The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Co mi chybí  (Read 107824 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hernajs

  • *
  • Posts: 11
Re: Co mi chybí
« Reply #35 on: November 06, 2008, 10:30:49 PM »
Já teda hraju nejnovější nightly-build pro linux, a tam to už nějakou dobu je...

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #36 on: November 10, 2008, 11:42:28 AM »
A pak je ještě jedna věc, která mi tak trochu chybí, ale která je částečně načrtnutá.

Je sice hezké, že je daná elektrifikace třetí (v addonu podzemních drah od Timothyho je dokonce i elektrifikace čtvrtou kolejí), ale je divné, že po ní mohou jet například česká stoosmdesátka nebo stotřiašedesátka, což jsou lokomotivy s vrchní elektrifikací.

To by ještě chtělo spravit. Rozdílné proudy (střídavý/stejnosměrný, různé napětí a popř. frekvence u střídavého proudu) bych však raději neřešil.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Co mi chybí
« Reply #37 on: November 10, 2008, 03:16:26 PM »
Když to celé přepíšeme jako simulátor jevů na atomové úrovni, není problém přidat cokoliv ;D To mě jen tak napadlo při té poznámce o elektřině.

Myslím, že prissi by zamítl možnost filtrovat po jednotlivém druhu elektrifikace jako příliš specifickou. Ale ne že by to nebyl dobrý nápad. Jen ono je to tak, že elektrifikace je prostě jeden druh objektu a je jedno jestli je dole nebo nahoře. Znamená to taky, že nemůže být zároveň spodní i horní. Musela by se rozdělit na více druhů. Myslím si ale taky, že možnost mít ještě nějaké další jemnější dělení objektů v rámci kategorie a řízené výlučně autorem by nebylo na škodu obecně pro všechny objekty. Potom by tím asi šlo nějak udělat i toto.



Všechno v Simutransu je udělané tak nějak napevno. Kdyby se daly používat nějaké skripty (turingovsky kompletní) ještě nad tím co je normálně "zabetonované" (třeba jako html + javascript), určitě by se tím ohromně zvětšily možnosti. Hlavní vadou je to, že jakékoliv skriptování je pomalé. To by mohlo velice vadit v případě třeba vyhledávání cesty, kdyby se kontrolovalo každé políčko cesty na druh drátů (abych to vztáhl na konkrétní případ :) ). V podstatě jediná možnost by potom byla natáhnout skripty a předkompilovat do strojového kódu hostitelského systému, což znamená napsat si svůj vlastní kompilátor. To je cesta, kterou hodlají například v budoucnu zrychlit javaskript v prohlížečích. Takový přístup se ovšem neslučuje moc s tím, že pro strojový kód je zapotřebí pokud možno co největší determinismus - silná typová kontrola (proměnná nesmí měnit typ z čísla na písmeno a podobně). Tím jsme udělali takové kolečko a vracíme se k tomu, že když je to napevno zabetonované v strojovém kódu, je to nejrychlejší (což je současný stav!).
« Last Edit: November 10, 2008, 03:28:42 PM by VS »

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #38 on: November 11, 2008, 03:54:41 PM »
OK.

Tak to řeknu jinak:

1. vypadá to blbě, když jmenované vlaky jedou na elektrifikaci třetí kolejí
2. co kdyby někdo udělal horní elektrifikaci i pro rychlost do 160 km/h - zatím v tomto rychlostním pásmu vrchní elektrifikace chybí

3. nejsem dopravní technik, takže nevím, jak je to s maximální rychlostí pro elektrifikaci třetí a čtvrtou kolejí. Vím jen, že na kontinentální části Evropy se používá jen v podzemní dráze.

Že není možné na každých kolejích jet stejně rychle je celkem jasné - tím myslím, že těžko pojedeš rychlostí 120 km/h po trati mezi Kolínem a Ratajemi nad Sázavou - proč se asi tak staví ty rychlostní koridory.

