Author Topic: Stavba v podzemí  (Read 22339 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Stavba v podzemí
« on: August 10, 2008, 02:57:30 PM »
Stáhnul jsem si pak pro podzemní dopravu (londontransport703 - vlaky plus podzemní stanice - vypadají docela dobře, jen by chtělo udělat český překlad těch vlaků - u stanic už jsem si to pro sebe zařídil) dost dlouho před tím, než se dočasně tohle forum (stejně jako celé stránky) dočasně odmlčelo - teď jsem s tím začal trochu experimentovat, ale potřeboval bych vědět, jak můžu v podzemí postavit zatáčku.

Zatím totiž celou podzemku používám výhradně k rozšíření kapacity nádraží - pokud jej již nemohu rozšířit na povrchu - ale teprve stavba zatáček v podzemí by mi umožnila postavit celkem slušnou síť metra v těch městech, která už pro tramvaje jsou poněkud přerostlá - abych některé z stanic tramvají mohl přímo spojit s hlavními dopravními uzly ve městě.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Magpie

Re: Stavba v podzemí
« Reply #1 on: August 10, 2008, 03:21:33 PM »
Koleje v podzemí se pokládají tunelovým portálem, ne kolejema.
Stačí mít nějaký existující tunel, přepnout se do podzemního modu (shift+u), z nabídky kolejí zvolit stavba tunelů a tím od stávajícího tulnelu stavět koleje stejným způsobem jako na povrchu, akorát s tím rozdílem, že se místo kolejí ke stavbě používá tunelový portál.

btw: nemusí se stavět celý tunel s oběma konci, stačí začít z polotunelu jen s jedním vjezdem (při stavbě držet ctrl)
 
« Last Edit: August 10, 2008, 03:37:44 PM by RanDrag »

Offline romik

Re: Stavba v podzemí
« Reply #2 on: August 11, 2008, 09:09:54 AM »
pak pro podzemní dopravu londontransport703 - vlaky plus podzemní stanice

Jak se presne ten pak128 jmenuje, dal jsem vyhledat londontransport703.pak a nic jsem nenasel. Mozna se to jmenuje jinak - a nebo to uz mam -- viz. obrazek.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #3 on: August 14, 2008, 12:20:14 PM »
Je to na adrese addons.simutrans.com pod názvem London Underground 703. Název souboru je právě londontransport, ale nikoliv *.pak, ale *.zip - a v tom jsou dva *.pak soubory - v jednom jsou vlaky a ve druhém budovy.

- ale zjistil jsem, že tam je jedna drobná chyba. Ty budovy nemají průhledné základy. Takže když postavíš dvě stanice nad sebe, tak část té spodní prostě nebude vidět víc než by mělo být.
« Last Edit: August 14, 2008, 12:24:57 PM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

reneartois

  • Guest
Re: Stavba v podzemí
« Reply #4 on: September 11, 2008, 02:04:27 PM »
Ahojda, nevíte náhodou v čem je chyba v přepravě cestujících ve 100, cestující to nabírá ale již na zastávkách nevysazuje a tak jezdí stále dokola plný děje se ve všech přepravních prostředcích díky za radu

reneartois

  • Guest
Re: Stavba v podzemí
« Reply #5 on: September 11, 2008, 02:08:57 PM »
omlouvám se patí do Simutrans 100

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #6 on: October 15, 2008, 09:18:34 AM »
Nejsem si jist, reneartois, jestli je ta připomínka vhodná pro toto téma, ale to mi připomnělo jednu věc:

pokud spojím od jednoho zdroje více továren a z druhé strany jedné z těch továren bude další zdroj, tak začne ten materiál zcela nesmyslně převážet do jiných továren - a většinou bez ohledu na to, jestli má s tím zdrojem smlouvu či nikoliv - takže se potom stává, že výroba v první továrně stojí jen proto, že nemá dostatek surovin

Například:

Elektrárna - Uhelný důl - Ocelárna - Uhelný důl
z uhelného dolu od ocelárny začne převážet uhlí do té elektrárny, takže ocelárna potom nemá dost uhlí na výrobu oceli - a tím celý dopravní řetězec začne prodělávat - protože na ocelárnu je obvykle napojen alespoň jeden další řetězec (obchodní centrum, stavebniny, autosalon)

