Author Topic: Jak dál s továrnami v cs.paku  (Read 19069 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline VTPsim

Jak dál s továrnami v cs.paku
« on: June 16, 2013, 08:03:49 PM »
Tak sem si řek jak dál s továrnami v cs.paku až jsem vytvořil tento seznam změn v průmyslu. Je to jen můj plán, takže nic konečného. Chtěl bych, abyste psali připomínky, změny a dovětky k tomuto seznamu (budu za ně jenom rád). Tak snad sem to téma průmysl v cs.paku trochu povznesl ;D



Co je stále potřeba udělat?
Automobilka
Autosalon
Cmelnice
Cukrovar
Čerpací stanice
Čerpací stanice
Drůbežárny
Lihovar
Masokombinát/Jatka
Mlékárna
Nakladatelství
Ovocný sad
Pivovar
Potravinářské závody
Sběrna odpodů
Sklárna
Tiskárna
Továrna
Továrna na elektroniku
Truhlárna
Vinice

... a další továrny mimo zásahu do PNG souboru


Seznam verze 1212015
« Last Edit: January 12, 2015, 10:13:07 PM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #1 on: June 17, 2013, 08:26:53 AM »
Hypermarket/Supermarket - změna grafiky by pomohla
Elektrárna na mazut - nahradit plynovou elektrárnou (ale kde vzít plyn?)
Kukuřičné pole - asi by to chtělo změnu doby uvedení do hry - nejsem si jist, jestli zrovna rok 1900 odpovídá českým reáliím
Pila - výroba hnojiva?; poněkud podivné
Potravinářský závod - navrhl bych spíš výrobu marmelád a kompotů
Továrna - výroba bavlny?; poněkud podivné; zvlášť, když to, co zatím vyrábí odpovídá podle spotřebovávaného materiálu (např.) hračkám
Čerpací stanice - nejsem si jist, ale prodej jídla spíš posunout až do novější doby

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Sim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #2 on: June 17, 2013, 10:58:28 AM »
Prodejnu novych vozidel bych bazarem nenazyval.

Jinak jsme se s Tommem nedavno bavili o tom, ze je vhodny upravit zejmena produkci a velikost skladu u prumyslu kolem roku 1900, aby to aspon trochu odpovidalo realite - tedy, ze na zasobovani nejake stredni fabriky staci par aut za den a ne nekolik vlaku.


Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #3 on: June 17, 2013, 12:57:14 PM »
Data uvedeni jsou v seznamu pouze orientační. Pila- výroba mulčovací kůry (což je podstatě hnojivo)
Marmelády a kompoty by patřily pod pojem zboží jídlo. Bavlna- to je navazující na zrušení bavlníkové plantáže (které v našich končinách nenajdeš) . ČS- jídlo by se mohlo dovážet pouze do tý nový
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline David

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #4 on: June 17, 2013, 03:43:22 PM »
Já bych i u těch zbylých továren změnil rok objevení ve hře na jiný než zrovna na rok 1900.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #5 on: June 17, 2013, 05:20:00 PM »
Pila- výroba mulčovací kůry (což je podstatě hnojivo)
Hlavním účelem mulčování je omezení růstu plevelů.

I když text na wikipedii říká, že se rozkladem mulčovacího materiálu zvyšuje podíl humusu v půdě - tak to ale není kůra, dřevo ani jehličí. Protože se rozkládají velmi dlouho - a hnojící účinek tedy není prakticky žádný.

Jediným mulčovacím materiálem, který se dá použít k hnojení je listí. To se rozkládá velmi rychle a tak skutečně dochází k zvyšování obsahu humusu v půdě.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline jk271

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #6 on: June 17, 2013, 07:36:48 PM »
Přidám pár komentářů k navrhovaným změnám v průmyslu:

1)
Docela šikovně je průmysl vyřešen v pak128.britain. Mají tam tam několik variant stejné továrny pro různá období. Továrny jsou pojmenované:
Tovarna1750, Tovarna1810, Tovarna1840, ...
Každá z továren má produkci odpovídájící době, ve které je dostupná a někdy se mění (v závislosti na době) jaké suroviny spotřebovává. Nejlépe je to vidět na stavebninách.

