Author Topic: Scenar Velká Praha - Verze 1.20  (Read 37228 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #35 on: April 20, 2009, 10:02:40 PM »
No jó...150kB maximum, kdyz uz Screenshot má 260kB...Tak to se uz nic nevidí...

Jinak, ano, testovací trat'  a bude to boj...

P.S. Ale né z depa - uz udelala první okruh...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #36 on: April 20, 2009, 10:04:54 PM »
to věřím... jak se tak dívám ta to Karosu ŠM11 u tebe v profilu, napadá mě že mám asi tu krémovou část až moc tmavou a chtěla by přelakovat :D

Jo a napadla mě jedna drobnost k vedení tulenů: nebude trochu problém u hlavního nádraží? myslím s tunelem pro metro a železničním tunelem od vyšehradu-aby se pokud možno co nejméně stýkaly-přiznám se že podzemí dvakrát nevyužívám (i když třeba pod ostravou mám obrovské podzemní nádraží :D)
« Last Edit: April 20, 2009, 10:16:14 PM by TommPa9 »

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #37 on: April 20, 2009, 10:43:23 PM »
Takze mam tento plán:

Trasa C: Hloubka -1
Trasa A: Hloubka 0
Trasa B: Hloubka +1

Prejezdy pres Vltavu budou tvorit zeleznicní mosty, coz je v pohode To más jen parkrat (i kdyz tentokrát bude tvorit inzenýrskou odyseu i prejezd pres Botic :-))

Dosud jsem postavil Trasu Vltavská-Strízkov bez problemu...ale ted' uz spinkat...práce ceká v mem autobusovym závodu.

P.S. SM11-ky byly kdysi taky trosku tmavsí, zo se menilo. U tvoji SM11-ky je ten predek trochu divný. Ten chladic je realne o trosinku mensí a méne kulatý

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #38 on: April 21, 2009, 06:00:09 AM »
No ovšem na to, že je to jedna z prvních věcí, co jsem vytvořil to není špatný :D kdybych nebyl línej to překresli mohli bysme mít lepší (nebo taky mnohem horší)
 Je vůbec možný na mapě Prahy udělat třívrstvé podzemí? (i když předpokládám, že když metro takhle plánuješ, tak by to možný být mělo)

Offline hApo

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #39 on: April 21, 2009, 06:50:21 PM »
S tou železnicí jsem myslel akorát to, aby na dvojkolejné trati neměla každá linka svou trať. Tvé uspořádání navíc dělá obtížnějším nákladní železniční provoz.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #40 on: April 22, 2009, 09:58:04 AM »
Dnes večer bude nejspíš připraven 3. a tedy předposlední typ vozů metra 81-71M tedy modernizovaný 81-71 :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #41 on: April 22, 2009, 05:42:16 PM »
Který může např. použít novou podzemní trasu C pražského metra  :)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #42 on: April 22, 2009, 05:53:48 PM »
Souprava 81-71M je připravena ke kompletaci :D

Ano na trasu "C" by se hodila jenom má jednu vadu. Přestavba 81-71 na 81-71M začala v roce 1994 a první dodaná byla až v roce 1996

Ke screenům můžu říct jenom "Svatá prostoto!" výborný už se moc těším na metro pod zemí :D (jediná věc na kterou se netěším bude kreslení M1) :D

PS.: měl bych si pořídit prkno na něj napsat "nezapomínej u metra na převody" a omlátit si ho o hlavu-tradičně jsem na ně zapomněl :(

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #43 on: April 24, 2009, 06:19:20 PM »
A je to hotovo:

Praha s podzemním metrem 95MB

Verze Simutrans se mění: Simutrans 102.1.2432
Nové vozidla: Metra a Motoráky od TommPa9 a Sim, včetně všech modifikací
Nový zvuk: pak.128\sound je plno zvuků vozidel, který jsem stahl a přepracoval se soukromých nahrávek (šm11, B741, Zamračená, Ikarus 280, Metro ECS, T3...)
(Pozn.: Na starý zvuk je nutno přepsat s wav-souborami z oficiálních verzí)
-Vozy metra maji svůj zvuk

Metro-Linky vysuté dráhy zmizeli :-)

Pozdrav Oliver

P.S. Startovaní hry nejlépe s přiloženém souborem Prag.bat (jako obvykle)
« Last Edit: April 24, 2009, 06:24:28 PM by MHD »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #44 on: April 24, 2009, 07:53:51 PM »
hm... jak moje ŠM11 tak moje Karosy nemá zvuk :( -jakože zapsanej v daťáku. zatím jsem s ozvučením nepočítal :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #45 on: April 25, 2009, 10:42:49 AM »
No, ovšem to je jedna linka v dat'áku.  :)

Sestavil jsem soubor hluků, jmenovaných podle typu vozidla.