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline ML

Re: Stavba v podzemí
« Reply #7 on: October 15, 2008, 06:53:06 PM »
pokud spojím od jednoho zdroje více továren a z druhé strany jedné z těch továren bude další zdroj, tak začne ten materiál zcela nesmyslně převážet do jiných továren - a většinou bez ohledu na to, jestli má s tím zdrojem smlouvu či nikoliv - takže se potom stává, že výroba v první továrně stojí jen proto, že nemá dostatek surovin

S tímto jsem se ve hře nesetkal. Stává se, že se zboží s přestupem převeze ještě do další továrny, jak jsi popisoval, ale vždy mají tyto objekty mezi sebou smlouvu. Pokud se ve hře setkáš s opakem, tak prosím poskytni save s popisem verze.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #8 on: October 21, 2008, 09:38:49 AM »
Abych se vrátil k původnímu problému, proč jsem tohle téma zakládal:

Takhle dopadla Kutná Hora (resp. město s tímto názvem, ač samotné leží na místě Ostravy - hráno na mapě České republiky 2000*1316)

Celá síť podzemky je však rozhozena do dvou úrovní a část z té vyšší úrovně je na povrchu. Totiž abych byl přesný - linka začíná a končí v pravém horním rohu (přibližně tam, kde je vidět výjezd z tunelu), jede proti směru hodinových ručiček, vjede do prostředního z tří horních tunelů, z něj najede do druhé povrchové stanice na své trati a poté se na dlouhou dobu vrací do podzemí.
« Last Edit: October 24, 2008, 08:30:09 AM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 12
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #9 on: October 21, 2008, 09:49:48 AM »
Abych se vrátil k původnímu problému, proč jsem tohle téma zakládal:

Takhle dopadla Kutná Hora (resp. město s tímto názvem, ač samotné leží na místě Ostravy - hráno na mapě České republiky 2000*1316)

Celá síť podzemky je však rozhozena do dvou úrovní a část z té vyšší úrovně je na povrchu.

výborná inspirace... já sice podzemku nevyužívám (dokonce nepoužívám ani lanovku nebo nadzemku či jak se to jmenuje) ale jako inspirace je to pěkný... určitě tím nastartuješ spoustu lidí aby se do toho pustili....nádhera

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #10 on: October 21, 2008, 10:09:48 AM »
Lanovku (Schwebebahn, nebo jaký je vlastně originální název této trati) mám pouze v jednom městě, kde mi jezdí v okruhu (tak se tratě (zejména) pro osobní přepravu staví/plánují nejlépe - mají-li spojovat více než dvě místa) a spojuje mi přístavem s letištěm.

Navíc tenhle screenshot je dost starý, protože od té doby jsem přistavěl ještě podzemní stanici pro maglev (zatím žádný speciál, jen jedna z stanic, které nemají žádnou střechu - na nakreslení speciálů se chystám - ale až dokreslím nové logo pro hru).
« Last Edit: October 21, 2008, 10:17:58 AM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 12
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #11 on: October 21, 2008, 10:43:45 AM »
když už jsi sem nadhodil screen podzemky tak já jsem hodím schéma městské hromadné dopravy (možná by to chtělo jinam ale proč zakládat nové téma)

zeleně jsou znázorněny trolejbusové linky (3)
červeně autobusy (3-i když to vypadá jako že jsou jen dvě)
žlutou barvu si vysloužila tramvaj (1)-ta tvoří páteř MHD a na jí se nabalují další linky... spojení s dalšími městy zajišťuje několik autobusových linek...

město má zhruba 75 000 obyvatel a zejména díky systému hromadné dopravy (z továren funguje pouze rafinerie s postavenými sklady-vpravo dole) je měsíční růst města zhruba 10-15...
« Last Edit: October 21, 2008, 10:48:16 AM by TommPa9 »

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #12 on: October 21, 2008, 11:02:06 AM »
Proč tolik skladů? Což mi ale připomíná můj oblíbený rpoblém s přetížeností stanic pro osobní přepravu - obzvláště v těch velkých městech (a že zatím největším městem je Hradec Králové asi s 33mi tisíci obyvatel)

Já tramvaje stavím do okruhů, takže mi pěkně všechny sváží lidi do jednoho či dvou míst, podle toho, jak město roste a jak je potřeba rozšířit dopravu do dalších měst. V několika městech, myslím že včetně té Kutné Hory, mám kapacitu nádraží asi deset tisíc lidí, avšak celkový počet čekajících lidí je více než kvadratický (dokonce pětinásobný proti druhé mocnině uváděné kapacity).