Pokud jde o elektrifikaci samotnou, tam to je závislé jen na tom, jak moc proudu je schopné přenášet které napětí. Takže ono rozdělení elektrifikace do několika stupňů je svým způsobem zbytečné.

Pokud jde o to ověřování elektrifikace políčko po políčku, jak je potom řešené to, že když někde přerušíš elektrifikaci, tak ti taky ohlásí, že nemůže pokračovat v jízdě nebo že ti prostě neohlásí elektrické lokomotivy, pokud nemáš elektrifikované depo.
« Last Edit: December 06, 2009, 03:55:38 PM by VaclavMacurek »

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Co mi chybí
« Reply #39 on: November 11, 2008, 07:58:05 PM »
Tak jsem to asi přehnal s tím vysvětlováním, pokud to nešlo pochopit.

Dokud jsou třetí a čtvrtá kolej jenom další druh "drátů", nelze je nijak rozlišit.

V tom sáhodlouhém textu jsem probíral některé teoretické možnosti jak by se něco takového možná dalo udělat. Závěr - nejflexibilnější řešení by bylo příliš pomalé.

Rozdělení drátů je kvůli rychlostem (a cenám).

hradtom

  • Guest
Re: Co mi chybí
« Reply #40 on: November 26, 2008, 01:10:04 PM »
Ahoj,
obecně mám problém s tím, že vozidla nejprve nabírají lidi do bližších zastávek. U mnoha linek to má ten důsledek, že jezdí plné jen v části trasy a v koncových úsecích prázdné, i když i do těch koncových úseků je zájem o cestování.
Nešlo by logicky nabírat nejprve lidi do nejvzálenější zastávky?

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Co mi chybí
« Reply #41 on: November 26, 2008, 05:39:03 PM »
To zní jako celkem dobrý nápad - určitě by to mělo nějakou naději jako prosba o inovaci. Myslím, že zrovna teď je to prostě podle toho, jak se v zastávce postupně kupí. (vnitřně jsou vždy po trojicích se stejným cílem)

hradtom

  • Guest
Re: Co mi chybí
« Reply #42 on: November 26, 2008, 07:49:59 PM »
>Myslím, že zrovna teď je to prostě podle toho, jak se v zastávce postupně kupí.

Ne, není to tak. Teď je to tak, že jedou dříve cestující do bližších zastávek. Můžete to vyzkoušet. Jestli víte, kam by se tohle dalo napsat jako podnět, napište to tam. Dík.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Co mi chybí
« Reply #43 on: November 26, 2008, 08:30:04 PM »

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Co mi chybí
« Reply #44 on: November 27, 2008, 07:18:39 AM »
Já bych uvítal předjíždění pro automobily. Bylo by to nejen příjemné ale i praktické. Dále by se hodilo lepší zobrazení šikmých silnic tedy nikoliv vlnovka ale rovná cesta a dvouproudová dálnice by byla super ta by se ale dala vyřešit i tím předjížděním a použitím značek "zákaz vjezdu a minimální rychlost..."

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Co mi chybí
« Reply #45 on: November 27, 2008, 11:08:11 AM »
hradtom: Tak už se to vyjasnilo. Současné chování má jeden důvod - pokud běží paralelně dvě linky, ta místní by "vyžrala" expresní pasažéry.

Expres A - - - - - - - - - F
Local   A - B - C - D - E - F

Kdyby se ovšem dalo přepnout, jak se nakládá, pro každou linku zvlášť, dalo by se s tím asi víc kouzlit.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #46 on: November 27, 2008, 11:50:40 AM »
A taky mi tak trochu chybí jedna věc - znemožnění nakládky v určité stanici nebo zpřesnění toho, zda má pouze vyložit nebo i naložit - nebo jen naložit. Jde samozřejmě o nákladní dopravu. U osobní to nemá smysl.

Offline Tomas

  • *
  • Posts: 251
Re: Co mi chybí
« Reply #47 on: November 28, 2008, 01:51:35 PM »
Nemo:
* předjíždění je prý v posledních nočních sestaveních funkční
* zobrazení šikmých silnic je věc každého paku. Pak128 je zobrazuje vlnovkou, pak64 je (pokud se nepletu) márovné, stejně tak jako pak96.comic.

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Co mi chybí
« Reply #48 on: November 28, 2008, 07:20:25 PM »
Tomas
dík za info, jen se chci zeptat, jsou ty noční sestavení stabilní? Lze tam hrát i starší save? Pokud ano za jakých podmínek, mám pěkně rozehranou mapu CR ve verzi 100 a nechtěl bych ji opouštět.
___________________________________________________
tak jsem zapátral v paměti a na webu a našel jsem PAK128 pro silnice co řeší místo vlnovek pěkně rovnou cestu. Jsou tam sice jen 4 druhy ale pro vozidla to stačí. je to pak Joker's roads a najdete ho zde:
http://addons.simutrans.com/?pak=128&cat=ways&todo=search
« Last Edit: November 28, 2008, 08:29:16 PM by Nemo »

Offline ML

  • *
  • Posts: 66
  • panda > ML
  • Languages: CZ, en, d
Re: Co mi chybí
« Reply #49 on: November 29, 2008, 12:57:13 PM »
Tomas
dík za info, jen se chci zeptat, jsou ty noční sestavení stabilní? Lze tam hrát i starší save? Pokud ano za jakých podmínek, mám pěkně rozehranou mapu CR ve verzi 100 a nechtěl bych ji opouštět.

Ze stránky http://simutrans-germany.com/~nightly/simutrans/index.php?lang=cs si stáhni nejlépe poslední verzi Nočního sestavení pro Linux/Windows, v případě Windows ještě požadované DLL soubory a k tomu všemu ještě pakset, který je na stránkách níže. Instalace je stejná jako u klasického vydání. DLL soubory umísti do složky, kde je exe soubor a můžeš hrát.
A co se týče kompaktibility, nejsem si 100% jistý, ale určitě to zkus ;)

A taky mi tak trochu chybí jedna věc - znemožnění nakládky v určité stanici nebo zpřesnění toho, zda má pouze vyložit nebo i naložit - nebo jen naložit. Jde samozřejmě o nákladní dopravu. U osobní to nemá smysl.

Toto by, alespoň pro mne nalezlo uplatnění i u osobní dopravy. Ještě mne napadá, jestli by bylo programátorsky možné nastavit, že do určité zastávky bude zajíždět každý druhý spoj (respektive, že do zastávky zajede spoj při každém Xtém opakování trasy linky)?

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Co mi chybí
« Reply #50 on: November 30, 2008, 10:44:05 AM »
pro Tomase a pandu
Předjíždění v posledním "nočním sestavení" opravdu funguje i když ne vždy, ale i to je pokrok. A co se týče kompatibility se staršími savy, tak jsem si ověřil že je třeba použít nové PAKy a dohrát jen to co je navíc ze starších verzí. Výborné podle mě je to že verze 100 a vyšší už funguje v klasickém "okně" a dá se minimalitovat aniž by hra spadla. No a co se týče silnic, v PAK128 - viz výše (starší příspěvěk) a PAK64 - rovné "šikmé" úseky jsem nenašel až na asfaltovou silnici do 130 km a to bylo jediné co jsem našel. Pokud by měl někdo info o jiných cestách prosím sdělte mi ho. Dík.

hradtom

  • Guest
Re: Co mi chybí
« Reply #51 on: November 30, 2008, 06:44:12 PM »
ad nakládání nejprve pro bližší zastávky:
VS wrote: Tak už se to vyjasnilo. Současné chování má jeden důvod - pokud běží paralelně dvě linky, ta místní by "vyžrala" expresní pasažéry.

to VS:
Tomu rozumím, ale moje koncepce linek je jiná. Souhlasím s tím, že by bylo dobré mít přepínač, jestli se mají nakládat nejprve cestující do bližších nebo do vzdálenějších zastávek (nebo třetí možnost - rovnoměrně podle počtu čekajících).

