News:

Simutrans.com Portal
Our Simutrans site. You can find everything about Simutrans from here.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vladki

Eklas: nove zastavky a doplnky jsou hezke. Ty uzke jsou ale tak uzke, ze by klidne mohly byt na chodniku jako soucast normalni zastavky. Mne osobne to pripada lepsi, nez nechat 2/3 policka prazdne. Opet ti uskocily rotace (stara budka na celem policku, a vchod do metra). Snado si je zkontrolujes pres ctrl-klik - mely by byt celem doprostred. A zkus trochu vystinovat ten chodnik na svazich.

Obecne ke kresleni domecku (tovaren, nadrazi, kuriozity, atd). Kdyz se podivam na to co mame, tak jedine, ktere maji vsechny 4 rotace jsou ty renderovane (lubak, jk271). U tech pixlovanych je par vyjimek ktere maji dve rotace - bytovky, panelaky, jinak maji jen jednu. Po snehu ani vidu anu slechu. Kdyz uz mas jednou 3D model, tak rotace jsou malickost, ale v pixel artu musis delat 4x to samy. A i kdyz porovnam vzhled, tak renderovane taky vyhravaji na plne care. Nemam nic proti pixel artu - komixovy paky se mi velice libi, ale to co mame my je fakt slabota. Ve foru pro pak192 i pak96 jsou navody jak udelat hezke pixelartove obrazky. Ale i tak bych se radsi priklonil k renderovanym. Pak by se taky hodilo mit par spolecnych pravidel - meritko, intenzita a poloha osvetleni, nejaky sdileny textury (chodniky, beton, asfalt, trava), venkovni mobiliar - lavicky, popelnice, kvetinace, zelen, ploty, aby to melo trosku jednotny styl, a ne jak kdyz pejsek a kocicka vari dort.

Chystam se prozkomat blender - pouzivaji ho v pak128.britain, a ma na rozdil od sketchupu i verzi pro Linux.

VTPsim

Je to sice maličkost s těmi rotacemi u rendru, ale pak to není práce s obrázkem, ale s programem. A to mě nenaplňuje. Renderované budovy jsou určitě fajn, když je někdo udělá, budu jenom rád. Je tu ale ten stejný problém - není kdo.

Já to ale budu rozhodně dělat po staru pixelově, budu se snažit, aby to nevypadalo jednobarevně. Přidám i sníh a rotace. Podle mého názoru je rozdíly mezi tvorbou ze paku96 (comic) a tvorbou mou a TommPa9 je velký rozdíl.

Chodníky udělám se silnicemi, jinak se základními prvky souhlasím - ploty, beton a další bych měl.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

eklas

Hotovo, upravil jsem původní příspěvek a tam dal nový odkaz na stažení.

Abych se taky zapojil do místní diskuze o budovách- podle mě je taky důležité vyřešit měřítko. Mnohem hůř než rozdíl mezi rastrovou/vektorovou grafikou vypadá, když jsou vedle sebe dva stejně vysoké domy a jeden má dvě podlaží a druhý čtyři. Osobně používám políčko = 16x16 metrů, mírný svah= +4 metry, strmý svah= +8 metrů.
Let's focus on the urban planning, guys.

Lubak91

Quote from: Vladki on February 06, 2016, 11:08:42 PM
Pak by se taky hodilo mit... nejaky sdileny textury (chodniky, beton, asfalt, trava), venkovni mobiliar - lavicky, popelnice, kvetinace, zelen, ploty, aby to melo trosku jednotny styl, a ne jak kdyz pejsek a kocicka vari dort.

Když by někdo měl zájem pomoci, tak bych mohl udělat nějakou základní sadu různých doplňků, případně třeba i nějaké skleníky, chatky či záhony, abychom se u staveb od něčeho odrazili.
Ono jen namalovat ty návěstidla není práce na 5 minut, takže zabývat se vším nemohu...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

eklas

Vím, že je to teďka už poměrně mimo téma, ale zkusil jsem udělat nějaké silnice.
Obě jsou pro 50 km/h, do města.


https://drive.google.com/file/d/0B7v2jE_XTkGEdXhCSnFYOXcwcWc/view?usp=sharing
Let's focus on the urban planning, guys.

