Author Topic: Váš Simutrans  (Read 16984 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline greenling

  • Lounger
  • *
  • Posts: 1729
  • Total likes: 2
  • Helpful: 15
  • Simutransarchology it my hobby!
  • Languages: DE,EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #35 on: March 19, 2011, 08:43:06 PM »
Dobrý den.
NPEt
Můžete mi prosím pošlete mi vaše Simutranspakset e-mailem?
greenling
Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!

Offline NPete

Re: Váš Simutrans
« Reply #36 on: March 20, 2011, 08:15:47 PM »
Ok E-mail adress??

Zemi

  • Guest
Re: Váš Simutrans
« Reply #37 on: June 21, 2012, 12:34:47 PM »
Ahoj Simutransáci,

Jsem v Simutrans svtě poměrně nový, a nepříliš rozumím vnitřní struktuře hry. Když jsem si nadávno chtěl stáhnout "všechny" české a slovenské addony, narazil jsem na problém s nekompatibilitou některých vozidel a surovin (prostě mi to při načítání paku řekne, že nemůže najít tu či onu surovinu, a shodí to celý program). Proto bych se chtěl zeptat, jak toto vyřešit (což do tohoto topicu nepatří), a nebo někoho zkušenějšího požádat o upload jeho vlastního paksetu (což už je tématicky správně ;) ).

Děkuji za odpovědi/pomoc...

Zemi

Offline Sim

Re: Váš Simutrans
« Reply #38 on: June 21, 2012, 12:40:27 PM »
Zemi > zakladem je stahovat a do hry importovat jen to, co vis, co je a proc to tam je. Samosebou ze druha varianta je taky mozna, ale tim, ze si od nekoho natahnes jeho vlastni set muzes ztratit prehled o tom, co mas vlastne k dispozici. Typicky treba trolejbusy - dokud ve hre nebyly, proste se s nima nehralo. Kdyz se objevi, ten, kdo si je do hry stahne o nich vi, ale pokud je nekdo "dostane az pod nos", kolikrat ani nevi, co to je a proc je to prave takhle.

Ja v tomhle stylu treba sosnul balik veci na monorail a dotedka nevim, jak stavet stanice ... lepim to metodou pokus omyl. Tim padem tam mam i spoustu veci, ktery neumim pouzivat a jen mi prekazi.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #39 on: June 21, 2012, 03:44:20 PM »
Ono může jít o jednoduchou chybu.

Pokud se nepletu je v naší download sekci vše kombatibilní s aktuálním pakem. Pokud bereš addony "od jinud" například z fan stránek, kterých je slušně řečeno 6 půlek ;), dost často se tam objeví "něco" co není až tak úplně funkční, nebo to patří přifařit k něčemu jinému. Jako příklad můžu použít jaderný průmysl. Pokud nemáš kompletní sadu budov a surovin k průmyslu a u "někoho" si sosneš třeba i moje starší věci (třeba obří tahač Tatra 815 8x8 terno TTT) a nemáš jadernou sadu, nebude ti to fungovat protože hra nepřekousne surovinu "uranium". Takhle na dálku a bez informací ti nemůžeme pomoct, protože nevíme co konkrétně ti to háže za chybu. Nejsme jasnovidci :D Pokud chceš hrát s českými vozidly počkej si na první polovinu července, to by měla vyjít veřejně testovatelná verzi CZ paku (a hned nám udělám reklamu ne :D)

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #40 on: June 21, 2012, 04:22:27 PM »
Když se něco zasekne kvůli chybějícímu objektu, dá se z té hlášky dešifrovat, co je to zač. To by byl dobrý začátek ;-) Jinak pokud šlo o české záležitosti, uran je asi jediný náklad, které mně napadá...?

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Zemi

  • Guest
Re: Váš Simutrans
« Reply #41 on: June 21, 2012, 05:18:02 PM »
No, to co mi to řekne vypadá následovně:

FATAL ERROR: ojb_reader_t::resolve_xrefs
cannot resolve 'GOOD-goods_'

Nebo je místo GOOD-goods něco jiného, GOOD-meat, nebo tak. Omlouvám se za neorientaci v problému.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #42 on: June 21, 2012, 05:48:28 PM »
Ne, tohle docela stačí :) Obojí by mělo být v pak128. Asi tedy z nějakého důvodu chybí?