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #52 on: December 01, 2008, 10:06:33 AM »
jen se chci zeptat, jsou ty noční sestavení stabilní? Lze tam hrát i starší save?

stabilnost nightly buildů:
nevím jak na ostatníczh OS, ale na Windows 98 SE je zatím docela stabilní ten s číslem 2056 - naopak číslo 2128 blbne (nechtěl mi začít novou hru //vždycky spadnul// a také některé objekty se otáčely* špatně) - tak jsem se vrátil k číslu 2056

*nedokázaly se zorientovat tak, jak měly (zejména skleněné ozdoby z Gauthierova paku maglevu) - pokud jde o otáčení mapy, tak to nepoužívám

pokračování v hraní her uložených v starších verzích
Máš-li save z verze 99.17.1 a starších (kde jsou základní objekty pohromadě v jednom paku - tedy samozřejmě podle druhu objektu), tak si musíš stáhnout takový nightly build, který má objekty v stejném uspořádání - zkrátka aby každý objekt neměl svůj vlastní pak soubor. Což naštěstí u těch novějších nightly buildů už je (ale u některých z prvních tomu tak nebylo).

Jedna drobná rada: máš-li rozehranou nějakou hru (obzvláště ze starších verzí), nezkoušej vyměnit všechna vozidla najednou za nová. To jsem udělal u své jedné hry s úmyslem utratit hodně peněz (a udělat v vozidlech pořádek) a nedopadlo to dobře. Potom už linky nebyly schopny vydělat na svůj provoz - tedy některé z nich a bohužel dost na to, aby to položilo společnost. Přesněji řečeno - prodělečnost těch prodělečných linek byla taková, že to nezachránil ani jaderný průmysl.
« Last Edit: December 01, 2008, 10:11:49 AM by VaclavMacurek »

Offline richard.palach

  • *
  • Posts: 19
Re: Co mi chybí
« Reply #53 on: January 14, 2009, 02:03:33 PM »
České domy.Je jich málo,jsou potřeba k vytvoření typicky české krajiny.
Např. paneláky
bloky domů v jedné ulici,spojené.
Kdyby někdo měl šablony a dal by je sem,tak bych se mohl pokusit o nějaké domy.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #54 on: January 14, 2009, 04:12:32 PM »
České domy.Je jich málo,jsou potřeba k vytvoření typicky české krajiny.
Např. paneláky
bloky domů v jedné ulici,spojené.
Kdyby někdo měl šablony a dal by je sem,tak bych se mohl pokusit o nějaké domy.

Šablonu na domy? mám dojem (a doufám že pokud se pletu tak mě někdo opraví) že na baráky žádná šablona asi není. Nevím, domky jsem nikdy nekreslil...

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Co mi chybí
« Reply #55 on: January 14, 2009, 04:47:13 PM »
Šablona na domy opravdu neexistuje. To proto, že u domů se tak nějak moc šablonovat nedá. Architektura je pokaždé jiná... vozidla se víceméně odvozují od krabice, takže se dá nějaké maximum či optimální poloha popsat zase krabicí.

Ale není to nic těžkého. Stačí začít s prázdným políčkem (tedy jako že už je vidět kde je okraj, ne úplně vzduch!) a rozmyslet si jaký tvar mají základy, nad tím vztyčit čáry nahoru, někde skončit... no prostě krabice v promítání, kdo nepropadl na základní škole a měl nějakou geometrii tak určitě rýsoval aspoň jednou "drátovou" krychli. Akorát teď má jeden roh vpředu, takže tam nebude žádná vodorovná stěna vidět rovně. Kdyby to byl nějaký složitější tvar, tak to nebude krabice, ale soustava krabic. Paneláky jsou úplně triviální, poněvadž nemají nic než tu hlavní jedinou krabici. Takže stačí načrtnout krabici, odmazat to co není vidět, naplnit šedou, pokračování příště :) Nerad bych "trhal" něco co už bude jakože hotové.