V dat-souboru se šoupne linka 'sound=xxxxx.wav'

Bylo by pak nutno rozbalit zip a přesunout soubory do složky simutrans\pak128\sound

Hluky Vozidel

Offline BudapestTRansport

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #46 on: April 25, 2009, 12:09:59 PM »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #47 on: April 25, 2009, 08:41:51 PM »
No, ovšem to je jedna linka v dat'áku.  :)

Sestavil jsem soubor hluků, jmenovaných podle typu vozidla.

V dat-souboru se šoupne linka 'sound=xxxxx.wav'

Bylo by pak nutno rozbalit zip a přesunout soubory do složky simutrans\pak128\sound

Hluky Vozidel

Jak ozvučit vozidlo vím :D jenom jsem zatím neměl více méně důvod. Navíc většina vozidel z mojí "továrny" byla primárně jen a pouze pro mojí potřebu tak jsem s ním ani nepočítal... jinak kravál dělají pěknej :D jen nevím jestli není 15 sekund na zvuk rozjezdu v simutransu moc dlouhý... třeba u MHD by u některých zastávek by autobusy řvali imrvére :D

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #48 on: May 11, 2009, 06:51:14 PM »
Momentálne jsem nepokracoval práce na mape.

Totiz jsem si vymyslel nový projekt:

Postavuju Mapu Prahy z roku 1938. Pouzívám cistou mapu a budu (mimo Vltavu pouzívat reky místo more na potoky).

Práce je dost zajímavá. Jde o cas, kdyz jeste existoval napr. Jeruzalemský ostrov a Tesnovské nádrazí v Praze a tramvaje jezdili jeste do Krce.
Jsem jeste na zacátku, tj. Karlín a cást starého mesta uz jsou hotové :-)

Doufám, ze je o mapu zájem. Bude z hlediska merítka jiste o stupen lepsí nez mapa, kterou jsem dosud zpracoval...

Pozdrav

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #49 on: May 11, 2009, 07:36:31 PM »
rok 1938? tam by mohly jezdit trolejbusy jestli se nepletu? tuším že v Praze od roku 1936...

Offline hApo

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #50 on: May 14, 2009, 06:05:34 PM »
Jinak, určitě existuje způsob jak Pražské metro udělat ještě více reálné. Všiml jsem si, že někde mezi patchi zde na fóru jsou "tunely zkopce i dokopce" - prostě tunel slopes. Tato možnost by mohla metro hodně zkrášlit. Hlavně takové věci jako výjezd na povrch na Rajské Zahradě či za Skalkou nebo dokonce spojka linek B-C u Florence.

Offline BudapestTRansport

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #51 on: May 18, 2009, 07:37:01 AM »
Budapest Version


Skribuckij

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #52 on: August 29, 2009, 06:45:47 AM »
Díky za mapu, už jsem vytvořil zbytek všech městských linek a nyní čekám, až se tu objeví B 731 ;D Dále mi už jezdí linky 478,345,367,375,OCL,T,E,S,C,O, a cyklobus ;D
Foto přinesu později, až budou na všech linkách autobusy

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #53 on: August 31, 2009, 06:38:33 AM »
no kdybych to umel tak ostravu klidne udelam jenze ja tuo neumim

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #54 on: August 31, 2009, 07:04:40 AM »
Nejdřív bys musel mít mapu. Návod na tvorbu map je ZDE. Já mapu nikdy nezkoušel takže neporadím :D. Když máš mapu je to v pohodě. Načteš si prázdnou mapu ve hře si přepneš na "Veřejné služby" a pak už jen pracuješ s nástrojem na editaci mapy. (ten se zobrazí v místech kde za "normálního" hráče máš seznam linek)

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #55 on: August 31, 2009, 09:13:29 AM »
no skusit to mohu ale bude to nadlidský úkol . Chtělo by to aby mi nekdo pomohl popřípadě bych pomohl já
« Last Edit: August 31, 2009, 09:21:34 AM by kuuubik »

Offline Sim

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #56 on: August 31, 2009, 09:26:26 AM »
Je to v ramci tohoto vlakna vcelku OT, nicmene me ta myslenka napadla prave v souvislosti s mapou Prahy.

