The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Nový průmysl se negeneruje na mapu  (Read 3219 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DarkenCZ

  • Guest
Nový průmysl se negeneruje na mapu
« on: February 03, 2010, 03:07:55 PM »
Zdravím,

Mám malý problém, stáhl sem si do simutransu hromadu addons. Vozidla se vozí, stavby se staví, ale mám problém s průmyslem. Stáhl sem si mod pro počítačový, jaderný a alkoholový průmysl. Pokud se přepnu na veřejné služby, tak mohu stavět elektrárny, továrny nebo palírny bez problémů, ale simutrans sám nikdy takový průmysl nevygeneruje na mapu. Časovou osou to není.

Vše je pod pak64. Neví někdo v čem může být problém?

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nový průmysl se negeneruje na mapu
« Reply #1 on: February 03, 2010, 07:05:08 PM »
Sice hraju pak128, ale jestli to nebude tímto:

ne vždy se musí nový průmysl ihned do hry přidat (ne vždy musí ve hře objevit). Je tam prostě nějaká míra náhodnosti, která způsobí, že se určitý průmysl vůbec ve hře objevit nemusí. Takže když začínám novou hru, tak musím začít třeba natřikrát, než se mi ve hře objeví jaderný průmysl.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Nový průmysl se negeneruje na mapu
« Reply #2 on: February 03, 2010, 07:53:21 PM »
Pokud se nepletu, tak většinou se průmysl "dostavuje" v závislosti na rozvoji města. Tím pádem to vychází zhruba tak, že čím víc měst je propojených dopravními (osobními) spoji, a čím více se město rozvíjí, tím větší je pravděpodobnost, že se průmysl postaví. Nevím jak je to s časovou dostupností oněch zmiňovaných průmyslů v paku 64, ale patrně se časem objeví. Staral bych se teď o města, dopravu v nich a mezi nimi a pokud se dejme tomu do 100 let některý z addonových průmyslů nevygeneruje tak pak bych se ptal proč... mimochodem mě se v paku 128 jaderný průmysl normálně vytvářel... ;)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nový průmysl se negeneruje na mapu
« Reply #3 on: February 03, 2010, 07:59:02 PM »
OK. Řekl bych to asi takto - asi není možné mít ve hře všechny průmysly najednou, obzvlášť když je jich dostupných hodně. Jaderný průmysl se mi ve hře objevuje úplně normálně - ale pokud se mi na začátku neobjeví, tak ihned zkouším novou hru - abych jej ve hře měl - abych měl peníze na rozjezd osobní dopravy.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4852
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nový průmysl se negeneruje na mapu
« Reply #4 on: February 03, 2010, 08:32:45 PM »
Používá tu vlastně někdo tyto průmysly pro pak64? Já třeba ne, takže nemůžu konkrétně poradit.

Záleží taky na tom, jak je nastavená "vzácnost" jednotlivých průmyslů (v paku nejde měnit). Mohlo by se stát, že je pravděpodobnost stavby třeba 1:100, což je ubohé. Ale nemyslím, že by to bylo nějak špatně nastavené, toho by si autor musel všimnout.

Říkáš že časovou osou to není, budiž...

Každopádně by se hodilo pár dalších informací. Odkud jsi to stáhnul? A jaká je verze programu?

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Nový průmysl se negeneruje na mapu
« Reply #5 on: February 04, 2010, 06:13:23 PM »
Já hraju Pak128 a jaderný průmysl mám nahrán víc jak 200 let ale taky se mi ještě ani jednou nevyskytl ve hře a to jsem už v roce 2080 a mám dopravně propojena všechna města. Pravda moc mi nechybí ale když už se tu o tom píše tak jsem si řekl že se taky zmíním.

jurassic222

  • Guest
Re: Nový průmysl se negeneruje na mapu
« Reply #6 on: February 04, 2010, 07:43:53 PM »
Ono to taky potřebuje určitou míru průmyslu. Příklad: Stáhl jsem si jaderný průmysl do 128 a naběhl až na 28. úrovni průmyslu. Nevím jak je to u jiných...

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nový průmysl se negeneruje na mapu
« Reply #7 on: February 04, 2010, 07:57:15 PM »
No, já si na začátku dávám obvykle mimoměstský průmysl 4 a téměř vždy se mi při startu objeví. Úroveň průmyslu 28 - to je přehnané. Kolik toho průmyslu tam máš při tak vysokém čísle?

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní