The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Gas-fired power station  (Read 3198 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Devotee
  • *
  • Posts: 18385
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Gas-fired power station
« on: February 26, 2011, 11:03:02 PM »
I have been trying to get the hang of TileCutter so that I can produce industry graphics, and I think that I've manage to work out how it works (it wasn't as hard as I first imagined, actually - thanks to Timothy for making the tool work quite effectively). I have started with making a gas power station (based closely on the oil power station already in Pak128.Britain, and whose graphics were used for the gas power station in the current version of Pak128.Britain-Ex).

I still haven't worked out how to set snow textures (but I notice that the oil fired power station does not have snow images either): I know that it involves using the cloud texture in Blender, but I have yet to discover to what I should apply that texture and with what settings.

Attached are a .dat and .png, as well as a screenshot of it in game. Not terribly original, I'm afraid, but I wanted to try something basic to get the hang of TileCutter to start with.





.dat file

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: Gas-fired power station
« Reply #1 on: February 27, 2011, 12:22:36 AM »
Cool :)

Offline The Hood

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2889
  • pak128.Britain developer
Re: Gas-fired power station
« Reply #2 on: February 27, 2011, 01:55:49 PM »
Nice.  I'm just starting to add the snow images for industries, but the general idea is to add one or two grey-white cloud textures on snowy surfaces.  The only other comment would be to remove those stray white pixels from the chimney stacks.

Offline grampybear

  • *
  • Posts: 176
Re: Gas-fired power station
« Reply #3 on: February 27, 2011, 02:17:57 PM »
Nice addition but will we see a natural gas production plant to supply this power plant. Presently this power plant doesnot consume anything to produce power.

Offline The Hood

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2889
  • pak128.Britain developer
Re: Gas-fired power station
« Reply #4 on: February 27, 2011, 02:38:20 PM »
I would assume that there would be no production chain in simutrans as gas is nearly always transported by pipeline.

Offline DirrrtyDirk

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 1253
  • JR 700 Series Shinkansen
  • Languages: EN,DE
Re: Gas-fired power station
« Reply #5 on: February 27, 2011, 03:21:39 PM »
Oh in form of LNG (Liquefied natural gas) it is transported by vehicle as well (still mostly by pipeline, but often enough to have a reasonable transportation chain in Simutrans as well)

Offline greenling

  • Lounger
  • *
  • Posts: 1728
  • Simutransarchology it my hobby!
  • Languages: DE,EN
Re: Gas-fired power station
« Reply #6 on: March 19, 2011, 07:25:23 PM »
cam the Gas-fired power station i the Pak128.Britain ?

greenling

Offline The Hood

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2889
  • pak128.Britain developer
Re: Gas-fired power station
« Reply #7 on: March 20, 2011, 09:46:15 AM »
Yes