The International Simutrans Forum

 

Author Topic: nakládání vlaků  (Read 8547 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Growe

  • Guest
nakládání vlaků
« on: February 06, 2010, 09:35:53 PM »
Zdravím, jelikož jsem mel velmi rád na PS1 transport tycoon simutrans me zprvu nadchlo, ale nyni jsem narazil na takovy hloupy problem, za boha nemuzu nic nalozit do vlaku. Napriklad Sand Quarry station produkuje Bulk Goods, dal jsem tedy vlaku vagon H trans bulk gondola, zkusil jsem udelat nakladni stanici (Freight station delsi aby se do ni vlak vesel cely, ale nepomohlo, vlak proste zastavil, a za chvili prazdny odjel, kdyz jsem klikl na stanici naklad byl psanty waiting.

Tak kde je problem, pls poradte  ???

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: nakládání vlaků
« Reply #1 on: February 06, 2010, 10:04:26 PM »
V jízdním řádu je u výchozí stanice nutné zadat naložit 100% (je to při horním okraji okna, které se otevře při přidávání stanice do jízdního řádu - nebo při kliknutí na jméno stanice v jízdním řádu - pouze přes upravit linku) - a poté ještě (jen pro jistotu) zkontroluj, jestli mají ty továrny smlouvu o odběru.

Growe

  • Guest
Re: nakládání vlaků
« Reply #2 on: February 07, 2010, 10:06:50 AM »
tak jsem radsi udelal obrazky protoze uz vazne nevim co hra chce, zkusil jsem dat 5, 10, 50 i 100% v kazde stanici, vlak prijede a proste stoji, nenalozi nic, nechapu, pritom smlouvu maji.
http://img193.imageshack.us/img193/8764/snimek2.png
http://img193.imageshack.us/img193/5605/snimek3.png

Growe

  • Guest
Re: nakládání vlaků
« Reply #3 on: February 07, 2010, 10:24:10 AM »
opet stejny problem, pouze se dřevem
http://img64.imageshack.us/img64/3265/snimek4.png

Growe

  • Guest
Re: nakládání vlaků
« Reply #4 on: February 07, 2010, 10:49:12 AM »
tak jsem hledal v anglických tipech a vypada to opravdu na to ze mam problem v delce stanic, kdyz jsem je udelal delsí jiz nakladani funguje.

Offline tony.p

  • *
  • Posts: 170
Re: nakládání vlaků
« Reply #5 on: February 07, 2010, 10:54:18 AM »
dival jsem se na ty obrazky, musiš mit stanici tak dlouhou jak se ti píše v depu při stavění soupravy.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: nakládání vlaků
« Reply #6 on: February 07, 2010, 10:54:51 AM »
Mám takový dojem, že asi už vím, kde je ten problém - zkus vypozorovat, jestli z té druhé stanice jede již naplněný či stále prázdný. Mám totiž takovou předtuchu, že problémem je (jistě zcela opodstatněná) touha naložit vlak postupně v několika stanicích. Tohle asi opravdu není možné. Takže nezbyde nic jiného než vlak nechat naložit jen v jedné stanici - a jestli dobře vidím z těch screenshotů, stanice by se dala postavit tak, aby brala z obou železnorudných dolů.

A teda ještě něco: jsem do využívání železnice taky cvok, ale při takhle krátké vzdálenosti bych raději využil silnici a náklaďáky.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: nakládání vlaků
« Reply #7 on: February 07, 2010, 05:52:44 PM »
Growe > oproti transporttycoonu je v simutransu nutnost resit, zda ma dodavatel a odberatel spolu uzavrenou smlouvu - ve hre to znamena, ze pokud kliknes na fabriku, muzes vozit zbozi jen od toho dodavatele, ktery je mezi dodavatele zahrnut.

Takze jsem cekal problem tady - ale podle screenshotu je to vse jen o tom, ze mas kratke nadrazi. Konkretne treba zde http://img193.imageshack.us/img193/8764/snimek2.png je v depu videt, ze je tam napsano Vozidla:6 Zastavena plocha:3 ... a prave ta zastavena plocha je udaj o tom, jak dlouhy nastupiste/nadrazi mit musis ... v tomhle konkretnim pripade na tri policka.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: nakládání vlaků
« Reply #8 on: February 07, 2010, 06:05:28 PM »
I v TransportTycoonu (a jeho nástupci jménem Locomotion) je nutné mít vlak jen tak dlouhý, jak dlouhé je nástupiště. Pouze v Transport Giantu je možno mít vlak delší než je nástupiště, ale je to zaplaceno mnohem delším nakládacím časem. Jak je to v Railroad tycoonu nevím.

