Author Topic: Jak dál s továrnami v cs.paku  (Read 18492 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vladki

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #35 on: June 27, 2013, 11:46:26 AM »
No ale i tak, zmensil bych chodnik, zvetsil zahradku za, a dal tam slunecniky, at je na prvni pohled videt ze je to zdroj pivniho pole.

Jeste k tomu supermarketu - tahle nesymetricka strecha je divna... Nebylo by lepsi ten hreben strechy otocit o 90 stupnu at je podel?
« Last Edit: June 27, 2013, 12:35:21 PM by Vladki »

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #36 on: June 27, 2013, 05:56:16 PM »
Zahrádka se slunečníkem udělána a před hospodu jsem ještě přidal lavičku...

EDIT: přidán pak soubor a aktualizovaná verze seznamu změn v továrnách v cs.paku
« Last Edit: June 28, 2013, 04:56:18 PM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #37 on: June 29, 2013, 06:56:56 PM »
Povedlo se mi zapakovat kravín od TommPa9 (a trochu jsem ho upravil) a vypadá to následovně: Jedna verze je od 1950 s názvem JZD a druhá verze je od 1990 s názvem ZD. Verze od roku 1900 bude statek (grafika také od TommPa9) - ten však ještě nemám. Byl tedy spojen kravín s pšeničným polem. Nově vyrábí obilí, mléko a skot (toto zboží nemá žádného odběratele, ten bude až se udělá Masokombinát/jatka). Na zkoušku sem dávám pouze grafický návrh. Ještě by byla dobrá verze s řepou, k tomu by ale byla potřeba nová pole. A ještě dotaz: Dá se dát k jedné továrně víc druhů polí?

Ale koukám že ostatní se do tvoření továren moc nechce ;)
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline jk271

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #38 on: June 29, 2013, 09:41:49 PM »
. A ještě dotaz: Dá se dát k jedné továrně víc druhů polí?

Od jisté verze makeobj, tuším, že to bylo 0.51, lze dát k jedné továrně víc druhů polí.
Obrázky fungují a u jedné továrny se objevuje více typů polí.
Co však mi nefungovalo byl růst produkce. Měl jsem u statku obilí a brambory a když se oselo nové pole s obilím, vzrostla i produkce brambor.

Více polí jsem přidával takto:
fields[0]=flax_field
fields[1]=grain_field
fields[2]=oat_field
fields[3]=potato_field

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #39 on: June 30, 2013, 06:55:15 AM »
Díky za radu. Ty máš k těm polím i grafiku (myslím k těm bramborám)?. Jestli máš tak by se to k JZD hodilo. Oves by šel i bez změny grafiky pole a mohl by se dovážet spolu s obilím do mlýna nebo třeba do potr. závodu, to je dobrý nápad.

EDIT: Přidávám pak soubor i se statkem a novým zbožím- ovsem (také pole), nově mlýn spotřebovává oves. Račte hodnotit ;)
« Last Edit: June 30, 2013, 08:16:57 AM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #40 on: June 30, 2013, 10:15:14 AM »
S kravínem ses malovat nemusel :) pár variant už mám... většinou starších.

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #41 on: June 30, 2013, 10:35:32 AM »
Nevadí ;D
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline jk271

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #42 on: June 30, 2013, 10:47:50 AM »
Díky za radu. Ty máš k těm polím i grafiku (myslím k těm bramborám)?. Jestli máš tak by se to k JZD hodilo.
Bramborové pole jsem měl jen na zkoušku více typů polí. Navíc si nejsem jistý, jestli nebylo původně pro pak64. Jesli se byde hodit, tak to klidne použij, ale

Všechny tři zemědělské výrobny jsou hezké.
Možná bych přidal trochu víc polí, klidně i na desetinásobek současného stavu.
A pak bych je odlišit množstvím vyprodukovaných surovin: Statek méně než JZD a ZD o trochu více než JZD. Například v poměru 60:90:100. Nebo radši nechat základní množství vyprodukovaných surovin stejné a změnit počet polí.

Mít více grafických podob jedné továrny by nemělo být na škodu. Aspoň to bude více rozmanité.