VTPsim

eklas: Sice jsou možná mimo téma, to ovšem nemění nic na jejich důležitosti. ;)

Já jsme zase konečně dodělal silnice mimo obce...



ZDE
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

eklas

vtpsim: a vypadaji pekne! :)
jenom bych u ty hlavni silnice mozna 'zahladil' tu stredovou caru (anti-aliasingem), zda se mi takova kostrbata
Let's focus on the urban planning, guys.

Vladki

#4312
Stacilo by kdyby ta cara byla vzdycky ze sudeho poctu pixelu (cele 2px schody) - ty kostrbatost dela to, ze obcas konci jednim pixlem.

Jinak ted vsechny jsou moc pekne - eklasovy i VTP simovy.

Malinka poznamka - VTPSim - zkus trochu odlisit stinovani mezi mirnym a strmum kopcem - v Z-V smeru je to OK, ale S-J maji stejny odstin.

A jen tak mimochodem, tusi nekdo kde najit nejake info o unosnosti (axle_load) ruznych druhu silnic? - sterk, tarmak, asfalt, dlazba ?

eklas

bohuzel :/

mimochodem, pustil jsem se do budov, konkretne to teda zatim jsou dva panelaky: https://drive.google.com/open?id=0B7v2jE_XTkGEaUZzdElhWFRxbkE, zatepleny verze a dalsi druhy pribudou brzo (snad)
Let's focus on the urban planning, guys.

zlíňák

Čaute lidi, vým že to sem asi momentálně nepatří, ale nejde mi rozjet PakHelper. Háže mi to tuhle chybu. Prosím o pomoc :D

EAndrew

Zdravím,
mám dotaz k addonům.

V topicu České addons aneb naše lidová tvořivost (http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.0)
Je mnoho addonů ke stažení nedostupných - chyba 404 - zvlášť těch souborů, uploadovaných tady na http://forum.simutrans.com/

Jsou pryč bez náhrady? Nebo existuje třeba nějaký zvlášť online katalog addonů ke stažení?


(Naštěstí třeba addony od Sima fungují, že je hostuje na externím serveru.)

Vladki

Bohužel po některém stěhování či výpadku fóra zmizely veškeré přílohy. Nejenom v Cs foru, ale všude. Ptal jsem se správce ale nevypadá to, že by byla ještě sance je obnovit.

Hodně addonu se podařilo dostat na simutrans. sourceforge.net. Jsou tam zdrojaky (dat+png) i zkompilovana verze sice nazvana nightly ale je pul roku stará.

Tímto zároveň vyzývám autory, ať nakouknou, do SVN na sourceforge.net a pošlou vše co z jejich tvorby chybí, a chtějí to zveřejnit ve zdrojové podobě (dat+png)

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk


EAndrew

Děkuji za odpověď.

No už před lety jsem zvažoval, že by bylo výborné kdyby existoval nějaký katalog s addony kde by byla fotka + popisek + odkaz ke stažení.

Tím katalogem myslím webovou stránku, jako tabulku na bázi php. Prostě něco do čeho by šlo nalívat data.

Výhoda oproti fóru by byla kompletnost informací (například u řady addonů tady chybí screen ze hry jak předmět vypadá).
Dále že by to bylo na jednom místě (od více autorů addonů) a katalog by měl stejnou informační hodnotu ke každému předmětu.
Samotné rozdělení do kategorií jako autobusy, nákladní vozy (silniční), osobní vozy (železnice), nákladní vozy (železnice), lokomotivy..... atd atd atd atd.


Pokud by byl zájem něco takového udělat, tak bych s tím pomohl.


