Author Topic: Scenar Velká Praha - Verze 1.20  (Read 34340 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MHD

Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« on: April 15, 2009, 06:26:18 PM »
Dobrý vecer,

vsechny aktuality a novinky jsem zpracoval do nového vydání scenare "Velká Praha".

Link: Scenario Velká Praha k stazení zde Velikost souboru je 81,5 MB !!!

Rozbalte soubor zip a najdete kompletní slozky hry Simutrans 102.1-2406. Ve slozce simutrans je soubor "Prag.bat", kde jsem sepsal startovací parametry. Kliknete "Nacist hru" a volte soubor S3.

Zpracoval jse ve hre i mnoha souboru, které jsem stahnul odtud'. Díky vsechném prispevatelum souboru .pak a samozrejme i tvurcum hry.

Scenár ma tento stav:

Tramvaje MHD 1-26
Metra MHD A-C
Eska 1-9 (nehotový stav)
Autobusy 101-108

Je léto 1986

A k tomu vsechny zastávky PID na území velké Prahy. Scenar zije, takze muzu i prispet dalsí aktualizované verze.

Preju hodne radosti na scenari, jak i já mel, postavit tuto mapu.

Pozdrav,

Oliver

P.S. Tady je odkaz na sve-soubor bez uvízlého Eska S3 a S9 Odkaz
« Last Edit: April 15, 2009, 09:18:31 PM by MHD »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #1 on: April 15, 2009, 07:12:58 PM »
A kdysi jsem zkousel, sestavit Skodu14T na elektrifikovaný system, který pouzívám pro tramvaje (je to trolejbus s dvojitou tratí)

Bohuzel obrázky jsou spatne razené a velikost tramvaje nesouhlasí s tratemi. Treba to chce nekdo skusit (puvodne je tramvaj od Tomáse).
Prilozím soubory pak (spatné) a balené soubory .dat

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #2 on: April 16, 2009, 10:29:29 PM »
Klobouk dolů! Nádherná simulace dopravy v Praze! Nádhera to sledovat! Pustil jsem si k tomu minimapu (což běžně nedělám) jen abych viděl jak se tam pražákům štuclujou autobusy v odpolední špičce :D Vážně nádhera! Nebyl bys ochotnej udělat i jiný města? (Brno, Ostravu, Plzeň...) určitě by to našlo uplatnění někdy v budoucnu v CZ Paku :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #3 on: April 17, 2009, 04:21:43 AM »
No...dosud bude dost práce s Prahou...Zkompletovat dopravní sít'.
Prehodil jsem to do roku 1964, aby jsme mohli zacít se Skodovkami RTO :-)

Prístí verze bude s podzemním metrem...

Jiné mesta by sli, ale tam se zase tak nevyznám...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #4 on: April 17, 2009, 07:46:58 AM »
hm tak podzemní metro bude určitě obrovský přínos... ještě aby tak byly vagony metra aby to bylo dokonalé!

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #5 on: April 17, 2009, 03:08:22 PM »
Vagóny jsou, jenze ve spatné barve.

Ze starého fóra:

Jsou aktivované v roku 1977 (Prazské meto od 1974)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #6 on: April 17, 2009, 03:22:20 PM »
No rozměry by mohly sedět... zatím tam ale žádný soupravy nevypouštěj. Možná že se do vozů metra pustím... (snad i ve správný barvě...) Sice my Plzeň podvrtanou nemáme ale stejně se o ně asi pokusím... buď já a nebo někdo jiný :D

PS.: Přidán první "střep" pro pražské podzemí-výrobek Mytiščinského strojírenského závodu u nás značený jako Ečs. Tohle je v podstatě hotová verze, protože se celá souprava skládala z pěti totožných vozů... už jen dodělat daťáky a může jít do díry-totiž do tunelu :D
« Last Edit: April 17, 2009, 04:33:28 PM by TommPa9 »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #7 on: April 17, 2009, 04:54:41 PM »
To je spolehnutí... :-) :-)

