Author Topic: Scenar Velká Praha - Verze 1.20  (Read 37228 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MHD

Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« on: April 15, 2009, 06:26:18 PM »
Dobrý vecer,

vsechny aktuality a novinky jsem zpracoval do nového vydání scenare "Velká Praha".

Link: Scenario Velká Praha k stazení zde Velikost souboru je 81,5 MB !!!

Rozbalte soubor zip a najdete kompletní slozky hry Simutrans 102.1-2406. Ve slozce simutrans je soubor "Prag.bat", kde jsem sepsal startovací parametry. Kliknete "Nacist hru" a volte soubor S3.

Zpracoval jse ve hre i mnoha souboru, které jsem stahnul odtud'. Díky vsechném prispevatelum souboru .pak a samozrejme i tvurcum hry.

Scenár ma tento stav:

Tramvaje MHD 1-26
Metra MHD A-C
Eska 1-9 (nehotový stav)
Autobusy 101-108

Je léto 1986

A k tomu vsechny zastávky PID na území velké Prahy. Scenar zije, takze muzu i prispet dalsí aktualizované verze.

Preju hodne radosti na scenari, jak i já mel, postavit tuto mapu.

Pozdrav,

Oliver

P.S. Tady je odkaz na sve-soubor bez uvízlého Eska S3 a S9 Odkaz
« Last Edit: April 15, 2009, 09:18:31 PM by MHD »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #1 on: April 15, 2009, 07:12:58 PM »
A kdysi jsem zkousel, sestavit Skodu14T na elektrifikovaný system, který pouzívám pro tramvaje (je to trolejbus s dvojitou tratí)

Bohuzel obrázky jsou spatne razené a velikost tramvaje nesouhlasí s tratemi. Treba to chce nekdo skusit (puvodne je tramvaj od Tomáse).
Prilozím soubory pak (spatné) a balené soubory .dat

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #2 on: April 16, 2009, 10:29:29 PM »
Klobouk dolů! Nádherná simulace dopravy v Praze! Nádhera to sledovat! Pustil jsem si k tomu minimapu (což běžně nedělám) jen abych viděl jak se tam pražákům štuclujou autobusy v odpolední špičce :D Vážně nádhera! Nebyl bys ochotnej udělat i jiný města? (Brno, Ostravu, Plzeň...) určitě by to našlo uplatnění někdy v budoucnu v CZ Paku :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #3 on: April 17, 2009, 04:21:43 AM »
No...dosud bude dost práce s Prahou...Zkompletovat dopravní sít'.
Prehodil jsem to do roku 1964, aby jsme mohli zacít se Skodovkami RTO :-)

Prístí verze bude s podzemním metrem...

Jiné mesta by sli, ale tam se zase tak nevyznám...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #4 on: April 17, 2009, 07:46:58 AM »
hm tak podzemní metro bude určitě obrovský přínos... ještě aby tak byly vagony metra aby to bylo dokonalé!

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #5 on: April 17, 2009, 03:08:22 PM »
Vagóny jsou, jenze ve spatné barve.

Ze starého fóra:

Jsou aktivované v roku 1977 (Prazské meto od 1974)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #6 on: April 17, 2009, 03:22:20 PM »
No rozměry by mohly sedět... zatím tam ale žádný soupravy nevypouštěj. Možná že se do vozů metra pustím... (snad i ve správný barvě...) Sice my Plzeň podvrtanou nemáme ale stejně se o ně asi pokusím... buď já a nebo někdo jiný :D

PS.: Přidán první "střep" pro pražské podzemí-výrobek Mytiščinského strojírenského závodu u nás značený jako Ečs. Tohle je v podstatě hotová verze, protože se celá souprava skládala z pěti totožných vozů... už jen dodělat daťáky a může jít do díry-totiž do tunelu :D
« Last Edit: April 17, 2009, 04:33:28 PM by TommPa9 »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #7 on: April 17, 2009, 04:54:41 PM »
To je spolehnutí... :-) :-)

To uz vypadá jako prazské metro...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #8 on: April 17, 2009, 05:01:56 PM »
snažil jsem se aby to tak vypadalo :D

PS.: Druhý "Starý střep" 81-71
« Last Edit: April 17, 2009, 07:02:33 PM by TommPa9 »

Offline hApo

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #9 on: April 18, 2009, 01:54:04 PM »
Malá idea - Nebylo by lepší nahradit to "moře" skutešnými řekami v různých hladinách? Protože takhle třeba taková Rokytka vypadá hrozně divně když zabírá plochu od Vysočanský až po Nádraží Libeň. Tady je malá ukázka jak by to mohlo vypadat:

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #10 on: April 18, 2009, 02:06:39 PM »
Mohl...ale je to tak,

ze práce na scenári trvala asi jednaapul roku. V té dobe, reky v Simutransu jeste neexistovali.

Vystrídat more proti rekám vede taky ke druhém problému: Mestské cásti by byly posunuté od nábrezí. Takze by to znamenalo predelat vsechny mestské cásti, které lezeji u potoka ci reky. To by zase znamenalo predelat vsechny linky MHD vcetne zeleznicních tras...
...coz by znamenalo asi pul roku práce

Takze jsem rozhodnul po zverejnení verze Simutrans 100 nepredelat reky. Kdo chce, muze. Na to je to váse hra :-)

Pozdrav Oliver

Offline hApo

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #11 on: April 18, 2009, 02:23:11 PM »
To jsem si taky po chvilce předělávání uvědomil, škoda...
Ale všiml jsem si něčeho upravitelnějšího - Proč musí každá linka svou železnici? Vždyť to je přece nesmysl a myslím, že není tak obtížné sloučit je na jednu železnici. A s tím metrem jen tak dál, v podzemí bude opravdu zajímavější, ale je tu zase jiný problém - v Simutransu nejde v tunelu udělat soupání nebo klesání, takže takové tubusy na Béčku jsou asi neřešitelné.

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #12 on: April 18, 2009, 03:09:18 PM »
Zeleznice na jedné koleji v Simutransu? To by vedlo k nejvetsí úcpe, kterou Praha vzdy videla... ;-) Ale kdyz to chces skusit, tak si to stahni a predelej to.
U mne to nikdy nefungovalo. Je to tezké, a já se se signálami nevyznám.

Metro podzemní bude uz brzo. Na tubusi musíme si pocekat. Zkousel jsem nový podzemní mód. Ten ale jeste neni správne fungujicí.
Jinak bude Metro na trech urovnech.

A kdyz TommPa9 bude mít cas na ti hezké vagónky (víc nahore), bude to mít i prazský "Look".

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #13 on: April 18, 2009, 07:41:06 PM »
Takže už mám připravené ty slíbené vozy metra. Jedná se o nejstarší vozy v Praze Ečs a 81-71. Jsou udělány tak, že při nákupu čelního vozu se seřadí celá souprava o 5ti vozech. (zabírající 3 dílky zastávky) Jen škoda že v tunelech není tma...

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #14 on: April 18, 2009, 09:03:17 PM »
 :award: :award: :award:

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #15 on: April 18, 2009, 09:15:39 PM »
ještě mi chybí dva typy 81-71M a M1. U 81-71M bude možná problém s rozlišením od 81-71 v budu to muset vyřešit jiným lakem. a M1 mi dá asi hodně zabrat... to už bych radši kreslit tu novou škodováckou tramvaj (15T)

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #16 on: April 19, 2009, 07:13:34 AM »
Na který parametr más nastavený zvuk? Udelal jsem .wav se zvukem prazského metra...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #17 on: April 19, 2009, 08:06:40 AM »
"Ukončete prosím výstup a nástup, dveře se zavírají!"

vážně? paráda. napiš mi název já to ozvučím a nahraju znovu-momentálně je moje metro němé
« Last Edit: April 19, 2009, 04:09:34 PM by TommPa9 »

Offline benpat

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #18 on: April 19, 2009, 09:06:23 AM »
Tomme, když budeš vozy upravovat, nešlo by u 81-71 udělat hnané všechny vozy? Souprava jede (prázdná) sotva 53 Km/h.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #19 on: April 19, 2009, 09:17:25 AM »
ono by stačilo kdybych zved převod u motorových vozů (zatím je 1:1) on je totiž trochu rozdíl mezi Ečs a 81-71 kdy u Ečs jsou vlastně všechny vozy motorové takže a 81-71 má hnaná jenom čela protože zbytek soupravy jsou vložené vozy. hodím motorovým vozům převod a pak se uvídí. já je netestoval takže jsem si toho renoncu nevšiml

Offline benpat

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #20 on: April 19, 2009, 09:18:41 AM »
dobrá, mě totiž bylo divné že ta souprava je tak líná

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #21 on: April 19, 2009, 09:20:51 AM »
No tak teď už to víš proč :D bodeť by nebyla líná když dva táhnou a tři se vezou... zatím co u Ečs můžou táhnout všechny :D

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #22 on: April 19, 2009, 07:12:02 PM »
Jen pro lepší možnosti editace sem dávám nezapakovanou verzi metra. Možná MHD by si s ní moh pohrát kvůli plánovanému ozvučení :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #23 on: April 19, 2009, 08:18:12 PM »
No ale jiste ze bude mít zvuk... ;)

Offline Sim

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #24 on: April 19, 2009, 08:51:38 PM »
Mno, simulovat skutecny zeleznicni provoz je moje parketa ... a priznam se, ze dotedka je nekolik orisku, ktery se mi zatim rozlousknout nepovedlo ani s pouzivanim vsech moznych navestidel :-(

Asi nejdulezitejsi mnou nevyresenej problem je provoz vice vlaku na jednokolejne trati, kde je vice zastavek mezi dvema stanicemi, kde se muzou vlaky vyhnout. Typicka situace je, ze vlaky zajedou na sousedni zastavky proti sobe a dal nemuzou. Pouziti predzvesti nepomohlo, netusi nekdo jak na to?

