The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Time interval with telegraph - signals passed at danger / other oddities.  (Read 844 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AP

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1202
  • Languages: EN
Slotted stop signals showing danger, at the exit of passing loops, do not change to clear to allow trains to exit the loop into the block section. Instead, they remain fixed at danger (and their dialogue continues to say "danger") and the trains proceed anyway if the block is free, or wait if it is not.

The distant signals seem fixed at "caution" also - or not to correctly reflect the next stop signal.
« Last Edit: December 18, 2016, 03:12:59 PM by AP »

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Moderator
  • *
  • Posts: 18425
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: Time interval with telegraph - signals passed at danger
« Reply #1 on: December 17, 2016, 11:42:26 PM »
Thank you very much for the report. Can you upload a saved game in which this can reliably be reproduced?

Offline AP

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1202
  • Languages: EN
Re: Time interval with telegraph - signals passed at danger / other oddities.
« Reply #2 on: December 18, 2016, 03:12:29 PM »
I've uploaded a save, and a series of photos detailing the problem(s), to the below linked dropbox:
https://www.dropbox.com/sh/aliu0f6inqzk9ke/AADfDxp-18kGVxJQ5CBf4-8Da?dl=0

The SPAD problem can be seen to occur at Glasgow once the westbound train from Kincardine reaches that point.
 

Offline AP

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1202
  • Languages: EN
Re: Time interval with telegraph - signals passed at danger / other oddities.
« Reply #3 on: December 18, 2016, 03:39:42 PM »
Attached an image of a distant signal showing caution when the next signal is clear.

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Moderator
  • *
  • Posts: 18425
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: Time interval with telegraph - signals passed at danger / other oddities.
« Reply #4 on: December 20, 2016, 12:04:44 AM »
I think that I have fixed the issue with the signal incorrectly displaying danger - would you be able to re-test?