News:

The Forum Rules and Guidelines
Our forum has Rules and Guidelines. Please, be kind and read them ;).

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

TommPa9

update grafiky u Tatry 815 8x8 multilift... bude ke stažení ve velkým souboru tatrovek!

Sir

TommPa9: Zdravím. Měl bych jeden dotaz. U vašeho příspěvku http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg35527#msg35527 není uveden žádný soubor ke stažení. Najdu zmiňované elektrické jednotky ke stažení jinde nebo jsou součástí jiného baličku?

TommPa9

Stránky Ota.webz.cz a archiv souborů. Čistě technicky vzato by měly být i někde později v addons ovšem kde nevím...

TommPa9

Další vůz do sbírky-Tatra 815 S1

tony.p

Konečně jsem se jednou dostal k internetu, tak jsem taky něco napíšu. Sim - vagony Es jsou více než pěkné, jsou prostě nádherné. TommPa9 - na ty tatry se těším, zatím vipadají moc pěkně. Mě bohužel na tvorbu kvůli škole a dojíždění na intr nezbývá skoro vůbec čas, ale budu se maximálně snažit dodělat vůz Roos a Kils do konce tohoto roku.

Sim

tony.p > diky :-) pokud se libi, snad se budou zamlouvat i jejich vetsi brachove - rozsiril jsem Eas o dalsi varianty... podobne jako Es to sice neni nic jineho, nez nekolik variant stejneho vozu, ale i tak to snad udela hru pestrejsi. Oproti dosavadnimu stavu je asi nejdulezitejsi novinkou varianta pro drevo a uhelna varianta s vysypnymi klapkami s podvozky na 100km/h.

http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg33504#msg33504

... jinak u Es jsem lehce zmenil provozni naklady, aby to lepe pasovalo s ostatnimi vozy.

Lubak91

Tony: Jednoduché řešení, pořiď si notebook :) Já to taky tak praktikuji. A kam jezdíš na intr?

Sim: Došla ti mailem moje specialita? Posílal jsem ti to před tvou expedicí :)

tony.p

Notebook mám, ale čas mi nějak chybí. Na intr jezdím do Šumperka.

TommPa9

Díky, já už si s novými Tatrami hraju ;) ale jde mi hlavně o to, abych vychytal všechny mouchy... jako třeba kapacity koreb...

Sim

Lubak91 > mno, dosel mi majlik s odkazem na popisy tramvaji... ale do hry nic konkretniho, abych se priznal, moc jsem z toho moudrej nebyl.

Lubak91

Sim: To je divné, v příloze by měla být K3... No zkusíme to ještě jednou.

Tony: Tam jsem jezdil taky :) A intr zemědělka nebo sanatorák? (Jiný už tam asi není, mám zkušenosti s oběma)

tony.p

Sim - vagony Eas a Eas-u jsou taktéž velice pěkné.
Lubak91 - jezdím na sanatorák.

TommPa9

Další Tatrovky... tentokrát 816 neboli 815 Terrno. Nevím, jestli má smysl udělat i Terrno S1 na 6 kolech nebo stačí velká osmikolka... Jinak u základních sklápěčů jsem asi hotov (815 S1, S3 a 816 S1-8x8 a S3 6x6) takže se ptám, jaké další varianty byste si představovali?

Lubak91

Já se pořád motám kolem tramvají, a narazil jsem na problém: Jakou udělat zastávku? Existují desítky kombinací. Některé mají konec ohraničený jakousi tabulkou, některé mají lavičky, u některých je přechod, u některých výstražné štrafování, u některých na silnici dlažba, některé jsou asfaltové, některé s dlažbou, některé jsou ukončeny takovým "nájezdem", některé s rovným koncem, některé s oblým...atp. A tak se ptám: Jakou?

TommPa9

Další Tatra na mém "stole". Tatra 815 Agro S (že by zemědělská sklápěčka?)

vycházím z této fotky:

PS.: Ta pravá bočnice vypadá ve hře poměrně blbě ovšem tvary jsem se snažil kopírovat, takže to tak asi vypadat má a nemůžem si moc stěžovat-možná v Kopřivnici :D

A ještě něco-dokončil jsem cisternu!