To uz vypadá jako prazské metro...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #8 on: April 17, 2009, 05:01:56 PM »
snažil jsem se aby to tak vypadalo :D

PS.: Druhý "Starý střep" 81-71
« Last Edit: April 17, 2009, 07:02:33 PM by TommPa9 »

Offline hApo

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #9 on: April 18, 2009, 01:54:04 PM »
Malá idea - Nebylo by lepší nahradit to "moře" skutešnými řekami v různých hladinách? Protože takhle třeba taková Rokytka vypadá hrozně divně když zabírá plochu od Vysočanský až po Nádraží Libeň. Tady je malá ukázka jak by to mohlo vypadat:

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #10 on: April 18, 2009, 02:06:39 PM »
Mohl...ale je to tak,

ze práce na scenári trvala asi jednaapul roku. V té dobe, reky v Simutransu jeste neexistovali.

Vystrídat more proti rekám vede taky ke druhém problému: Mestské cásti by byly posunuté od nábrezí. Takze by to znamenalo predelat vsechny mestské cásti, které lezeji u potoka ci reky. To by zase znamenalo predelat vsechny linky MHD vcetne zeleznicních tras...
...coz by znamenalo asi pul roku práce

Takze jsem rozhodnul po zverejnení verze Simutrans 100 nepredelat reky. Kdo chce, muze. Na to je to váse hra :-)

Pozdrav Oliver

Offline hApo

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #11 on: April 18, 2009, 02:23:11 PM »
To jsem si taky po chvilce předělávání uvědomil, škoda...
Ale všiml jsem si něčeho upravitelnějšího - Proč musí každá linka svou železnici? Vždyť to je přece nesmysl a myslím, že není tak obtížné sloučit je na jednu železnici. A s tím metrem jen tak dál, v podzemí bude opravdu zajímavější, ale je tu zase jiný problém - v Simutransu nejde v tunelu udělat soupání nebo klesání, takže takové tubusy na Béčku jsou asi neřešitelné.

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #12 on: April 18, 2009, 03:09:18 PM »
Zeleznice na jedné koleji v Simutransu? To by vedlo k nejvetsí úcpe, kterou Praha vzdy videla... ;-) Ale kdyz to chces skusit, tak si to stahni a predelej to.
U mne to nikdy nefungovalo. Je to tezké, a já se se signálami nevyznám.

Metro podzemní bude uz brzo. Na tubusi musíme si pocekat. Zkousel jsem nový podzemní mód. Ten ale jeste neni správne fungujicí.
Jinak bude Metro na trech urovnech.

A kdyz TommPa9 bude mít cas na ti hezké vagónky (víc nahore), bude to mít i prazský "Look".

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #13 on: April 18, 2009, 07:41:06 PM »
Takže už mám připravené ty slíbené vozy metra. Jedná se o nejstarší vozy v Praze Ečs a 81-71. Jsou udělány tak, že při nákupu čelního vozu se seřadí celá souprava o 5ti vozech. (zabírající 3 dílky zastávky) Jen škoda že v tunelech není tma...

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #14 on: April 18, 2009, 09:03:17 PM »
 :award: :award: :award:

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #15 on: April 18, 2009, 09:15:39 PM »
ještě mi chybí dva typy 81-71M a M1. U 81-71M bude možná problém s rozlišením od 81-71 v budu to muset vyřešit jiným lakem. a M1 mi dá asi hodně zabrat... to už bych radši kreslit tu novou škodováckou tramvaj (15T)

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #16 on: April 19, 2009, 07:13:34 AM »
Na který parametr más nastavený zvuk? Udelal jsem .wav se zvukem prazského metra...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #17 on: April 19, 2009, 08:06:40 AM »
"Ukončete prosím výstup a nástup, dveře se zavírají!"

vážně? paráda. napiš mi název já to ozvučím a nahraju znovu-momentálně je moje metro němé
« Last Edit: April 19, 2009, 04:09:34 PM by TommPa9 »

