The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Odstranění mostu přes kanál  (Read 3919 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ML

  • *
  • Posts: 66
  • panda > ML
  • Languages: CZ, en, d
Odstranění mostu přes kanál
« on: October 11, 2008, 05:41:54 PM »
Když odstraňujete silniční/železniční most přes vodní kanál, dojde vždy k přerušení kanálu, ale silnice/železnice zůstane stále stejná. Je to účel, nebo spíše chyba? (Myslím, že by se měl nejprve zbourat most a potom až kanál při dalším kliknutí..)
100.0, Pak128

Offline Tomas

  • *
  • Posts: 251
Re: Odstranění mostu přes kanál
« Reply #1 on: October 11, 2008, 06:15:58 PM »
Ono je to s tím bouráním několika objektů "nad sebou" celý nějaký divný. Kdysi dávno jsem T. Kubešovi reportoval bug při kterém vlak ze stanice přeskočil na most táhnoucí se nad ní. Tomáš mi odpověděl, že Simutrans bohužel na třetí rozměr (vertikální - ne 3D) není připraven.
No a mám takové tušení že na starém fóru se něco takového řešilo, takže to přidej jako bug a buď se ujme, nebo ne ;)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Odstranění mostu přes kanál
« Reply #2 on: October 11, 2008, 06:24:12 PM »
Když odstraňujete silniční/železniční most přes vodní kanál, dojde vždy k přerušení kanálu, ale silnice/železnice zůstane stále stejná. Je to účel, nebo spíše chyba? (Myslím, že by se měl nejprve zbourat most a potom až kanál při dalším kliknutí..)
100.0, Pak128


Ještě že nepoužívám kanálovou dopravu... přivezu všechno na pobřeží a pak překládám... zdá se mi to ekonomičtější...

pokusím se podívat jestli to dělá i 99.17 a dám vědět
« Last Edit: October 11, 2008, 06:26:17 PM by TommPa9 »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Odstranění mostu přes kanál
« Reply #3 on: October 11, 2008, 06:29:01 PM »
pokusím se podívat jestli to dělá i 99.17 a dám vědět

Tak 99.17 to tak dělá taky... určitým řešením (pro plynulost dopravy) by bylo postavit tam nějaký z říčních mostů nebo nějaký visutý silniční nebo železniční most...

Offline ML

  • *
  • Posts: 66
  • panda > ML
  • Languages: CZ, en, d
Re: Odstranění mostu přes kanál
« Reply #4 on: October 11, 2008, 09:07:50 PM »
Uvidíme jestli se k tomu vyjádří VS, ten by do toho snad měl vidět :)

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Odstranění mostu přes kanál
« Reply #5 on: October 11, 2008, 09:45:26 PM »
Podle mně je to naprosto seriózní chyba k ohlášení.

Dá se snadno obejít tím, že místo "bagru" který bere všechno použijete ten, který odstraňuje jen silnici.

Nevidím to ovšem jako chybu programu jako takovou, ani chybu logiky, spíš je to takové nedořešené. Vtip je v tom že když se vybombí úrovňové křížení, někde uvnitř v "černé skříňce" se rozhodne která z těch dvou cest zůstane. No a tam to zřejmě není dořešené tak aby to naplňovalo hráčovo očekávání, ale jenom aby to fungovalo a nějak rozhodlo. Čekal bych něco ve stylu že každý druh cesty má přiřazené číslo, a u toho křížení se prostě porovná kdo má vyšší… pochopitelně kód jsem nezkoumal takže je to jen takový nástin jak to asi může být.

Zkoušel jsem to trochu a je tam následující priorita: silnice > koleje > kanál. To znamená že skoro vždy to zničí tu dražší variantu.



Ještě si trošku zařečním, když už jsem v tom… Hlavní výhoda vodních cest je v tom že lodě se nijak "nesrážejí", tzn může jich jezdit "přes sebe" nekonečno (no dobře, asi je tam nějaký limit, ale pět přes sebe přejede jako nic). Takže pokud je zapotřebí dopravit k průmyslu do středu města nějaké zboží v neuvěřitelné kvantitě, kupodivu se voda ukáže jako řešení s nejmenší destrukcí a největší prostupností. Mám to odzkoušené.
« Last Edit: October 11, 2008, 09:51:57 PM by VS »