Avšak když zvýším provoz (zvýším počet vlaků nebo letadel), tak ale budou vydělávat jen některé ze strojů, nejspíše však žádný - přestože pro danou trať ukazuje lidí více než dost pro každý ze strojů nasazený na tuto trať.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 12
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #13 on: October 21, 2008, 09:12:03 PM »
Proč tolik skladů?

Sklady tam mám pro jistotu. Protože (hraju na mapě ČR) mám rafinerii u Plzně a ropný pole u Pardubic tak potřebuju nějakou zásobu ve skladech aby mi cisterny čekající na benzín neblokovaly cestu autobusům MHD a cisternám vezoucím ropu... proto ta obrovská kapacita skladu... Jinak tuhle stanici mám výhledově připravenou jako překladiště sice u něj není tak důležitá kapacita ale protože kolem je dost továren které jsou špatně umístěny tak budu potřebovat hodně velký prostor k budování... viz zelená plocha vedle skladů...
« Last Edit: October 21, 2008, 09:15:55 PM by TommPa9 »

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #14 on: October 21, 2008, 09:15:48 PM »
Tohle znám :) Když je to stanice s lidmi, vyplatí se ty letištní haly…

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 12
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #15 on: October 21, 2008, 09:18:59 PM »
Tohle znám :) Když je to stanice s lidmi, vyplatí se ty letištní haly…

no já jí používám jako velkosklad zboží... i když je tam díky větší kapacitě si 8000? cestujících... a to tuhle zastávku obsluhuje jen jedna linka a je to jediná přeplněná stanice na téhle lince... to celkem nechápu ale budiž....

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #16 on: October 22, 2008, 08:29:00 AM »
Tohle znám :) Když je to stanice s lidmi, vyplatí se ty letištní haly…

Letištní haly - a které?
Ty 3*3? No nejsou ošklivé, ale ty ostatní budovy, jak jsou zaznamenány na screenshotu v téma Letecká a námořní doprava, jsou mnohem hezčí, ovšem hodí se opravdu zejména na výstavbu letišť, nikoliv jako doplňky k normálním stanicím.

Takže pokud mi někdo řekne jak vlastně dokončit vývoj té nové nádraží budovy, kterou jsem nahodil v téma Nová grafika pro pak128 a hlavně jak správně definovat *.dat soubor a zpracovat oba připravené obrázky do hratelného *.pak souboru - nebo by byl schopen a ochoten to udělat sám, tak by to bylo velmi skvělé. Myslím, že ta moje nová nádražní budova je docela slušná a hlavně docela vhodná k tomu, aby měla hodně velkou kapacitu.

A na přiloženém souboru je podzemka jiného města. Tato je skutečně dvoupatrová - tzn., že má dvě linky. Jedna začíná a končí na povrchové části nádraží (přibližně v místě jediné stanice na nejdelším rovném podzemním úseku celé sítě), druhá začíná a končí u řeky v místě, kde se (po směru hodinových ručiček) dráha vrací zpět do města.
« Last Edit: October 24, 2008, 08:23:37 AM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Sim

Re: Stavba v podzemí
« Reply #17 on: February 04, 2009, 09:59:08 AM »
Vcera jsem narazil na zajimavej problem - zezacatku jsem tunely pouzival jen rovny, ted uz v podstate stavim vsechny nejak lomeny a doted to bylo v pohode, protoze jsem vzdy stavel jen jeden tunel v dane oblasti.

Jenze kvuli zvysovani kapacity prepravy jsem musel prodlouzit perony na nadrazi a zhlavi se mi uz na povrch neveslo. Diky moznosti zatacek a vyhybek v tunelu jsem tedy dal peron az k portalu tunelu a zhlavi presunul pod zem. Az potud vse OK.... jenze "o patro vys" jsem potreboval natahnout pod zemi jinou trat, taky do zatacky - a nevim, jak to udelat. Pokud tahnu tuto trat od portalu k portalu, sice se propoji, ale ne tak, jak bych chtel (zbytecne moc zatacek, kde vlak zpomaluje). Pokud chci zadavat vedeni tohoto tunelu po castech (abych mohl vest trat tak, jak chci), potrebuju udelat zatacku presne nad spodni trati ... takze privedu horni tunel na toto policko a kdyz chci pokracovat, skoci mi to o patro niz a pridelavam dalsi vetev spodniho tunelu misto pokracovani horniho.

