News:

Simutrans Tools
Know our tools that can help you to create add-ons, install and customize Simutrans.

České addons aneb naše lidová tvořivost-diskuze

Started by TommPa9, October 04, 2008, 07:42:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

greenling

Tunel portály jsou krásně udělat!
Dobrá práce.
Potěšení pro mě!
Opening hours 20:00 - 23:00
(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)
I am The Assistant from Pakfilearcheologist!
Working on a big Problem!

Václav

No, ten tunelový portál vypadá dobře - až na dvě věci:
1. boční stěny by vypadaly lépe kolmé - a kdyby se směrem dopředu vzdalovaly od sebe
2. portál je na jižní a východní straně nesouměrný - a to hned ve dvou věcech:

A. vzdálenější boční stěna je o něco (tak 2 až 3 pixely) nižší než ta bližší
B. římsa na portálu je nesouměrná - zatímco levá a středová část je v pořádku, pravá část je o něco nižší - stejně jako ta boční stěna

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Lubak91

Asi bude nejlepší, když to vystřihnu z role od hajzlpapíru => http://graphics.simutrans.com/thumbnails.php?album=70
A teď se jdu věnovat důležitější práci, a to Dostojevskému...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Václav

Je možné, že ta nesouměrnost vznikla až při exportu do PNG - ale bez porovnávacího obrázku, který by to potvrdil či vyvrátil ...

A jen tak mimochodem, v jiných sekcích (francouzská a pak96.comic) mají podobné náměty na úpravu mnohem lepší odezvu. Jen si nejsem jist, čím to je.

Sim

Po nejake dobe testovani poustim do sveta upravene motoraky a jejich prislusenstvi:

842/843 ... zkraceny bocni pohledy, doplnen 842 po reko v balkanu, doplneny varianty bez prepravy zavazadel http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg17222#msg17222

853/854 ... zkraceny bocni pohledy, doplnen 852 vytvoreny ve spolupraci s Lubakem, doplneny varianty bez prepravy zavazadel http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg13311#msg13311

860 ... prvni ostre vydani (doposud to byla testovaci verze), zkraceny bocni pohledy, rozsireno o variantu bez prepravy zavazadel http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.msg14317#msg14317

!!! Upozorneni !!! U vsech uvedenych vozidel jsem - mimo jine - prepocitaval sedacky, mista k stani a rozmery zavazadloveho/sluzebniho oddilu; u nekterych vozidel doslo k podstatne zmene kapacity ... a samosebou v te souvislosti i ke zmene provoznich nakladu.

greenling

(In Night from friday on saturday and saturday on sunday it possibly that i be keep longer in Forum.)

Sim

Doufam, ze ze sebe ted neudelam idiota a ze sem na to koukal spravne - vychazi mi to, ze v ramci hry je ten bocni pohled vuci iso pohledu moc dlouhy (nebo jinak, iso vuci bocnimu moc kratky). Sablony jsem tenkrat kreslil v pomeru zjistenem metodou pokus / omyl tak, ze bocni na 8 sablone vychazi na 45 pixelu, iso 32 (a pripadne celni na cca 23) ... podle techdle propoctu by ten bocni nemel byt delsi nez 190 pixelu.

Faktem ale je, ze na vode se nebudou lode spojovat, takze to zas tolik nevadi - poznat to moc nebude.

Nicmene me napadla jeste jedna vec - diky stihle stavbe lode by snad bylo mozne napozicovat ji tak, aby se protijedouci plavidla v jednom policku mijely a nejezdily pres sebe :-)

No a ted muj problem; jak prepocitavam sedacky a pak i naklady na provoz, porad se nemuzu tak nejak dobrat k nastaveni, ktery bych povazoval za spravny. Pokud mam ridici vuz, ma mit naklady na provoz vetsi nebo mensi nez stejne kapacitni vuz bez ridiciho stanoviste?

Na jednu stranu udrzba a provoz pristrojoveho vybaveni masinfiry neco stoji - to by nasvedcovalo zvysenym nakladum. Jenze ridicak setri cas a lidi pri obratech, coz hra nijak nezohlednuje - a tady by se hodilo to tedy aspon zohlednit v nakladech na provoz jejich snizenim.