Dalsi problem (ale ten uz resit dokazu, i kdyz to neni taky zadna sranda) je sestavit zhlavi nadrazi (to jsou takovy ty parohy, kde na jedne strane je trat (jedno nebo vicekolejna) a na strane druhe spousta nastupist) u stanice, kde se krizi vice "koridorovych" trati - coz shodou okolnosti nadrazi v Praze jsou - tak, aby byla zajistena dostatecna prepravni rychlost a nestosovaly se vlaky pred nadrazim.

No a treti vec je fakt, ze v ramci klasickeho vlakoveho usporadani v realu jezdi prime vlaky mezi Plzni a Ostravou pouze dva za den, ostatni jsou provozovany s prestupem. No a to ve hre proste nejde - jakmile tam jede neco primeho, lidi tam uz s prestupem jezdit nebudou.

Ctvrty problem je opet pri snaze kopirovat realitu - jakmile se vytvori vice moznosti prepravy, zpravidla si hra vybere ty mene vhodne. Treba kdyz mam dve mozne stanice na prestup z jednoho do druheho spoje, lidi mi vzdy prestupuji na te druhe zastavce nez potrebuju - cimz mi treba vyplejtvaji kapacitu spoje pro dalkovou prepravu a tak podobne.

Takze ono, udrzet to v provozu, zadna sranda :-)

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #25 on: April 19, 2009, 09:05:30 PM »
@sim

No tak jsem docela st'astný, že nejsem jedinej s tim problémem. S tima trat'ema jsem si už trošku pomohl. Asi za hodinku tam hodím novou verzi Prahy se všema "Eskama" a mělo by to fungovat.

Jinak už jsou metra ozvukovaná, ale nevím, jestli to můžu sem hodit, poněvadž jsem jenom přepracoval stažené zvuky. Takže až to vyřeším, jestli to bude OK, když, tak jenom skrz soukromou zprávu...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #26 on: April 19, 2009, 10:22:58 PM »
Ještě dovětek k vozům metra:
-Ozvučují se většinou jenom hnané vozy (stejně bude bzíkat jenom ten první :D)
-moc dlouhé zvuky se nepřehrají celé (tuším že maximálně 2-3 vteřiny)
-zradila mě paměť takže prosím k prvnímu a poslednímu vozu 81-71 připiš gear=200 (to aby nebyla celou souprava tak líná)

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #27 on: April 19, 2009, 11:08:50 PM »
Ale sledujicí stav je ještě bez metra:

Praha včetně sítě Eska

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #28 on: April 19, 2009, 11:24:23 PM »
To už je ta s RTOčkem? Nechci být zbytečný šťoural ale nejezdily v roce 1964 po Praze ještě trolejbusy? Např.: Tatra 400T


Praha náměstí Míru 15.10.1972

Rozhodně po tobě nechci, abys hledal linky trolejbusů v Praze 60. let. Spíš se jenom snažím ukázat cestu těm hráčům, které už nebude bavit posilovat/oslabovat již existující linky nebo obsluhovat továrny
« Last Edit: April 19, 2009, 11:35:42 PM by TommPa9 »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #29 on: April 20, 2009, 06:33:25 PM »
No....takže historicke sítě Prahy bych měl tady...  ;D

Ale zkoušel jsem včera udělat zkušební Metro-trasu v Holešovicích. A poprvé mi Simutrans spadl.

Nějak ten nový podzemní mód destabilizoval Simutrans...

Offline Jirka71

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #30 on: April 20, 2009, 07:44:24 PM »
Neslo by to prosim upnout na jiny server?Z toho podelanyho rapidu prijdu o rozum.Uz to sthuju po treti a nemuzu to stahnout.Diky

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #31 on: April 20, 2009, 07:53:04 PM »
A poprvé mi Simutrans spadl.

Nějak ten nový podzemní mód destabilizoval Simutrans...

Nový podzemní mód jsem ještě nevidě :( možná to bude tím že používám verzi 102.0 a ne nighlty...
jakou máš verzi?

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #32 on: April 20, 2009, 08:59:03 PM »
@TommPa

Nightly 2406

@Jirka

Server files.simutrans-germany.com docasne nepracuje správne. Kdyz to zase bude fungovat, to muzu dát i tam...

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #33 on: April 20, 2009, 09:52:03 PM »
Screenshot testující fáze "Podzemní metro"

PS: I Zvuk funguje

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #34 on: April 20, 2009, 09:53:43 PM »
to je ta tvoje slavná holešovická testovací trať? Pro ty co to nepoznali. na kolejích je souprava Ečs jedoucí z prava do leva :D (předpokládám že jede z depa)
« Last Edit: April 20, 2009, 09:57:53 PM by TommPa9 »