The International Simutrans Forum

 

Author Topic: problem with latest makeobj (makeobj 49)  (Read 24256 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
problem with latest makeobj (makeobj 49)
« on: August 11, 2008, 11:03:22 PM »
After begining remaking the picture of the AMT bridge, I built again all my magnetic ways (for Simutrans pak128 100 with waytypre=maglev_track).
I included "magnetic.pak" in the new pak128, lauched Simutrans 100 and ... crash.

I join .dat file of all AMT (way, elevated ways, bridges and tunnels) and 2 examples of pictures.

EDIT : I remade all my ways with previous makeobj, waytype=monorail_track and Simutrans 99.18 and ... crash so I will see my .dat files.

EDIT again : I found the problem : MLM elevated no pillars :

EDIT againĀ² : I re-write dat part of MLM el no pillars, I build it. Before adding : Simutrans works, after adding, Simutrans doesn't work, after removing, Simutrans doesn't work

I don't understand anything  ???
« Last Edit: August 12, 2008, 12:55:52 PM by gauthier »

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 9417
  • Languages: De,EN,JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #1 on: August 12, 2008, 08:54:17 AM »
maglev_track is not too well tested, but should be work. It would be probably nice to have maglev track testing in pak128 ...

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #2 on: August 12, 2008, 01:28:10 PM »
Finally, Simutrans randomly crash but ONLY with my ways. dat files were not changed since I tested with maglev_track for Simutrans 100.

Offline Erik

  • *
  • Posts: 219
  • Languages: NL, EN
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #3 on: August 12, 2008, 01:47:48 PM »
Have you test it on Simutrans 99.17 already?
At the moment I play Simutrans 99.17 with the previously maglev paks from the last forum. It works without any problem.
So if you set the pak on this forum. I can try what happens with my Simutrans.

Also at the moment I am testing the economics of the maglev paks.

Offline Frank

  • Inactive/Retired
  • *
  • Posts: 1431
  • Languages: DE
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #4 on: August 12, 2008, 01:50:29 PM »
maglev_track is not too well tested, but should be work. It would be probably nice to have maglev track testing in pak128 ...

Test version

Timothys MLM for pak128 (1.4.3.1pre) Simutrans 0.100.0+

copy the pak files to pak128
copy the menuconf.tab to pak128/config

define as maglev_track in menu MAGLEVTOOLS

not work
- build depot
- way remover

Offline Frank

  • Inactive/Retired
  • *
  • Posts: 1431
  • Languages: DE
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #5 on: August 12, 2008, 01:54:04 PM »
two file

I'm this message by 2 uploads
Quote
Your file is too large. The maximum attachment size allowed is 192 KB.

max upload filesize = 128 kb
max upload files = 4

4 x 128 = 512 kb

maximum attachment size allowed is 192 KB ?
 
« Last Edit: August 12, 2008, 01:57:01 PM by Frank »

Offline Erik

  • *
  • Posts: 219
  • Languages: NL, EN
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #6 on: August 12, 2008, 03:25:57 PM »
I have tryed these maglev_128 paks but they would not work.
With Simutrans 99.17.1 still works but I have no maglev tracks.
With Simutrans 100 the same or if I placed menuconf.tab to pak128/config it will not start.

EDIT: I think is is the same Maglev I already have. But even if I make a fresh Simutrans and only add these paks. There happend the same as I had describe already.
« Last Edit: August 12, 2008, 03:37:18 PM by Erik Krom »

Offline Frank

  • Inactive/Retired
  • *
  • Posts: 1431
  • Languages: DE
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #7 on: August 12, 2008, 03:55:04 PM »
the files works

official simutrans 0.100.0
pak128 1.4.3.1pre

+ the files

Offline Erik

  • *
  • Posts: 219
  • Languages: NL, EN
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #8 on: August 12, 2008, 04:31:17 PM »
Sorry my mistake
I had a old pak 128 1.4.3 with a upgrade to simutrans 100.
Now I have download pak128 1.4.3.1pre and it works.