TommPa9

Ano mám tam chybu a vím o ní... boční pohledy jsou moc dlouhé... bohužel na takovéto velikosti nejsou míry (a lodě nejdou spojovat, takže to tak nevadí). K chybě došlo při přeměřování iso pohledu a následném přenášení délky na iso pohled, kdy mi nějakým způsobem přibylo asi 12 pixelů (a zjistil jsem to když jsem přeměřoval délku na čelní) ale už na tom bylo moc práce na tom, abych se v tom vrtal... navíc v konečném výsledku to nikdo nepozná a já na to stejnak zapomenu že tam je taková bota :D

Václav

Quote from: Sim on October 27, 2011, 08:58:34 AM
Nicmene me napadla jeste jedna vec - diky stihle stavbe lode by snad bylo mozne napozicovat ji tak, aby se protijedouci plavidla v jednom policku mijely a nejezdily pres sebe :-)
... řeknu to asi takto: chápu, že lodě je jednodušší zarovnat na střed dílku (ale skutečně?), ale na druhou stranu mě to trochu štve, protože si myslím, že kanály by klidně pojmuly dvě lodě najednou (na šířku) - obzvláště, když neexistují návěstidla pro vodní dopravu. Třeba loď na cement je zarovnaná na stranu. Takže nevidím důvod, aby Vltava byla zarovnaná na střed.

No a ted muj problem; jak prepocitavam sedacky a pak i naklady na provoz, porad se nemuzu tak nejak dobrat k nastaveni, ktery bych povazoval za spravny. Pokud mam ridici vuz, ma mit naklady na provoz vetsi nebo mensi nez stejne kapacitni vuz bez ridiciho stanoviste?
Místo porovnávání s vozem bez řídícího stanoviště o stejné kapacitě bych to srovnával spíš s motorovým vozem o stejné kapacitě. Tam je jasnější, že by náklady pro řídící vůz měly být nižší, ale ne o moc. Ale to je záležitost vozů řady 843/943, nikoliv 854/954.

A co takhle vzít dvě třetiny rozdílu mezi náklady na motorový vůz a vlečný vůz bez řídícího stanoviště - a přičíst ten rozdíl k nákladům vlečného vozu bez řídícího stanoviště ... nebo jednu třetinu toho rozdílu odečíst od nákladů motorového vozu.

TommPa9

Pánové zapomínáte na jednu věc. Aby Vltava mohla plout kanálem musela by být menší... bohužel tuhle loď nenarvu na menší políčko než 256x256 takže se s použitím na kanálech rozlučte a připravte si trať někde pěkně na otevřené vodě :D

EDIT: Dnes ve 17:00 vyplul kolesový parník Vltava ke svým testovacím plavbám...

Upravuji pozicování, a podobné záležitosti a pokud bude příznivý vítr a Poseidon dovolí pokusím se loď přihlásit do soutěže...

Václav

Staženo, zařazeno do hry - a vyzkoušeno:
1. věř, že to není první přerostlá loď - na japanese.simutrans.com je jich spousta - a rozhodně ne tak povedených

2. v severním směru je levé přední zábradlí o jeden díl delší než pravé přední zábradlí
3. v západním směru je pravé přední zábradlí o jeden díl delší než levé přední zábradlí
(oboje v ose lodi po směru plavby)

To jsou dva největší nedostatky, které jsem objevil. Těch nesouměrností u předního zábradlí je sice o něco více, ale na první pohled jsou viditelné jen ty dvě uvedené výše.

TommPa9

Opraveno, děkuji.
(I když navigace na chybu byla jaksi podivná....)

KimiR

Ahoj všem,mám menší problém :D,takovej divnej dotaz.Mám líhně kuřat a tam výroba hnojiva a masa.Kam mám vozit hnojivo,když v továrnách vůbec nic není a TommPa9 mi psal že to je prodejna domácích potřeb,ale to tam vůbec nemám toto.Mám výrobu hnojiva,ale není kam to vozit.Co stím :D.Předem díky Lukáš

Václav

Ty domácí potřeby se poněkud nevhodně jmenují Obchod s nábytkem (Moebelhaus dle ID).

KimiR

Quote from: VaclavMacurek on October 31, 2011, 08:05:29 PM
Ty domácí potřeby se poněkud nevhodně jmenují Obchod s nábytkem (Moebelhaus dle ID).

To tam taky nemám

KimiR

může to být třeba truhlářství ( moebelfabrik dle id)

Václav

A co takhle stáhnout si nejnovější nightly - on totiž v pak128 tehle obchod nějakou dobu nebyl (ale nevím proč). Ale pak byl nahrazen novou podobou.

-->
Moebelfabrik (truhlářství) je něco úplně jiného - tam se totiž vyrábí zboží právě pro Moebelhaus.