EDIT:
Když mrkneš sem a pojedeš dolů až k těm maličkým domečkům, máš tam asi pět paneláků. Zkopíruj si je a prohlédni v pořádném přiblížení. Snad z toho je pochopit co myslím krabicí...
« Last Edit: January 14, 2009, 04:51:31 PM by VS »

Offline richard.palach

  • *
  • Posts: 19
Re: Co mi chybí
« Reply #56 on: January 16, 2009, 02:34:33 PM »
Udělal jsem screen a teď mám obrázek prázdnýho políčka a tak se chystám nakreslit pár domů.
Doufám,že se mi to povede.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #58 on: January 19, 2009, 08:59:44 AM »
Šablona na domy opravdu neexistuje. To proto, že u domů se tak nějak moc šablonovat nedá. Architektura je pokaždé jiná...

Myslím, že dotaz byl spíše na velikost oken apod. Velikost jednoho podlaží by mne taky docela zajímala - navzdory tomu, že každá architektura má podlaží jinak vysoká - nic méně je nutné držet se nějaké základní výšky.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Co mi chybí
« Reply #59 on: January 19, 2009, 11:00:59 AM »
Hm. Kompletní text pro 128 je tady:
http://forum.simutrans.com/index.php?topic=782.msg7934#msg7934
Jedno patro je 12-16 px, ideálně 14. Nejdůležitější ale je, aby to výškově vypadalo tak jako ostatní budovy, což není až tak jednoduché jak se může zdát.

Pro 64 nemohu sloužit.

Offline redleader

  • *
  • Posts: 24
  • "if () {}" "if () then" "cmp eax, ebx jz @a"
Re: Co mi chybí
« Reply #60 on: February 10, 2009, 02:30:01 PM »
Pokud mohu i já napsat, co mi chybí, tak je to rychlost vozidel. Oproti verzi (tuším 97) všechny vlaky výrazně zpomalily a opustili tak tu realističnost. Například ve staré verzi i motorák Orchestrion si to docela svižně brázdil 80km/h a třeba lokomotiva, která valila 120km/h, vypadala skutečně jako rychlík. Teď je to jako zpomalený film, což je naprostá škoda, toto byl důvod, proč jsem opustil OpenTTD, kde 120km/h znamenalo jen znechucení :) A rychlost posuvu si myslím, že není nijak zásadní problém. Tuším, že tam budou nějaké konstanty, kterými se bude rychlost násobit, takže by to nemuselo znamenat až tak těžký zásah.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #61 on: February 11, 2009, 10:55:25 AM »
Nejsem si tak úplně jist. Od verze 97 totiž byla do hry přidána úloha naložení. Myslím, že tam byla do určité míry i před tím, ale ne tak silná. Proto ne všechny vlaky tažené lokomotivou pro rychlost (např.) 120 km/h, které budou mít vagony umožňující jet touto rychlostí, budou touto rychlostí skutečně moci jet.

Proto například 498 Albatros může pro dosažení maximální rychlosti táhnout maximálni čtyři nebo pět osobních vagonů, což je obvyklá délka vlaků. Alespoň na trati Cheb - Ústí nad Labem jezdí právě v této délce.

Offline redleader

  • *
  • Posts: 24
  • "if () {}" "if () then" "cmp eax, ebx jz @a"
Re: Co mi chybí
« Reply #62 on: February 11, 2009, 03:33:07 PM »
Já to nemyslel tak, že by vlaky nebyly schopny dosáhnout té maximální rychlosti - myslel jsem to tak, že vlak sice jede 120km/h, ale rychlost posuvu po obrazovce je pomalejší, než bývala.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Co mi chybí
« Reply #63 on: February 11, 2009, 04:17:22 PM »
redleader> a nemuze to byt zpusobeno zmenou rychlosti v souvislosti s vypocetnima moznostma pocitace v souvislosti s rychlosti provozovanych vozidel - jistotu nemam, ale pocitove u TTD zobrazovana rychlost presunu klesala v souvislosti s tim, jaka vozidla byly k dispozici ... na pocatku hry parni masina s rychlosti 45km/h prijemne upalovala, za par stoleti jsem provozoval maglev a z nostalgie i nektere klasicke drahy s parni trakci - a na to se nedalo koukat...

