Author Topic: problem  (Read 43181 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Reeno

  • Guest
problem
« on: September 24, 2008, 01:45:21 PM »
ahojte vsetci niesom si isty   kde robim chybu ale    skusim sa vas spytat     po prve nenacita mi hra    vacsiu mapu ako 512 na 512 a   aj to  len s  malym mnozstvom  priemyslu   a     za druhe      do mapy  mi vzdy  ulozi iba   elektrarne     a ropne polia plosiny a  pumpy  a          to je   vsetko viete mi niekto poradit prosim?   ak  ano   poprosil by som  odpoved aj na  mail  jawa250.559@gmail.com  pretoze k internetu sa dostanem len v praci DAKUJEM   

Offline romik

Re: problem
« Reply #1 on: September 24, 2008, 04:11:51 PM »
...    aj to  len s  malym mnozstvom  priemyslu   a     za druhe      do mapy  mi vzdy  ulozi iba   elektrarne     a ropne polia plosiny a  pumpy  a          ... DAKUJEM   

Ja sice nehraji mapy 512x512, ale pouze polovicni..., ale to je to same. Zalezi kolik je zadana hodnota pri generovani prumyslu (+ dalsiho). U prumyslu mimo mesta se pri vetsi hodnote generuje vice elektraren a ve meste zase vice tovaren. Viz. prilozene obrazky (na SIMU-PRUMYSL-2M.jpg jsou pod sebou souvisejici "hodnoty". RoMik

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #2 on: April 22, 2009, 11:18:02 AM »
Nevím proč, ale již delší dobu mi nechodí na e-mail žádná upozornění - přestože mám zasílání povoleno.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline romik

Re: problem
« Reply #3 on: April 22, 2009, 12:11:35 PM »
Zdravim,

tak jsem zjistil, ze NOVEJSI VERZE HRY (102.1-2387) mi rozhodila nabidky pro STARSI VERZI (99.17.0), stalo se i naopak. Proti originalnimu "pak128" - ja tam mam hodne doplnku... viz prilozene obrazky.
* NABIDKA-9917.jpg * napr. pri NOVE MAPE: uroven vody, velikost mapy, zacit od roku... Jeste k 99.17 - kdyz si nactu ulozenou pozici, tak je mapa v poradku. Rozhodi to pouze pri generovani nove mapy.
* LOKO-S-9917.jpg * podnabidky Osobni a postovni vozy / Autobusy + zbytek OK
* LOKO-S-1020.jpg * tyto dve jsou prazdne, DOPRAVNI PROSTREDKY jsou presunuty do "oddilu" Lokomotivy resp Nakladni auta

Romik

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 12
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: problem
« Reply #4 on: April 22, 2009, 09:32:53 PM »
No to jsem ještě neviděl! Jakou používáš verzi paku? Pak který vyšel s 99.17 nebo už nějaký 102 pak? Nebudu komentovat to kvantum různých nastahovaných doplňků (sám na tom nejsem o moc líp-navíc si je vytvářím :D) ale občas je lepší vzít si novej oficiální pak a ty svoje oblíbené doplňky si do něj prostě nakopírovat :D

Jinak napadá mě čemu se vlastně divíš. Chování nabídek totiž (aspoň myslím) neovlivňuje to jaký máš pak (grafiku) ale jakou máš verzi programu.

Offline romik

Re: problem
« Reply #5 on: April 23, 2009, 05:53:04 AM »
No to jsem ještě neviděl! Jakou používáš verzi paku? Pak který vyšel s 99.17 nebo už nějaký 102 pak? ***

Jinak napadá mě čemu se vlastně divíš. Chování nabídek totiž (aspoň myslím) neovlivňuje to jaký máš pak (grafiku) ale jakou máš verzi programu. ***