Offline benpat

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #18 on: April 19, 2009, 09:06:23 AM »
Tomme, když budeš vozy upravovat, nešlo by u 81-71 udělat hnané všechny vozy? Souprava jede (prázdná) sotva 53 Km/h.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #19 on: April 19, 2009, 09:17:25 AM »
ono by stačilo kdybych zved převod u motorových vozů (zatím je 1:1) on je totiž trochu rozdíl mezi Ečs a 81-71 kdy u Ečs jsou vlastně všechny vozy motorové takže a 81-71 má hnaná jenom čela protože zbytek soupravy jsou vložené vozy. hodím motorovým vozům převod a pak se uvídí. já je netestoval takže jsem si toho renoncu nevšiml

Offline benpat

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #20 on: April 19, 2009, 09:18:41 AM »
dobrá, mě totiž bylo divné že ta souprava je tak líná

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #21 on: April 19, 2009, 09:20:51 AM »
No tak teď už to víš proč :D bodeť by nebyla líná když dva táhnou a tři se vezou... zatím co u Ečs můžou táhnout všechny :D

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #22 on: April 19, 2009, 07:12:02 PM »
Jen pro lepší možnosti editace sem dávám nezapakovanou verzi metra. Možná MHD by si s ní moh pohrát kvůli plánovanému ozvučení :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #23 on: April 19, 2009, 08:18:12 PM »
No ale jiste ze bude mít zvuk... ;)

Offline Sim

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #24 on: April 19, 2009, 08:51:38 PM »
Mno, simulovat skutecny zeleznicni provoz je moje parketa ... a priznam se, ze dotedka je nekolik orisku, ktery se mi zatim rozlousknout nepovedlo ani s pouzivanim vsech moznych navestidel :-(

Asi nejdulezitejsi mnou nevyresenej problem je provoz vice vlaku na jednokolejne trati, kde je vice zastavek mezi dvema stanicemi, kde se muzou vlaky vyhnout. Typicka situace je, ze vlaky zajedou na sousedni zastavky proti sobe a dal nemuzou. Pouziti predzvesti nepomohlo, netusi nekdo jak na to?

Dalsi problem (ale ten uz resit dokazu, i kdyz to neni taky zadna sranda) je sestavit zhlavi nadrazi (to jsou takovy ty parohy, kde na jedne strane je trat (jedno nebo vicekolejna) a na strane druhe spousta nastupist) u stanice, kde se krizi vice "koridorovych" trati - coz shodou okolnosti nadrazi v Praze jsou - tak, aby byla zajistena dostatecna prepravni rychlost a nestosovaly se vlaky pred nadrazim.

No a treti vec je fakt, ze v ramci klasickeho vlakoveho usporadani v realu jezdi prime vlaky mezi Plzni a Ostravou pouze dva za den, ostatni jsou provozovany s prestupem. No a to ve hre proste nejde - jakmile tam jede neco primeho, lidi tam uz s prestupem jezdit nebudou.

Ctvrty problem je opet pri snaze kopirovat realitu - jakmile se vytvori vice moznosti prepravy, zpravidla si hra vybere ty mene vhodne. Treba kdyz mam dve mozne stanice na prestup z jednoho do druheho spoje, lidi mi vzdy prestupuji na te druhe zastavce nez potrebuju - cimz mi treba vyplejtvaji kapacitu spoje pro dalkovou prepravu a tak podobne.

Takze ono, udrzet to v provozu, zadna sranda :-)

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #25 on: April 19, 2009, 09:05:30 PM »
@sim

No tak jsem docela st'astný, že nejsem jedinej s tim problémem. S tima trat'ema jsem si už trošku pomohl. Asi za hodinku tam hodím novou verzi Prahy se všema "Eskama" a mělo by to fungovat.

