News:

Want to praise Simutrans?
Your feedback is important for us ;D.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

zlíňák

to jsem taky zkoušel a už mně to opravdu nebaví :-[ :-[ :-[

VTPsim

9356 * 9380 * 9277 * 9272 * 9264 * 9411 * 9414 * 9446 * 9469

kocourpatapuf

TommPa9: To byl jen takový žertíček na vylákání z ulity. Pochybuji, že by nějaká křehká dívka toužila přemalovávat trolejbusy ;) Ale jestli má tuňák opravdu zájem o předchozí nabídku, klidně mu trolejbus namaluji ;D

Václav

Zlíňák: To je celkem jedno, jestli je G externí harddisk nebo logická jednotka na fyzickém disku.

Adresář samotný se zdá být OK.

Pro sebe jsem si ten SOR B 9.5 nakopíroval tedy do adresáře simutrans/addons/pak128 (nikoliv simutrans/pak128) - a v depu jsem jej našel.

Takže: spustit hru, dejte si hru s časovou osou, začátek hry na 1999 a někam postavte silniční depo. Po otevření dialogu silničního depa - a vypnutí zobrazení všech vozidel (je-li v depu vícedílné vozidlo, například kloubový autobus, zobrazí jen jeho přední část) by SOR B 9.5 měl být ve druhém řádku.

Nechci být nepříjemný, ale dojděte si na oční. Je možné, že v zmatku všech vozidel jej jen nevidíte.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

zlíňák

časová osa 1999, třetí řádek po vypnutí zobrazení všech vozidel a ten autobus tam prostě není

Miziiik

Quote from: VTPsim on June 30, 2014, 04:22:20 PM
A jen tak mimochodem: Všimněte si, jak přibyly dotazy na téma, jestli někdo nemá PNG a DAT soubor daného vozu, aby si ho mohl přemalovat... Ovšem i když už tady padalo takových nápadů, kam tyto věci umístit a i já jsem přišel s alternativou, tak se do to ho nikdo nehrne... A kdyby nějaké úložiště existovalo, tak by odpadly dotazy takového typu a ušetřilo by to práci jim i tvořičům  ???

Na noťasu mám udělaný základ pro SVN CS paku (které by mohlo být na oficiálním sf.net Simutrans projektu jako ostatní paksety) :) Jde jen o to zvolit licenci, napsat a zkusit se dohodnout se všemi autory cs paku aby dali .dat a .png soubory (pokud je mají) a jestli souhlasí s licencí a pak už bych to vše dal do kupy, vím jak na to :) Zbytek kde by autoři nesouhlasili nebo by už neměli zdroje nebo by se s nimi nedalo zkontaktovat, tak by se hodili už jako .pak soubory do složky a potom se pouze nakopírovali při vytváření paku do správné složky (dá se říct jako DLC) - script na to upravim

Otázka na Václava: Není náhodou ten pak zkompilovaný v novější verzi makeobj? Já jen že poku zlíňák hraje s verzí 112 a pak128 2.3 a byl použit nový makeobj pro halfheight a RC nebo ze SVN, tak to by mohlo dělat problem?
http://msim.8u.cz/ Můj web o hře Simutrans - Moje addons, návody, odkazy, apod.

tunak tunak tun

kocourpatapuf: za prvé mám kluka za druhé trolejbusy a ve směs všechny složky MHD mám ráda a moc si nemysli

VTPsim

Miziiik: Báječný, ozvi se až to budeš mít hotový a určitě to tam hodím  ;) Za mě public domain

Miziiik

Okey, jdu napsat prissimu a zažádám o přístup na sf.net pro pak128.cs a začnu na tom pracovat :) Rovnou tam nechám halfheight a budu tam házet i svoje výtvory z vedlejšího vlákna - cesty pro halfheigt :) Bude to trvat dlouho než vše dodělám a než bude konverze ale tak do té doby zatím stejně pak128.cs asi nový nevýjde a čím dřív se začne, tím líp :)

jk271

Objekty, ke kterým nebude dostupný zdroják (.dat a .png soubory) bych z pak128.cs bych dal stranou a distribuoval jako addon (do pak128.cs).
Ať se to neplete. Kdo chce být v pak128.cs, ať ukáže zdrojáky.

Miziiik

Řeknu to takhle - na SVN je složka s prototypem paku - kde jsou jazykové soubory, konfigurační soubory atd. Ta složka se potom při tvorbě paku přes "kompletovací" soubor překopíruje do té složky, v které bude zkompletovaný a zapakovaný pak... A tam můžu vytvořit ještě složku addons nebo tak nějak, kde budou .pak soubory objektů, ke kterým nejsou zdrojáky - autor nemusel souhlasit, nemuselo se podařit autora zkontaktovat, nemusel už mít zdrojáky u sebe... Takže to dá se říct budou addons jak píšeš

jk271

Přesně tak jsem to myslel- mít dvě hromádky objektů: jednu se zdrojáky (ideálně rostoucí) a druhou bez zdrojáků (postupně se přesouvající do té první). Těch hromádek tam bude asi víc, soudě podle struktury svn pro pak128.

Jen doufám že můj předchozí příspěvek nevyzněl moc útočně.

Václav

Miziiik: No, já jsem použil nejnovější makeobj. To připouštím. Já vždy, pokud k tomu není nějaký zvláštní důvod, používám nejnovější verzi hry i makeobj.

Zlíňák: Já jsem psal o druhém řádku, nikoliv třetím. Jako důkaz předkládám kompletní výřez silničního depa.

kocourpatapuf

Quote from: tunak tunak tun on June 30, 2014, 07:10:11 PM
kocourpatapuf: za prvé mám kluka za druhé trolejbusy a ve směs všechny složky MHD mám ráda a moc si nemysli
Ale s interpunkcí a smyslem pro humor se moc nekamarádíš, což? :D
A aby se neřeklo, že kocour Patapuf není kavalír, mám pro tebe trolejbus 14tr. Ale jako znalec trolejbusů jistě víš, ve kterém městě začali jezdit poprvé. To je totiž heslem archivu. http://uloz.to/x9gBv6t7/vehicle-skoda-14tr-zip

TommPa9

Nevím jestli je nebo není kocour Patapuf kavalír, ale není náhodou Lubák? :D

tunak tunak tun

kocourpatapuf: máš pravdu pro humor moc smysl nemám a omlouvám se :-[ :-[ :-[
já vím že první prototypy jezdily v Mariánkách ale mám otázku: píše se heslo s velkými písmeny a s háčky a čárkami? ? ?

zlíňák

skusil bych si model vložit do složky simutrans/addons/pak128 ale já ji tam nemám
a omlouvám se za přepsání třech místo dvou už jsem byl rozespalý pro jistotu přidám celou fotku depa

Miziiik

Pokud tam tu složku nemáš, tak si jí vytvoř, nic tím nezkazíš :)

zlíňák

zlíňák

když mám stáhlý trolejbus 9Tr je za něho nějak možné připojit vlek Jelcz P 01E ? ? ?

asi nějak takhle

zlíňák

a to mám udělat jak (ani u trolejbusu a ani u vleku nemám soubory .PNG a .DAT)

zlíňák

diky moc a když už by jsi v tom byl nechtělo by se ti my poslat obrázky vozidel 706rto-MTZ, jelcz P 01E a škoda 9tr že bych si je přemaloval do mně vyhovujícího barevného schématu a pak bych ti je poslal spátky na dokončení? ? ? nebo popřípadě kdyby jsi je mněl již hotové v barvě která je v příloze? ? ?

zlíňák

a hele teď mně napadlo proč mi ten SOR nemusí jet možná to bude tím že už je vozidel ve hře moc

Miziiik

Tím to není, to by psalo chybu pokud vím. Pokud používáš ten .pak od Václava tak Ti ta SORka nepůjde ve hře verze 112.3 a pak128 2.3... Potřebuješ si to zkompilovat sám. Jak máš složku s PakHelperem tak si tam vlož makeobj (spíš ho nahrad tam kde je už nějakej dej ten staženej a nahrad), který stáhneš tady: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=11920.0 dole a zkus to zapakovat znova sám - .dat a .png můžeš použít od Václava

zlíňák

takže já si mám najít makeobj na verzi 102.2.2 když to udělám tak se mi tam objeví tři možnosti kterou mám dát?

Václav

Quote from: zlíňák on July 01, 2014, 12:33:34 PM
takže jenom addons a pak128 jinak nic víc?
přesně - ten adresář bude simutrans/addons/pak128

Quote from: zlíňák on July 01, 2014, 04:38:38 PM
takže já si mám najít makeobj na verzi 102.2.2 když to udělám tak se mi tam objeví tři možnosti kterou mám dát?
Po stažení makeobj pro 102.2.2 (je na sourceforge.net) a nahrání souboru do adresáře pakhelperu ... spustit pakhelper, vybrat možnost velikosti dílku 128 (napsáno jako pak128), vybrat dat soubor a spustit. Vytvořený soubor by měl mít zase těch přibližně 11kB.

A vytvořený pak soubor jen překopírovat do cílového adresáře.

VTPsim

Aha, takže už víme, jak nalákat nové tvořiče  ;D (pokud je to opravdu jeho tvorba)

Nechtěl jsem to původně vydat, ale udělal jsem nedávno z nudy takový návod na tvorbu autobusu/náklaďáku pro začátečníky, tak to snad pochopí. Není to dokonalý, kdyby jste tam našli nějaký nesrovnalosti, tak pište.

zlíňák

tak co jak postupují práce na 9tr a jelcz P0 1E

TommPa9

Omlouvám se, ale k 9Tr a jelczu jsem se ještě nedostal. Nebyla nálada a ani čas. Jinak jsem se dostal k tomu, abych zkusil namalovat něco "nového" tak se můžete zatím pokochat :D

zlíňák

Mašinka je to pěkná ale (nechci ,,rejpat´´) už mně přechází trpjělivost a přestávám i věřit že se dočkám :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

VTPsim

Pročti si pořádně VŠECHNO, co se kdekoliv říká o tvorbě vlastního addonu (nemyslím nejenom můj návod, ale všechno, co na internetu najdeš) a pokus si to udělat sám. TommPa9 a všichni ostatní tvořiči tu nejsme proto, abychom vám na vaše přání udělali addon na počkání. Máme i jiné starosti než tvorbu do simutransu!