Lubak91

Mě by zajímalo, jestli sem vůbec někdo pořád chodí, či by se chtěl třeba ty addony naučit dělat, zatím je tu total mrtvo...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

TommPa9

Tak já vás tady pořád dozoruju a možná mi mou práci ostatní moderátoři závidí když se tady skoro nic neděje :D, malovat do simutransu už snad ani neumim :D

Lubak91

No je to složitý, času málo a nálady ještě méně :D Napadla mě jedna taková poslední možnost, založit skupinu na fb, kam by se mohly třeba postovat addony, pokroky v tvorbě, návody na tvorbu addonů, rady, tipy... Prostě to, co dříve tady a kde by se dalo teoreticky oslovit více lidí. Ale zřejmě to nemá naději... Kolik by se tu ozvalo lidí, co by o to měli zájem?
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Vladki

Facebook sleduju, ale radsi bych daval tvorbu sem. Na Facebook tak nanejvýš screenshoty.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk


Lubak91

Jde hlavně o to, získat nějaké nové lidi, protože tady je to ve stavu blízkém komatu a lidi sem zabloudí spíš omylem. A také už několikrát došlo ke ztrátě zde umístěných souborů...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

EAndrew

I právě pro ty ztráty dat by měl existovat tady "katalog" addonů. A soubory ke stažení nahrát na více serverů (mirrorů), aby byla alrernativa/záloha.
Ale řešit to tady vkládáním do příspěvků fóra, to při již současném počtu CS addonů, je neadekvátní cesta.
To by postačovalo kdyby existovalo řádově desítky addonů...

Jen pokračujte touhle cestou a uvidíte, že za pár let bude to samé jako dnes - spousta odkazů ke stažení nefunkčních a neochota re-uploadnout ztracené addony + editovat příspěvěk s novým odkazem ke stažení.

Použít facebook pro upozorňování na nové addony je dobrý nápad.  :thumbsup:

Vladki

Nabizel jsem tady ulozeni na sourceforge.net. Uz ted tam toho je docela dost, jeste mam par veci od lubaka co jsem nevytridil.  Nebranim se lepsimu katalogu ale zatim nic lepsibo neznam.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk


EAndrew

Vladki - vrátil jsem se zpět ke tvému příspěvku o asi 6 příspěvků výše - http://forum.simutrans.com/index.php?topic=553.msg160449#msg160449

Já jsem zkoušel jít tedy na simutrans.sourceforge.net, který mě přesměroval na http://www.simutrans.com/en/

Žádné tedy soubory ke stažení nevidím, je nějaký speciální odkaz? sourceforge.net moc neznám... takže nevím k čemu přesně slouží.
Nebo jestli je to jen file-hosting server... a myslel jsi to tedy jako vyloženě jen jako místo pro uložení těch souborů ?


Vladki

Ahoj, psal jsem to z mobilu, tak jsem nevedel dohledat presnou adresu. Spravne je: https://sourceforge.net/projects/simutrans/
Pres odkaz files se dostanes na zkompilovane verze ruznych paku, vcetne pak128.CS: https://sourceforge.net/projects/simutrans/files/Pak128.CS/ Ty jsou ale hodne zastarale. Sekce nightly zdaleka neni nightly, spis yearly... :(
Pres odkaz code se dostanes ke zdrojovym kodum (dat+png), opet vsech moznych paku (pak64, pak128, britain, cs,...), dokonce tam muzes sledovat i historii zmen. https://sourceforge.net/p/simutrans/code/HEAD/tree/pak128.CS/
Je to postavene na projektu subversion (SVN), ktery slouzi hlavne pro sledovani vyvoje programu, ale celkem dobre slouzi i pro praci s paksety pri simutrans. Downloadovat muze kazdy, zapis tam mame ja, jk271, miziiik a vtpsim.
Muzes si stahovat jednotlive soubory, nebo cele jak to je a zkompilovat pomoci  pak128CS.bat (na Windows), nebo make (na Linuxu). Tak na to mrkni a vyzkousej.