Jinak už jsou metra ozvukovaná, ale nevím, jestli to můžu sem hodit, poněvadž jsem jenom přepracoval stažené zvuky. Takže až to vyřeším, jestli to bude OK, když, tak jenom skrz soukromou zprávu...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #26 on: April 19, 2009, 10:22:58 PM »
Ještě dovětek k vozům metra:
-Ozvučují se většinou jenom hnané vozy (stejně bude bzíkat jenom ten první :D)
-moc dlouhé zvuky se nepřehrají celé (tuším že maximálně 2-3 vteřiny)
-zradila mě paměť takže prosím k prvnímu a poslednímu vozu 81-71 připiš gear=200 (to aby nebyla celou souprava tak líná)

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #27 on: April 19, 2009, 11:08:50 PM »
Ale sledujicí stav je ještě bez metra:

Praha včetně sítě Eska

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #28 on: April 19, 2009, 11:24:23 PM »
To už je ta s RTOčkem? Nechci být zbytečný šťoural ale nejezdily v roce 1964 po Praze ještě trolejbusy? Např.: Tatra 400T


Praha náměstí Míru 15.10.1972

Rozhodně po tobě nechci, abys hledal linky trolejbusů v Praze 60. let. Spíš se jenom snažím ukázat cestu těm hráčům, které už nebude bavit posilovat/oslabovat již existující linky nebo obsluhovat továrny
« Last Edit: April 19, 2009, 11:35:42 PM by TommPa9 »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #29 on: April 20, 2009, 06:33:25 PM »
No....takže historicke sítě Prahy bych měl tady...  ;D

Ale zkoušel jsem včera udělat zkušební Metro-trasu v Holešovicích. A poprvé mi Simutrans spadl.

Nějak ten nový podzemní mód destabilizoval Simutrans...

Offline Jirka71

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #30 on: April 20, 2009, 07:44:24 PM »
Neslo by to prosim upnout na jiny server?Z toho podelanyho rapidu prijdu o rozum.Uz to sthuju po treti a nemuzu to stahnout.Diky

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #31 on: April 20, 2009, 07:53:04 PM »
A poprvé mi Simutrans spadl.

Nějak ten nový podzemní mód destabilizoval Simutrans...

Nový podzemní mód jsem ještě nevidě :( možná to bude tím že používám verzi 102.0 a ne nighlty...
jakou máš verzi?

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #32 on: April 20, 2009, 08:59:03 PM »
@TommPa

Nightly 2406

@Jirka

Server files.simutrans-germany.com docasne nepracuje správne. Kdyz to zase bude fungovat, to muzu dát i tam...

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #33 on: April 20, 2009, 09:52:03 PM »
Screenshot testující fáze "Podzemní metro"

PS: I Zvuk funguje

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #34 on: April 20, 2009, 09:53:43 PM »
to je ta tvoje slavná holešovická testovací trať? Pro ty co to nepoznali. na kolejích je souprava Ečs jedoucí z prava do leva :D (předpokládám že jede z depa)
« Last Edit: April 20, 2009, 09:57:53 PM by TommPa9 »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #35 on: April 20, 2009, 10:02:40 PM »
No jó...150kB maximum, kdyz uz Screenshot má 260kB...Tak to se uz nic nevidí...

Jinak, ano, testovací trat'  a bude to boj...

P.S. Ale né z depa - uz udelala první okruh...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #36 on: April 20, 2009, 10:04:54 PM »
to věřím... jak se tak dívám ta to Karosu ŠM11 u tebe v profilu, napadá mě že mám asi tu krémovou část až moc tmavou a chtěla by přelakovat :D

Jo a napadla mě jedna drobnost k vedení tulenů: nebude trochu problém u hlavního nádraží? myslím s tunelem pro metro a železničním tunelem od vyšehradu-aby se pokud možno co nejméně stýkaly-přiznám se že podzemí dvakrát nevyužívám (i když třeba pod ostravou mám obrovské podzemní nádraží :D)
« Last Edit: April 20, 2009, 10:16:14 PM by TommPa9 »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #37 on: April 20, 2009, 10:43:23 PM »
Takze mam tento plán:

Trasa C: Hloubka -1
Trasa A: Hloubka 0
Trasa B: Hloubka +1

Prejezdy pres Vltavu budou tvorit zeleznicní mosty, coz je v pohode To más jen parkrat (i kdyz tentokrát bude tvorit inzenýrskou odyseu i prejezd pres Botic :-))

Dosud jsem postavil Trasu Vltavská-Strízkov bez problemu...ale ted' uz spinkat...práce ceká v mem autobusovym závodu.