P.S. Ten oves byl původně myšlen pro "benzínky 19. století" (krmivo pro koně), ale tvůj návrh lepší.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #43 on: June 30, 2013, 10:54:43 AM »
Co však mi nefungovalo byl růst produkce. Měl jsem u statku obilí a brambory a když se oselo nové pole s obilím, vzrostla i produkce brambor.
Já mám takové tušení, že jednotlivá pole mají vliv pouze na celkovou produkci. Ale to, jestli jde o pole s bramborami či lnem či ovsem či jiným obilím, hra nerozlišuje.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Vladki

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #44 on: June 30, 2013, 01:10:58 PM »
Panove, nejsem sice odbornik, ale oves je imho vedlejsi produkt. Do peciva jde vyhradne psenicna mouka, do chleba trochu zita. Oves pro kone a do musli.... jecmen do sladovny a pak do pivovaru. Takze pokud vubec obili rozlisovat tak na psenici (do mlyna) a jecmen (do sladovny, nebo primo do pivovaru)

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #45 on: June 30, 2013, 02:12:34 PM »
Vladki: Asi máš pravdu, takže by oves místo do mlýna šel do potrav. závodu (ovesné vločky). Napadla mě taková kacířská myšlenka: Rozdělit ZD na 2 verze: jedno s pšenicí, žitem a ječmenem (stejná grafika jako pšenice) a druhé s ovsem (stejná grafika jako pšenice), bramborami a řepou (stejná grafika jako brambory). U první verze by šly suroviny do mlýna (u ječmene pivovar) a u 2. do potr. závodu. Potr. závod by nově vyráběl cukr (bude tedy suplovat cukrovar, protože se do grafiky moc lidí nehrne), brambory a cukr by nově příjmaly obchoďáky. Co vy na to?

EDIT: A takhle jsem si to nějak představoval
https://docs.google.com/file/d/0B9HsM8ce32PreW1QNFhaUWZmMm8/edit?usp=sharing
EDIT2:Opraveno pole s žitem a ječmenem

:) Můj 100. příspěvek :)
« Last Edit: June 30, 2013, 04:48:12 PM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Vladki

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #46 on: June 30, 2013, 06:24:07 PM »
Ja bych to radsi moc nekomplikoval. Myslim ze psenice, jecmen, repa a len jsou vic nez dost. Zito, oves a brambory klidne ozelim.

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #47 on: June 30, 2013, 07:07:42 PM »
Taky si teď myslim. Takže bude 1 verze s ječmenem (do pivovaru), pšenice (mlýn), řepa (potr. závod), brambory (když už je ktomu grafika, do potr. závodu a obchoďáků), skotem (jatka), mléko (mlékárna)

No a já si myslim, že co už je hotové, by se mohlo přidat do cs.paku
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline greenling

  • Lounger
  • *
  • Posts: 1729
  • Total likes: 1
  • Helpful: 15
  • Simutransarchology it my hobby!
  • Languages: DE,EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #48 on: July 03, 2013, 03:47:29 PM »
CZ
Dobrý den
Mám malý problém s novými addony!
Jaká vozidla potřebuji na to, abych mohl přepravovat nové zboží?  ???
DE
Guten Tag
Ich habe ein kleines Problem mit denn neuen Addon!
Welche Fahrzeuge brauche ich damit ich die Neuen Waren transportieren kann?  ???


Opraven překlad do češtiny pro lepší pochopení. TommPa9.
« Last Edit: July 03, 2013, 04:39:27 PM by TommPa9 »
Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #49 on: July 03, 2013, 07:06:30 PM »
greenling: Sie brauchen Fahrzeug für leichte Güter und Stückgütern

Nějak jsem zapomněl vydat poslední verzi kravína (spojeno dohromady)
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #50 on: July 03, 2013, 07:21:39 PM »
Poslal jsem ti mail... snad se ti z něj bude něco hodit :)

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #51 on: July 03, 2013, 07:30:39 PM »
Díky, hodí se to. Oni ty kravíny jsou dobré, ale takhle ty auťáky stojí na trávě a vypadá to divně. A tu verzi od roku 1950 změním na tu verzi z mailu. A ten prior se bude hodit.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #52 on: July 03, 2013, 07:41:34 PM »
Prior se bude určitě hodit... jen bych zadní část s rampami osadil... nevím...kamionem s nábytkem? možná bych přidal parkoviště dopředu aby mohl nahradit současné "domácí potřeby" bez toho aby to dělalo neplechu...

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #53 on: July 03, 2013, 08:12:40 PM »
Tím by se problém domácích potřeb vyřešil do roku 1990. Ale co potom dál?
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #54 on: July 03, 2013, 08:14:17 PM »
No co... co se stalo s řadou bývalých priorů? Je v nich něco jiného... třeba v Plzni je to Obchodní dům Tesco...

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #55 on: July 03, 2013, 08:15:56 PM »
No jo to by ale chtělo grafickou změnu. No zítra se na to podívám a uvidíme.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #56 on: July 11, 2013, 04:55:46 PM »
No ten zítřek se trochu protáh :)... S priorem jsem to vymyslel následovně: v období 1950-1990 obchoďák se vším všudy (takže i spojeno s domácími potřebami) a v období 1990-xxxx dvě verze: Obchoďák (jak TommPa9 řikal Tesco v Plzni - tady bych ovšem zase použil fiktivní název) s podz. garážemi a verzi jako market s nábytkem (IKEA, Kika - zase bych použil fiktivní název a možná bych ubral dvě patra) - tyto 2 verze samozřejmě s novější grafikou.

