Author Topic: Jetways in pak128  (Read 6029 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fuzion_051

Jetways in pak128
« on: September 17, 2008, 12:24:00 PM »
Why are there no jetways for aircraft stops in pak128, just like those of 64?  ???

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Moderator
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jetways in pak128
« Reply #1 on: September 17, 2008, 12:27:36 PM »
Because nobody painted them yet. Would you do that for us?

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline fuzion_051

Re: Jetways in pak128
« Reply #2 on: September 17, 2008, 12:31:38 PM »
Well..I'm pretty much of a newbie here and I don't know any program I can use to draw and make it.

Offline DirrrtyDirk

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1253
  • Total likes: 1
  • Helpful: 11
  • JR 700 Series Shinkansen
  • Languages: EN,DE
Re: Jetways in pak128
« Reply #3 on: September 17, 2008, 12:58:42 PM »
You could use pretty much any graphics program that can handle PNG type graphics files*  - some people even work just with MS Paint. So software is not really an issue.  ;)

*) Or if necessary, you could even use other, non compressing formats like BMP - but no JPG or such! - and have someone convert it for you...
  
***** PAK128 Dev Team - semi-retired*****

Offline Zeno

  • ENASSA Designer
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 3
  • Helpful: 30
    • Zeno's Simutrans Creations
  • Languages: ES, EN, CAT
Re: Jetways in pak128
« Reply #4 on: September 17, 2008, 02:21:46 PM »
What exactly a jetway is? Babylon nor google translate knows the spanish translation ???

Offline vilvoh

  • One of the good guys
  • Administrator (Inactive)
  • *
  • Posts: 4504
  • Total likes: 2
  • Helpful: 14
  • I'm the constructor, the architect
    • Escala real
Re: Jetways in pak128
« Reply #5 on: September 17, 2008, 02:24:58 PM »
This is a jetway ( ES translation: puerta de embarque)
It seems quite simple to model, Any volunteers?
« Last Edit: September 17, 2008, 02:27:40 PM by vilvoh »

Escala Real...a blog about Simutrans in Spanish...

Offline Zeno

  • ENASSA Designer
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1995
  • Total likes: 3
  • Helpful: 30
    • Zeno's Simutrans Creations
  • Languages: ES, EN, CAT
Re: Jetways in pak128
« Reply #6 on: September 17, 2008, 02:51:32 PM »
Oh... God. No one has drawn because all plains are different sizes!! Firstly, all planes should be rescaled, because they have different sizes and so, and then, before painting the jetways, we should divide planes in two categories: regional (small ones) and medium/large range (big or very big). If this isn't done, the jetway will be too far from small planes, and inside big ones. And I don't expect this will be done... at least in short-medium term  :-\

Offline DirrrtyDirk

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1253
  • Total likes: 1
  • Helpful: 11
  • JR 700 Series Shinkansen
  • Languages: EN,DE
Re: Jetways in pak128
« Reply #7 on: September 17, 2008, 03:39:14 PM »
We could probably solve that by placing them on the back side of the tile so that the actual end is hidden by the plane, so one cannot see if it is actually a bit too short or already inside the plane.

But we'll need a plane set, 100% finished before that can happen.
  
***** PAK128 Dev Team - semi-retired*****

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Moderator
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jetways in pak128
« Reply #8 on: September 17, 2008, 06:30:14 PM »
Agreed.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!