News:

Use the "Forum Search"
It may help you to find anything in the forum ;).

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

TommPa9

Quote from: kaarfii on August 02, 2010, 05:20:32 PM
Nevíte, kde bych sehnal staré vozidla pro Pak128?? Třeba r. v. před 1900. Hraju na retro a hlavně mi tam chyběj starý autobusy a tramvaje. Ani koňskej povoz by nebyl k zahození ;D

Ono jde hrát pak128 i před rokem 1900? (tedy ne že bych o tom nevěděl, ale pokud je mi známo, nejsou před rokem 1900 dostupná téměř žádná vozidla kromě "našich" českých kafemlejnků a pár vagonů).
Kde něco takového najít? No abych se přiznal nevím. Zkus se podívat na archiv ale mám za to, že nakonec tenhle projekt usnul zimním spánkem a zdá se že se z něj neprobudí... Nicméně k dispozici je alespoň takhle. Je tam i koňský povoz ovšem lehce nadmíru (Kůň by totiž kdyby měl odpovídat velikostí automobilům měl cca rozměry 4x5 pixelů (asi-neber mě za slovo) O výrobě starších vozidel se musíme poradit a pak se uvidí... někde jsem měl Tatru R z roku 1907 i s vlekem ale ta taky byla jaksi nad míru...

Václav

Jestli je mi dobře známo, tak v pak128.Britain mají vozidla pro dobu před rokem 1900.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

TommPa9

Britové! A jo na ty jsem zapomněl! Tam by něco mohlo být ale v hlavní 128 nic není a v CZ paku jenom Kafemlejnky a asi dva nebo tři vagony...

boselli

Našel jsem toto fórum PNG pohybového 101 dB, kde najdu soubor Pak?

I found this forum png images of the locomotive 101 DB where I can find the file Pak?

Nemo

kaarfii - kdysi jsem taky pátral po vozidlech provozovatelných před rokem 1900 a našel jsem tramvaje tažené koňmi. Je to od AvG, upraveno Otou. Také jsem našel balík různých vozů od AvG. Vše je přibližně od roku 1900, snad ti to pomůže. Obojí si můžeš stáhnout zde: http://www.uloz.to/5523860/old-time-transport.zip

Sim

boselli - http://forum.simutrans.com/index.php?topic=553.msg45454#msg45454 ... zde je jen obrazek, nevim, zda byl vytvoren .pak soubor (here is only picture, i dont know, if was made .pak file)

benpat

Sime, objevil jsem chybu u prototypového krokodýla. Údržbu má 0,01/km, né že by mi to vadilo ale je to nereálné  ;D

P. S. Jak si na tom s WRmz ČD v bílo-modrém? Čekám na něj jak na smilování. Vadí mi ten barevný cirkus řady Xmz na jednom vlaku.

flexam

Ahoj všem!
Zase budu loudit :-)
Ve vozovém parku mám tahač Škoda 706 MTTN, ale nemám k němu žádné návěsy.
Dále mi pak mezi roky 1970 a 1980 chybí české auto na mražené zboží.
Do roku 1970 mám Škodu 706 RTO a od roku 1980 Avii A75 ale mezi nic.
Předem díky.

Sim

benpat > covece, to je nejaky divny... podle .dat souboru ma 1,41 ... jo pockat, to je ono, ve hre to ma byt 1,41 ale v datu to je potreba dat 141 :-) Dik za upozorneni

WRmz na svou modrou podobu stale ceka ... zkousel jsem najit nejake fotky, ale z prace mam blokovane adresy, takze vidim sem tam neco... pokud by se ti povedlo nejaky snimky sehnat, nevidim v tom problem. Bez predlohy se mi do toho poustet nechce. I kdyz ... na vagonwebu uz ikonka je, takze bych to moh nejak spachat...

benpat

Jediná fotka co jsem našel je tato.

Jestli se budeš nudit tak máme novou řadu vozů <a href="http://zeleznice.e-metro.cz/rady/rada_b_nov.htm">Bd264</a>.

A ještě jsem našel novou řadu vozu 012 ZSSK. Akorát se mi nepodařilo zjistit více.

P. S. Už jsem něco našel k těm 012.

Sim

benpat > WRmz vypada, ze odpovida nakresu, takze se do toho zkusim pustit, jakmile budu mit cas a chut... to novy Becko vypada divoce, hlavne ten sloup (predpokladam ze s rozvadecem a brzdovym kolem) tam vylozene neprekazi. A docela by me zajimalo, kolik lidi bude ochotno povesit kolo na hak a zalezt do kukane uprostred vozu, kdyz na kolo nebude videt.

... o 012 vim uz nejakej ten patek a pocitam ze vyleze v ramci kompletni rady "810 family" ... coz este asi chvilku potrva, ale pak to bude mazec :-)

Btw, mam trosku "nesrovnalost" v naterech slovenskych 812. Cervenou s pruhem a cervenymi dvermi mam vedenou jako ZSR, i kdyz uz v te dobe patrila pod ZSSK ... jenze je chci odlisit od novejsi varianty s bilymi dvermi, kterou mam prave jako ZSSK verzi. Do oci to prasti hlavne ve hre ve chvili, kdy ZSR vagony uz "odchazej do duchodu", v depu vladnou ZSSK vozy a najednou prijde novinka 812 ZSR... ale nevim co s tim jinak. Nejakej napad?

benpat

Ještě nějaké fotky WRmz.
http://www.k-report.net/discus/nahledy/465412.jpg
http://www.k-report.net/discus/nahledy/465413.jpg
http://www.k-report.net/discus/nahledy/465414.jpg

Tak udělej ZSR 812 s červenými dveřmi, pak tu verzi nech jako ZSSK asi jeden rok a pak novou verzi s bílymi dveřmi. Tu nech nějakou dobu a pak blonski.

Lubak91

812 s bílými dveřmi měla být verze LUX. Ovládání dveří přes tlačítka, klima, lepší interiér apod. V pozdější době se to nějak zamotalo... Teď už jsou přetírány do blonski...

A pozn. Byl by zájem o hektora?
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Sim

Lubak91 > nene, lux je jina rada - planovalo se, ze kazda desata bude ve vylepsenem provedeni, ale kvuli financim z toho seslo. Lux byla sice prvni s bilymi dvermi, ale pozdeji predelane "nelux" 812 je uz dostaly taky, spolu s nekterymi dalsimi drobnymi zmenami (opet prevzatymi z lux verze). A v podstate vsechny tri varianty chci mit ve hre (812, 812lux, 812 vypadajici jako lux ale pritom nelux) ... samosebou vcetne Blonski nahrad.

benpat> ... me jde hlavne o ten renonc, ze v dobe, kdy se ve hre objevi "ZSR 812" uz vlastne vsechna vozidla patrila pod ZSSK. Jenze se mi nechce to delat jako "ZSSK 812 s cervenymi dvermi" / "ZSSK 812 Lux" / "ZSSK 812 s bilymi dvermi" ...

Napada me jedna vec... maji na Slovensku nejaky 810 a 011 v Blonski laku, nebo do toho davaji jen repasovane motory a vleky?

Lubak91

Píšu že měla, každá končící číslicí 8. Pak píšu že se to nějak zamotalo, poněvadž zjistili že ta rekonstrukce je h****rekonstrukce.  Ještě se našla jedna verze 812, 812 Nachtzug pro klidný spánek cestujících, aby nebyli rušeni světlem :D

810 a přívěšáky do blonski přetírají.
A existuje už v simutransu verze 810 ČD s tím regioňáckým motorem? Strojvedoucí tvrdí že to má celkem odpich :)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

benpat

810 s novým motorem a třeba i turbem jsou seřízené na výkon 152 kW, ale mají větší tažnou sílu, takže pokud je Sim udělá jen buďme rádi. Dokonce je prý taková co má Vmax 70 km/h

Lubak91

Slyšel jsem že je mají v Rakovníku a mají slušný odpich, snad i nové ovládání (doufejme že už ne lanko)

benpat

Lubak, nepleš si to s 811?

