The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Nová hra-nastavení  (Read 4035 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Oldbratis

  • Guest
Nová hra-nastavení
« on: February 15, 2010, 10:49:11 AM »
Ve verzi sim 100.0 se mi při pokuse o novou hru na tabulce nastavení objevil začátek od roku ze skutečně hodně vzdálené budoucnosti (11579), má někdo s tímto nějaké zkušenosti jak tento rok změnit na něco normálnějšího (do nastavení konfigurace nebyl žádný zásah).

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1064
  • Languages: CZ, DE
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #1 on: February 15, 2010, 11:20:55 AM »
Opravdu je nutné kvůli každé capině zakládat nové téma? Z 15 témat na stránce je 9 o nějakých zbytečných problémech...

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4852
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #2 on: February 15, 2010, 03:16:15 PM »
No, těžko říct jestli to je zbytečné nebo ne. Pokud je většina lidí spíš hráčů než tvůrců, je přirozené že budou nejdřív řešit spíš problémy... mají na to právo nebo ne?

Verze 100.0 už má nějaký ten křížek, takže se ptát na ni je už trošku s křížkem po funuse ;) Nejde prostě posunout ty čísla? Nebo přepsat? Eventuálně by bylo záhodno se podívat na soubory simworld.cfg a default.sve, tedy přesunout je někam jinam a zkusit jestli to i potom hapruje...

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1064
  • Languages: CZ, DE
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #3 on: February 15, 2010, 03:38:23 PM »
No spíš jsem myslel že by se všechno vešlo do dvou témat, jedno pro problémy, druhé pro otázky ke hře. A ne takhle když každá otázka potřebuje vlastní téma. pro mě se to stává značně nepřehledné. Pro vás ostatní ne?

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #4 on: February 15, 2010, 03:41:05 PM »
No.. já mám dokonce pocit že někde tady byla i diskuze o problémech ve hře(určená pro tyhle otázky typu "lidi mám problém s...") jenže díky oné tvůrčí činnosti, změnám fora a taky díky tomu, že každý problém má vlastní diskuzi je někde v propadlišti dějin...

Beru zpět téma s potížemi jsem si spletl s tipy a postřehy...

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #5 on: February 15, 2010, 05:19:10 PM »
No ale stejně, jak Lubak tak i Tomm maj pravdu, nemusí se zakládat ke každému problému samostatné vlákno, třeba o 4 řádky níž je téma "problém" a hned pod ním "Chyba ve hře", dalo by se použít oboje. No a pro Oldbratis - pokud se onen počáteční rok dá přepsat požadovaným a funguje, tak není co řešit že?  ;)

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4852
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #6 on: February 15, 2010, 07:55:38 PM »
Ty organizační záležitosti bych navrhoval řešit stranou, ať v tom není totální maglajz :)
http://forum.simutrans.com/index.php?topic=4479

Oldbratis

  • Guest
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #7 on: February 21, 2010, 06:12:01 PM »
Všem děkuji za reakci a zároveň se omlouvám za to, co jsem způsobil. Počáteční rok se nedá nijak ovlivnit a protože se nedá nová hra spustit tak jsem přešel na verzi  102.2.2, nakonec ještě prosba pro administrátora, pokud je to možné a já věřím, že ano, tak prosím toto tema odstranit ať tu nepřekáží.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4852
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #8 on: February 21, 2010, 07:47:45 PM »
Nemyslím že jsi něco způsobil zrovna ty :) Ujasnili jsme si co a jak... Staré témata nemažu, vždycky je šance že je nějaká dobrá duše najde a zodpoví si otázku sama.

Offline romik

  • *
  • Posts: 61
  • Good Games Simutrans
Re: Nová hra-nastavení
« Reply #9 on: April 25, 2010, 12:43:07 PM »
Chtěl bych se zeptat kde se dají /případně/ měnit parametry v souboru - souborech ■■■ simuconf.tab ...
The International Simutrans Forum > Language boards > CS - Česky (Czech) > Poradna  (Moderator: VS) > Topic: Co s "ohranou" mapou? viz. pozice http://forum.simutrans.com/index.php?topic=2137.msg48697#msg48697
- hral jsem na "prelidnene" mape, pri zadavani jsem navolil nevhodnou konfiguraci (produkovalo to moc lidi a porad tvorilo nove prumyslove retezce), takze zezacatku jsem byl spokojen (mesta rostly rychle) ale po chvili nebylo misto, kam stavet