Na disku mam obe verze jak 99.17 , tak i v.102 (kazdou ve svem adresari). Jak je znamo, tak se ukladaji do C:\Documents and Settings\jmeno\Dokumenty\Simutrans mimo jinych souboru take konfigurace hry, takze nastaveni by melo byt stejne... Kdyz bych chtel hrat starsi verzi -- simutrans.exe , verze 0.99.17.0 -- tak je to rozhozene /psal jsem vcera/. Zde mam pak128 pro 99.17 + hromadu doplnku. Po stazeni nove verze -- simutrans.exe , 0.102.0.0 -- jsem do cisteho paku128 pro 102 nakopiroval pouze cast, protoze zde jsou uz k dispozici tzv. all-paky, v nichz jsou prislusne doplnky obsazene. Drive to byl samostatny .pak * Nejstarsi a nejnovejsi soubory jsou: vehicle.vsys_tatra_grain.pak z 10.7.2004 • vehicle.motorak.820.pak datovany 13.4.2009 * Takze asi za tu dobu se menil obsah, proto ve 102 mam v depu namichane OSOBNI A POSTOVNI VOZY do LOKOMOTIV respektive AUTOBUSY do NAKLADNICH AUT.
Quote
••• Jinak mimo modifikovanych paku128 (obe verze) mam i jejich ciste kopie, to pro pripad ze by nastaly nejake problemy ••• Romik
Pro ilustraci prikladam obrazek nabidky generovani nove mapy ve verzi 99.17
« Last Edit: April 23, 2009, 06:35:02 AM by romik »

Offline romik

Re: problem
« Reply #6 on: May 22, 2009, 05:32:08 AM »
Ja sice nehraji mapy 512x512, ale pouze polovicni..., ale to je to same. Zalezi kolik je zadana hodnota pri generovani prumyslu (+ dalsiho). U prumyslu mimo mesta se pri vetsi hodnote generuje vice elektraren a ve meste zase vice tovaren. Viz. prilozene obrazky (na SIMU-PRUMYSL-2M.jpg jsou pod sebou souvisejici "hodnoty". RoMik
Na Simutrans strankach byl nejaky problem /asi se stalo neco s daty, pripadne ? /, sice jsou obnovene stranky, ale ne vse --napriklad zde nejsou "nase" ikony, schazi i obrazky ktere se ukladaly na Simu-stranky. Ted jsem chtel pripojit k tomuto prispevku tiplou obrazovku (ve formatu .jpg) * neni tu vsak zadna moznost jako předtim -- myslim si ze je nove predelana PODSEKCE  -  "PakSets"  a je min "Language boards"

Offline SWTC

Re: problem
« Reply #7 on: July 29, 2009, 06:39:06 AM »
Zbalil som vozidlá do spoločného paku (128) - vehicle.players.all.pak. Po nejakom čase som objavil po spustení ešte duplicity. Pomocou Makeobj 4.9 som teda tento pak chcel rozbaliť. Makeobj zhruba uprostred akcie opakovane "zabečí" na chybe - ERROR : could not open vehicle.CSD Blm (2. trida/sluzebni) 1/2.pak for writing (aborting). Čo s tým ?
 ???
Problematický pak - http://galileosoft.wz.cz/download/vehicle.player.all.zip


Offline romik

Re: problem
« Reply #8 on: August 08, 2009, 04:58:25 PM »
Již delší dobu nejsou dostupné stránky manual.wz.cz - jejich autor OBSAH STRÁNEK (např. forum) přemístí sem do "české" sekce, nebo jsou už nenávratně pohřbeny ?? (( http://i.wz.cz/404.html ))

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 12
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: problem
« Reply #9 on: August 08, 2009, 05:15:57 PM »
Romíku veškerý informace o důvodu zániku manuálu najdeš TADY To je k vysvětlení. V současné době snad? dochází k aktualizaci návodu který pokud nebude na nástupnické stránce www.simutrans.cz určitě najdeš rozfrcaný do českých návodů nebo do herních tipů a postřehů

Offline romik

Re: problem
« Reply #10 on: December 12, 2009, 12:09:46 PM »
Zdravím,

jelikož nechci zakládat "nové téma", tak to píšu sem... ■ Copak se (zase) stalo, že The International Simutrans Forum změnilo adresu z http://forum.simutrans.com/ na http://simutrans.info/ ?