Co s tim? Jak vybrat spravne patro? Podotykam, ze soubory metra stazene nemam, pouzivam jen obycejny tunel a zastavky pod zemi zatim neresim.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #18 on: February 04, 2009, 10:15:59 AM »
Uffffff. Tuším že stále platí toto: Když umístíš kurzor na políčko v normálním módu a přepneš do podzemí, zůstane na stejném místě. Pokud nemůžeš trefit něco čistě proto že se kurzor "lepí" na nějakou jinou část která je na jiné pozici, vystačíš si s tím. Polož kurzor, pusť myš, přepni (klávesou, ne myší!) do podzemí a opatrně klikni - máš trefený jeden konec. Přepni zpátky na povrch, posuň myš, opakuj...

Pokud máš naštosované tunely nad sebou, nenapadá mě nic, snad jen zkusit Ctrl.

Nový podzemní mód je založený na pohledu a práci v řezu terénem, ne pohledem totálně skrz. Ten by to měl vyřešit, ale na to si ještě počkáme.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline Lodovico

Re: Stavba v podzemí
« Reply #19 on: February 04, 2009, 10:27:41 AM »
Kdyz ma jeden vic tunelu nad sebou a chce to predelavat, je to "pekna"  >:( vztekanice.

Pri masivnich upravach skace kurzor vzdy na spodnejsi patro.
V moji verzi stovky mam navic jeste ten bug, ze kdyz otocim mapu a divam se na to z jine strany, tak to nejde ulozit.

Reseni je bolave: vybourat spodky a znova vse stavet od shora.
Casto se mi stalo, ze nastupiste a semafory stavim naprosto poslepu, protoze kurzor treba vidim
na jednom patre, kde je nastupiste, ale semafor se stavi o patro niz na policku, ktere je uplne neviditelne.

Doufam, ze Dwachs bude uspesny.

Offline Sim

Re: Stavba v podzemí
« Reply #20 on: February 04, 2009, 10:38:54 AM »
Lodovico> ok, pokud je tedy pravidlo, ze to skace na nejnizsi patro vzdy, je porad sance to stavet shora a nemel by byt problem. Vyzkousim. Tu popisovanou situaci jsem nakonec vyresil docela brutalne - uboural sem kus hory tak, abych v miste "premosteni" spodni trate nemel tunel, ale nadzemni drahu, takze funkcni to je ale elegantni ne.

VS> problem s tim, ze kurzorem v podzemi nemuzu trefit spravne policko, jsem mel taky - resil jsem to otocenim do jineho pohledu, zatim to pozadovane policko bylo vzdy aspon v jednom pohledu dostupne primo v podzemnim modu. Kazdopadne zkusim na to pouzivat klavesovou zkratku, zatim jsem vzdy prechazel pres menu a to je otravny :-)

Diky za rady

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #21 on: February 04, 2009, 10:45:13 AM »
Klávesou je to Shift-U. Ani jsem donedávna nevěděl, že je to i v menu :) Když se podzemí poprvé objevilo, všichni jsme začali zuřivě tunelovat, stabilní nestabilní... takže to tlačítko mě později nějak minulo.

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline poldislaf

Re: Stavba v podzemí
« Reply #22 on: February 15, 2009, 02:13:05 PM »
Tak zalomené tunely jsou úžasné ulehčení a metro mě taky děsně baví. U těch stanic metra (london transport) jsou ovšem i tunely jako roury, které se fungují jako elektrifikace a pak už je to opravdu dokonalé  ;D Viz obr.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 12
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #23 on: February 15, 2009, 10:16:15 PM »
Tak zalomené tunely jsou úžasné ulehčení a metro mě taky děsně baví. U těch stanic metra (london transport) jsou ovšem i tunely jako roury, které se fungují jako elektrifikace a pak už je to opravdu dokonalé  ;D Viz obr.

Aha! takhle se ty "roury" používají! já si s tím lámu hlavu a řešení je takhle jednoduchý! A jak je to s nákladama? nevyjde levnějš dát tam místo potrubí klasickou elektrifikaci?