Václav

Buďto v centrále nightly nebo si lze z SVN stáhnout zdrojové soubory - ale ty se stahují jako tar.gz archiv.

KimiR

Quote from: VaclavMacurek on October 31, 2011, 08:26:20 PM
Buďto v centrále nightly nebo si lze z SVN stáhnout zdrojové soubory - ale ty se stahují jako tar.gz archiv.

tak jsem si stáhl z centrály a do svého paku nahrál dummy_info.factory_Moebelhaus_details.pak a factory.Moebelhaus.pak to by snad mělo stačit jestli chápu dobře

Lubak91

;D

Dovolím si to pustit na testy...
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

KimiR

Quote from: Lubak91 on October 31, 2011, 08:40:34 PM
;D

to máš mi-24 hind :D.ale to k přepravě lidí nepotřebuješ :D.jo neřeknu kdybys tam měl válku a střílelo se :D

VS

Tak to je... nářez na druhou :D Dokonce i hvězda je hvězda. Unáší to neposlušné děti po večerníčku?

Edit: pro KimiRa - tohle je pochopitelně -6, ne -24. Hind má dvojitý kokpit. Podívej se pozorně a uvidíš že to vypadá trochu jako -8 s křidýlky...

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Lubak91

To je Mil MI-6 "Hook"
Je to taková rychlovka a srandička, možná ještě udělám MI-8 (17) nebo MI-10...
Quote from: VS on October 31, 2011, 08:59:15 PM
Tak to je... nářez na druhou :D Dokonce i hvězda je hvězda. Žere to neposlušné děti po večerníčku?
Ne, odnese je to i s barákem do pekla ;D

Václav

KimiR: jak jsem se teď díval do adresáře, mělo by - ale bude potřeba i update překladového souboru

Lubak: ten vrtulník vypadá opravdu dobře - a vybarvený bude určitě vypadat lépe (nebo je to konečné vybarvení?)

TommPa9

No ty brďo! Tomuhle říkám fenomenální práce! Líbí se mi to a líbí se mi to MOC! Zajímalo by mě, jeslti se hodláš pustit touhle novou metodou i do růžového nesmyslu co stál v jednom nejmenovaném městě...

greenling

Kolik tun mohou nést MI-6?
Těším se na odpověď!
Děkuji vám!

KimiR

Ted když tak buduju Kyjov,tak zjišŤuju kolik chybí fabrik do simutransu.fabrika na výrobu sádrokartonů,fabrika na výrobu auto dílů,respektive plastové rozvozy do WW a Mercedesů,dále šroubárna kde vyrábějí matice a šrouby,dále tepelná-zvuková izolace z odpadového papíru.či fabrika na okna velux :D.nebo snad tyto fabriky jsou ?

Quote from: greenling/As.fr.Ar.fo.Si. on October 31, 2011, 09:48:39 PM
Kolik tun mohou nést MI-6?
Těším se na odpověď!
Děkuji vám!

koukni se sem http://cs.wikipedia.org/wiki/Mi-6

Lubak91

KimiR

Quote from: VaclavMacurek on October 31, 2011, 09:02:43 PM
KimiR: jak jsem se teď díval do adresáře, mělo by - ale bude potřeba i update překladového souboru

A ten překladový soubor najdu kde,teď se mi simutrans při načítání pošle k bilovi do microsoftu.

Václav

Ten je v adresáři text, který je na úrovni těch dvou souborů, které jsi z toho archivu vysosal - ale to, že tě Simutrans pošle k Billovi do Microsoftu není chybějícím překladem. Já mám takové tušení, že to je tím, že se zase úplně změnily některé soubory. Původně totiž v adresáři s grafikou žádné soubory jako je dummy_info.factory_Moebelhaus_details.pak nebyly.

VS

Nevím, nakolik sledujete ostatní sekce, ale... po dlouhé době jsem něco nakreslil :) Loď Veveří, která letos dobrázdila hladinu Pryglu. Sem s kritikou!

stáhnout pak + zdrojáky // info na Wikipedii // soutěžní "přihláška"

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Václav

Sim: odkaz na soubor pod textem vehicle.vagon.db.rar z posledního příspěvku téma České addons aneb naše lidová tvořivost  míří na soubor vehicle.vagon.gysev.rar - a soubor vehicle.vagon.db.zip nebyl nalezen.

... a v archivu vehicle.vagon.db.rar (poté co jsem v adresním řádku prohlížeče přepsal cestu k souboru na *.rar) překladový soubor vůbec není. Stejně jako není překladový soubor v archivu vehicle.motorak.840_841.rar.