The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Chyba ve hře?  (Read 11310 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Chyba ve hře?
« Reply #35 on: February 18, 2010, 11:09:14 PM »
Absence grafiky po havárii se dá snadno řešit nějakou automatizací - například zašeděním obrázků... Jenže absence katastrof a srážek je jedním z morálních principů tvůrce hry, takže spíš proto.

Na video jsem použil VirtualDub.

Přejezdy: zimní grafika je plánovaná -1-, -2-, více typů pokud to někdo udělá -3-, -4-. Mám pocit, že podél silnice se přejezdy slučují, takže se otvírají a zavírají zaráz... ale ne napříč, takže dálnice ze dvou silnic se bude spouštět zvlášť v každém pruhu.
« Last Edit: February 18, 2010, 11:22:24 PM by VS »

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Chyba ve hře?
« Reply #36 on: February 19, 2010, 07:31:28 AM »
S tim moralnim principem jsem to predpokladal - a taky faktem je, ze z hlediska "tvorby systemu" dopravy je docela drsne, kdyz kvuli "katastrofe" nejaky clanek vypadne a vlastne cely system se muze zhroutit. Problem je to zejmena v pripade, ze clovek nevi, o co presne prisel - treba pokud vlak pro lidi a postu nahradim jen vozy pro lidi (k tomu dojde u mych vozu treba nahrazenim zboreneho vozu 820 novym vozem 810), muze preprava posty zkolabovat.

Otvirani je presne jak pises - vicekolejny prejezd jedne cesty se otvira naraz (coz je dobre, jen tomu neodpovida grafika). Dva prejezdy vedle sebe funguji kazdy zvlast - zpravidla to ale nepouzivam, toze sou s tim jen problemy.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Chyba ve hře?
« Reply #37 on: February 23, 2010, 05:06:53 PM »
Tak jsem našel v hře jednu velmi zajímavou chybičku. Nedělá hru ani lehčí, ani těžší. Je pouze k smíchu.

Když jsem si stáhl nejnovější verzi lokomotivy ČD380, tak jsem spustil hru a že u klasických vlaků (tzn. lokomotiva + vagony) vyměním lokomotivu za novou - ZSSK Škoda 350 Gorila za ČD 380.

Když mám hodně peněz, tak obvykle koupím nový vlak, vypustím a poté pošlu do depa starý vlak. Tentokrát jsem ale poslal jeden vlak do depa a od vagonů jsem odebral lokomotivu a nahradil jí za novou. Pouze jsem poté přehodil vagony, aby byly za lokomotivou.

A teď to, co je k smíchu - soupravě zůstal název vytvořený podle původní lokomotivy. Je možné, že to žádná chyba není, protože to tak bylo uděláno, aby soupravám mohly zůstat názvy zadané hráčem. Ale je to hodně divné.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Chyba ve hře?
« Reply #38 on: February 23, 2010, 07:27:07 PM »
Nazev soupravy vzdy zustava, pokud ho rucne nezmenis. Pri tvorbe nove soupravy se vyplni podle prvniho vozidla, ktere do soupravy vlozis (coz muze byt klidne i posledni vagon, pokud vlak skladas odzadu) a dokud s tim rucne nehnes, uz se to nezmeni.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Chyba ve hře?
« Reply #39 on: February 23, 2010, 10:15:12 PM »
Takže to sice není chyba - ale nevidím využití pro tuhle podivnost. Mi přijde dostačující dát libovolný název lince - a že většinu z nich (kromě MHD v rámci jednoho města) pojmenovávám podle jednohuchého klíče:

Zboží ZD*#**: (Výchozí bod -) Koncový bod***
* - způsob dopravy:
-> V: Voda
-> Z: Železnice
-> S: Silnice
-> L: Letadla
-> M: Maglev
-> T: Tramvaj (pokud spojuje dvě města)

** - číslo - číslo s nulou, ale začínající jedničkou (linek s určitým zbožím bývá mnohdy více než deset, ale méně než 100)

*** - u osobní a poštovní meziměstské dopravy jsou to názvy měst; u nákladní dopravy zadávám jen koncový bod a tím je název továrny a město, pod které spadá zastávka u ní

V právě rozhrané hře tak mám např:
Lidé Z10: Viejos del Bosque - Riberas del Bosque
Uhlí S06: Cementárna Rio de Abajo

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Chyba ve hře?
« Reply #40 on: February 23, 2010, 10:25:04 PM »
Ja to obcas vyuzivam - nekdy se mi stane, ze se mi lidi v zastavce nahromadi a ja pak na nejakou linku pridavam posilove spoje... a prave u nich si v nazvu muzu pripsat, ze jsou navic - abych na to pak nezapomel, kolik a ktere jsem vlastne pridal... a tak podobne. Proste pouzivam to na poznamky o vlaku :-)