Mohli bycho si z toho vzít příklad. ... a nakonec to udělat v pak128.cz ještě lepší :)


2)
ad Bavlníková plantáž - zrušit)
    Souhlas. U nás se bavlna nepěstuje.
    Možná by šlo změnit na pěstování lnu.

ad Ropná plošina - zrušit)
    Souhlas. Nemáme moře, nemáme plošiny.

ad Elektrárna na mazut - zrušit)
    Souhlas.

ad Továrna - výroba bavlny
    Raději bych se zbavil bavlny úplně, než ji vyrábět v továrně. Nebo míst ní použít len. Tohle mi připadá trochu nešťastné.

Pamatuji si, že ve hře Railorad Transport Tycoon 3 bylo přístavy (jako továrny) , které měly zajištovat dovoz zboží ze zahraničí. Možná by šel udělat na dovoz bavlny přístav(továrna)

Mezi továrny na odstranění přidal "sádky"/"rybí hejno". Moře nemáme, tak jaký mořský rybolov. Rybníky nám musí stačit.

3)
Dovolil jsem si upravit překlady v simutranslatoru, jak bylo navrženo:
Líhně kuřat --> Drůbežárna - změněno
Uhelná elektrárna -->Tepelná elektrárna
Takže od teď by to mělo být opravené. Račte stahovat.

4)
Snížit produkci.
Současné továrny produkují extrémní množství výrobků.

Pokud by se snižovalo je o trochu, tak bych u většiny továren snížil produkci na polovinu,
u čepací stanice na čtvrtinu a následující továrny nechal beze změny:
Hlubinný uhelný důl
Automobilka
Cementárna

Podud by se dělalo důkladnější vyvažování produkce, šlo by toho využít, že při bits_per_month == 21 odpovídá "měsíční" produkce v simutrans zhruba denní produkci v normálním světě.

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #7 on: June 17, 2013, 07:54:27 PM »
jk271:
1) Docela dobrý nápad, to by celé vyřešilo
2) Balvna- nad tou jsem přemýšlel asi nejdéle, vyřešilo by to opravdu nějaký sklad s dovozem
3) Se sádkami souhlasím- zrušit
4) souhlas

Mulčovací kůra: asi máš pravdu, takže zrušit.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #8 on: June 17, 2013, 09:12:08 PM »
2)
ad Bavlníková plantáž - zrušit)
    Souhlas. U nás se bavlna nepěstuje.
    Možná by šlo změnit na pěstování lnu.
Pole lnu mohu dodat. Ale opravdu jen ta vlastní pole. Tam by problém s měřítkem z pak96.comic (ani po nutném zvětšení) nemusel být.


Zima bez sněhu
Jaro
Léto
Podzim
Zima s sněhem

Centrální budovu by však někdo musel udělat novou. Protože měřítko v pak96.comic je trochu jiné (o něco větší) než v pak128.

... a ani nevypadá moc česky.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #9 on: June 17, 2013, 10:07:36 PM »
Všechny připomínky jsou fajn ale v zásadě jsou zbytečné. Není nikdo kdo by maloval továrny.. městské stavby jsou tak nějak vrchol mé architektonické fantazie. Takže hlásí se někdo dobrovolně na fabriky? :)