Sim

Lubak91 > sem pako... priloha tam samosebou byla, jen jsem si ji nevsim a prohlid jsem si jen odkaz ... je to pekny, libi se mi to. Sice jsem zezacatku byl trochu rozpacitej z polohy dveri, ovsem pak sem se kouk na fotky a bylo mi to jasny - zatimco ta tvoje verze ma dvere ve strednim dilu vyosene, plzenska ma dvere uprostred stredniho dilu, takze je to v poradku. Hodne se mi libi moznost postavit si i delsi housenku :-)

Nicmene, takovej detail - ja jsem na to u patrove jednotky narazil taky - sdruzene podvozky mi prijde lepsi "rozdelit" a na kazdy dil nakreslit pul podvozku. Je to sice min technicky, ale odstrani se tim pakarna s prekreslovanim a delanim mezer... na stranu druhou, ty uz to mas takhle hotovy, takze tu pakarnu mas za sebou :-)

Zastavka ... ono u tech tramvaji je pakarna, ze se vlastne zastavky stavi na silnici, kde jezdi auta... takze je potreba udelat spis neco, co je v Plzni na Slovanske nebo v Ostrave Marianskych Horach - vicemene zvyseny chodnik. Jinak si nedovedu predstavit, jak by se to resilo.
Druha moznost je postavit je jako "zeleznicni", tedy mimo silnici - pak mas na vyber to co pises ... ale nevim, jak ve hre zaridit, aby se to nabizelo u tramvaji a ne u vlaku. Z tech zminovanych bych vybral asi klasicky ostruvek z asfaltu obehnany obrubnikem pro dobu minulou... a pro soucasnost zamkovku.

TommPa9 > ohledne tech tatrovek, vim ze se to dela vesmes na zakazku, nicmene pokud existuje nejaka ucelena nabidkova rada, tak by bylo fajn ji mit kompletni (nebo aspon zastupce z kazdy kombinace) - a samosebou to mit do hry nastavene tak, ze verze se silnejsim motorem stoji vic a ma o neco vetsi provozni naklady, nez verze slabsi... diky teto diferenciaci pak ma smysl mit hodne vozidel, kde pro kazde pouziti se hodi neco jineho - v rovinatem terenu staci slaby motor s velkou korbou, naopak v horach je potreba silnejsi motor i na maly nakladak a tak podobne.

TommPa9

No mě šlo obecně hlavně o to, jakou variantu nástavby by to chtělo udělat. Zatím máme "pouze" sklápěčky (ovšem je jich poměrně dost) Taky bych mohl udělat armádní valníky jako citycary (kabiny mám, podvozky mám a nástavby jsou dětská slavnost).

Co se týče motorového vybavení použil jsem (aspoň u první generace 815) ten nejslabší motor (v nabídce jsou dva) a nemá potíže s žádným terénem (uvidíme jestli se pokusím o valník jak to bude fungovat) Mimochodem valník budu dělat každopádně k Zetoru (na který jsem si dělal zálusk už tak před dvěma lety) takže pokud bude Zetor, bude valník ;) a ten pak budu moct použít i k tatrovkám.

Zatím nejspíš vletím na Tatru 815 AM 369 (automíchačka) a pokusím se o vlastní buben takže další "totální" konkurence pro Vláďovu oficiální Tatru z Pak 128 :D .

Lubak91

Sim: Pokusím se tedy nejdřív udělat tu "chodníkovou". Včera jsem si udělal menší tůru kolem smíchovského nádraží a prohlédl si některé zastávky. Problém je, že každá byla jiná... Ale asi bude nejlepší jí udělat s těmi nájezdy a šrafováním "TRAM" na silnici. Ale asi jednostranou že?

TommPa9: Co říkáš na tohle? :D

(doufám že to tam vydrží aspoň dnes, než to smažou)

TommPa9

Jako citycar dokonalý! 2nápravová cisterna?

Lubak91

Nejdřív jsem myslel že tady mají tak vybledlé hašišáky (hasiče:), ale když jsem přišel blíž, tak jsem zjistil že to patří brněnským vodovodům a kanalizacím a asi s tím kropěj myši v kanále :D

TommPa9

I to je možnost... co vím tak podobný nátěr mají i letištní hasiči (což byl můj druhý typ) Míchačku zatím odkládám, ten buben mi nejde vytvarovat :D takže asi udělám tohle:

Ovšem je otázka co tím vozit... osobně jsem tuhle variantu ještě nepotkal... Určiou možností by byly betonové skruže jako na podvalu P50 co jsem namaloval k 815 TP

EDIT: Takže ta Tatra s betonovými skružemi vypadá asi takhle. Jinak to druhé nejsou hasiči, jak by si někdo mohl myslet, ale cisterna na ropu a pohoné hmoty.

TommPa9

Tak přece jenom se pustím do míchačky! Opět pomohli papíroví modeláři a fóra ohledně papírových modelů-Kde jinde hledat vozidlo, které jezdí v celku rozebrané na díly tak dokonale, že se z nich dá udělat auto pro simutrans :D

Václav

Pokud jde o Liazku coby valník s rukou, stejně dobře s ní lze vozit kusové a balené stavební hmoty (ytongy, cement, betonové tvárnice, roksory, kari sítě atd. včetně dřeva) jako ty sypké (písek).