Ono těch "reko" 810 je celkem dost, některé mají třeba mirel, nový motor... pomalu co kus to originál. Vím že ve Znojmě mají jednu.

Lubak91

Tak to jsi mě vykolejil, jestli to nezmotal ten fíra. Vím že to Vršovic jezdí jedna 811 tankovat. A pak že nějaké remotorizované mají být v Trutnově...

Sim

Lubak91 > jo tak, ja to pochopil trochu jinak... kazdopadne informace mame stejny, tedy ohledne planovani osmickove rady a tak dal.

Ohledne tech Blonski 810 + 011 jsem mel tak nejak dojem, ze uz je konkretni plan na jejich kompletni reinkarnaci na 813/913 ... takze jsem spekuloval, jestli to vlastne ma smysl v Blonski to delat - v podstate by se od 812 nijak nelisily graficky (snad jedine velikost okna ve dverich) ... no uvidime.

O 810 s motorem z Reginy nevim... muzes napsat neco blizsiho?

benpat

Slováci mají plán že 810 a 011 zmizí, to ano, ale i tak některé jsou v blonski nátěru. Je to asi jako Bmee a Xee v najbrtu.

Tady je třeba něco o jedné z překopaných 810.

Při vyvazovací opravě v DPOV a.s. byly na motorovém voze 810 493-7 provedeny následující
změny schváleného stavu:
1. Dosazení nového přeplňovaného spalovacího motoru TEDOM TD 152 AH TX 01 s výkonem
nastaveným na 152 kW, ale s větším krouticím momentem cca o 200 Nm :
- změna způsobu zavěšení spalovacího motoru na motorovém voze
- dosazení výkonnostního regulátoru BOSCH
- otáčková páka plní nyní funkci ovládání otáček (výkonu) motoru, bez funkce stopování
- byla zrušena aretace palivové páky (zarážka pro stopování)
- stopování spalovacího motoru je řešeno tlačítkem na stanovišti, přes které je napájen
stopovací elektromagnet a ten ovládá stopovací páčku vstřikovacího čerpadla BOSCH
- axiální pístové hydročerpadlo chladícího okruhu je nahrazeno zubovým hydrogenerátorem
UD12.5 AL
- upraveno je připojení spalovacího motoru k vodnímu okruhu motorového vozu včetně
dosazení nové skříně termoregulátorů
- úprava obvodu startu spalovacího motoru z důvodu nutnosti napájení elektromagnetu
startovací dávky paliva
- drobné úpravy palivového okruhu, výfukového a sacího potrubí
2. Na stanoviště strojvedoucího jsou dosazeny nové otáčkoměry spalovacího motoru napájené
indukčními snímači.
3. Dosazení nového elektronického rychloměru Unicontrol-Tramex.
4. Rekonstrukce interiéru pro cestující.

Zdroj K-report

Sim

benpat > zajimave ... po precteni me napadla jedna "drobnost" - kdyz se vymeni motor za jiny, pokud se nastavi na stejnou deklarovanou hodnotu vykonu jako puvodni varianta, je nutne to postoupit schvalovacimu procesu?

Nejde mi totiz do hlavy, proc se vykon nastavuje na stejnou hodnotu, kdyz zrejme ten samy motor u RN je nastaven na vykon vyssi. Nad stejnou veci jsem kroutil hlavou u remotorizaci dalsich vozidel (a je fuk, jestli jsou to jine motoraky nebo lokomotivy). Pokud by platila vyse uvedena souvislost, ma to konecne hlavu a patu a je jasne, ze se tim obchazi papirovani.

Ve hre by to totiz znamenalo, ze zrejme jedina sance, jak by slo takove vozidlo odlisit od bezne 810 by bylo hodnotou prevodu... samosebou krome "droboti" v podobe zmeny obsaditelnosti po vymene interieru a podobne...