Kromě toho ještě: Všechny verze hospod a supermarket dostali zimní verzi
                              Všechny verze ZD mají pozměněnou grafiku a taktéž dostali zimní verzi
                              Malinko jsem si pohrál s počtem potřebných zaměstanců (potažmo cestujících)
                              Vylepšena grafika u bramborového a řepného pole

https://docs.google.com/file/d/0B9HsM8ce32PrTi1QampxazBmWmM/edit?usp=sharing                             
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #57 on: July 11, 2013, 06:12:45 PM »
No co... co se stalo s řadou bývalých priorů? Je v nich něco jiného... třeba v Plzni je to Obchodní dům Tesco...
V Mostě, v přízemí je teď Billa (ale v době, kdy jsem bydlel v Mostě tam bylo něco jiného) a McDonald's (ten tam byl už tehdy) - ale v patrech jsou normální samostatné obchody.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #58 on: March 15, 2014, 02:24:00 PM »
No vidím že se do tvorby továren (ale i všeho) nikdo moc nehrne. Tak alespoň trochu toto téma oživím a prezentuji trochu poupravený Prior pro roky 1950-1990. Ten stačí akorát napozicovat a zapakovat.
Dále se pracuje na OC. Ten bude půdorysu původního Prioru. A mám dilema jestli neudělat verzi do centra a na kraj města. Ten zatím prezentovat nebudu, je nedodělaný a zřejmě ho celý předělám.
Poté bude následovat ovocný sad.
Také byla aktualizován plán změn v průmyslu, a protože se nikdo nehlásí, že by něco tvořil, tak to asi nikomu vadit nebude. :-[
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #59 on: March 15, 2014, 05:02:16 PM »
Jé! můj prior ožil... akorát nevím jestli jsem ti neposílal aktualizovanou verzi těch 706 RT s plachtou. tyhle vypadají otřesně ale to není tvoje vina :D

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #60 on: March 15, 2014, 05:16:05 PM »
To je to nejmenší, když tak mi to pošli a já to předělám. Větší problém mám ale s OC - nevím moc jak se do toho vrhnout (původně jsem myslel fiktivní, ale vypadá to, že se budu muset inspirovat nějakou předlohou...)
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline VTPsim

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #61 on: May 25, 2014, 01:31:15 PM »
Tak OC je hotové, ale nevím jestli to ještě nezlepšit nebo předělat...

...nebo...
« Last Edit: May 25, 2014, 06:10:14 PM by VTPsim »
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Offline ew

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #62 on: December 26, 2014, 11:41:25 AM »
ich brauche fur dieses noch das pak GOOD diary produkts  haben sie das fur mich danke

Offline jk271

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #63 on: January 20, 2015, 10:21:29 PM »
K seznamu továren pro pak128.CS bych si dovolil přidat:
* vápenku pro starší období (vápenec + dřevo ---> vápno)
* vápenku pro novější období (vápenec + uhlí --> vápno)
* vápencový lom

Offline trimr

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #64 on: January 23, 2015, 03:00:55 PM »
Mohu se zeptat jak se tady přidávají přílohy?

Offline trimr

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #65 on: January 23, 2015, 03:23:05 PM »
Mám totiž nápady na nový průmysly a mam je v mobilu v Exelu a nechce se mi je vypisovat 😊.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #66 on: January 23, 2015, 04:35:39 PM »
trimr: Začněte psát příspěvek pomocí tlačítka Odpověď (nebo napište trext příspěvku a klikněte na tlačítko Prohlédnout). A níže pod formulářovým polem máte tlačítko Rozšířené možnosti. To odklikněte a poté máte možnost přiložit soubory k příspěvku. Maximální velikost jedné přílohy je 64kB. Celkem lze k jednomu příspěvku přidat až 256kB.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline trimr

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #67 on: January 23, 2015, 05:22:26 PM »
Takle? Dík za rady. Přidat mi to nejde . Asi to mobily nepodporuje 😞.

Offline trimr

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #68 on: January 24, 2015, 03:11:23 PM »
Toho si nevšímejte

Offline Vladki

Re: Jak dál s továrnami v cs.paku
« Reply #69 on: January 24, 2015, 08:48:06 PM »
Takle? Dík za rady. Přidat mi to nejde . Asi to mobily nepodporuje 😞.

Jestli pouzivas mobil (android) tak zkus aplikaci Tapatalk