PS: Důvodem je http://simutrans.info/index.php?topic=3943.msg38492;topicseen#msg38492. ■

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4849
  • Total likes: 25
  • Helpful: 63
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: problem
« Reply #11 on: December 12, 2009, 12:11:32 PM »
Zmatky budou pryč během několika hodin, zatím je to slátané tak aby nebyla přerušená funkce... asi jako když se v boxu vrhnou technici na F1 a předělají půlku auta s běžícím motorem :D

My projects... Tools for messing with Simutrans graphics. Graphic archive - templates and some other stuff for painters. Development logs for most recent information on what is going on. And of course pak128!

Offline SWTC

Re: problem
« Reply #12 on: December 13, 2009, 10:46:32 AM »
Zdravim,

tak jsem zjistil, ze NOVEJSI VERZE HRY (102.1-2387) mi rozhodila nabidky pro STARSI VERZI (99.17.0), stalo se i naopak. Proti originalnimu "pak128" - ja tam mam hodne doplnku... viz prilozene obrazky.
* NABIDKA-9917.jpg * napr. pri NOVE MAPE: uroven vody, velikost mapy, zacit od roku... Jeste k 99.17 - kdyz si nactu ulozenou pozici, tak je mapa v poradku. Rozhodi to pouze pri generovani nove mapy.
* LOKO-S-9917.jpg * podnabidky Osobni a postovni vozy / Autobusy + zbytek OK
* LOKO-S-1020.jpg * tyto dve jsou prazdne, DOPRAVNI PROSTREDKY jsou presunuty do "oddilu" Lokomotivy resp Nakladni auta

Romik

Pre zmenu som toto už videl - keď som si nainštaloval addons od Káji K47... Bude tam nejaký bug.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #13 on: December 13, 2009, 09:49:49 PM »
Ano, u objektů od K47 je mnoho much - vozidla se v menu nezobrazují (resp. myslím, že se zobrazují špatně a že rozhází úplně celou nabídku) a budovy se posouvají kamsi do pr.... a na jejich místě se potom objevují blbosti.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Ota

Re: problem
« Reply #14 on: December 14, 2009, 09:39:31 AM »
Chyba ve 102.2 ??

Pokud ve "veřejných služebách" kliknu lupou na depo, hra se zhroutí.

FATAL ERROR: vector_tpk<T>""[]
index out of bounds 2 not in 0..1
PRESS ANY KEY

Offline romik

Re: problem
« Reply #15 on: December 14, 2009, 10:22:22 AM »
Tak já jsem si dneska sosl Simutrans 102.1 Experimental 7.0. (+ novější *exe* verzi 102.2.7.0) z odkazu http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1894.0 s názvem PAK128.Britain-Ex a vyzkoušel co je tam nového. Nenašel jsem tam nikde ikonku Loděnice /třeba jsem slepej/  :-[ ) a u aut nebyly žádné přívěsy... Tak jak bývá u mně zvykem, tak jsem k tomu přidal kopii addonů které jsem používal ve verzi 102.0 a ono to funguje ! Navíc se mi srovnala nabídka v menu (depa). Ale narostla velikost tohoto podadresáře na 305 MB (tj. o cca. 60 mega nahoru :exclaim: ) Takže taky k něčemu dobrý.
■ Když si uložím původní save starší verze do novější, tak to háže POCHOPITELNOU chybovou hlášku pří zpouštění uložené pozice starším exáčem.

Offline SWTC

Re: problem
« Reply #16 on: December 14, 2009, 02:35:38 PM »
Chyba ve 102.2 ??

Pokud ve "veřejných služebách" kliknu lupou na depo, hra se zhroutí.