Jinak Bmee a Bee jsou v planu na zruseni? Ja mel za to, ze jsou to jedine rady vozu, ktere mame ve vetsim poctu, pokud nepocitam kozenky.

benpat

Asi tím ty papíry obchází. Něco podobného bylo s 814 a sunutí řídícího vozu, RN měla být na 90 km/h, ale aby se urychlilo schvalování tak ji udělaly na 80 km/h. Schvalování se nekonalo, protože zkoušky už vykonala souprava 912+812.

Co se týče Bmee a Bee tak projdou rekostrukcí (snad to proběhne, na Xee už bylo vypsáno výběrko) mě jde o to že se lakujou a pak projdou rekonstrukcí, kdy se lak může poškodit.

Sim

Tak renonc s naklady u prototypoveho krokouse by mel byt napraven, dik za info.... sosejte tam co vzdy.

Sim

Po chvilce tvurci odmlky jsem se behem tohoto tydnu zase trosku podival na zoubek nekterym vlackum. Benpat mozna bude zklamany, nejedna se stale jeste o balkansky nater na emzetove hospode (ale bude, neboj) - vratil jsem se k dalsi dlouho slibovane veci, kterou je "810 family". A az na par detailu mam v podstate "vse" hotovo... tedy aspon co se rozsahu vozidel tyka. Nemam je vsak zatim ve vsech naterech, vesmes mi chybi balkanizace u CD, nektere Blonski u ZSSK a take barvy Zeleznice Desna.

Nicmene - jednak pro kontrolu zda jsem na nic nezapomel, ale take pro namlsani tu mam jakysi rozpis toho, co mam pripaveno:

CSD 810 (polomaceny) - jen lidi
CSD 010 (polomaceny) - lidi+posta
CD 810 modry - jen lidi
CD 010 modry - lidi+posta (* opraveno)
CD 809 (cerveny s pruhem) - jen lidi
CD 810 (cerveny s pruhem) - jen lidi
CD 811 (cerveny s pruhem) - jen lidi
CD 010 (cerveny s pruhem) - lidi+posta
CD 011 (cerveny s pruhem) - lidi+posta
CD 012 (cerveny s pruhem) - lidi+posta
CD 013 (cerveny s pruhem) - jen posta
CD 015 (cerveny s pruhem) - lidi+posta
CD 016 (cerveny s pruhem) - lidi+posta
CD 812 - jen lidi
CD 011 zeleny - lidi+posta
CD 912 - ridici vuz, jen lidi
Viamont 010 - ridici vuz, lidi+posta
Viamont 810 - jen lidi
ZSR 810 (polomaceny) - jen lidi
ZSR 011 (polomaceny) - lidi+posta
ZSR 811 (oranzovy) - jen lidi
ZSR 011 oranzovy - lidi+posta
ZSR 912 (oranzovy) - jen lidi
ZSR 812 (cerveny) - lidi+posta
ZSR 812 lux - jen lidi
ZSSK 812 (bile dvere) - lidi+posta
ZSSK 011 cerveny - lidi+posta
CD 814+914 Regionova - jen lidi
CD 814+014+814 Regionova - jen lidi
ZSSK 813+913 Bageta - lidi+posta (* opraveno)

edit: dodelane mam ted take nasledujici:
ZSSK 810 Blonski
ZSSK 811 Blonski
ZSSK 812 Blonski
ZSSK 011 Blonski
ZSSK 012 Blonski
ZSSK 912 Blonski

... takze balik Blonski je snad hotov a s nim i cely ZSR/ZSSK balik, zbyvaji CD verze balkanskeho schematu

Neni toho zrovna malo a priznam se, ze mi uz zacina delat problemy se v tom orientovat bez tabulek. Nicmene urcite veci vim a vim taky, ze to ve hre neni zcela optimalni:

Vsechny motoraky jsem delal jen pro lidi - vyjimku tvori slovenska rada 812, kterou jsem chtel nejak odlisit od varianty Lux (ta je jen pro lidi) - proto jsem ji udelal i na zavazadla. Interier se pritom nelisi od ostatnich motoraku, takze prostor pro zavazadla/kocarky/kola je pouze naproti zachodu. Krome teto rady 812 je vzdy preprava posty jen tam, kde je ve voze vyhrazen sluzebni nebo zavazadlovy oddil, pripadne je vuz primo urcen pro prepravu jizdnich kol.