P.S. SM11-ky byly kdysi taky trosku tmavsí, zo se menilo. U tvoji SM11-ky je ten predek trochu divný. Ten chladic je realne o trosinku mensí a méne kulatý

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #38 on: April 21, 2009, 06:00:09 AM »
No ovšem na to, že je to jedna z prvních věcí, co jsem vytvořil to není špatný :D kdybych nebyl línej to překresli mohli bysme mít lepší (nebo taky mnohem horší)
 Je vůbec možný na mapě Prahy udělat třívrstvé podzemí? (i když předpokládám, že když metro takhle plánuješ, tak by to možný být mělo)

Offline hApo

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #39 on: April 21, 2009, 06:50:21 PM »
S tou železnicí jsem myslel akorát to, aby na dvojkolejné trati neměla každá linka svou trať. Tvé uspořádání navíc dělá obtížnějším nákladní železniční provoz.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #40 on: April 22, 2009, 09:58:04 AM »
Dnes večer bude nejspíš připraven 3. a tedy předposlední typ vozů metra 81-71M tedy modernizovaný 81-71 :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #41 on: April 22, 2009, 05:42:16 PM »
Který může např. použít novou podzemní trasu C pražského metra  :)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #42 on: April 22, 2009, 05:53:48 PM »
Souprava 81-71M je připravena ke kompletaci :D

Ano na trasu "C" by se hodila jenom má jednu vadu. Přestavba 81-71 na 81-71M začala v roce 1994 a první dodaná byla až v roce 1996

Ke screenům můžu říct jenom "Svatá prostoto!" výborný už se moc těším na metro pod zemí :D (jediná věc na kterou se netěším bude kreslení M1) :D

PS.: měl bych si pořídit prkno na něj napsat "nezapomínej u metra na převody" a omlátit si ho o hlavu-tradičně jsem na ně zapomněl :(

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #43 on: April 24, 2009, 06:19:20 PM »
A je to hotovo:

Praha s podzemním metrem 95MB

Verze Simutrans se mění: Simutrans 102.1.2432
Nové vozidla: Metra a Motoráky od TommPa9 a Sim, včetně všech modifikací
Nový zvuk: pak.128\sound je plno zvuků vozidel, který jsem stahl a přepracoval se soukromých nahrávek (šm11, B741, Zamračená, Ikarus 280, Metro ECS, T3...)
(Pozn.: Na starý zvuk je nutno přepsat s wav-souborami z oficiálních verzí)
-Vozy metra maji svůj zvuk

Metro-Linky vysuté dráhy zmizeli :-)

Pozdrav Oliver

P.S. Startovaní hry nejlépe s přiloženém souborem Prag.bat (jako obvykle)
« Last Edit: April 24, 2009, 06:24:28 PM by MHD »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #44 on: April 24, 2009, 07:53:51 PM »
hm... jak moje ŠM11 tak moje Karosy nemá zvuk :( -jakože zapsanej v daťáku. zatím jsem s ozvučením nepočítal :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #45 on: April 25, 2009, 10:42:49 AM »
No, ovšem to je jedna linka v dat'áku.  :)

Sestavil jsem soubor hluků, jmenovaných podle typu vozidla.

V dat-souboru se šoupne linka 'sound=xxxxx.wav'

Bylo by pak nutno rozbalit zip a přesunout soubory do složky simutrans\pak128\sound

Hluky Vozidel

Offline BudapestTRansport

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #46 on: April 25, 2009, 12:09:59 PM »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #47 on: April 25, 2009, 08:41:51 PM »
No, ovšem to je jedna linka v dat'áku.  :)

Sestavil jsem soubor hluků, jmenovaných podle typu vozidla.