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #10 on: June 18, 2013, 04:36:36 PM »
TommPa9:
Náhodou tvůj kravín a prior byly velice povedený.
Quote
Všechny připomínky jsou fajn ale v zásadě jsou zbytečné.
A právě proto jsem todle téma zakládal, aby budoucí tvořiči mohly postupovat podle nějakého plánu. Taky se připojím a zamlouvám si ovocný sad a úpravu supermarketu, hypermarketu a obchodního centra. Tam jsem to vymyslel následovně- od roku 1900 koloniál (ten si nezamlovám- jídlo, zboží, maso, mléčné výrobky, pečivo, ovoce), 1950 Obchodní dům (Prior od TommPa9- jídlo, zboží, maso, mléčné výrobky, pečivo, pivo, nábytek, elektronika, knihy, ovoce) a Konzum (Je na fóru- jídlo, zboží, maso, mléčné výrobky, pečivo, ovoce), 1990 Obchodní centrum (Beru si- jídlo, zboží, maso, mléčné výrobky, pečivo, pivo, nábytek, elektronika, knihy, ovoce) a Hypermarket (Beru si- jídlo, zboží, maso, mléčné výrobky, pečivo, pivo, nábytek, elektronika, knihy, ovoce, hnojivo- menší spotřeba než u OC) a Supermarket (Beru si- jídlo, zboží, maso, mléčné výrobky, pečivo, pivo, ovoce), konzum by pokračoval i po roce 1990

Nakreslit to není problém, ale problém je to napozicovat a vytvořit dat soubor (už jsem to zkoušel a byl stím problém)
A ještě jsem zapomněl na Jadernou elektrárnu- ta tady na fóru byla taky a do cs.paku by se hodila
Václav:
Pole je dobré a jakou budovu bych použil tu původní z Bavlníkové plantáže
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #11 on: June 18, 2013, 04:51:21 PM »
Tak fajn. S chutí do toho a půl je hotovo. Takže můžeme začít malovat. Grafika je to nejdůležitější. Zbytek se nějak zařídí. V každém případě můžu nabídnout sérii aut od zhruba roku 1908(?) pro dokreslení atmosféry. Nicméně zkušenosti mi říkají abych si nedělal nějaké extra naděje dokud nebude nějaká grafika hotová.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #12 on: June 18, 2013, 07:33:11 PM »
Václav:
Pole je dobré a jakou budovu bych použil tu původní z Bavlníkové plantáže
Tak já jdu to pole zařídit do velikosti pak128. Zbytek (dat soubory polí a centrální budovy - a centrální budovu) si (dámy a) pánové, zařiďte sami.


Budiž světlo, ...

Z přílohy je možno stáhnout pole lnu v velikosti pro pak128.
« Last Edit: June 19, 2013, 03:22:38 AM by Václav »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Vladki

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #13 on: June 19, 2013, 09:44:50 AM »
Kdyz uz se tady plka, tak se taky pridam se svou troskou do mlyna:

Moc se mi libi jak je udaleny prumysl v pak128.britain - zejmena koncove obchudky na 1 policko (jako moje samoska). Jenze to by znamenalo kompletne vsechno predelat, a to asi zatim neni v nasich silach. Takze nam nezbude nez postupne modifikovat to co je v pak128. Napr. supermarket, ktery zabira vetsi plochu nez ocelarna nebo rafinerie je opravdu ulet, navic kdyz v pohode stihne prodat kompletni produkci jednoho az dvou pivovaru.

Ropnych plosin a rybiho hejna bych se nezbavoval. Sice my more nemame, ale ne kazdy bude hrat cs.pak na mape bez more.

Skoda ze nejdou udelat fabriky ktery maji na vstupu moznost vyberu. Treba textilka nebo konzervarna. Ted se musi dodavat i vlna, i bavlna aby se vyrobilo nejaky obleceni, pritom v realu by stacilo jenom jedno z toho. Stejne tak konzervarna, jedno dela pastiky a lancmity jindy marmelady a kompoty...

Souhlas s vymenou bavlny za len, pridal bych chmelnice, vinice a ovocne sady, hospodu, uranovy dul a atomku.
Kukuricne pole a cely etanolovy prumysl bych vyhodil, misto nej bych radsi videl repu a cukrovar. Palirna slivovice ano, ale jiny design.

