Author Topic: České budovy!  (Read 8520 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline richard.palach

České budovy!
« on: June 12, 2012, 07:53:14 AM »
Vždycky, když nakreslím nějakou budovu, dám se PNG :) Po Vašich připomínkách ji "zapakuji" :)


Pro začátek přidávám budovu do centra města :)


Tato budova bude mít ve hře svůj "vývoj" :) První obrázek je pro léta 1927-1965. V roce 1953 začala vysílat televize, takže druhý obrázek s anténou je pro roky 1953-2005. Poslední obrázek, na kterém jsou i satelity je pro roky 1996-konec hry :)


Budova je včetně zimní grafiky a nočního módu :)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České budovy!
« Reply #1 on: June 12, 2012, 09:00:49 AM »
Možná bych k té první verzi přimaloval nějaké vikýře a upravil barvu střechy. S nástupem další éry bych tam nechal ty antény a střešní okna a podobné nesmysly a položil tam šedivý eternyt. který by v rámci oprav v roce 93 nahradila taška bramac :D

Offline richard.palach

Re: České budovy!
« Reply #2 on: June 13, 2012, 03:13:53 PM »
Myslel jsi to s těmi vikýři nějak takto? Jinak eternitovou střechu chystám u jiných staveb :) Ale u té poslední vývojové etapy tohoto domu jsem udělal lepší střechu :)

Poslední obrázek je nově chystaná budova, ve které je dole samoobsluha a nahoře třeba kanceláře... Dostupné od r. 1962 do r. 2000, od r. 1980 do konce hry bude ještě jedna verze, kde budou svítící ty kostky s "nápisem" samoobsluha :D

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 23
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: České budovy!
« Reply #3 on: June 13, 2012, 07:29:53 PM »
Nevím, jestli to patří sem (Tom už to poklidí :D ), ale... Ještě bych možná zvážil druhou rotaci. Vypadá to docela divně, když jsou všechny budovy ve městě otočené jedním směrem.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline Lubak91

Re: České budovy!
« Reply #4 on: June 13, 2012, 07:42:18 PM »
Možná by stálo za to, udělat blok domů jako Václav...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 23
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: České budovy!
« Reply #5 on: June 13, 2012, 08:07:57 PM »
Problém s bloky je ten, že to strašně žere čas, pokud se dělají ručně. Ale určitě to za to stojí z hlediska koukání :)

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline Lubak91

Re: České budovy!
« Reply #6 on: June 13, 2012, 08:22:58 PM »
VS: Co tam žere čas? Mně žere čas výroba budovy ve sketchup, nastavení pohledu, export do 2D, úprava vyexportovaného obrázku, úprava obrázku pro simutrans, tvorba .dat, a zapakování, kontrola funkčnosti a pak opravování a opravování...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 23
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: České budovy!
« Reply #7 on: June 13, 2012, 08:41:35 PM »
No a Richard to dělá ve SketchUpu?

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline Lubak91

Re: České budovy!
« Reply #8 on: June 13, 2012, 08:46:31 PM »
Ne, ale já jo :D Tak se ptám, co může žrát víc času :P ;)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline richard.palach

Re: České budovy!
« Reply #9 on: June 13, 2012, 08:48:18 PM »
Já dělám vše jen v Malování :D Jinak já mám hrubé verze i domů v ostatních rotacích (jiných domů)... Jen jsem začal dokončovat tuto rotaci :)

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 23
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: České budovy!
« Reply #10 on: June 13, 2012, 08:55:24 PM »
Aha, tak to jo :)

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České budovy!
« Reply #11 on: June 13, 2012, 09:17:48 PM »
Tak blok domů v zásadě nemusí být sestaven z budov který vypadají jako přes kopírák... copa jsme někde v době socialistického realismu v praxi? (jen si představte mít na mapě 50 měst "ala Havířov") blok klidně ale doufám že jde nějak určit do dat, aby se rohová budova postavila "na rohu" bloku.

Offline richard.palach

Re: České budovy!
« Reply #12 on: June 14, 2012, 02:33:30 PM »
Dnes bych to chtěl zapakovat :) Mám ještě takový "technický" dotaz: Kolik mám dát level? Aby se to stavělo v centru města tak asi tak 50 (1. budova)? A ta druhá míň, protože patří na okraj města na sídliště...

Offline richard.palach

Re: České budovy!
« Reply #13 on: June 14, 2012, 02:50:41 PM »
Jinak mám v plánu někdy v budoucnu namalovat domy s podloubím, a ty by měly být úplně u radnice, takže budou mít nejvyšší level (59) pak domy do centra (nad 50) pak paneláky (45-15)... A zbytek rodinné domy :)

Offline Lubak91

Re: České budovy!
« Reply #14 on: June 14, 2012, 03:02:08 PM »
A co takhle radnici z jednoho města v podhůří Jeseníků? ;) Ten level bych dal nižší, kolem 40...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline richard.palach

Re: České budovy!
« Reply #15 on: June 14, 2012, 03:36:46 PM »
To by taky šlo, ale zatím je to vzdálená budoucnost :/

Offline richard.palach

Re: České budovy!
« Reply #16 on: June 15, 2012, 07:45:14 AM »
Tak! Přidávám první zapakované budovy :) Ještě jsem trochu upravil roky "objevení" a "zmizení" :) V zimní grafice je malé překvapení :)

Offline richard.palach

Re: České budovy!
« Reply #17 on: June 17, 2012, 05:48:29 PM »
Další budovy brzy budou!

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 23
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: České budovy!
« Reply #18 on: June 17, 2012, 07:06:26 PM »
"Jasné barvičky" obvykle neexistují... doporučji googlovat, sbírat fotky, zkoumat barvy na nich.

Jinak je to ovšem paráda :)

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline VTPsim

Re: České budovy!
« Reply #19 on: September 01, 2012, 08:04:42 PM »
Nedávno sem se pokusil o svoji první budovu. Nějak mi to ze začátku nešlo, nakonec jsem vytvořil budovu, která alespoň tak vypadá. Za každou připomínku budu rád :)
« Last Edit: September 11, 2012, 07:29:46 PM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České budovy!
« Reply #20 on: September 01, 2012, 08:18:59 PM »
můžu poprosit o znovunahrání obrázku?

(ach ta žlutá... nějak moc září, zkusil bych světlejší odstíny)

Offline VTPsim

Re: České budovy!
« Reply #21 on: September 02, 2012, 10:17:29 AM »
nějak se nechctělo zobrazit.
Žlutou sem zesvětlil. (až se mi zdá žeje to moc vybledlí) Výsledný pak. soubor sem změnil v původním příspěvku

Přidán needs_ground =1

« Last Edit: October 06, 2012, 07:02:23 PM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline VTPsim

Re: České budovy!
« Reply #22 on: September 17, 2012, 07:39:51 PM »
Další pokus o budovu, tentokrát úřad. Chyby komuntujte :)

ZRUŠENO
« Last Edit: May 18, 2014, 11:21:30 AM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České budovy!
« Reply #23 on: September 18, 2012, 04:01:47 PM »
dobrý jen nezapomínej u budov používat parametr:
needs_ground =1

a ještě něco, uprav barvu střechy na tom úřadě... svítí
« Last Edit: September 18, 2012, 04:34:41 PM by TommPa9 »

Offline VTPsim

Re: České budovy!
« Reply #24 on: September 18, 2012, 07:14:45 PM »
Quote
dobrý jen nezapomínej u budov používat parametr:
needs_ground =1
A k čemu slouží?
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České budovy!
« Reply #25 on: September 18, 2012, 07:39:55 PM »
K tomu abys měl pod budovou "vykreslené" pozadí. prostě aby při posunu mapy pod budovou nebyly mazanice... (jak to popsat) Když tam ten parametr nebude a ty budeš mít budovu, která bude využívat původní texturu z terénu pod ní stane se to, že při posunu se ti v prostoru základního čtverce bude vykreslovat šmouha postavená na tom tvým domečku... s tím parametrem budeš mít podklad stabilní.