Cigydd

  • Guest
Re: nakládání vlaků
« Reply #9 on: February 15, 2010, 07:38:43 PM »
Ahoj, mám ten samý problém.
Vlak přijede do stanice a čeká a čeká a nic nenaloží, přestože má les plnou produkci a má smlouvu s cílovou papírnou.
Já se obávám, že jde o chybu ve hře. Mělo by se to nahlásit jako chyba (bug). Zkusím to.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: nakládání vlaků
« Reply #10 on: February 15, 2010, 07:45:44 PM »
Cigydd > jestli muzes, udelej screenshot a posli to sem... ne ze by tam chyba byt nemohla, ale u dreva mi vzdy vse jelo spravne.

Zkontroluji si nasledujici veci:
- vychozi i cilova stanice dokaze pracovat s nakladem
- nadrazi je dostatecne dlouhe
- vychozi nadrazi je v dostatecne blizkosti lesa a cilove nadrazi u papirny
- z papirny odebiras papir
- z ceho usuzujes, ze ma les plnou produkci? Pokud vidis "Vyroba:-papiru 500/500tun, kusove zbozi, 100%" tak to naopak znamena, ze ma papirna plne sklady a nevyrabi!!!

Offline hernajs

  • *
  • Posts: 11
Re: nakládání vlaků
« Reply #11 on: February 15, 2010, 07:52:11 PM »
Cigydd > jestli muzes, udelej screenshot a posli to sem... ne ze by tam chyba byt nemohla, ale u dreva mi vzdy vse jelo spravne.

Zkontroluji si nasledujici veci:
- vychozi i cilova stanice dokaze pracovat s nakladem
- nadrazi je dostatecne dlouhe
- vychozi nadrazi je v dostatecne blizkosti lesa a cilove nadrazi u papirny
- z papirny odebiras papir
- z ceho usuzujes, ze ma les plnou produkci? Pokud vidis "Vyroba:-papiru 500/500tun, kusove zbozi, 100%" tak to naopak znamena, ze ma papirna plne sklady a nevyrabi!!!
A ještě si zkontroluj jestli máš vagónky správného druhu, tedy jestli jsou na "Dlouhé zboží"

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: nakládání vlaků
« Reply #12 on: February 15, 2010, 07:56:19 PM »
hernajs > jo, to je taky pravda, na tom sem si taky uz parkrat nabil hu... usta :-D

Cigydd

  • Guest
Re: nakládání vlaků
« Reply #13 on: February 15, 2010, 08:48:57 PM »
Tak jsem nelenil a otravoval jsem na anglickém fóru.
Tam mi doporučili, abych ke stanici přistavil warehouse neboli skladiště. To mi teď funguje.
Ale přidal jsem další úsek k dalšímu lesu, který taky má smlouvu s tou papírnou, a tam se mi zase nechce nakládat dříví, i když přidám skladiště.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: nakládání vlaků
« Reply #14 on: February 15, 2010, 08:51:31 PM »
Pokud pomohlo skladiste, znamena to, zes nemel spravny typ nadrazi - nebylo urceno pro naklad. Aby to fungovalo, pouzivej takove, co ma v rohu poktogram hromady (podobne jako pro lidi je piktogram pajdulacku a pro postu obalka).

Na tu dalsi trat by zase spis pomohl screenshot, nez slovni popis...

Cigydd

  • Guest
Re: nakládání vlaků
« Reply #15 on: February 15, 2010, 09:05:55 PM »
Docela zajímavé tipy, díky. Papírna nevyrábí, protože není napojená na odběratele. Musí vyrábět, aby přijímala zboží?
Měl jsem na mysli, že les má plné sklady, ne produkci.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: nakládání vlaků
« Reply #16 on: February 15, 2010, 09:08:23 PM »
Jojo, presne tak... vzdy je potreba rozchodit cely retezec prumyslu - proto je pro zacatek lepsi si zkusit uhli do elektrarny, mleko do mlekarny nebo treba ropu do elektrarny na mazut. Tam dalsi navaznosti nejsou.

Cigydd

  • Guest
Re: nakládání vlaků
« Reply #17 on: February 15, 2010, 09:20:57 PM »
Aha, tak to ještě prověřím.
Momentálně mám problém s tím, že se mi nenakládá dřevo na dalším úseku - snímek a popis zde:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30477112&l=8caabf1c61&id=1353216652

Offline Eiffel

  • *
  • Posts: 84
Re: nakládání vlaků
« Reply #18 on: February 15, 2010, 09:55:49 PM »
Les a obilné pole mají jednu zradu. Jsou v nich umístěny správní budovy, které musí být v dosahu nakládací rampy /zastávky/, aby došlo k naložení vozů. Nestačí jen postavit rampu na okraj lesa nebo obilného pole.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: nakládání vlaků
« Reply #19 on: February 15, 2010, 09:56:38 PM »
Jestli si to u paku 64 pamatuju spravne, inkoust se musi vyrabet v chemicce ... a tim padem netusim, kde by se mel brat ve stanici Leipzig Papírna zastávka. Zkus ho vozit primo z chemicky (nebo odkud se bere...).