... nevim jestli je neco takoveho u simutransu, ale cekal bych, ze minimalne ze strany zobrazovatelne grafiky tam nejake omezeni bude. Aspon kdysi jsem na starym kompu prestaval hrat mapu pote, co se mesta rozrostly tak, ze neslo hru ovladat jinak nez s vypnutymi domy a stromy.

Offline redleader

  • *
  • Posts: 24
  • "if () {}" "if () then" "cmp eax, ebx jz @a"
Re: Co mi chybí
« Reply #64 on: February 11, 2009, 04:30:34 PM »
Výpočetní možnosti bych zavrhl, myslím, že je to klasicky konstanta, kterou se násobí rychlost, ještě jsem zdrojáky příliš nezkoumal. Ale kleslo to na úroveň OTTD, kde vlak o rychlost 120km/h byl pohledově tak strašnej, že se to nedalo ani hrát, jak jel pomalinku. Mě se to nesekne ani na moment (krom ukládání), přeci mám jen docela dobré výpočetní středisko od ramky, cpu až po grafárnu. Takže spíš bych rád, aby simutrans developeři ten násobič posunu zvýšili.

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Co mi chybí
« Reply #65 on: April 01, 2009, 05:29:45 PM »
vyšla nová verze Sim 102 a k tomu i příslušný pak128. V tomto paku mi ovšem chybí vše pro Maglev. Nevíte někdo prosím kde by se toto dalo stáhnout?

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Co mi chybí
« Reply #66 on: April 02, 2009, 01:19:29 PM »
Nemo > Jsou tam nejaky podstatny zmeny oproti 101? Jde mi o to, jestli ma smysl sosat novou verzi a vse nastavovat znovu, kdyz se stavajici 101 problemy nemam...

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Co mi chybí
« Reply #67 on: April 03, 2009, 05:52:38 AM »
No zatím se seznamuju s novým PAKem a ladím ho abych mohl hrát starý save. Každopádně na co jsem přišel, v PAKu jsou jednotlivé PAK soubory, které patří k sobě, uloženy v PAK archivu (all) jsou tak rozděleny jak vozidla tak i ostatní grafika. Ve hře je prý, mimo jiné, zajímavé bavníkové pole, které se samo rozrůstá, tedy se zvětšuje jeho kapacita a také se mi líbí že se daj tvořit řeky (ve veřejných službách/editace mapy) jsou pěkné, klikaté a také v 5 velikostech, od (asi) potoku po veletok, z toho první dvě nejmenší nejsou splavné a další velikosti se liší rychlostí plavby (příjemné zpestření). No a dál jsem se zatím nedostal. Jen co naladím PAK tak budu pokračovat ve hře a uvidí se.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #68 on: April 03, 2009, 08:06:31 AM »
vyšla nová verze Sim 102 a k tomu i příslušný pak128. V tomto paku mi ovšem chybí vše pro Maglev. Nevíte někdo prosím kde by se toto dalo stáhnout?

Maglev se dá stáhnout v téma: MLM developments !. Zejména pro nákladní dopravu je docela dobrý. V osobní a poštovní dopravou už je to trochu horší, protože všechny vlaky pro osobní a poštovní dopravu mají zadán rok odchodu do důchodu, což je docela škoda, protože s maglevem se hratelnost o pár (možná desítek) let prodlužuje.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Co mi chybí
« Reply #69 on: April 05, 2009, 10:12:54 PM »
s maglevem se hratelnost o pár (možná desítek) let prodlužuje.
Tím myslíš co? že se prodlužuje doba výskytu nových vozidel nebo že se hra protáhne za mezní datum (rok 3000) po kterém už nic nefunguje? (teda kromě bourání všech druhů)