The International Simutrans Forum

 

Author Topic: ropa neprichadza aj na druhu stanicu  (Read 5433 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bito

  • *
  • Posts: 12
ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« on: March 01, 2010, 04:30:44 PM »
ziadam vas o pomoc.vybudoval som trat z ropneho pola do centralnej stanice a tam uz caka dalsi vlak ktory to odvaza do elektrarne.takto som na centralnu stanicu napojil vsetky ropne polia od ktorych ta elektraren ropu brala.potom som si urobil trat k rafinerii a napojil som ju na tu centralnu stanicu.tato rafineria berie ropu z tych istych ropnych poli ako ta elektraren.no aj ked som pristavil vlak do centralnej stanice aby mi doviezol ropu ani jeden vlak z ropnych poli mu nedovezie ropu pre nho ale stale len pre tu elektraren.ako na to?skusal som aj zrychlit cas pockal som 2 roky ale nic.stale len ropa pre elektraren.pomozte plz

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #1 on: March 01, 2010, 05:39:54 PM »
1. Má to ropné pole uzavřenu dodavatelskou smlouvu s tou rafinerií? (tzn. hlásí u toho ropného pole tu rafinerii jako možný cíl cesty?)
2. Tento způsob dopravy bych nikdy nepoužil - protože vlaky od zdrojů budou prodělávat - a zisky vlaků k zpracovatelům nepokryjí ztráty vlaků od zdrojů

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #2 on: March 01, 2010, 05:52:59 PM »
Nemůže být důvod v tom, že je ta druhá stanice daleko od rafinerie? Zkus postavit staniční budovu (sklad) tak, aby byl blíž k továrně. Jedno z řešení které nezaznělo

Offline bito

  • *
  • Posts: 12
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #3 on: March 01, 2010, 06:00:26 PM »
odpoved na 1. otazku :ano ta rafineria ma ako dodavatelov presne tie iste ropne plosiny ako ta elektraren.
odpoved na 2. otazku: ked sa mi to podari poriesit (teda ak mi poradite ako na to ) tak to potom hodim na rapidshare alebo niekde az si to mozete stiahnut a pozriet.chcem vytvorit velkolepy  aj                 ked trochu megalomansky projekt.ale mne sa to tak paci.ak si spomeniete uz som tu kedysi nieco podobne daval a niektorym sa to pacilo.

Offline bito

  • *
  • Posts: 12
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #4 on: March 01, 2010, 06:24:54 PM »
takze problem vyrieseny :-) !je mi teraz az luto ze som vas otravoval ale fakt som si to nepozrel poriadne.pravdu mal tomm.ja som sice postavil stanicu blizko tej rafinerie ale ona sa s tou stanicou nespojila :-).velmi pekne vam dakujem.dufam ze budem mat co najskor mapu hotovu a budem vam ju moct ukazat .prajem vam prijemny vecer !

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #5 on: March 01, 2010, 06:29:39 PM »
Takovéhle chyby se občas stávají... To si člověk když se mu to po x letech hraní říká jestli už z toho není ma....

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #6 on: March 01, 2010, 06:31:51 PM »
Vzdálenost od továrny - tak tohle mne fakt nenapadlo.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #7 on: March 01, 2010, 07:40:50 PM »
Kdybych to nedávno sám neřešil tak by mě to taky nenapadlo :D

Offline bito

  • *
  • Posts: 12
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #8 on: March 01, 2010, 10:11:15 PM »
No prave je som to ani riesit nejako moc nemusel bo som hraval naposledy zda sa mi verziu 88 nieco a tam to take problemy nerobilo

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #9 on: March 02, 2010, 07:34:29 AM »
Je to možné, neboť původně byla nutné vzdálenost od továrny nikoliv 2 pole, ale 3. Viz soubor simutrans/config/simuconf.tab. Je ale otázka, od kdy je vlastně dosah stanice 2, nikoliv 3.

Offline Eiffel

  • *
  • Posts: 84
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #10 on: March 02, 2010, 11:08:05 AM »
Krk na to nedám, ale myslím si, že minimálně od verze 100 je dosah 2 pole. Nicméně ve zmiňovaném simuconf.tab si můžeš dát dosah třeba 10 /Britové ve svém paku mají snad standardně 7/.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #11 on: March 02, 2010, 11:12:25 AM »
7 je úplně zbytečné. Pokud vím, tak ten dosah 2 pole je ale mnohem starší. Myslím, že byl už v 99.17 - ale to bych musel projít všechny distribuce, které jsem si za dobu hraní nasosal.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #12 on: March 02, 2010, 05:37:08 PM »
Urcite to bylo uz pred stovkou, co hraju verzi 128 (rekneme rok a pul), tak to tak urcite je. Na 3 jsem si to menil az dodatecnym zasahem do .sve souboru...

bito > v podobnych situacich (kdy nevis co je spatne) doporucuju zkusit (a samosebou mit ulozenou zalohu), zda funguje aspon prime spojeni (tedy zavest primy vlak z ropneho pole do rafinerie). Minimalne to pomuze specifikovat, zda se jedna o problem v cili (problem pri nakladce muzeme vyloucit, protoze do elektrarny to vozilo normalne), nebo pri prekladce (ono se to nezda, ale i pri ni muze nastat zadrhelu vic nez dost - k tem zakernejsim patri nevhodny typ nastupiste/rampy nebo nespojena stanice).

