Author Topic: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj  (Read 22019 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MHD

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #35 on: January 03, 2012, 11:59:16 PM »
Zapni si noc...u mě svítí část oken, i když tramvaj je obsazena. Takže to není tak velký problém.

Jedině, když se používaji 1-políčkový stanice, to bude pořád polovičně svítit, protože zadní části nejsou naložený...

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #36 on: January 08, 2012, 03:44:03 PM »
Jedině, když se používaji 1-políčkový stanice, to bude pořád polovičně svítit, protože zadní části nejsou naložený...
No právě. To je to, co je divné. U tramvají není možné, aby svítila třeba jen jedna část podle toho, jak moc je obsazena. Ještě jsem neviděl jedinou tramvaj, u které bÿ bylo uvnitř zhasnuto i když zrovna nikdo nejel.

Stejně tak v soupravě metra se vždy svítí ve všech vozech - i když budou prázdné.

U některých (nejen) rychlíkových osobních vozů je možné, aby svítily podle toho, jak moc lidí v nich jede (rozsvícená a zhasnutá světla v kupé či nad sedadly v velkoprostorových vozech) - ale u tramvají to opravdu nejde.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline MHD

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #37 on: January 08, 2012, 09:56:07 PM »
Ale ten efekt je právě kvůli tomu, že přední část je naložená a proto tam je využitá freight image, a druhá půlka je pořád prázdná a hra využívá empty image...

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #38 on: January 08, 2012, 10:05:10 PM »
Pokud Václava chápu správně, pak by i emptyimage měly být rozsvícené... Svým způsobem to i dává smysl.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline MHD

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #39 on: January 09, 2012, 04:50:07 AM »
Vždyt' ale emptyimage jsou rozsvícené. Testoval jsem...

Offline Lubak91

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #40 on: January 09, 2012, 07:04:20 AM »
Když jsou emptyimage rozsvícené, na co má potom freightimage?
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #41 on: January 09, 2012, 08:44:46 AM »
Aby vypadaly jinak, byť jsou oba stavy rozsvícené? MHD dělal lidičky do oken, v rozsvícené verzi to vypadá dost dobře :)

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #42 on: January 09, 2012, 07:36:50 PM »
Když jsou emptyimage rozsvícené, na co má potom freightimage?

Pokud Václava chápu správně, pak by i emptyimage měly být rozsvícené... Svým způsobem to i dává smysl.
EmptyImage je (pokud vím) výchozí a pokud se použije jen tento, tak se zároveň použije i pro naložený stav. Takže potom není nutné použít FreightImage - který byl vytvořen především pro nákladní vlaky, nebo ne?

Takže použít FreightImage s odlišnou svítící barvou sice dává smysl - ale pokud vím, tak se okenní svítící barvy liší především tím, kdy se rozsvěcejí - nikoliv odstínem při svícení. Navíc si nějak nedokážu představit rozdíl ve dne.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline MHD

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #43 on: January 10, 2012, 06:59:54 PM »
To né. Ale jak VS napsal, nakreslil jsem v naloženým stavu lidi do oken. Ve dne to skoru není vidět. V noci tyto lidi udělaji 'stín' v rozsvětlených oknech. A proto freight image...

Luizmarlin

  • Guest
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #44 on: February 17, 2012, 09:29:16 AM »
Omlouvám se, jsem tu nový. Ale díky Vám jsem si stáhl dvojkolejnou trať na tramvaje i s depem. Hodně addons mám z vašich stránek Hlavně od TommPa9 z jeho stránek simutrans.eu, kdejsem se i již mnohem dříve zaregistroval. Ale chybí mi v tom novém depu tramvaje. Tak se chci zeptat zda jsou a nebo teprve budou. Jinak traťe jsou hezké.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #45 on: February 17, 2012, 09:44:32 AM »
Se Simutrans.eu nemám vůbec nic společného. To je stránka patřící Xlivesovi ;) ale je fakt že jsem "u něj" začínal no spíš ještě na simutrans.webz.cz ale to je dávná historie.
K tramvajím: nevím přesně na jakém principu fungují ale jestli se nepletu patří do skupiny silničních vozidel takže postav depo a elektrifikuj ho. Zatím je pokud vím k dispozici asi jen Oliverův (MHD) Ringhoffer. Potíž je v novém pozicování a často i v napsání nového daťáku (nebo jen přepsání údajů ve starém) a já nevím jak je na tom MHD s časem ale já jsem nějak zavalen jinými věcmi kolem a na simutransu stíhám maximálně hlídat forum :D

Luizmarlin

  • Guest
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #46 on: February 17, 2012, 03:48:28 PM »
Se Simutrans.eu nemám vůbec nic společného. To je stránka patřící Xlivesovi ;) ale je fakt že jsem "u něj" začínal no spíš ještě na simutrans.webz.cz ale to je dávná historie.
K tramvajím: nevím přesně na jakém principu fungují ale jestli se nepletu patří do skupiny silničních vozidel takže postav depo a elektrifikuj ho. Zatím je pokud vím k dispozici asi jen Oliverův (MHD) Ringhoffer. Potíž je v novém pozicování a často i v napsání nového daťáku (nebo jen přepsání údajů ve starém) a já nevím jak je na tom MHD s časem ale já jsem nějak zavalen jinými věcmi kolem a na simutransu stíhám maximálně hlídat forum :D

Elektrifikoval, ale žádná tram.vozidla krom trolejbusů se neobjevily. Ale nic neděje, rád si počkám. Vše sleduji, a musím Vás pochválit, díky Vám se hezky hraje.

Offline 13Bany

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #47 on: June 25, 2012, 06:27:18 PM »
Ahoj,
stáhl jsem si obousměrnou tramvaj a nefunguje mi to. V silničních vozidlech se neobjevuje ikona pro tramvaje a ani po elektrifikování depa se žádné tramvaje neobjevují. Pls, pomozte mi. Mám verzi beta verze 102.2.2.. Díky

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #48 on: June 26, 2012, 08:49:36 PM »
Máš stažená i vozidla? Hledáš to v depu silničních vozidel  mezi trolejbusy?

Offline 13Bany

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #49 on: June 27, 2012, 07:13:53 PM »
Ano, elektrifikuji si depo a hledám to tam... ale co jsem pochopil z diskuse, tak bych měl vidět novou ikonku i když si vyberu silniční vozidla... ta tam taky není. Stáhnul jsem si snad všechny vozidla a vozovny z tohoto vlákna.

Offline Vladki

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #50 on: June 28, 2012, 07:42:57 PM »
Ahoj,
stáhl jsem si obousměrnou tramvaj a nefunguje mi to. V silničních vozidlech se neobjevuje ikona pro tramvaje a ani po elektrifikování depa se žádné tramvaje neobjevují. Pls, pomozte mi. Mám verzi beta verze 102.2.2.. Díky

Zkus nejnovejsi verzi (110). Ja jsem dlouho hral verzi 100 a tam spousta addonu tady z fora nefunguje. Obvykle potrebujes stejnou nebo novejsi verzi nez kterou pouzil autor addonu (makeobj)

Offline 13Bany

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #51 on: December 02, 2012, 05:29:56 PM »
Ahoj,
tak jsem to nakonec rozchodil pro verzi 112... Akorát mě překvapilo, že souprava T3 zasahuje na dvě pole... Proč nezasahuje jen na jedno pole jako u jednosměrné tramvaje. Je to škoda. nejde to změnit? Když budu chtít provozovat soupravu, tak musím postavit zastávku na dvě pole...

Offline Sim

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #52 on: December 03, 2012, 10:34:34 AM »
13Bany > zalezi na tom, kolik vozu mas v souprave. Pokud jeden, bude ti stacit jedno pole (= kratka zastavka v realu) ... pokud vic, je to sice divny, ale je potreba zastavka delsi :-D

Offline 13Bany

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #53 on: December 03, 2012, 11:21:12 AM »
Jistě :-), ale když použiji jednosměrnou tramvaj, pak souprava tramvaje T3 (tedy dva vozy) se vleze na jedno pole, zatímco u obousměrné tramvaje už zabírá plochu dvou polí....(3xT3 zabere 3 pole!!!) Chápu, jak to vzniklo, pokaždé to dělal někdo jiný, ale můj dotaz zněl, zda by se to nedalo upravit, aby se souprava vešla na jedno pole. Pak totiž skoro nemá smysl tramvaje v městě zavádět, když se naplní jen 110 lidmi. Kde jaký autobus nebo trolejbus má pak vyšší kapacitu :-). já bych chtěl v "mém" městě zavést velkokapacitní dopravu, aby nemusel jezdit bus za busem... Podzemku tam nedám (jsem u vody) a musel bych překopat město, abych tam zavedl jednosměrnou tram (vlak) pro oba směry... Takže jediné, co mě napadá, je mít dvouzastávky, kde by zastavovaly 4x T3 (tedy 440 lidí), což by řešilo situaci... , ale i v menších městech chci mít 2xT3 na jednom poli. Ale pokud to nejde, nic se neděje, byl to jen dotaz.

Offline Sim

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #54 on: December 03, 2012, 05:18:38 PM »
Vsak ja vim, jak jsi to myslel a doufam zes pochopil me rypnuti :-)

... dotaz zněl, zda by se to nedalo upravit ...
- upravit by se dalo, ale neni to ucelem.

... nemá smysl tramvaje v městě zavádět, když se naplní jen 110 lidmi ...
- smysl to ma, jakmile zacne provoz ve meste houstnout, tramvaje (kolejove) budou jedine, ktere tim proklouznou bez ztraty kvetinky. Hra neni jen o kapacite, ale i o dalsich faktorech.

... Podzemku tam nedám (jsem u vody) ...
- to ma byt argument? Hra krtka umi i pod vodou, stejne jako v realu. V cem je problem?

... co mě napadá, je mít dvouzastávky, kde by zastavovaly 4x T3 (tedy 440 lidí) ...
- pokud to myslis s velkokapacitni dopravou vazne, musis mit i velkokapacitni zastavky. A dvouzastavka je ve velkych mestech naprosto bezproblemove minimum, spis je potreba pridavat "kapacitni cekarny" vsude kolem

... v menších městech chci mít 2xT3 na jednom poli ...
- chtit muzes :-D V realu v mensich mestech tramvaje nejezdi vubec a v tech vetsich jezdi bezne po jednom voze, jen ve spicce se jezdi v tandemu.

... Ale pokud to nejde ...
- jak uz jsem psal, jde to, ale nikdo to delat nebude. Proc upravovat neco, co funguje vcelku realne? Aniz bych chtel usili tvurcu nejak shazovat, silnicni tramvaje povazuju za slepou vyvojovou vetev, dokud "se nevymysli" zpusob, jak zaridit, aby jezdily jen tam, kde jsou koleje. Takze temi bych se jakozto argumentem moc neohanel.

Offline VTPsim

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #55 on: December 03, 2012, 05:53:35 PM »
Souhlas,Sime. Ty zřejmě používáš T3 od Haru a ne od Lubáka, to je ten problém. Ta první zmíněná totiž neodpovídá velikostí, zkrátka je moc krátká. Na jedno políčko se nevejde 28 reálných metrů (1 sólo vůz má 14 m). Dopuručuji si stáhnout T3 od Lubáka http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg43956#msg43956. Jednosměrný provoz jde také řešit pomocí výhyben, takže se celí město nemusí překopávat.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline 13Bany

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #56 on: December 07, 2012, 11:21:47 AM »
AD Sim:
Chápu, že to nikdo upravovat nebude a respektuji to, ale stále si myslím, že velikost těch T3 je neúměrná k jiným vozům ve hře a reálné to rozhodně není :-). 