V dat-souboru se šoupne linka 'sound=xxxxx.wav'

Bylo by pak nutno rozbalit zip a přesunout soubory do složky simutrans\pak128\sound

Hluky Vozidel

Jak ozvučit vozidlo vím :D jenom jsem zatím neměl více méně důvod. Navíc většina vozidel z mojí "továrny" byla primárně jen a pouze pro mojí potřebu tak jsem s ním ani nepočítal... jinak kravál dělají pěknej :D jen nevím jestli není 15 sekund na zvuk rozjezdu v simutransu moc dlouhý... třeba u MHD by u některých zastávek by autobusy řvali imrvére :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #48 on: May 11, 2009, 06:51:14 PM »
Momentálne jsem nepokracoval práce na mape.

Totiz jsem si vymyslel nový projekt:

Postavuju Mapu Prahy z roku 1938. Pouzívám cistou mapu a budu (mimo Vltavu pouzívat reky místo more na potoky).

Práce je dost zajímavá. Jde o cas, kdyz jeste existoval napr. Jeruzalemský ostrov a Tesnovské nádrazí v Praze a tramvaje jezdili jeste do Krce.
Jsem jeste na zacátku, tj. Karlín a cást starého mesta uz jsou hotové :-)

Doufám, ze je o mapu zájem. Bude z hlediska merítka jiste o stupen lepsí nez mapa, kterou jsem dosud zpracoval...

Pozdrav

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #49 on: May 11, 2009, 07:36:31 PM »
rok 1938? tam by mohly jezdit trolejbusy jestli se nepletu? tuším že v Praze od roku 1936...

Offline hApo

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #50 on: May 14, 2009, 06:05:34 PM »
Jinak, určitě existuje způsob jak Pražské metro udělat ještě více reálné. Všiml jsem si, že někde mezi patchi zde na fóru jsou "tunely zkopce i dokopce" - prostě tunel slopes. Tato možnost by mohla metro hodně zkrášlit. Hlavně takové věci jako výjezd na povrch na Rajské Zahradě či za Skalkou nebo dokonce spojka linek B-C u Florence.

Offline BudapestTRansport

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #51 on: May 18, 2009, 07:37:01 AM »
Budapest Version


Skribuckij

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #52 on: August 29, 2009, 06:45:47 AM »
Díky za mapu, už jsem vytvořil zbytek všech městských linek a nyní čekám, až se tu objeví B 731 ;D Dále mi už jezdí linky 478,345,367,375,OCL,T,E,S,C,O, a cyklobus ;D
Foto přinesu později, až budou na všech linkách autobusy

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #53 on: August 31, 2009, 06:38:33 AM »
no kdybych to umel tak ostravu klidne udelam jenze ja tuo neumim

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #54 on: August 31, 2009, 07:04:40 AM »
Nejdřív bys musel mít mapu. Návod na tvorbu map je ZDE. Já mapu nikdy nezkoušel takže neporadím :D. Když máš mapu je to v pohodě. Načteš si prázdnou mapu ve hře si přepneš na "Veřejné služby" a pak už jen pracuješ s nástrojem na editaci mapy. (ten se zobrazí v místech kde za "normálního" hráče máš seznam linek)

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #55 on: August 31, 2009, 09:13:29 AM »
no skusit to mohu ale bude to nadlidský úkol . Chtělo by to aby mi nekdo pomohl popřípadě bych pomohl já
« Last Edit: August 31, 2009, 09:21:34 AM by kuuubik »

Offline Sim

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #56 on: August 31, 2009, 09:26:26 AM »
Je to v ramci tohoto vlakna vcelku OT, nicmene me ta myslenka napadla prave v souvislosti s mapou Prahy.

Je mozne mapu (pripadne rozdelanou hru, ale to uz mi prijde jako utopie, kdezto u mapy by to jit mohlo) sloucit s jinou mapou?

