News:

The Forum Rules and Guidelines
Our forum has Rules and Guidelines. Please, be kind and read them ;).

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

tony.p

šak dočkejte času, Kamazy budou ;)

jinak zájem o šablonu bych měl, pokud bych se měl pustit do lakování vozů.. :)

VTPsim

Já bych se na to taky vrhnul, ale:
Nevím jaká je struktura DAT u vagónů
Nevím jestli bych to dokázal nakreslit...

Jinak zájem o šablonu mám, poduk bych se odhodlal tak by se hodila :)

9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

greenling

CZ
Provedli jste a znovu se hezky vozidel .  :)
DE
Ihr habt wieder schöne Fahrzeuge gemacht. :)
Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!

TommPa9

Struktura .dat souboru je úplně normální, jen je místo waytype=road waytype=track. To je celý. Pak tam je ještě můj oblíbený parametr lenght=(číslo) podle použité šablony (označuje délku vozidla) Jinak je to úplně ale úplně normální ;)

VTPsim

A co engine type? to přece v nábídce vozidel u vagónu není...

tony.p
Ty používáš vlaky a vagóny od Sima nebo jsou to tvoje vlastní?

TommPa9

Informace o motoru (výkon, převod, typ pohonu) se u tažených věcí neudávají, z daťáku je můžeš klidně smazat.

tony.p

VTPsim
některé vagony mám čistě vlastní výroby, některé jsou vyrobené s pomocí simových vozů, ale tohle přelakování a kterém je teď řeč bych nejraději dělal na již stávající simovy vozy.

TommPa9

Laurinka hezky v barvě...

meme

Quote from: VTPsim on September 30, 2012, 01:25:27 PM
jak je libo

Malá ochutnávka sorů B9.5 a C9.5. U B9.5 se udělal i plzeňskou verzi, když tady má takové zastoupení :)

Bude i *.pak? :)

TommPa9

Až to bude hotové určitě bude i .pak :D Zatím se můžete těšit na lehký náklaďák Laurin a Klement 125 který čeká už jen na úspěšné splnění testů a na nafocení...

meme

Tak teď jsem v roce 86, takže už jsou trochu mimo :) Ale určitě se budou hodit! ;)

TommPa9

Tak ta Laurinka bude mimo i pro většinu hráčů, kteří hrajou standartně od roku 1930 (roky výroby 1927-1929)

VTPsim

meme:
ještě není hotovo, ale snad do 14 dní bude :)

TommPa9

Tyhle auta jsou sice pro mě píseň daleké budoucnosti... ale zajímalo by mě co na ně řeknete...

Plán:

Náklad                       V3S                       S5T
cement                         V                           X
beton                           V                           X
ocel                              V                           X
zboží                            V                           V
uhlí                               V                           V
benzín                          V                           V
maso                            X                           V
mléko                           X                           V
drevo                           V                           X
obili                              V                           V

VTPsim

Hezká Vejtřaska, jěšte k ní otíka a může se jet pro krmnou směsku do Kolína :D

Tak už sem konečně dokončil ty sorky B 9,5 a C9,5. Po vašich připomínkách to zapakuji

TommPa9

Herr gott nauč se už konečně umisťovat kola. Tohle je do očí bijící a možná i byjící (jak moc je to tvrdé) Když ti začíná na jednom pohledu kolo 11 pixelů od konce nemůže ti to samé kolo na té samé nápravě v pohledu který je z druhé strany ležet od rámu 14. pixelů! Sakra práce :D tohle není jen o tom něco naplácat do malování, občas se musí i myslet!

VTPsim

Příště si dám pozor. Ono ty kola byly dělaný ve spěchu takže kvalita malá. Krom kol je vše v pořádku? 

TommPa9

Kola byla taková pěst na oko... možná bych trošku ztmavil neosvícenou stranu ale to dělá to modré pozadí asi... myslím ten pocit že je to jeden odstín té samé barvy

VS

Ježto se nějak nikdo moc nehrne do propagace této skoro dokonalé sady, slepil jsem jen tak pokusně z dostupných obrázků takovou "slintací" reklamu... Názory?

edit: Možná by to patřilo někam jinam... ale nenapadá mě kam.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

TommPa9

Hezký! Krásná kompilace obrázků z addons sekce...

greenling

(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)

meme

Krásný výběr!