Co je za zadrhel ve stanici Leipzig Stanice 'U Lípy' zatim netusim... i kdyz... nevidim tam nikde les :-D

Cigydd

  • Guest
Re: nakládání vlaků
« Reply #20 on: February 15, 2010, 10:18:49 PM »
Jo, ta správní budova v lese, to může být ono.
Leipzig stanice 'U Lípy' - les tam je, ale nevešel se mi na snímek :-|
To je ale trefa s tím vožením zboží z papírny do tiskárny, asi už spím  :D
Začal jsem vozit papír z papírny do tiskárny a najednou se to dřevo rozhýbalo.
Takže díky všem za pomoc.
« Last Edit: February 15, 2010, 10:49:29 PM by Cigydd »

Offline kaarfii

  • *
  • Posts: 95
Re: nakládání vlaků
« Reply #21 on: July 14, 2010, 06:09:28 PM »
Potřeboval bych vysvětlit, jak funguje funkce "Seřadit zboží dle" u nádraží. Nějak nedokážu pochopit, k čemu to je dobrý...

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: nakládání vlaků
« Reply #22 on: July 14, 2010, 07:35:04 PM »
kaarfii > pokud je to cudlik, kde se ti meni pri klikani dokolecka cil/pres/pres+pocet/pocet tak je to ponekud zavadejici oznaceni - ono to neradi zbozi podle jineho klice mezi druhy, ale seskupuje to ruzne v ramci jedne skupiny.

Predstav si stanici A, ze ktere ti to jezdi do B, C a D ... a z kazde z nich ti jezdi spoje do dalsich ... E, F, G a tak dal.

Pokud si das razeni podle poctu, budes to mit serazene podle toho, do ktere cilove stanice kolik lidi jede - od nejvic po nejmin. Kdyz si to prepnes na cil, je to uplne stejne, jen se to seradi abecedne podle nazvu cilove stanice.

Pres ti to samy seradi podle toho, pres kterou stanici jede - a tusim ze to radi opet abecedne, podle te prestupni stanice.

Pres+Pocet ti u stanice A napise jen shrnuti, kolik lidi ma namireno do B - bez ohledu na to, jestli po prestupu chteji do E, F nebo G. A radi se to od nejvic cekajicich po nejmin.

Cim slozitejsi mam sit, tim mene pouzivam prvni tri varianty a pozdeji prakticky trvale mam prepnuto na "pres + pocet", toze jinak je to doslova vytapetovano

Offline kaarfii

  • *
  • Posts: 95
Re: nakládání vlaků
« Reply #23 on: July 15, 2010, 06:13:25 PM »
Dík za vysvětlení. Docela důležitej detail, teď už vím, proč mi někdy vázne osobní přeprava...

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: nakládání vlaků
« Reply #24 on: August 15, 2010, 12:45:18 PM »
Aj  ja  mam  problem  povedzme  rok  mi  vlak  prevaza  surovinu  z  miesta  na  miesto,
a  po  roku  prestane  nakldat  a  uz  sa  mi  nikdy  nenaplni  neplti  to  pri  odpad.

S  tim  nakladanim  vlakov  je  to  take  iste  ako  aj   nakladanie  aut.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: nakládání vlaků
« Reply #25 on: August 15, 2010, 12:48:17 PM »
Bender > pokud vozis napriklad uhli do elektrarny, podivej se v okne elektrarny, kolik uhli se ji vejde do skladu a jestli nema sklad plny.

Pokud vozis uhli treba do slevarny, je to to same, jen s tim rozdilem, ze je potreba odebirat vyrobenou surovinu (ocel) ... a vozit ji dal... a protoze ocel nikdo nezpracovava samotnou, vzdy je potreba rozjet prakticky cely retezec prumyslu najednou.

Offline Bender

  • *
  • Posts: 119
Re: nakládání vlaků
« Reply #26 on: August 15, 2010, 05:08:03 PM »
Diky  Sim  bolo  to  v  tom  ze  uhlia  bolo  v  tej  tovarni  viac,
nez  ma  byt  a  tak  mi  nevozili.


VS:  Nehnevaj  sa  ze  som  sa  to  pytal  ked  to  tu  uz  je.
Bender