Na hnojivo se vykaslete, nerad bych se zacyklil jako v pohadce o kohoutkovi a slepicce -> drubezarna potrebuje zrni, a obilne pole potrebuje hnojivo, ktere produkuje drubezarna. Dokud nebudou ve hre nepovinne suroviny, ktere funguji jako boost (elektrika, cestujici, posta), tak nema smysl resit hnojivo a krmeni.

To ze v pak128 hodne fabrik zacina v roce 1900 je dano tim, ze kdyz v dat souboru neuvedes intro_year tak se doplni 1900. Sam jsem si myslel ze to proste bude "odjakziva" a ono ne.

Zmeny prumyslu v case se mi libi - treba stara automobilka by mohla prijimat: drevo, ocel a sklo; stredne moderni plasty, ocel a sklo, a nejmodernejsi jeste navic elektroniku.

Rad bych kdyby se ujala zmena pekarny a mlekarny tak aby to nebyly koncove body ale vyrobci jidla, ktere putuje dal do obchodu.

Les a ropne vrty by mohly byt rostouci - jako pole.


Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #14 on: June 19, 2013, 10:29:33 AM »
Ropnych plosin a rybiho hejna bych se nezbavoval. Sice my more nemame, ale ne kazdy bude hrat cs.pak na mape bez more.
... koneckonců, mapy ČR (a já mám nejraději tu největší, s velikostí 2000*1316) mají moře docela dost.


Skoda ze nejdou udelat fabriky ktery maji na vstupu moznost vyberu. Treba textilka nebo konzervarna. Ted se musi dodavat i vlna, i bavlna aby se vyrobilo nejaky obleceni, pritom v realu by stacilo jenom jedno z toho. Stejne tak konzervarna, jedno dela pastiky a lancmity jindy marmelady a kompoty...
Už jsem (před hodně dlouhou dobou) něco takového navrhoval, ale nějak se to nechytilo a diskuse upadla v zapomnění. Jediným výsledkem té diskuse je, že se již neobjevuje celý řetězec najednou, ale postupně.

Les a ropne vrty by mohly byt rostouci - jako pole.
Les - takhle už funguje docela dlouho. Stačí stáhnout zdrojové soubory z hlavního pak128.

Ropné vrty - ??? Nejsem si růstem polí ropných vrtů jist, ale budiž. Otázkou je maximální počet polí a rychlost růstu. Bylo by nepěkné, kdyby pole ropných vrtů rostla stejně rychle jako obilná pole nebo les.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #15 on: June 19, 2013, 02:08:32 PM »
V tuto chvíli si musíme položit základní otázku: Zda-li se má cs.pak ubírat směrem k co největší hratelnosti nebo aby se co nejvíc podobal českému stereotypu. Já se přikláním k té druhé verzi a proto bych ropnou plošinu (stejně je tam ještě ropné pole) a sádky (chovný rybník stačí) vyřadil
Ropné vrty - nechat jak jsou (u nás jich stejně je pomálu)
Kukuřičné pole bych nevyhazoval, mohlo by se zapojit do potravinářství
Řepa a cukrovar - dobrý nápad
Palírna slivovice - součást potr. závodu (moje již psaná výroba nápojů)
Vinice - taky dobrý nápad (víno jako samostatné zboží nebo jako nápoj - nebo-li vinice> potr. závod> obchody?)
Uranový důl - to jsem samozřejmě myslel k at. elektrárně

A jak psal TommPa9- nejdůležitější je grafika a až potom můžeme řešit od jakého roku bude dostupná a jakou bude mít spotřebu a výrobu
Václav: Ostatní továrny nechám teď stranou a modifikuji původní budovy bavlníkové plantáže a přidám je k poli (uvidíme jak to dopadne ;))
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #16 on: June 19, 2013, 07:35:59 PM »
V tuto chvíli si musíme položit základní otázku: Zda-li se má cs.pak ubírat směrem k co největší hratelnosti nebo aby se co nejvíc podobal českému stereotypu. Já se přikláním k té druhé verzi a proto bych ropnou plošinu (stejně je tam ještě ropné pole) a sádky (chovný rybník stačí) vyřadil
No, co takhle zlatá střední cesta? Vyřadit nevhodné suroviny a doplnit nutné - ale zatím nechat maximum původních zdrojů.