FATAL ERROR: vector_tpk<T>""[]
index out of bounds 2 not in 0..1
PRESS ANY KEY

Vonku je nový build z 10.12.2009 - Release of 102.2.1 (r2928) a obsahuje aj on-line installer :

http://simutrans.info/index.php?topic=3920.0


Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #17 on: December 21, 2009, 08:59:15 AM »
■ Když si uložím původní save starší verze do novější, tak to háže POCHOPITELNOU chybovou hlášku pří zpouštění uložené pozice starším exáčem.

No samozřejmě ... ani Simutrans se prostě tomuto nemohl vyhnout. Ještě jsem nepotkal program, který by s tímto problém neměl.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline abec3

Re: problem
« Reply #18 on: December 21, 2009, 07:53:54 PM »
je to možné aby som mal zisk cez 60%?

keď už som pri tom, to sú percentá z čoho?

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2002
  • Total likes: 12
  • Helpful: 12
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: problem
« Reply #19 on: December 21, 2009, 08:59:04 PM »
jestli se nepletu je to procentuální vyjádření finanční hodnoty, o kterou v daném měsíci překračuješ náklady.

Offline abec3

Re: problem
« Reply #20 on: December 22, 2009, 02:40:54 PM »
aha..no mne to bolo dosť dicné, keďže obyčajne som mal tak 1-2%, výnimočne menej alebo viac a tých 60 ma prekvapilo..

Offline Sim

Re: problem
« Reply #21 on: December 24, 2009, 08:04:26 AM »
Lovim to ted z rukavu, ale tusim, ze se meni zobrazeni podle toho, jesli koukas na roky nebo mesice. U let se to zobrazuje v procentech, u mesicu v desetinach, takze tech 60 by mohlo znamenat 0,6%

Offline tony.p

Re: problem
« Reply #22 on: December 25, 2009, 08:26:25 PM »
Nevite jestli se dá postavit tunel pod vodou? Něco jako Eurotunel pod kanálem Lamanche.

Offline Sim

Re: problem
« Reply #23 on: December 26, 2009, 09:03:07 AM »
Pod vodou by to mohlo jit jedine v pripade, ze by byla k dispozici stavba tunelu klesani/stoupani... v nejakem zahranicnim paku se to pry objevilo, ja to jeste nevidel.

Offline Magpie

Re: problem
« Reply #24 on: December 26, 2009, 02:40:13 PM »
Nevite jestli se dá postavit tunel pod vodou? Něco jako Eurotunel pod kanálem Lamanche.
Dělá se to s pomocí slope tools a sliced underground mode. Tady je to krok za krokem s obrázkama:http://forum.simutrans.com/index.php?topic=3716.0.
Více méně se postaví tunel v normální hloubce, kde pak nástrojem k úpravě svahu můžeš měnit úrovně tunelu v podzemí. Když pak takhle dostaneš tunel pod úroveň mořského dna tak pak stavět tunel i pod vodou.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #25 on: December 26, 2009, 03:21:53 PM »
Pod vodou by to mohlo jit jedine v pripade, ze by byla k dispozici stavba tunelu klesani/stoupani... v nejakem zahranicnim paku se to pry objevilo, ja to jeste nevidel.

Před tím květnovým byl na to nějaký patch. Možná by se to dalo ještě někde najít. Vím, že jsem to chtěl vyzkoušet alespoň v té úrovni, že bych udělal slušnou síť podzemky tak, aby trať mohla lépe sledovat povrch, ale protože nemám s domácí kompilací zkušenosti, tak jsem to nechal být. I to rozvrstvení mi docela stačí - ale už jsem zjistil jednu drobnou chybičku (je ale možné, že už byla odstraněna - protože byla v čísle 2611, možná ještě dříve).

