The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?  (Read 4142 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Fanda

  • *
  • Posts: 54
  • Languages: EN, CZ
Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« on: April 05, 2010, 12:04:43 AM »
Ahoj, nevíte jestli se dá do názvu zastávky ve verzi 102.0, pak1, nebo města, apod. připsat š, ž (sídliště, nádraží) pořád se tam dělám jen mezera a když chci napsat ň, ť... tak prostě napíšu klasickým způsobem, akorát pak vymažu "/" které se tam napíše po stisknutí háčku. Jelikož spíš hru hraju než upravuji a rozvíjím, tak se ani v souborech k ní moc nevyznám, tak jsem si všiml, že v některých souborech je š, ž nahrazeno různými "znaky". Pokud ale založím nové město, tak se automaticky pojmenuje třeba Štěchovice.

Ještě jsem se chtěl zeptat jestli "pak1" oficiálně existuje, jelikož k němu nikdy nenajdu addons atd., většinou se ale dají použít adds k pak64.

Díky

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #1 on: April 05, 2010, 06:11:49 AM »
.pak1:
existují:
pak64 (a jeho národní mutace)
pak128 (a jeho národní mutace)
pak32
pak192
pak96

Zřejmě ale hledáš add-ons k pak128 - některé jsou na addons.simutrans.com a další na japanese.simutrans.com - no a také zde v foru, tedy ne jen zde v české sekci. Doporučuji buď hlavní téma (tj. Pak128 Add-ons and Graphics) nebo zkusit v dalších jazykových sekcích.

A pokud jde o diakritiku, v 102.0 ještě nebyla. Nutno stáhnout 102.2.2 nebo nejnovější nightly.
« Last Edit: April 05, 2010, 06:17:37 AM by VaclavMacurek »

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #2 on: April 05, 2010, 08:26:23 AM »
.pak1 je nějaká podivnost. Bohužel tato "jména" nejsou vlastně nikde napsaná, s výjimkou samotné složky, takže pokud se nějak přejmenovala... ;) Když nám dáš obrázek (stačí i menší než celá obrazovka), určitě poznáme o který pak vlastně jde. Jinak viz co píše Václav. Písmenka taktéž.

Offline Fanda

  • *
  • Posts: 54
  • Languages: EN, CZ
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #3 on: April 05, 2010, 06:11:53 PM »
Právě že addony k 128 jsou moc velký a do hry nepasují.
A v souborech ke hře mám složky s pak: "pak.german; pak1; pak128.Britain".

Offline Fanda

  • *
  • Posts: 54
  • Languages: EN, CZ
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #4 on: April 05, 2010, 06:26:06 PM »
Tak už mám staženo 102.2.2 a háčky nad "s, z" tam fakticky jdou. Díky
Já už jí snad měl někdy staženou, ale nějak sem jí zase vymazal. Bohužel jsem nezjistil že to tam jde psát, jelikož když píšu třeba "Praha,  hlavní nádr." aby to nevypadalo tak blbě :-)

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #5 on: April 05, 2010, 06:33:13 PM »
K obrázku - to je normální pak64...

Offline Fanda

  • *
  • Posts: 54
  • Languages: EN, CZ
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #6 on: April 05, 2010, 06:37:31 PM »
K obrázku - to je normální pak64...
Tak to pak chápu proč mi tam jdou addony k pak64 :-D Takže jde jen o špatně pojmenovanou složku.

Offline Fanda

  • *
  • Posts: 54
  • Languages: EN, CZ
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #7 on: April 05, 2010, 07:53:36 PM »
Teď se teda ještě zeptám, abych nemusel zakládat nový téma... K čemu slouží funkce Prohodit zastávky? ;-)

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #8 on: April 05, 2010, 08:30:37 PM »
Není to tak úplně prohodit, spíš přesunout. Všechno co má nastavené stání v té původní zastávce změní jízdní řád do druhé. Funguje to myslím na jednotlivá políčka, takže se dá přesouvat i v rámci jedné zastávky.

Offline Fanda

  • *
  • Posts: 54
  • Languages: EN, CZ
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #9 on: April 05, 2010, 09:57:45 PM »
Takže, když mi náklaďák má stát na př. 126,25 a kliknu na ten přesun, tak automaticky začne čekat v 126,28.

Díky ;-)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #10 on: April 06, 2010, 06:36:17 AM »
Já jsem tuhle funkci (tedy přesun zastávek) zatím nikdy nepoužil, ale ano. Za předpokladu, že to nebude na stejné silnici (což by být nemělo, protože v pak64 pokud vím, průjezdné zastávky pro nákladní auta nejsou - a v pak128 vím jen o té od Nema) a že před zastávkou není značka výběru volné zastávky, pak vybere nejdříve většinou tu nejbližší a poté teprve obsazuje ty další.

Offline Fanda

  • *
  • Posts: 54
  • Languages: EN, CZ
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #11 on: April 06, 2010, 02:13:31 PM »
... dají se stáhnout, teda já tam mám nakládacích zastávek asi 7 druhů...
K tý značce... na železnici: dřív mi to nějak fungovalo, že když jsem měl nádraží třeba se 7 kolejemi a dal jsem na výhybku ChooseSignlas tak vlaky nečekaly než se uvolní jejich nástupiště. Teď mi vlak (1) z Hradce čeká u ChooseSignals v Hradci než vlak (2) naloží a odjede z Jičína. Pak se 2 rozjede a čeká opět u ChooseSignals v Jičíně. Mezi nádražím vedou dvě (Jednosměrný) koleje, každá ukončená Návěstidlem.

Offline Fanda

  • *
  • Posts: 54
  • Languages: EN, CZ
Re: Písmena š, ž - jak psát; .pak1 - skutečný?
« Reply #12 on: April 06, 2010, 02:23:10 PM »
Nakládací zastávky pro pak64