Ač mosty musí být souměrné (více viz téma
Experimental bridge designs), dá se s jejich tvarem a velikostí docela kouzlit - ale některé
prvky jsem ještě nezkoušel.
Skutečná délka mostu totiž může být o jedno pole větší než uvádí příkaz max_length. Do délky mostu se totiž započítává jen jeden nájezd a počet středových polí - 1. Bude-li tedy max_length = 2, bude most mít jedno středové pole - a jeden či oba nájezdy.
Vysutý zavěšený most tak bude muset mít středové pole ohraničené pilíři - mezi kterými bude právě středové pole zavěšeno, zatímco na koncových dílech mostu bude uchycení závěsných lan - jinak by most vypadal neúplně, ba přímo blbě. Z hlediska křížení s jinými dopravními cestami je však přijatelnější než lanový zavěšený most.
Lanový zavěšený most totiž bude mít svá středová pole zavěšená na pilířích umístěných uprostřed pole. A nebude možné s ním křížit jinou dopravní cestu.
A to je důvod, proč mezi všemi mosty ve hře dominují viadukty. Použitelné jsou i příhradové a obloukové mosty. Všeobecně jakékoli mosty, které je možné udělat s pilíři na okraji pole. Ne že by snad ten lanový zavěšený tak nešel udělat, ale úhel mezi nosnými pilíři a lany by byl příliš ostrý.
V příloze jsou ukázky dvou zavěšených mostů - lanového (s pilíři uprostřed) a vysutého (s pilíři na stranách) - a dat soubor k jednomu z nich. Pilíře toho vysutého mostu by samozřejmě mohly být klidně i na jedné straně. Ty mosty jsem vytvořil před mnoha lety, kdy jsem s tvorbou pro Simutrans začínal.
V posledním řádku je herní ikona pro menu. V čtvrtém sloupci předchozího řádku je herní náhled.