Je mozne mapu (pripadne rozdelanou hru, ale to uz mi prijde jako utopie, kdezto u mapy by to jit mohlo) sloucit s jinou mapou?

Konkretne si to predstavuju tak, ze si vytvorim mapu, rekneme Rokycan. Po nejaky dobe me hrani na mape Rokycan prestane bavit, tak si udelam mapu Plzne. Ta je vetsi, takze me to chvili bavi, ale pak uz me to zase omrzi. No a pritom by mohlo byt zajimave mit na jedne mape Plzen i Rokycany, jenze mam kazdou mapu v jinem souboru.

Je mozne s tim nejak pracovat v jakemkoliv editoru? Napada nekoho neco?

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #57 on: August 31, 2009, 09:37:31 AM »
Co se týká tvorby mapy možná bych se být tebou podíval i do ARCHIVU. Tam se najdou takový poklady ať už jde o informace nebo maličkosti, které se probíraly dřív a tady nejsou, protože už jsou u zkušenějších hráčů obecně známé není důvod je neustále omílat :D

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #58 on: August 31, 2009, 10:15:38 AM »
hm tak to asi dělat nebudu protože to nezvládnu jako neprofesionální hráč simutrans

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #59 on: August 31, 2009, 12:09:29 PM »
jo a ta mapa prahy ma jeste par mest ktere vubec nejsou spojene ale to je opravdu malickost

kuuubik

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #60 on: September 11, 2009, 07:24:48 PM »
kdyby nekdo chtel tady mate odkaz ne prazske autobusove linky kdyby nekdo chtel nejake nove autobusove linky v praze
http://rbfoto.wz.cz/linky/PrehledLinek2009_7.pdf

Offline MHD

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #61 on: October 07, 2009, 04:11:33 AM »
A Mapa Prahy se stále buduje. Bude to ale velmi presný plán, takze to chce klid.

Jsou hotovo: Praha1, Karlín, Liben, Zizkov, Vinohrady, Nové Mesto a od soboty se staví Smíchov. :-)

Plánek okolí Prahy bude z roku 1890, 3tí vojenský vydání. Kdyz do vánoc nenajdu v antikvariátech lepsí...

Offline Bender

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #62 on: April 04, 2010, 09:46:32 AM »
To je spolehnutí... :-) :-)

To uz vypadá jako prazské metro...
hjk
Kuknite si  futuramu  www.futurama.sk

Offline Ghost-cz

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #63 on: April 25, 2010, 11:11:41 AM »
Souprava 81-71M je připravena ke kompletaci :D

Ano na trasu "C" by se hodila jenom má jednu vadu. Přestavba 81-71 na 81-71M začala v roce 1994 a první dodaná byla až v roce 1996

Ke screenům můžu říct jenom "Svatá prostoto!" výborný už se moc těším na metro pod zemí :D (jediná věc na kterou se netěším bude kreslení M1) :D

PS.: měl bych si pořídit prkno na něj napsat "nezapomínej u metra na převody" a omlátit si ho o hlavu-tradičně jsem na ně zapomněl :(


Jak to vypada s tou tvoji M1 ?  :D

Docela se na ni tesim  8)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #64 on: April 25, 2010, 11:30:50 AM »
Projekt M1 zatím spí, a čeká, až se ze svých snů probudí. Teď jsem se pustil do architektury, která mě mimochodem docela baví, takže se na M1 teď nechystám. (volně přeloženo, počkej až, budu mít na nějakým domečku zásek, to se pak v záchvatu vzteku pustím do M1 a během pár hodin bude hotová)

Offline Ghost-cz

Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #65 on: April 26, 2010, 10:16:34 AM »
Tak to jo, mozna, ze do ty doby se uz odvazim a neco vykutim ja :D Nakreslit bych ji zvladnul, ale ten zbytek uz asi ne.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #66 on: April 26, 2010, 11:25:48 AM »
Zbytek není problém... (aspoň u vozidel ne) pokud si najdu čas, hodím do "Poradny" nebo "Návodů" příklad datovýho souboru k různým typům vozidel, kde se pokusím jednotlivé parametry nějak popsat.

kirchman

  • Guest
Re: Scenar Velká Praha - Verze 1.20
« Reply #67 on: January 25, 2014, 07:39:24 PM »
Možná mám hloupý dotaz, ale dala by se tato mapa ještě někde stáhnout? Uvedené odkazy nefungují...
Díky moc