News:

SimuTranslator
Make Simutrans speak your language.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

TommPa9

Co si budem povídat i klasická KT8D5 dost chyběla... u těch ešek to byla radost je předělat. Ty staré ve hře strašily snad 6 let než jsem si řekl, že je zvládnu udělat lépe :D

přidána plzeňská specialita (bohužel se nedochoval ani jeden kus)

Tramvaj Ringhofer z roku 1937.

Vladki

VTPsim: nove domecky - pekne, stylove zapadnou, ale maj nejak asymetrickou strechu - jako by predni strana byla strmejsi nez zadni. A stresni okynko vypada jako krizek.

VTPsim

Asymetrické střechy sem si vědom, ale při nápravě to vypadalo divně (sedlová střecha se prostě kreslí špatně). Střešní okno předělám.

Tak sem se koukal na semafory a nedalo mi to a předělal jsem je. A vypadá to docela dobře. Co na to vy?
9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

Vladki

Quote from: VTPsim on March 03, 2013, 08:35:24 AM
Tak sem se koukal na semafory a nedalo mi to a předělal jsem je. A vypadá to docela dobře. Co na to vy?

Johooo, pekny...  8)
Chtel sem podotknout ze bezne jsou ty horni svetla upevneny za vrsek a ne za stred a pak sem se zeptal na googlu, a ono se pouziva oboji... Od kteryho roku je pridame do hry?

Update: Mrkni na https://uran.webstep.net/~vladki/simutrans/pak128/sources.unpacked/
V policajt.png je pridana ikonka a kurzor pro semafory tak aby zapadal do stylu ostatnich znacek, tak to muzes pouzit i pro ten dvojity

Update2: Na polickach 0.6, 0.7, 1.6 a 1.7 mas semafory nejak divne pokrizeny. Pokud se nemylim tak ty jsou urceny pro levostranny provoz. Doporucuju podloz si pod to silnici at vidis kde jsou - budou potrebovat otocit.

TommPa9

To jsou ty semafory, které jsem chtěl :) dal bych je tak cca od roku 1985 ale chci aby tam zůstaly obě varianty jak s jedním jednoduchým semaforem tak tahle "velká" varianta

Vladki

Quote from: TommPa9 on March 03, 2013, 09:45:27 AM
To jsou ty semafory, které jsem chtěl :) dal bych je tak cca od roku 1985 ale chci aby tam zůstaly obě varianty jak s jedním jednoduchým semaforem tak tahle "velká" varianta

Ja bych s tim sel klidne uz do 70. let. Jinak souhlas aby byly obe varianty - odlisene cenou.

VTPsim

Díky za ikonu a kurzor. Jinak sem pro verzi od 70.lel s odlišnou cenou. To překřížení je divný, ale funkci to nemá vliv.

A ještě: Chtěl bych udělat pouliční lampy, ale nevím si rady s DAT a PNG souborem. Neměl by nikdo na tohle šablonu?

Update:ikona a kurzor od Vladki

Vladki

Quote from: VTPsim on March 03, 2013, 10:14:37 AM
Díky za ikonu a kurzor. Jinak sem pro verzi od 70.lel s odlišnou cenou.
Myslel sem ze ty tvoje budou cca 2x drazsi a ne 10x levnejsi ;)

A ještě: Chtěl bych udělat pouliční lampy, ale nevím si rady s DAT a PNG souborem. Neměl by nekdo na tohle šablonu?
Lampy kdysi delal Nemo, treba by mohl poradit: http://www.simutrans.eu/index.php?url=addons&page=ostatni
Inspirace1 - patniky: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=11015.msg111359#msg111359
Inspirace2 - svodidla: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=11015.msg113009#msg113009

Vladki

Quote from: VTPsim on March 03, 2013, 10:14:37 AM
To překřížení je divný, ale funkci to nemá vliv.
Vliv to ma pokud si nastavis jizdu vlevo.