Offline VTPsim

Re: České budovy!
« Reply #26 on: October 06, 2012, 06:51:12 PM »
Je tu další budova - Taková obyčejná bytovka (ve verzích šedý březolit a jedovatě zelená)+opravený Úřad

 ZRUŠENO
« Last Edit: May 18, 2014, 11:21:49 AM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České budovy!
« Reply #27 on: October 06, 2012, 06:54:04 PM »
Ještě bys mohl opravit ten rodiný dům ;) myslím přidat ten parametr o kterém jsem mluvil

Offline VTPsim

Re: České budovy!
« Reply #28 on: November 12, 2012, 08:52:12 PM »
A je tady pokračování bytovek, tentokrát zateplená s novou střechou a vikýři a bytovka jako řadovka. Chyby pište :)

ZRUŠENO
« Last Edit: May 18, 2014, 11:17:28 AM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Sim

Re: České budovy!
« Reply #29 on: November 16, 2012, 10:40:53 AM »
VTPsim > kdyz se maj psat chyby ... vykýř  ;)

Offline Vladki

Re: České budovy!
« Reply #30 on: January 17, 2016, 12:07:22 PM »
Trochu ozivim tohle forum, koukam ze jsou tady zajimave zapomenute domky. Jen bych napsal par postrehu k domeckum, ktere uz se dostaly do SVN (TommPa9, VTPSim).

- domky muzou mit 8 rotaci  - 4 pro radovy dum, 4 pro rohovou variantu. Poradi je nasledujic:
0 - vchod (ulice) na jih, 1 - vchod na vychod, 2 - vchod na sever, 3 -  vchod na zapad
4 - roh na JV, 5 - roh na SV, 6 - roh na SZ, 7 - roh na JZ

- bohuzel vsechny domky v SVN, ktere maji alespon dve rotace (panelaky, gottwaldov, bytovky), je maji presne naopak. (Pokud teda autorsky zamer nebyl stavet cinzaky kolmo na silnici). To neni problem opravit, ale je tu jeste jedna vec. Vsechny jsou prilepeny k silnici, takze po dvou rotacich od silnice "odskoci" do dvora. To jde opravit bud posunutim na stred policka a dokreslenim chodnicku ke vchodu, nebo pridanim 3. a 4. rotace. Prikladam upraveny gottwaldovsky (a nahravam do SVN).

- bytovky od VTPSima, maji zajimave varianty domu kde je jedna strecha zkosena (koncova) a jedna rovna - navazujici na dalsi dum. Bohuzel po odrotovani se ta zkosena dostane na druhou stranu a vznikne divna skvira mezi strechama - takze by to chtelo zase ty 4 rotace. Navic vzdalena hrana navazujici strechy ma jiny sklon nez hrana blizsi, je to videt kdyz postavis vedle sebe bytovky ruzne vysky.

Aji bych se do tech uprav pustil, ale tim ze je tech variant tolik (bytovky a panelaky) tak se mi do toho moc nechce. Leda ze by byly k dispozici nejake vicevrstve verze, kde by se uprava strechy/pozice/chodniku, udelala jednou a pak jen menily barvy a exportovalo.

- jeste jedna zajimavost - radove domy (bytovky, panelaky, i rodinne domky), ktere na sebe uzou navazovat, jde oznacit ze patri do stjeneho "clustru", a hra pak preferuje stavbu podobnych domku vedle sebe - tim by mohly vzniknout pekne bloky domu samy od sebe, pri generovani ci rozrustani mesta. Volba v dat souboru je napr. "clusters=1,3,5", jeden dum muze byt ve vice clustrech

RP: nechtel bys dodelat k tem svym domeckum i zbyle rotace? Aspon tu druhou? Mestskych domecku mame malo, a zasnezenych jeste min. Rad bych ty tvoje pridal do paku.