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Zemi

  • Guest
Re: Váš Simutrans
« Reply #43 on: June 21, 2012, 05:57:27 PM »
Omlouvám se, omlouvám, se omlouvám se, jsem *ůl, já jsem tam ty soubory hledal a našel, ale díky win7 jsem asi nedal zkopírovat, ale přeskočit. Díky moc :)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #44 on: June 21, 2012, 06:16:30 PM »
Jo win7 taky se s ním těžko zbližuju... program MS Paint je v něm naprosto domršenej a nedá se ovládat (nehledě na změnu formátu png) takže jsem si stáhl verzi pro win XP

Offline Sim

Re: Váš Simutrans
« Reply #45 on: June 21, 2012, 07:58:10 PM »
Taky si na flesce taham ikspeckovej paint O:-) ... a co si budem nalhavat, sedmicky sou vseobecne este zlaty proti (jeho)vistam ;-)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #46 on: June 21, 2012, 11:26:23 PM »
Ať jsou sedmičky klidně zlatý, stříbrný a probronzovaný:D Mě stejně nevíc sedělo XP. Visty jsem přijal více méně z donucení :D a už konec off topicu :D

Offline Leif

Re: Váš Simutrans
« Reply #47 on: May 28, 2014, 07:48:24 AM »
Chtěl bych se zeptat, jaká je rozdíl mezi Windows/GDI a Windows/SDL?? A jaká ta verze je lepší pro hráni na průměrném PC???? :)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #48 on: May 31, 2014, 08:07:38 PM »
Mně osobně se více osvědčila SDL verze. Dlouho jsem totiž hrál Simutrans ještě na Windows 98 a na těch SDL verze běhala lépe.

Navíc v GDI byla dlouho nějaká grafická chyba, která hru v této verzi činila nehratelnou. Později sice byla tato chyba odstraněna, ale už jsem byl na SDL verzi zvyklý, tak jsem u ní zůstal.


A jinak je GDI verze vhodnější při hraní, pokud je někdo z Japonska, Číny apod.,  že prý lépe přijímá jejich abecední znaky (je to napsané tady někde na foru, nebo možná v archivním foru). Ale tady v Střední a v Západní Evropě je to celkem jedno.
« Last Edit: August 10, 2014, 08:17:32 AM by Václav »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Eiffel

Re: Váš Simutrans
« Reply #49 on: April 19, 2017, 03:18:09 PM »
Prosím vás, nemáte někdo v paku tyhle náklaďáky? Část jsem jich potratil a nedaří se, dohledat je na netu. Díky.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #50 on: April 24, 2017, 06:35:43 PM »
To je pak64 ne?

Co si tak pamatuju bývaly na addons.simutrans.com ale ta stránky už nejsou v provozu, takže jsou asi ztracené. Možná by se daly po dlouhém pátrání najít v archivním foru? Vím, že jsem je někde viděl...

Offline Eiffel

Re: Váš Simutrans
« Reply #51 on: April 24, 2017, 06:45:36 PM »
Předpokládám, že jsou pro pak 128, neboť je v něm mám. Jsem na 99% přesvědčený, že je někdo ze zdejších přispivatelů měl v paku, proto jsem sem hodil dotaz. Jinak nemá smysl ztrácet čas hledáním v hlubinách. Podívám se v současných pacích po nějaké náhradě, i když 150 km/h budu asi hledat těžko :-)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #52 on: April 24, 2017, 07:18:31 PM »
Stačilo půl hodiny a mám to!

http://japanese.simutrans.com/index.php?Addon128%2FTrucks

je to zhruba ve středu stránky.

Který subforum má nejlepšího moderátora? :D Za tohle dostanu zlatého bludišťáka

Offline Eiffel

Re: Váš Simutrans
« Reply #53 on: April 24, 2017, 07:23:11 PM »
Ty jsi borec a já korunovanej vůl, protože na Japoncích jsem byl, ale nebyl jsem dost důsledný, abych to našel. Ještě jednou díky.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #54 on: April 24, 2017, 07:25:25 PM »
Ještě že ty Japonce máme, jak tak na to koukám, oni jsou snad poslední opravdu funkční uložiště starých addonů...

Offline Eiffel

Re: Váš Simutrans
« Reply #55 on: April 24, 2017, 07:33:00 PM »
 :-X njn, bohužel, díky tomu, že jsou staré tak trailer na kusové zboží se nenačte. Možná se to dá někde v dat souboru upravit, ale to je pro mě španělsko japonská vesnice i s metropolí a nebo naopak??

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #56 on: April 24, 2017, 07:36:45 PM »
Já nevím jestli to má dostupný zdrojový soubory, tam by se to opravit dalo. Upravit v paku to taky jde ale na to jsou tu lepší páni než já. Návod na to už hledat nebudu, stejně nevím kam se na něj podívat.

EDIT: staženo, zdroje jsou zahrnuté do balíčku.

Offline Eiffel

Re: Váš Simutrans
« Reply #57 on: April 24, 2017, 07:45:28 PM »
Návod na to už hledat nebudu, stejně nevím kam se na něj podívat.

EDIT: staženo, zdroje jsou zahrnuté do balíčku.
Já tě ani nechtěl úkolovat, aby jsi něco hledal. To byl jen veřejný povzdech z mé strany,

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 9
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Váš Simutrans
« Reply #58 on: April 24, 2017, 07:59:32 PM »
Chápu, já pro změnu jen předkládal možnosti řešení

- pokud jsou dostupné zdroje (a ty dostupné jsou) jde to upravit ze zdrojů
- pokud nejsou dostupné zdroje, i tak to jde upravit přes nějaký kouzelný čáryfuk do kterého nevidím (myslím HEXedit? opraví mě někdo moudřejší?) a návod byl NĚKDE na foru :D