1. Hraji na mapě České republiky s plochou 2000*1316 dílků a chtěl jsem si námořní linkou spojit Děčín s Ostravou (jde pouze o polohu těch měst podle skutečnosti - nikoliv o jména ve hře, samozřejmě). Postavil jsem si od řeky Labe k uhelnému dolu kanál, u Ostravy jsem si od pobřeží postavil kanál k sklárně - ale ejhle, loď sice dopluje naložit náklad, ale poté vždy začne hlásit, že nemůže najít cestu.
Takže by mne zajímalo, jakým způsobem lodě hledají cestu - popřípadě, co všechno dalšího, kromě souše, lodím překáží.
2. Na téže mapě: v Ostravě mám postavené jedno letiště, v Sokolově druhé letiště. Sice mám postavené dvě rozjezdové dráhy a u nich jednosměrné příjezdy, aby se letadla nemohla potkat na jedné dráze. Potřeboval bych však vědět, jestli se těmi jednosměrnými značkami dá ovlivnit i směr rozjezdu letadel. Je přece nesmysl, aby se letadlo rozjíždělo směrem na Slovensko, když má letět na Německo - a hned za rozjezdovou dráhou se otáčet o 180 stupňů.
A pak je tady ještě jedna věc: průchody. Když je stavím z levého horního rohu do pravého spodního, je všechno v pořádku - ale když je postavím z levého dolního do pravého horního, neotočí se tak, aby vytvořily jednu budovu - každý díl bude stále otočen v prve jmenovaném směru - pokud ovšem těsně k tomu nepostavím železniční stanici. Pak se ty průchody otočí správně - ale je to nepohodlné.
Bohužel screenshoty jsou příliš velké (asi 2MB), takže sem ani jeden nemohu připíchnout.