Offline bito

  • *
  • Posts: 12
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #13 on: March 02, 2010, 09:13:53 PM »
no dalsia nejaka hodinka hrania za mnou a uz to vyzera lepsie.zatial ziadne problemy nevznikli.len skoda ze nie su aj nejake znacky pre vlaky ktore by ich rozdelovali podla rychlosti.take nieco mat tak som za vodou.neviem spomina si tu niekto na to hlavne prekladisko co som tu kedysi daval?

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #14 on: March 03, 2010, 01:03:19 PM »
Znacky na rychlost vlaku - sice by se neco takoveho hodilo, ale v realu taky nic takoveho neni, takze mi nevadi, ze hra v tomto realitu kopiruje.

Absenci znacek obchazim tak, ze se (aspon v mezich moznosti) snazim na danou trat nasazovat srovnatelne rychle vlaky. Zastavkove musi byt rychlejsi nez dalkove a nezastavujici nakladaky - v tomhle dostava ponekud realita nafrak - ale vesmes to funguje.

Vyse popsane se vztahuje na klasickou dvoukolejku, na jednokolejce je to v podstate fuk - vlaky nejezdi na "autobloku" za sebou, takze kdyz je nejaky pomalejsi nez ostatni, proste se dele ceka, ale "poskakovani" rychliku za osobakem se nedeje.

Naopak v pripade, ze kapacita dvoukolejky uz nestaci (nebo jsou rozdily v rychlostech pri vyse popisovanem principu nepouzitelne), nezbyva nez pristavet dalsi koleje... zpravidla mi to pak vychazi tak, ze po puvodnich kolejich provozuju zastavkove osobaky a naklady, po novych kolejich potom dalkove rychliky, pripadne nejakou rychlodrahu. Nastaveni takoveho systemu je ale pak uz dost slozite, zvlast pokud chci "modelovat" realitu.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #15 on: March 15, 2010, 06:08:54 PM »
Značky rychlosti pro trať existují, ale určují pouze, kolik vlak může v tom úseku jet. Mají podobu bílého obdélníku, na kterém je černým písmem napsána rychlost bez uvedení jednotek. Na samotných číslicích jsou navíc bílé odrazky - kvůli viditelnosti v noci.

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1064
  • Languages: CZ, DE
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #16 on: March 15, 2010, 08:06:43 PM »
Myslíte ve skutečnosti nebo v simutrans? Ve skutečnosti to není tak snadné, existují čtyři typy rychlostníků. 1) kulaté- slouží pro vlaky s vozidlem přechodnosti '3' ,tedy které působí na kolejnice příčnou silou více jak 60kN. Obdelníkové (postavené na delší základnu) tzv. Horní, jsou umístěné nad ostatními rychlostníky. Jsou také vymezené příčnými silami, ale již si nepamatuji hodnoty. To samé platí u tzv. Dolních rychlostníků, ty jsou také závislé na příčných silách, dovolují o něco větší síly oproti horním, za to ale oproti horním mají sníženou rychlost o cca 5-10km/h. Nakonec jsou rychlostníky obdelníkové, ale postavené na kratší základnu. Ty platí pro náklápěcí jednotky (pendolino) kde se číslice zapisují pod sebe. K rychlostníkům patří rovněž předvěstníky, ty předvěstí povolenou rychlost na rychlostníku na zábrzdnou vzdálenost tedy <50km/h=400m, 50-100km/h=700m, >100km/h=1000m (>140km/h =2000m s pomocí LVZ). Mají stejné tvary jako rychlostníky +předvěstník tvaru trojúhelníku postavený na hrotu, který platí pro všechny rychlosti, krom těch pro naklápěcí jednotky. Předvěstníky se neumisťují když se rychlost mění o <10km/h. Poté ještě existují rychlostníky pro pomalou jízdu, ale ty nebudu rozebírat. A ještě, dnes už se nově neumisťují rychlostníky s odrazkami, ale s reflexní plochou. Staré s odrazkami dožívají.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3230
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #17 on: March 15, 2010, 08:21:44 PM »
Ve skutečnosti. A že je jich víc typů vím, ale na trati Kolín - Ledečko - Čerčany jsou (pokud jsem si všiml dobře) jen ty, které jsem popsal já.

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1064
  • Languages: CZ, DE
Re: ropa neprichadza aj na druhu stanicu
« Reply #18 on: March 15, 2010, 08:34:43 PM »
Je to možné,  ale jak zmiňuji výše: když dochází ke změně rychlosti >10km/h, musí být před rychlostníkem předvěstník.