Kombinovane vagony maji "mernou" (tedy na jednoho cestujiciho) hodnotu provoznich nakladu lehce zvysenou, oproti vozum "jen pro lidi" nebo "jen pro postu" - tohle se snazim drzet u veskereho vozoveho parku, je to proste ekvivalent toho, ze obsluha vlaku (vozu) ma o starost navic. Diky tomu vychazi ale naklady na provoz pripojnaku pomerne vysoko (v porovnani s motorakem) - naopak u vozu jen pro lidi nebo jen pro postu to vychazi docela nizko.

Zatimco u CZ varianty 810 je mozne si postu pomerne slusne nakombinovat, u slovenskych motoraku nebo CD regionovy ta variabilita pada. Jednim z duvodu je fakt, ze ZSR/ZSSK v tomhle smeru upravene vozy nemela, u Reginy je to zas proto, ze mam k dispozici jen hodnoty celkove obsaditelnosti jednotky a jsem rad, ze se mi to povedlo rozpocitat na vozy tak, aby to odpovidalo realite a vyslo to. Prepocitavat, kolik kol se vejde misto sklopnych sedacek se mi uz nechtelo... i kdyz je mi jasne, ze by to ve hre docela bodlo. No uvidime, treba se mi do toho casem chtit bude. Zatim jako prioritu vidim dokonceni celeho baliku, tedy vyse uvedene chybejici v soucasnosti zavadene natery. Krome vozidel Zeleznice Desna vim, ze mi chybi jeste ZSSK 012 ... ale ten budu resit az spolu s ostatnimi Blonski natery.

Tak jako tak ale uvitam jakekoliv nazory, doplneni, upresneni a tak podobne... btw, nema nekdo vnitrni schema ZSSK 912? Pozici zachodu jsem odhadl podle vetraku na strese a vnitrni usporadani jsem si cucal z prstu.

benpat

Pěkná řádka vozidel, jenom nemá mít modrá 010 ČD i s poštou?
A šlo by udělat prototyp?

Sim

benpat > jojo, chybka...

Jaky prototyp mas na mysli?

Btw, 912 v provedeni CD i ZSSK a 812 CD mam vedeny jako prototypy, takze jejich porizovaci cena je navysena umerne tomu, ze byl vyroben pouze jeden kus.

Lubak91

Zřejmě prototyp M151.0 ne?

A mám hotovou 720, musím ji napřed zmenšit. Má o ní někdo zájem?

tony.p

Lubak91 - Já bych měl o tu 720 zájem.
Sim - všechny ty mutace 810 budou v jednom pak souboru?

benpat

Ano prototyp 810, dnes jezdí ještě 810 002.

Lubak91

Kdyžtak zítra ta 720 v modrém bude. Je to vedlejší produkt vzniklý pro mě novou technologií...

No tak tady je T435.0, i když se mi moc nezdá...

tony.p

Lubak91 - u té 720 se mi zdá že je tam pár bílých pixelů, a že je v některých směrech špatně napozicovaná, ale co se týká vzhledu tak je perfektní.

Lubak91

Až budu mít znova přístup k notebooku, tak jí doladím. A blbé pixely kde? U iso? A napozicovaná špatně taky u iso? Já ji u iso zvedl o pixel a přimaloval jí kola. Je to vedlejší produkt.

tony.p

Zdá se mi že ty bílé pixely byly u zadní části, ale newím, nejsem si 100% jistý. S tím pozicováním, zdá se mi, že je moc naražená do voganů které jsou za ní.

Lubak91

No můžu to o dva pixely zkrátit, i když se mi zdá že takové problémy má více vozidel, nejen ode mě. A ty blbý pixle, není to náhodou zábradlí?