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #9 on: August 12, 2008, 05:47:30 PM »
Where I can download 99.17 ?

the random crash of simutrans happens with 99.18 (waytype=monorail_track) and 100 (waytype=maglev_track). How can I fix this problem ?

Can someone test the file and say me if his Simutrans crash ?
« Last Edit: August 12, 2008, 05:50:27 PM by gauthier »

Offline Frank

  • Inactive/Retired
  • *
  • Posts: 1431
  • Languages: DE
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #10 on: August 12, 2008, 06:04:15 PM »
@gauthier

Send me a mail with the dat and png files, please.

Offline Erik

  • *
  • Posts: 219
  • Languages: NL, EN
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #11 on: August 12, 2008, 06:35:52 PM »
Yes I think I can more with the DAT and PNG files.
Simutrans 99.17 crash also with this pak.
The paks on the old forum were better.

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 9417
  • Languages: De,EN,JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #12 on: August 12, 2008, 06:53:03 PM »
SImutrans 99.17 cannot handle newer waytypes. makeobj is NOT baward compatible!

Offline Frank

  • Inactive/Retired
  • *
  • Posts: 1431
  • Languages: DE
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #13 on: August 12, 2008, 06:57:04 PM »
a bridge probably has a bug

Code: [Select]
  found 27 files to extract

  ERROR: could not open bridge.
.pak for writing (aborting)

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 9417
  • Languages: De,EN,JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #14 on: August 12, 2008, 07:05:54 PM »
Narrowgauge and maglev depot and wayremover should work from 1949 revision on.

Offline z9999

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 848
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #15 on: August 12, 2008, 07:18:23 PM »
These four items below have no images and are broken.
Check the dat file.

AMT_elevated_realistic_pillars
AMT_elevated_nopillars
AMT_elevated
AMT
« Last Edit: August 12, 2008, 07:20:44 PM by z9999 »

Offline Frank

  • Inactive/Retired
  • *
  • Posts: 1431
  • Languages: DE
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #16 on: August 12, 2008, 07:31:45 PM »
... maglev depot and wayremover should work from 1949 revision on.

not positive for me

or new makeobj?

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 9417
  • Languages: De,EN,JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #17 on: August 12, 2008, 07:43:27 PM »
Ok, overlooked on line. Maybe 1950 does the trick.

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #18 on: August 12, 2008, 07:46:39 PM »
Quote
AMT_elevated_realistic_pillars
AMT_elevated_nopillars
AMT_elevated
AMT

with same dat and png files, first build : all AMT were working but some MLM didn't work.

The problem seems to be random  :-\

Quote
@gauthier

Send me a mail with the dat and png files, please.

your e-mail is hidden.

Offline Frank

  • Inactive/Retired
  • *
  • Posts: 1431
  • Languages: DE
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #19 on: August 13, 2008, 01:12:59 PM »
the problem is the wrong grafics parameter name

Quote
AMT[SW]=AMT.1.0
AMTUp[3]=AMT.3.3

the parameter name is Image

this is by search and rename Image -> AMT

Image[SW]=Image.1.0
ImageUp[3]=Image.3.3

search and rename =Image. -> =AMT. , then is correct

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #20 on: August 13, 2008, 03:28:17 PM »
I have forgotten to say I changed picture names  ::)

I used "replace function"   ;D

EDIT : problem fixed, thanks all  ;)

=> preview of AMT bridge (not finished yet)
« Last Edit: August 13, 2008, 03:53:29 PM by gauthier »

Offline Spike

  • *
  • Posts: 1361
  • First Simutrans Developer and Graphics Artist
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #21 on: August 14, 2008, 10:08:12 AM »
maximum attachment size allowed is 192 KB ?

150kb currently. In discussion by the mods, it might have been meant to be 200.

Offline z9999

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 848
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #22 on: August 14, 2008, 12:34:26 PM »
Well, this is off-topic but...

I tested Frank's magrev track, magrev track disappeared after reload the savegame.
And also, we can't buy (besch) magrev, and we can't make schedule. There isn't magrev_waggon_t yet.

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #23 on: August 14, 2008, 02:24:11 PM »
other off-topic : Is "maglev_track" finished and well working for Simutrans 100 ?

complete set magnetic.pak with :
TR,MLM,AMT : at grade track; elevated; elevated no pillars (for elevated tations); elevated realistic pillars (will be graphically improved); connection bridges (for connecting at grade track with elevated one); normal bridge, single tunnel, left part of double tunnel, right part of double tunnel.

TransRapid TR-08 for TR ways coming soon  ;)
« Last Edit: August 14, 2008, 02:35:02 PM by gauthier »

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #24 on: August 14, 2008, 03:30:45 PM »
It's a shame that all the ways are basically just recolours of the MLM system, would be cool to see some more unique characteristics for the other two systems, also (and this was a flaw of the MLM too, which I never got around to fixing) the concrete is really far too "clean" and textureless to fit in with the pak128 graphical style (the edges are too sharp also). This really shows on the tunnels, I like the style of them but they are far too clean.

I think the diagonal pillars are potentially a nice change, though they need polish (the shadows on the North-South runs look a bit out of place and the pillars aren't shaded correctly for the direction of the sun). With the "AMT" tracks, I'd reduce the contrast of those black bands too, a dark grey would probably be suficient to give the effect (also, the ground level MLM I was never happy with, looked odd, really needed fences along the sides or something along those lines). The ground level AMT suffers from the same problem, it doesn't seem to be connected to the ground, needs some kind of blending to make it appear as if it's actually laying on the ground if you see what I mean.

Nice progress though, looking forward to seeing some vehicles.

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #25 on: August 14, 2008, 04:11:20 PM »
the "far too clean concrete" is not very annoying. I will improve it for tunnels.
For AMT ... It's not concrete but ... titanium  ;D

I read your post, I will see for graphical improves.

You want vehicles ? You now have one (experimental). TransRapid TR-08 (reduced speed to 350 km/h instead of 430 for better playing).

Quote
With the "AMT" tracks, I'd reduce the contrast of those black bands too

I will try it but I'm not convinced  :-\

Quote
really needed fences

Could you make it with a [NS] MLM to see what you exactly want ?

Quote
needs some kind of blending to make it appear as if it's actually laying on the ground if you see what I mean.

I see, I will improve that (by clearing up ground black band ? blend it with some green ?)
« Last Edit: August 14, 2008, 04:18:16 PM by gauthier »

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #26 on: August 14, 2008, 07:28:40 PM »
do you like this texture for concrete ? (texture from http://art.eonworks.com)


Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #27 on: August 15, 2008, 09:42:27 AM »
That's certainly better, yes :)

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #28 on: August 15, 2008, 05:11:16 PM »
Quote
really needed fences

What kind of fence ?

Offline Combuijs

  • Web Team
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1392
  • Maintainer of maps.simutrans.com
    • Combuijs
  • Languages: EN, NL
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #29 on: August 15, 2008, 05:28:25 PM »
Quote
what kind of fence ?

A fence that prevents crossing deer to be brought directly to the foodprocessing plant...  ;)

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #30 on: August 15, 2008, 05:35:57 PM »
I mean ... what kind of graphics for the fence  ::)

maybe a glass fence for the AMT ...

I think fences could waste MLMs beauty  :-[

EDIT : new tunnels will be included in the final pak as the new shading ans shadows of realistic pillars.
« Last Edit: August 16, 2008, 02:09:36 PM by gauthier »

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #31 on: August 18, 2008, 02:40:47 PM »
I have another problem.

I creat signals for tunnels entrances and exits and the presignal doesn't appear in game.

Offline whoami

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 693
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #32 on: August 19, 2008, 03:02:38 PM »
I creat signals for tunnels entrances and exits and the presignal doesn't appear in game.
The problem is "waytype=track" in the dat file.
But I don't think it's possible to define signals only for tunnel entries.

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #33 on: August 19, 2008, 08:38:26 PM »
I'd just seen it  ;D

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3629
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: problem with latest makeobj (makeobj 49)
« Reply #34 on: August 29, 2008, 06:15:13 PM »
I have an other problem ... see the screenhot :