PS: :D Omlouvám se... Ale chutná je opravdu vtipné ( To překládal google translate? :D)

greenling

Ne, musím přeložit s Imtranslator.
Kdo pracuje se slovy od společnosti Microsoft.

meme

To by odpovídalo, Microsoft podpůrné články strojově přeložené vypadají stejně
En: It's pretty similar to Microsoft's support web site :) - Translations looks like these ..

VS

Tak a teď kam s tím? Původní nápad byl dát to na blog s tím že český pak pokračuje...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

greenling

VS
Nelíbí se mi blog použití .
VS prosím prosím se po své ICQ.

TommPa9

Kdo to ví odpoví jestli se vám to takhle barevně vyladěné líbí...

Tmavá šedozelená barva naznačuje místo uložení parního stroje a čumák Sentinelu.

Kabina je vyrobená ze zeleně lakovaného dřeva (světlejší zelená)

korba valníku je vyvedená v již tradiční barvě hnědé dřevo... Líbí nelíbí? nápady? výhrady?

ono je to stejně jedno protože tenhle prcek nebude přes kouř a páru vidět :D

EDIT: přidána verze s interiérem... co je lepší?

VS

Jestli je to dřevěná korba, stálo by za pokus trochu naznačit strukturu prken...

TommPa9

Jasně takže použít odstíny který jsou na spektru trošku dál od sebe (teď používám druhý a třetí čtverec z každé čtyřčlené sady)

greenling

Velmi pěkné nových náklaďáků .

Velmi pěkné nové náklaďáky.

TommPa9

Dělal jsem jistý průzkum kvůli nastavení rychlostních limitů na silnicích CS paku a vyšlo mi následující,

Rrok              v obci                                 mimo obec                                        rychlostní silnice                 dálnice
1875            rychlost koně v klusu      vyšší, ale aby neplašila koně                            X                                  X
1905              15                                           45                                                           X                                  X
1935              35                                           50                                                           X                                  X
1960              50                                           80                                                           X                                  X
1979              60                                           90                                                           X                                110
1989              60                                           90                                                         110                              110
1997              50                                           90                                                         110                              130

Takže co s tím? Změnit rychlosti u převzatých silnic je dobrý nápad ale co uděláme s tou městskou silnicí? Nemyslím, že by byla nadšená z toho že se ze 60 stane 50:D stejně jako by asi nebyl nadšený simutrans kdyby měl rychlejší silnici nahradit pomalejší... Určitou možností by bylo prostě 60 v obci ignorovat... takže co vy na to?

PS.: Rychlost koně v klusu je podle wikipedia zhruba 15 km/h a onu vyšší rychlost bych si představil zhruba na úrovni 25-35 km/h

Vladki

Pokud se nemylim tak i na "rychlostni silnici" - silnici pro motorova vozidla je povolena 130.
60 ve meste bych klidne vynechal. a pro ty nespecifikovane bych klidne nechal 15 a (35 nebo 45) at se nam tam neobjevi dalsi vicemene zbytecny druh silnice. Stejne tak stary auta tu rychlost nevyuzijou.

TommPa9

Mě šlo o to popsat vývoj. Současnou rychlost každý zná nebo ne? :D

A o tom využívání můžeme vézt dlouho diskuzi. U všech aut, která jsem zatím namaloval jsem se držel toho co jsem o nich zjistil takže rychlost aut se ve 20.-30. letech pohybovala kolem 40-50 km/h a pokud auto dosahovalo 60 (viz Škoda 125) bylo to bráno jako ultra rychlost :D. V každém případě to znamená, že se bude upravovat, přepisovat a přemalovávat (a kdo se toho ujme?) Upravit data a menutlačítka u silnic ze současného paku 128 zvládnu asi sám ale i tak bych raději měl nějaké vlastní silnice

VTPsim

Takže sem se pokusil o "vagón" ve III.najbrtu. Jedná se jen o předělenou šablonu typu A13 od Sima
Jenže sem narazil na několik problémů:Vlak v některých pozících líta nad kolejema (což je moje chyba), zdá se mi nějak dlouhý a vagón za ním se "zakrývá" tím mím a vypadáto dost divně. Předem díky za radu
Označení Bpee je jen privátní

TommPa9

To je prosté milý Watsone. Chybí ti v datu parametr lenght= (nebo length=?) a číslo které určuje délku vozidla tady by to tuším mělo být číslo 13? (Pokud ne tak si ho vypočítej-počet pixelů na boku/6)