Vinice - taky dobrý nápad (víno jako samostatné zboží nebo jako nápoj - nebo-li vinice> potr. závod> obchody?)
Víno coby nápoj (lahvovaný) je k dispozici v francouzské sekci fora. Autorem je Gwalch.

Hotové (francouzské) objekty jsou ke stažení zde.

Václav: Ostatní továrny nechám teď stranou a modifikuji původní budovy bavlníkové plantáže a přidám je k poli (uvidíme jak to dopadne ;))
Na dat soubor polí bude dobré použít SVN. Ale na sf.net bylo několik změn - a tak nová adresa souborů je: http://sourceforge.net/p/simutrans/code/HEAD/tree/.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #17 on: June 20, 2013, 07:13:36 PM »
Takže budovy jsou hotové, dat. soubory napsané a teď to chce hodnotící komentář ;)
Aneb pole lnu (nebo by bylo lepší pole s lnem) už je hotovo. Len jako zboží se mi taky povedlo udělat. Dokonce jsem už přetransformoval textilku (oděvní závody) na len.

EDIT: A tady je to zapakováno. Ještě dotaz - Mám len nechat jako lehké zboží nebo to změnit?
« Last Edit: June 21, 2013, 04:29:44 PM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #18 on: June 24, 2013, 06:53:41 PM »
Tak a moje tvorba pokračuje dál a tentokrát se jedná o supermarket Levno (fiktivní název). Bude příjmat jídlo, zboží, maso, mléčné výrobky, pečivo, pivo, ovoce. Teď by to chtělo napozicovat, napsat daťák a zapakovat - to je pro mě ale španělská vesnice :-[
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #19 on: June 24, 2013, 07:07:10 PM »
No, já s pozicováním budov zkušenosti nemám. Protože všechny, které jsem zatím udělal, vždy kreslím tak nějak rovnou pozicované podle potřeby.

V TileCutteru je však možné napozicování dodatečně provést. Důležité je, aby odpovídal půdorys budovy. Což vypadá, že odpovídá.

Takže by to chtělo dodělat nějaké to parkoviště pro nákladní auta s zbožím - aby se vyplnil ten prázdný prostor za obchodem.
« Last Edit: June 24, 2013, 07:16:19 PM by Václav »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #20 on: June 24, 2013, 07:15:50 PM »
Jak to myslíš s tím parkovištem? Že by se zkrátil kus obchodu a za ním udělat náznak parkoviště pro zásobování?
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline greenling

  • Lounger
  • *
  • Posts: 1729
  • Total likes: 2
  • Helpful: 15
  • Simutransarchology it my hobby!
  • Languages: DE,EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #21 on: June 24, 2013, 07:19:15 PM »
Ahoj VTPsim
Vaše kupecký krám protože jsi namaloval vypadá opravdu dobře. :thumbsup:
Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #22 on: June 24, 2013, 07:34:35 PM »
Zkrátit? Proč zkrátit?

Aktuálně má ten obchod plochu 4*3 - ale čtverec (na kterém je nakreslen) má plochu, která umožňuje 4*4. Takže za obchod (tam, kde jsem to vyznačil šipkami) dodělat parkoviště pro nákladní auta s zbožím.

A jen tak mimochodem, plocha 4*4 umožní, že nebude nutné vytvářet alternativní otočení budovy. Což není zrovna nejsnadnější záležitost. A je úplně jedno, jaký program se k kreslení použije.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #23 on: June 24, 2013, 07:34:59 PM »
Jakákoliv budova musí obsahovat všechny možné rotace. Čtvercová = pořád stejná, stačí jedna grafika; obdélníková = min. 2; ostatní = potřebují všechny čtyři varianty.