Offline poldislaf

Re: Stavba v podzemí
« Reply #24 on: February 15, 2009, 11:27:58 PM »
Tak rozdíl je zhruba desetinásobný (za 1800), takže pokud jde o peníze, tak vyhrává klasika.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #25 on: March 12, 2009, 11:20:35 AM »
Ta tunelová elektrifikace možná vypadá hezky, ale klasika je lepší, protože pokud se na tunelové elektrifikaci postaví stanice (jakákoli), tak to vypadá blbě. Navíc ta tunelová elektrifikace je jen pro rychlost do 200 km/h. Pro podzemní dráhu to stačí, ale pro průjezdné tunely, které jen zkracují dráhu vlakům je to pomalé. A svým způsobem je klasika přehlednější - obzvlášť, pokud se staví semafory.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Fanda

Re: Stavba v podzemí
« Reply #26 on: March 22, 2011, 07:13:36 PM »
Prosím, prosím, kde jsi stáhl ten londontransport703? :-)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #27 on: March 22, 2011, 07:15:11 PM »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Fanda

Re: Stavba v podzemí
« Reply #28 on: March 22, 2011, 11:09:22 PM »
ď :-)

Offline Sim

Re: Stavba v podzemí
« Reply #29 on: March 23, 2011, 07:33:34 AM »
Asi jsem to jeste nezverejnoval (ted z hlavy nevim), ale mam pripravenou elektrifikaci pro metro - je to vlastne jen napajeci kolejnice ze zakladni sady prebarvena na oranzovozlutou podle metra v Praze se snizenou maximalni rychlosti na 80 km/h a odpovidajicim snizenim nakladu i porizovaci ceny.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #30 on: March 23, 2011, 07:47:03 AM »
Ne, to ne. Až na to, že vlastní "třetí kolejnice" je klasicky šedivá. To, co je ve stanici vidět černo-žlutě pruhované, to není ta třetí kolejnice. Já už jsem se na to několikrát díval, ale třetí kolejnice to není.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Sim

Re: Stavba v podzemí
« Reply #31 on: March 23, 2011, 08:04:46 AM »
VaclavMacurek ???

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #32 on: March 23, 2011, 08:22:21 AM »
???
... vlastně má různou barvu, ale rozhodně není žluto-oranžová.




...totiž to co je ve stanici většinou vidět, je tahle široká věcička mezi kolejemi, která by mne zajímala, co to vlastně je - když ne ta třetí kolej
« Last Edit: March 23, 2011, 08:28:53 AM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Sim

Re: Stavba v podzemí
« Reply #33 on: March 23, 2011, 08:40:17 AM »
VaclavMacurek > vlastni kolejnice neni nikdy videt, to je kovova lista. To co je videt ve stanicich i na vetsine fotek je izolacni kryt, ktery je v originale z laminatu bud zlute, nebo oranzove barvy (barva zavisi na obdobi vystavby). Na venkovnich usecich je to samosebou zakydlene jak jetel, jak je na fotkach videt.

Offline Lubak91

Re: Stavba v podzemí
« Reply #34 on: March 23, 2011, 09:02:50 AM »
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline Fanda

Re: Stavba v podzemí
« Reply #35 on: March 23, 2011, 09:15:47 AM »
V pak128 již 3.napájecí kolejnice funguje, akorát to není moc dobře vidět. Viděl jsem to u kámoše, protože já hraju 64 a tam, když chci el. metro musím postavit normální trolej. :-( ;-)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #36 on: March 23, 2011, 09:26:50 AM »
To je - ale neodpovídá českému metru. Grafika použitá pro elektrifikaci třetí kolejnicí, která je součástí pak128, odpovídá myslím britskému modelu - ale nejsem si tím jistý.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Fanda

Re: Stavba v podzemí
« Reply #37 on: March 23, 2011, 04:36:27 PM »
Českému typu napájení to opravdu neodpovídá, jelikož třetí kolejnice se objeví "mezi kolejnicemi" jako jakési tečky rychle jdoucí za sebou. :-)
Nápad s přívodní kolejnicí pražského metra je dobrý ;-)

Offline Sim

Re: Stavba v podzemí
« Reply #38 on: March 23, 2011, 04:57:14 PM »
Fanda > ted jsem trochu znejistel .. jaky hrajes pak? To co delam ja je (aspon zatim) vsechno vyhradne pro 128 variantu.

Offline Fanda

Re: Stavba v podzemí
« Reply #39 on: March 23, 2011, 05:48:55 PM »
Já hraju 64, ale kámoš se pustil do 128 a tu třetí kolejnici mi ukazoval ;)

Offline Winter01

  • *
  • Posts: 46
  • Total likes: 1
  • Helpful: 1
  • Funguje mi všechno, ale než to začne fungovat...
  • Languages: CZ,EN
Re: Stavba v podzemí
« Reply #40 on: October 20, 2012, 05:21:24 PM »
Poldislafe kde jsi na svem obrazku vzal tu stanici s názvem Cheb Podzemní?