal minule. Každopádně je to tvořeno podle podmínek na mapě, ony ty města (některá) už tam byla a já se musel nějak vlézt na tu mapu. To se týče i těch tratí. Pokud se nepletu tak minule se ti nezdála trať 160, teď 180.  :D Podívám se na to, ale asi s tím nic nepůjde udělat.

Autoblok je práce Lubaka. A co se týče rozrustání mapy, tak tam je to zastaveno z důvodu použití reálného počtu vozů a lokomotiv.

A co zahraniční provoz?