TommPa9

Liazku jako valník s rukou zatím nemám... Pokud to vypadá jako Liazka je něco špatně-Má to být Tatra... V čem ti to prosím připomíná Liazku? (abych to zkusil poupravit)

Jinak po hodině práce na Tatře 815 AM 369, kdy jsem se několikrát dostal do situace, kdy jsem vůbec netušil, co maluju, proč maluju a jak to mám k čertu namalovat, jsem vypotil tento vynález zkázy. Občas mě při malování napadlo, jestli to, co maluju vůbec vypadá jako míchačka a proto se budu snažit sem na forum dávat co nejčastěji aktualizovaný současný stav a to nejen proto, že si během tvorby průběžné "fázové" stavy nezálohuji, ale proto, aby ta Tatra vypadala co nejlépe, protože se jistě najde řada komentátorů k té či oné fázi stavby :D (kteří sice budou mít nápady a připomínky, ovšem já si to stejně udělám po svém :D)

Václav

Za to se omlouvám - jak tobě, tak společnosti Tatra. Nedával jsem pozor při čtení (a nebo při psaní?). Důležitý je valník s rukou - na využití se ale nic nemění bez ohledu na to, že je to Tatra a ne Liazka (jak jsem napsal).

TommPa9

Už jsem se lekl, že celou dobu tady maluju Tatrovky, které připomínají Liazku, což je absolutně špatně! Naštěstí to byl jen problém mezi tvou klávesnicí a židlí, který jsme si, jak je vidět, vyjasnili a z mé Tatry je opět Tatra :D. Bylo by dost blbý zjistit, že všech 7 Tater, co zatím mám vypadají jako něco jiného... (vzhledem ke své mírně cholerické povaze by okamžitě letěly do koše...)

Václav

Poznámka k Renault Magnum: nechci být nezdvořilý, ale Aquelův je graficky lepší.

TommPa9

Ten jsem zatím neměl (patrně) tu čest vidět...

A jedna drobnost: jakou má hmotnost 7 a 9 m3 betonu?

Pomohla slovenská Wiki...
Pri prostom betóne sa hmotnosť pohybuje v rozsahu 2 000 až 2 400 kg/m3.

TommPa9

Mimochodem Vašku jestli myslíš tenhle Magnum:

Tak při bližším zkoumání ti neunikne, že kabina má podobný tvar jako ta má verze 2 ovšem detaily jsou jinak. Předpokládám, že si Aquel vzal mou kabinu jako inspiraci a udělal si jí po svém (mimochodem tak, aby vypadala jako zatím poslední řada Magnumu)

(Jen pro pořádek verze2 je ta bílá před tím současným, modrým magnumem, snažím se najít grafiku)

Václav

TommPa9

Aha... no ten se mi moc nelíbil... navíc mi přišel jako 3D render (možná). A jedna malá zpráva pro vás, co se těšíte na Tatrovky:

Ještě dloooooooooooouho nebudou, protože nejsem plně spokojen s jejich počtem a hlavně variantami nástaveb! Navíc, jak jste si určitě všimli, je obrovská mezera mezi T138 (T148) a připravovanými T815 a tuto díru bych nejdřív velmi rád zaplnil takže se těšte a držte palce, ať mám čas a náladu malovat ;)

TommPa9

Pustil jsem se v plný parádě do náklaďáku Tatra 813 a už mám první ovoce! Je jím sada univerzálních podvozků a kabin, které uplatním při tvorbě. Kdyby někdo nechápal, co to k čertu je vysvětlím: Nejobtížnější je malovat podvozky a kabiny. Když teď mám předpřipravený soubor s tímto problematickým článkem, bude mi stačit namalovat nástravby a pak to celé hodit "do laku"

tony.p

Po dlouhé době jsem začal něco tvořit. Na mušku jsem si vzal sypák Faccs. Mám zatím jenom jeden pohled, tak se prosím podívejte a napište, jestli se to podle vás vozu Faccs alespoň trochu podobá. Tento týden se budu snažit dodělat vůz Roos na dřevo a prkna, ale jestli se mi to podaří tak se na fóru objeví až o víkendu.

Zrušeno. Ve hře je ten vagon strašne malý.

Václav

Quote from: TommPa9 on September 27, 2010, 09:32:09 PM
Aha... no ten se mi moc nelíbil... navíc mi přišel jako 3D render (možná).

No. Ta barva je sice divná, ale proti 3D renderům nic nemám - pokud jsou udělané dobře.

TommPa9

Já taky nemám nic proti 3d renderům, ale spíš šlo o to, že srovnávat render a nakreslený vozidlo je skoro nemožný...