Jo a zkontroluj si jestli je mas vsechny stejne vysoky. Kdyz je kriziovatka elektrifikovana - tram, nebo trolejbus, tak to vypada, ze na blizsi strane jsou vyssi nez na te vzdalenejsi. Ale mozna je to jenom klam kvuli pozici pricneho zaveseni troleji.

Vladki

Quote from: TommPa9 on October 14, 2012, 12:34:48 PM
..ale co uděláme s tou městskou silnicí? Nemyslím, že by byla nadšená z toho že se ze 60 stane 50:D stejně jako by asi nebyl nadšený simutrans kdyby měl rychlejší silnici nahradit pomalejší... Určitou možností by bylo prostě 60 v obci ignorovat... takže co vy na to?

Tak sem si to zkusil - udelal sem si 60 km/h silnici a nastavil jako city_road pro roky 1979-1997. Nechal sem narust mesto a preskocil na rok 2000 a nechal mesto znova narust - uplne v pohode prebudovalo silnice z 60 na 50. Jenze je to cely k nicemu. i kdyz mam cely mesto se 60 km/h ulicema tak se po nich smi jezdit jenom 50 km/h. Asi to bude nekde v jadre ST zakodovany natvrdo.

VTPsim

Semafory jsou všechny stejně vysoké (přeměřoval sem to)
Jízda vlevo:  To není zase taková tragédie - zvlášt když se u nás i jinde jezdí v pravo (a moc hráčů simutransu si to přehazovat nebude) :)
Cena:  Je o 200 dražší, tedy stojí 700 simupeněz (je pravda že 2x dražší by bylo lepší)
Silnice: Já bych 60 km/h silnici ve městech pro přehlednost vynechal

Sim

Vladki > urcite to bude zakodovany nekde jinde - nevim jak v aktualni, ale v drivejsich verzich jsi klidne mohl dosavadni mestskou silnici "premalovat" na dalnici - vypadalo to jako dalnice, stalo to jako dalnice, ale smelo se tam jezdit 50 :-D ... aby se to chovalo skutecne jako dalnice, bylo nutne puvodni silnici napred vybourat a pak postavit znovu; do doby, nez se diky okolni zastavbe prestavi zpatky na mestskou cestu se to chova jako dalnice.

Coz mimo jine znamena, ze pokud chcete prutah mestem s dalnicnimi parametry, je potreba kolem silnice postavit zed nebo cokoliv (treba zeleznici nebo tramvaj), co zabrani primemu kontaktu silnice-zastavba.

Vladki

Quote from: VTPsim on March 04, 2013, 08:36:17 AM
Cena:  Je o 200 dražší, tedy stojí 700 simupeněz (je pravda že 2x dražší by bylo lepší)

Jenze semafor nestoji 500 jako obyc. cedule, ale 5000. Takze bych ocekaval zdrazeni na 7000.
Dvojnasobek by byl prilis. Ani v realu podle mne nebudou naklady na velky semafor 2x vetsi.

Vladki

Quote from: Sim on March 04, 2013, 08:45:56 AM
Coz mimo jine znamena, ze pokud chcete prutah mestem s dalnicnimi parametry, je potreba kolem silnice postavit zed nebo cokoliv (treba zeleznici nebo tramvaj), co zabrani primemu kontaktu silnice-zastavba.

Nebo postavit dalnici na estakadu (ale ta nam v pak.cz zatim chybi)

meme

Nechcete někdo postavit třeba živý plot? :-)

TommPa9

živý plot? ani omylem! živý věci už nemaluju... ne po tom, co je na tomhle obrázku :D

VTPsim

TommPa9: pěkná koněspřežka :)
meme: Na stránkách SNFOS byly různé ploty a zábrany (ale myslím že živý plot tam nebyl)

Nechal sem se inspirovat svodidly a po dlouhém zápolením s pozicováním lamp sem udělal 4 verze veřejného osvětlení:
Staré lampy - velké a malé (1960-1990)
Nové lampy - velké a malé (1990-nekonečno)

TommPa9

Tento vlek se tváří jako hotový ale není... k úplnému dokončení chybí tak 50 procent... kdo uhodne proč?