Jinak mám pocit, že v tomto měřítku bývají střechy spíš rovné, ale to je celkem jedno :)

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #24 on: June 24, 2013, 07:37:33 PM »
Jakákoliv budova musí obsahovat všechny možné rotace.
To ano. Ale pro čtvercové stačí jeden obrázek - jak jste sám napsal.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #25 on: June 24, 2013, 08:02:32 PM »
Tak jsem udělal supermarket i se zadní parkovací plochou - možná by jí to chtělo zmenšit a naopak zvětšit parkoviště před supermarketem
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #26 on: June 24, 2013, 08:10:06 PM »
Myslím, že to není potřeba. Spíš tu zadní plochu něčím zaplácnout - aby nebyla tak prázdná. Nejlépe nějakým nákladním autem, možný je i kontejner na vyhozené zboží.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Vladki

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #27 on: June 25, 2013, 01:48:29 PM »
A co ten obchodak nechat bez te zadni plochy a trochu ho zmensit na 3x3. I tak je to desne veliky...

Nicmene pokud by byly vsechny 4 rotace, tak by sme mohli zaexperimentovat s nepravidelnym obchodakem do L, tak aby se do toho jednoho vynechaneho rohoveho policka mohlo dat nakladiste pro kamiony a realita by byla dokonala.

S tilecutterem sem si uz par zkusenosti nazbiral, takze klidne pomuzu.

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #28 on: June 25, 2013, 02:19:02 PM »
Všechny 4 rotace se mi fakt dělat nechce (už 1 rotace zabrala práce a času). A navíc už mám hotové kontejnery na odpad a sháním nějaké tahače. A pokud bych to zmenšil i z boku, tak zbude žalostně málo místa pro zákaznické parkoviště.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #29 on: June 25, 2013, 06:59:39 PM »
Připraveno k vaší poctě, už se nese žába v octě... i když tady se spíš nesou autíčka a vozíky... pokud jde o kontejnery na odpad můžeš použít mojí Tatru 815 8x8 Multilift s tím, že možná bude dobrý vyměnit kabinu... přece jen armádní zelená nebude asi to pravé ořechové...

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #30 on: June 26, 2013, 12:49:06 PM »
Teď už je supermarket se vším všudy :)
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Vladki

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #31 on: June 26, 2013, 03:24:19 PM »
Tak tady: https://uran.webstep.net/~vladki/simutrans/pak128/supermarket.unpacked/
To je nakrajeny, zkompilovany, a vubec... Malicko sem to musel seriznout - nebyl to presny kosoctverec, ale kosodelnik. DAT jsem vzal ze supermarketu z pak128, takze to funguje jako plna nahrada. Takze enjoy!

Zatim neotestovano ;)

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #32 on: June 26, 2013, 05:36:28 PM »
Vladki díky za napozicování. Daťák jsem upravil podle plánu, snížil jsem spotřebu a zavedl spotřebu nových produktů. Takže račte ozkoušet :)

Upravil jsem také Potr. závod, nově vyrabí nápoje (já vím že když ještě není ten sad že to vypadá divně)

Ještě jsem našel na fóru budovu hospody od TommPa9. Upravil jsem ji do této podoby. Ale chtělo by to rozdělit na 3 verze: 1900-1950, 1950-1990, 1990-nekonečno
Každá verze se bude lišit vozidlem před hospodou. Tahle verze tak odpovídá té poslední.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Vladki

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #33 on: June 27, 2013, 08:27:51 AM »
K te hospode... Co treba zvetsit zahradku - v nejstarsi verzi stinenou stromama, v moderni verzi stinenou reklamnimi slunecniky pivovaru Simupramen. A pro leta 1950-1990 by to chtelo neco jako samoska - plochou strechu... A taky vetsi okna ... Tohle staveni vypada spis jako statek nez jako hospoda

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #34 on: June 27, 2013, 10:06:21 AM »
Tahle hospoda je inspirovaná jednou z hospod kterou jsem kdysi našel na netu když jsem hledal typickou "zájezdní" hospodu... a asi to bude překopaná stodola ale to je vada předlohy :)