The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Industry Placement Bug  (Read 1949 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline py06

  • *
  • Posts: 3
Industry Placement Bug
« on: December 28, 2011, 06:00:31 PM »
Hello,

I've been playing Pak Britain for a while now and have noticed when coming to place certain industries (primarily bakers, butcher shop, clothes shop, fishmonger and pub) the game crashes.  There doesn't seem to much of a problem with petrol stations and car dealerships, builders merchants etc, just the already mentioned shops.

Needless to say this causes annoyance as i'm unable to complete industry chains.

Any help??

PY

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Devotee
  • *
  • Posts: 18753
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: Industry Placement Bug
« Reply #1 on: December 28, 2011, 06:48:45 PM »
pyo6,

welcome to the forums. May I ask - what version of Simutrans are you using? Crashing is more associated with a bug with the program itself than a pakset.

Offline py06

  • *
  • Posts: 3
Re: Industry Placement Bug
« Reply #2 on: December 28, 2011, 08:26:02 PM »
Thank you for your response jamespetts,

I am using version 0.110.0.7 and the latest release of pak128.britain.110.
I assume this is the newest release as I downloaded direct from Simutrans.com at the beginning of November.

Aha, perhaps I see my error. I am downloading version 111 now, will let you know.

« Last Edit: December 28, 2011, 08:35:46 PM by py06 »

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Devotee
  • *
  • Posts: 18753
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: Industry Placement Bug
« Reply #3 on: December 28, 2011, 10:36:59 PM »
Ahh, do let us know how you get on with 111!

Offline The Hood

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2889
  • pak128.Britain developer
Re: Industry Placement Bug
« Reply #4 on: December 29, 2011, 04:39:14 PM »
I noticed this in passing the other day testing the new release but didn't have time to investigate. It would be good to  know which industries cause this and if the dame problem occurs in other paksets.

Offline py06

  • *
  • Posts: 3
Re: Industry Placement Bug
« Reply #5 on: December 29, 2011, 08:55:51 PM »
Problem still here with 111.

It appears to be mainly Butchers, Bakers, Fishmongers and Pubs that cause this issue but I have had it happen when placing several petrol stations.  I quickly tried with pak64 placing industries everywhere but it seemed to work fine?!

Offline The Hood

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2889
  • pak128.Britain developer
Re: Industry Placement Bug
« Reply #6 on: December 30, 2011, 01:24:20 PM »
Interesting. Those are all city centre industries. Can't investigate now as I'm away but if anyone familiar with the dat files could investigate that would be great.

Offline The Hood

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2889
  • pak128.Britain developer
Re: Industry Placement Bug
« Reply #7 on: January 03, 2012, 09:44:20 AM »
I've just tried this again in nightly 5046 and I can't reproduce any more.  Can anyone else reproduce this with a recent nightly?