Vladki

Koukam, ze velky krizovatkovy semafory se staly nejak popularni i v portugalsku nebo brazilii.
http://forum.simutrans.com/index.php?topic=11694.msg114929

KimiR

Ahoj vše,mám dotaz,kdopak dělal Bpee239 v 3 najbrtu.Nesedí na kolejí,je hozen o pixel jinám.A vagony se proklínají,další vůz začíná uprostřed Bpee.Lukáš

VTPsim

Pokuď myslíš nezapakované Bpee z strany 112, tak to sem dělal já. Tento vagon byl pouze zkušební, protože sem chtěl vychytat všechny nešvary, ale hlavně správně napsat dat soubor. Pokud si všimneš tak je vagon na špatné šabloně. Takže pro další: vagon si nestahujte a nepoužívejte, protože se jedná pouze o test. Jediná tvorba, která je ode mě hotová a kompletní je v České lidové tvořivosti a ne v diskuzi. ;)

TommPa9

Ne nejsou. Je to jen ukázka "připravované práce". Měly by být ke stažení v příští verzi cz paku.

(No. It isn't to download yet. Its only "Work in progress" presentation. You can download maybe in next version of pak 128.cz.

Vladki

Mala ochutnavecka toho na cem zrovna pracuju.

Sim

Vladki ... vypada to lakave, ale nechces zkusit tu diru vic roztahnout? Duvody vidim dva:
- v realu by byly koleje podstatne bliz k sobe (tohle by odpovidalo trojkolejnymu tunelu), takze takhle to pusobi, ze hned u kraje koleji je okraj tunelovy roury a vlak bude skrtat bokem o zed
- kdyz uz ted tam "prorustaji" draty a stozary, budou tam stejne prorustat vlaky

Tak jako tak se na dalsi tunely tesim, u nich zatim mame co dohanet ... btw, mam nekde vykuchany tunelovy portaly z nejaky sady, ktery jsou graficky pekny a celkem i odpovidaji tomu, co je k videni v nasi kotline ... zkusim zapatrat, jaky tam jsou autorsky prava, jestli by to slo pouzit v cz paku.

Vladki

Tohle je vykuchane z fabiova dalnicniho tunelu. Schvalne sem to pristrcil bliz ke kolejim aby to nebylo moc siroky... Ostatni tunely jsou taky hodne natesno, holt pruvodci musi zkontrolovat dvere ;)

Jeste premyslim, jestli doprostred nedat sloupy. V planu je ze to pujde rozsirovat na libovolny pocet koleji.

Sim

Vladki > v tom pripade by to chtelo doplnit cedulku "nenahynajte sa z okien" :-D

Vladki

Quote from: Sim on May 13, 2013, 08:33:19 AM
Vladki > v tom pripade by to chtelo doplnit cedulku "nenahynajte sa z okien" :-D
To budu muset nechat na kreslire vagonku ;)

VTPsim

Při tvorbě plynových Sorek sem narazil na problém: Při zápisu typu pohonu plyn (gas) mi to ve hře ukazuje pohon:dieslový. A někde jsem se dočetl, že tam snad plyn zaspat nejde (zato palivový článek a vodík tam jdou :-[). Nevěděl by někdo co s tím?

Václav

To je záležitost hry - a nutných změn kódu hry.

Cokoli jiného než aktuálně definované druhy pohonu (elektrický, parní, dieselový, vítr, baterie, palivový článek, vodíkový, bio) se přeloží jako diesel.

Abych pravdu řekl, u plynových autobusů mi to až tak nevadí - protože místo nafty využívají plyn, ale vlastní spalovací motor je stále stejný - vznětový (Dieselův).

Tady byla taková menší diskuse okolo typů pohonu.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

TommPa9

Nemáte někdo přehled o značení Avií v 60. a 90. letech než do Avie vstoupilo Daewoo? Nemám podklady k tomu abych jim napsal "popisky".

meme

V paku 0.2.1 chybí česká silniční poštovní vozidla.