Ad podzemí: to jsem nevěděl, že to jde. Ve 112 jsem to ještě nezkoušel, ale ve 110 mi to nešlo (asi jsem dělal něco blbě)

Ad zastávky: Nevím, co to je přibudovávat čekárny. Mám jednoduchou zastávku, kde mi někdy stojí i několik set lidí a no problem.

V Ostravě se jezdí v tandemu i mimošpičku a na některých linkách i o víkendu a někdy je i to málo:-).

Silniční tramvaj určitě není slepá vývojový větev. A je to podle mě jedna z největších chyb, že to tam není udělané.

Offline Sim

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #57 on: December 07, 2012, 12:00:15 PM »
13Bany > meritko tramvaji takto proste bylo stanoveno - ja ho neurcoval. Ale je blbost ted nejakou tramvaj delat mimo meritko tech ostatnich jen proto, aby zrovna tahle tramvaj vysla lip na zastavky.

Podzemi slo v teto podobe urcite uz ve verzi 100, mozna driv.

Cekarny - pokud mas zastavku na jedno policko, muze ti tam klidne stat 5000 lidi a na prvni pohled to nevadi nicemu. Ovsem hacek to ma: dalsi lidi uz ti -po prekroceni kapacity zastavky- pribyvat nebudou. Budou odmitnuti s tim, ze se nevejdou - proto taky ten :-( smajlik a pocet odmitnutych u nej v okne zastavky.

V Ostrave zastavky odpovidaji delce dvou tramvaji a nikdo se tomu nedivi :-D

Silnicni tramvaj je a bude slepou vetvi (= bez moznosti plnohodnotneho dodelani), dokud bude jako svuj podklad pouzivat specialni druh silnice. Resenim by bylo zavedeni specialni vrstvy (podobne jako uzka) a vyreseni kompatibility s ostatnimi vrstvami, ale to je mnohem vetsi orisek, nez se na prvni pohled zda => neverim, ze se tohle prosadi a bude fungovat lepe, nez klasicka kolejova tramvaj. Ta neni bez much, ale plne funkcni je. Potrebovala by hlavne doresit grafickou prioritu objektu (soubezna jizda s autobusem a problikavani, jizda pres krizovatky).

Offline meme

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #58 on: December 07, 2012, 02:10:09 PM »
13Bany Tak v Plzni nám taky jezdí  délkově 2x T3 /1,5 T3 [astra]  soupravy, s tím že zastávky jsou od 3 T3 do 6 T3


Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #59 on: December 07, 2012, 03:53:39 PM »
... případně 2x KT8 + 1x T3

Offline meme

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #60 on: December 07, 2012, 08:11:46 PM »
tak KT má délku 2 T3 ne ? :) (Nebo  ? :O )


Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #61 on: December 07, 2012, 10:18:39 PM »
Jde o to jakou myslíš ;) KT8D5 (hranatá) je tuším dlouhá jako 2 a 1/4 - 2 a 1/2  T3 KT3R (tuším že je to správné značení a hledat to nechci) je o dost delší protože to jsou v podstatě 3 T3 v jednom stroji (odhadem 2,5- 2,75 T3)

Offline meme

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #62 on: December 08, 2012, 10:38:34 AM »
T3 má 14 metrů, K3R-NT má 29m ;)


Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #63 on: December 08, 2012, 11:57:12 AM »
Nejak se mi horší odhad :D

Offline zdenekold

Re: Diskuze dvou- a Jednosměrná tramvaj
« Reply #64 on: August 28, 2014, 09:35:07 AM »
Můžu mít dotaz, kde se nachází nějaký komplet dvousměrné tramvaje? Ten odkaz na německých stránkách není funkční. Dík.