V jednom městě jsem potřeboval trať a podzemní nástupiště přesunout o úroveň výše s tím, že nová trať bude vůči staré orientována souběžně, ale ne přímo nad tou starou, nýbrž posunuta o jedno políčko vpřed - takže starou trať v základním zobrazení podzemí zcela zakrývala. Tu novou trať mi odmítal postavit.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline tony.p

Re: problem
« Reply #26 on: December 26, 2009, 04:16:17 PM »
Děkuju, už to mám. Akorát jsem nemohl najít v mojí hře ten sliced underground mode ,protože jsem měl verzi 101. Děkuju moc.

Offline Nemo

Re: problem
« Reply #27 on: December 26, 2009, 06:29:03 PM »
Výborná věc. Vyzkoušel jsem to a jsem spokojen, ovšem jen na 80%. Směrem dolů se staví jedna báseň ale nahoru mě to už nešlo. Musel jsem stavět i z druhé strany směrem dolů a v nejnižší úrovni danou cestu propojit. Dělám něco špatně nebo to tak prostě je?

Offline abec3

Re: problem
« Reply #28 on: December 26, 2009, 08:55:41 PM »
sim>určite to boli roky :-)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #29 on: December 26, 2009, 09:02:00 PM »
Výborná věc. Vyzkoušel jsem to a jsem spokojen, ovšem jen na 80%. Směrem dolů se staví jedna báseň ale nahoru mě to už nešlo. Musel jsem stavět i z druhé strany směrem dolů a v nejnižší úrovni danou cestu propojit. Dělám něco špatně nebo to tak prostě je?

Tak z tohoto nejsem vůbec moudrý - má toto být popis toho, jak postavit svah v tunelu? A pokud ano: co k tomu potřebuji? Mám nightly 2948 a v plánu update na 2960.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Nemo

Re: problem
« Reply #30 on: December 28, 2009, 09:35:59 AM »
Vaclav Macourek - ano přesněji, jak postavit v podzemí cestu z nebo do kopce. Nedalo mi to a zkoušel jsem stavět do kopce a jde to, jen se musí kombinovat zobrazení typu podzemní mód/sliced underground mode (nevím jak by se toto dalo přeložit, může někdo poradit?). V každém zobrazení se dá dělat něco a dohromady to dá zajímavou možnost kopírovat povrch zeme nebo různá křížení různých cest.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #31 on: December 28, 2009, 10:42:47 AM »
Nemo: dík. Co nejdříve vyzkouším - pokud jde o překlady v menu zobrazení, jdi na Překladač a stáhni si nejnovější verzi překladů základních textů. To je vše, co mohu k překladům říci.

Ovšem možná by to chtělo nějaký krátký návod na budování svažujících se tunelů. Možná jsem někde udělal chybu, když jsem chtěl spojit dva tunely na různé úrovni, nějak se mi to nepovedlo.
« Last Edit: December 29, 2009, 05:36:13 PM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Nemo

Re: problem
« Reply #32 on: January 02, 2010, 10:39:39 AM »
VaclavMacurek - v tomto vlákně v odpovědi #24 je odkaz, kde se popisuje jak na to. Není to česky, takže pro ty co mluví jen česky (jako já) se pokusím co nejdřív dát něco dohromady.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #33 on: January 02, 2010, 12:59:24 PM »
Nějaký konkrétní odkaz by se hodil více - odpověď 24 tohoto vlákna je poněkud zmatečná informace, protože: tohle je které vlákno?

Pokud je to v angličtině, tak mi to nevadí, ale v jiných jazycích jsem mimo.
« Last Edit: January 02, 2010, 01:19:19 PM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Nemo

Re: problem
« Reply #34 on: January 02, 2010, 05:58:45 PM »
VaclavMacurek - no myslím že "toto vlákno" je vlákno, ve kterém si momentálně píšem, že? Tedy jeho název je "problém". No a co se týče toho čísla odpovědi. V hlavičce každého příspěvku je i číslo daného příspěvku, tedy například "Odpověď #24" .
No a jak jsem slíbil, něco málo jsem stvořil a najde to na webu Xlivese v sekci "návody", jen co ho odsouhlasí.