The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Tool for Screenshots  (Read 1247 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sojo

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 851
  • Maintainer pak96.comic
    • German home of Simutrans
Tool for Screenshots
« on: January 21, 2009, 08:15:31 PM »
Vilvoh have posted here: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1304.msg12661#msg12661 very nice screenshots as only one picture.

Give it a tool to make so big shoots?

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Tool for Screenshots
« Reply #1 on: January 21, 2009, 08:28:59 PM »
It was not made by him.

IIRC you can set Simutrans to run in window, make this window very big and then make a mega-screenshot with the game...

Offline TPIBAW

  • *
  • Posts: 32
  • Long Live The ROTFL!!!
    • LOL
Re: Tool for Screenshots
« Reply #2 on: January 21, 2009, 08:40:19 PM »
You can use -screensize 3000x2000 or such in commandline. Although you should try it with nothing else running since it will slow down your CPU reasonably.

Offline z9999

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 848
Re: Tool for Screenshots
« Reply #3 on: January 22, 2009, 07:33:48 PM »
AFAIK, a person made a plugin for Freetrain to save a whole map screenshot.
Freetrain is written with C# and using Windows scroll bar, so capture software like "Faststone Capture" can do take a whole map screenshot.

Offline vilvoh

  • One of the good guys
  • Administrator (Inactive)
  • *
  • Posts: 4504
  • I'm the constructor, the architect
    • Escala real
Re: Tool for Screenshots
« Reply #4 on: January 22, 2009, 10:46:41 PM »
In theory, it's possible because somebody (kaja47) did it in the past. see here. In the blog article, he gave more details. He started making 1024x768, and then he joined all together using Photoshop. I don't know if it worth such an effort....

The complete article translated from cz to en here.