Lubak91

Nešly by znovu vypsat ty nové "nightly" experimental parametry pro vozidla, návěstidla apod? Kupř. ty vlakové třídy a pohodlí, tah vozidla, či napěťové soustavy?
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Vladki

#4328
Quote from: Lubak91 on April 09, 2017, 12:07:52 PM
Nešly by znovu vypsat ty nové "nightly" experimental parametry pro vozidla, návěstidla apod? Kupř. ty vlakové třídy a pohodlí, tah vozidla, či napěťové soustavy?

Je toho hodne. Podivej se sem: http://forum.simutrans.com/index.php?board=53.0
Je tam 5 vlaken s podrobnymi informacemi:
obecne: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=2112.0
budovy, nadrazi, zastavky: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=15222.0
tovarny, zbozi: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=15229.0
navestidla: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=14848.0
vozidla a cesty: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=15174.0

Na navestidlech pracuji, a je tam jeste hodne co debugovat, a predpokladam ze se jeste hodne zmeni.

Jinak teda z parametru pro experimental mi prijde jako nejdulezitejsi pocet naprav (axles) nebo hmotnost na napravu (axle_load). Protoze default je axles=2, tak se v experimental da rozumne jezdit jenom orchestrionem (810)  a spol.

Lubak91

A nešlo by to nějak přeložit, či udělat nějaký unifikovaný seznam parametrů, které se nám hodí? Protože takhle mi to moc nepomůže :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Vladki

Je toho hodne, ale strucny vycuc udelat muzu. Ktery okruh parametru te zajima nejvic?

Lubak91

Tak nejvíc vozidla, ty jsou asi v tomto ohledu nejzajímavější.
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Vladki

Nemate nahodou nekdo zdrojaky od iron_bridge od jk? http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg148605#msg148605
Na foru bohuzel prilohy zmizely, a asi jsem prisel na to jak v nem poresit ty pilire.

Prozatim jsem trochu upravil Lubakovy starsi mosty, ktery ale nejsou staveny pro double-height, takze se daji pouzit jenom na mosty ktere jedou vodorovne, a zacinaji na strmem svahu. Most z mirneho svahu to dovoli, ale bude neviditelny. :(

Ke stazeni http://server.exp.simutrans.com/pak128.CS/mosty/

Lubak91

Chceš poslat tedy nějaké moje zdrojáky? Já nevím s čím dříve začít, tak přeskakuji od jednoho ke druhému, takže nedokončím nic :D
Chtělo by to nějaký bodový seznam, co nejdůležitější udělat nejdříve.
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Vladki

Neco starsiho od tebe mam, to postupne zpracovavam, ale chybi mi tam (a predpokladam ze bys mohl mit):
- uzkokolejka (koleje) pro douhle height (mam jenom pak)
- mosty (vseho druhu) pro double height
- prejezdy pro aktualne pouzivane snizene koleje (mam zdrojaky k tem puvodnim ale tam jsou koleje o 4 px vys).

Lubak91

Já jsem zatím moc nesnižoval, asi to budu řešit přes daťák. Zkusím do večera něco upravit a poslat.

Jen jsem našel takový problém. Pak soubor s alfakanálem je až 12x větší, než ten běžný...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Vladki

Vozidla snizuji pridanim: ,0,4 na konec každého řádku s obrázkem. Jenže to nejde udělat u přejezdu. Neseděla by pak silnice.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk


Lubak91

Poslal jsem ti původní i upravené soubory, zítra v tom zkusím pokračovat a upravit to na ty nové koleje.
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

VTPsim

#4338
Koukám, že to tady moc nežije. Já jsem se po dlouhé době snažil něco upatlat, něco mi taky už uleželo. Nic kromě autobusových zastávek není dodělané.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

VTPsim

...pokračování.
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469