Konkretne si to predstavuju tak, ze si vytvorim mapu, rekneme Rokycan. Po nejaky dobe me hrani na mape Rokycan prestane bavit, tak si udelam mapu Plzne. Ta je vetsi, takze me to chvili bavi, ale pak uz me to zase omrzi. No a pritom by mohlo byt zajimave mit na jedne mape Plzen i Rokycany, jenze mam kazdou mapu v jinem souboru.

Je mozne s tim nejak pracovat v jakemkoliv editoru? Napada nekoho neco?

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #57 on: August 31, 2009, 09:37:31 AM »
Co se týká tvorby mapy možná bych se být tebou podíval i do ARCHIVU. Tam se najdou takový poklady ať už jde o informace nebo maličkosti, které se probíraly dřív a tady nejsou, protože už jsou u zkušenějších hráčů obecně známé není důvod je neustále omílat :D

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #58 on: August 31, 2009, 10:15:38 AM »
hm tak to asi dělat nebudu protože to nezvládnu jako neprofesionální hráč simutrans

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #59 on: August 31, 2009, 12:09:29 PM »
jo a ta mapa prahy ma jeste par mest ktere vubec nejsou spojene ale to je opravdu malickost

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #60 on: September 11, 2009, 07:24:48 PM »
kdyby nekdo chtel tady mate odkaz ne prazske autobusove linky kdyby nekdo chtel nejake nove autobusove linky v praze
http://rbfoto.wz.cz/linky/PrehledLinek2009_7.pdf

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #61 on: October 07, 2009, 04:11:33 AM »
A Mapa Prahy se stále buduje. Bude to ale velmi presný plán, takze to chce klid.

Jsou hotovo: Praha1, Karlín, Liben, Zizkov, Vinohrady, Nové Mesto a od soboty se staví Smíchov. :-)

Plánek okolí Prahy bude z roku 1890, 3tí vojenský vydání. Kdyz do vánoc nenajdu v antikvariátech lepsí...

Offline Bender

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #62 on: April 04, 2010, 09:46:32 AM »
To je spolehnutí... :-) :-)

To uz vypadá jako prazské metro...
hjk
Kuknite si  futuramu  www.futurama.sk

Offline Ghost-cz

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #63 on: April 25, 2010, 11:11:41 AM »
Souprava 81-71M je připravena ke kompletaci :D

Ano na trasu "C" by se hodila jenom má jednu vadu. Přestavba 81-71 na 81-71M začala v roce 1994 a první dodaná byla až v roce 1996

Ke screenům můžu říct jenom "Svatá prostoto!" výborný už se moc těším na metro pod zemí :D (jediná věc na kterou se netěším bude kreslení M1) :D

PS.: měl bych si pořídit prkno na něj napsat "nezapomínej u metra na převody" a omlátit si ho o hlavu-tradičně jsem na ně zapomněl :(


Jak to vypada s tou tvoji M1 ?  :D

Docela se na ni tesim  8)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #64 on: April 25, 2010, 11:30:50 AM »
Projekt M1 zatím spí, a čeká, až se ze svých snů probudí. Teď jsem se pustil do architektury, která mě mimochodem docela baví, takže se na M1 teď nechystám. (volně přeloženo, počkej až, budu mít na nějakým domečku zásek, to se pak v záchvatu vzteku pustím do M1 a během pár hodin bude hotová)

Offline Ghost-cz

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #65 on: April 26, 2010, 10:16:34 AM »
Tak to jo, mozna, ze do ty doby se uz odvazim a neco vykutim ja :D Nakreslit bych ji zvladnul, ale ten zbytek uz asi ne.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 9
  • Helpful: 11
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #66 on: April 26, 2010, 11:25:48 AM »
Zbytek není problém... (aspoň u vozidel ne) pokud si najdu čas, hodím do "Poradny" nebo "Návodů" příklad datovýho souboru k různým typům vozidel, kde se pokusím jednotlivé parametry nějak popsat.

kirchman

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #67 on: January 25, 2014, 07:39:24 PM »
Možná mám hloupý dotaz, ale dala by se tato mapa ještě někde stáhnout? Uvedené odkazy nefungují...
Díky moc