Author Topic: problem  (Read 43178 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline benpat

Re: problem
« Reply #105 on: May 30, 2010, 03:10:01 PM »
Poslední dobou se mi stává a už mě to vadí, že vlak vjede do stanice, zastaví a pak poskočí asi o tři políčka. Stává se to i když vlak nemá volno. Tratě se pak zasekávají, nevíte co s tím?

Offline Sim

Re: problem
« Reply #106 on: May 30, 2010, 03:12:36 PM »
Covece, tohle jsem tu relativne nedavno resil... v podstate se mi to vyresit nepovedlo, takze jsem metodou pokus - omyl menil tak dlouho konfiguraci nadrazi, az jsem dosel k takove verzi, kde "poskok" nezpusobi zasvih dopravy ... ale je to reseni napikacu :-/

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #107 on: May 30, 2010, 08:21:42 PM »
Nevím. Připouštím, že jsem se s tím (naštěstí) ještě nepotkal. Spíš se mi stává, že když hodně změním kolejiště před nádražím, tak některým vlakům trvá opravdu hodně dlouho než se novému kolejišti přizpůsobí.
« Last Edit: May 31, 2010, 07:37:06 AM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Sim

Re: problem
« Reply #108 on: June 10, 2010, 08:40:22 PM »
benpat > na neco jsem prisel... to "poskoceni" se u me deje v pripade, ze je vlak dlouhy akorat do stanice (nebo se teto hodnote hodne blizi). Ted zrovna se mi jeden "skokansky" vlak podarilo zkrotit ubranim jednoho vozu. Zkus, treba to pomuze i u tebe.

Offline benpat

Re: problem
« Reply #109 on: June 10, 2010, 08:58:07 PM »
Pomohlo to, je to ale zvláštní. Na jedné lince mi jezdí vlak o velikosti 4 polí (754+4*Bdmtee). Ten skáče jen ve vybraných stanicích a třeba jen jedním směrem. Ježce co teď udělat s celou mapou.

Offline Sim

Re: problem
« Reply #110 on: June 10, 2010, 08:59:26 PM »
Ja mel to samy a proste misto Bdmtee radim Bt :-)

Offline benpat

Re: problem
« Reply #111 on: June 11, 2010, 04:59:56 AM »
Jenže to jsou mezinárodní Os, ČD je brejlovec a ZSSK jsou ty Bdmtee. A slováci ve hře ještě Bt (popř. Bteer) nemají  ;D.

Offline Sim

Re: problem
« Reply #112 on: June 11, 2010, 08:06:02 AM »
benpat > Bt/Bdt prijdou na radu snad pristi tyden ... samosebou i ve vychodnim provedeni :-) ... takze vydrz, Prtka, vydrz ;-)

Offline Sim

Re: problem
« Reply #113 on: June 20, 2010, 10:25:24 PM »
Hmm, tak sem dopad jak sedlaci u chlumce. Pokud mi vlak poskakuje od nastupiste dal, pomohlo zkraceni soupravy. Ted mi ale poskakuje mimo peron na waypointu :-( Napada nekoho, co s tim? Zkraceni podle ocekavani nepomohlo.

Offline Nemo

Re: problem
« Reply #114 on: June 29, 2010, 05:53:39 AM »
No já si na to "poskakování" vlaků už pomalu zvykám. Myslím si že je to způsobeno nějakou chybou v programu, jelikož jsem vypozoroval, alespoň u mne, že pokud mi jede vlak z pravého horního rohu do levého dolního rohu tak při výjezdu z nástupiště poskočí a pokud jede opačně tak neposkočí. No a aby to nebylo tak jednoduchý, tak to nedělá na každým nástupišti ale jen někde. Tak a teď "babo raď ". Jedinej faktickej problém jsem s tí měl ve chvíli, kdy se mi hned za nástupištěm dělili koleje, vlak totiž poskočil až za semafor do obsazeného úseku, ale jen na půl, kousek zůstal na nástupišti a tím mi zablokoval dopravu. Tak jak jsem již napsal, zvykám si, jelikož nevím jak to opravit.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #115 on: June 29, 2010, 06:55:09 AM »
Jak jsem řekl dříve, já jsem tohle zatím nepotkal. Pouze pokud posílám vlaky do depa, tak vlak jakoby zamrzne a čeká, dokud přes něj neprojedou další vlaky a neuvolní se trať - a občas k tomu poskočí, což způsobí problémy, pokud je poblíž nádraží nebo velkého možství semaforů, ale v normálním provozu ne.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Lubak91

Re: problem
« Reply #116 on: June 29, 2010, 10:17:42 AM »
Já s poskakováním vlaků žádné problémy nemám. Všude mám zavedeny dvoukolejky s autoblokem a na vjezdech návěstidla pro volbu koleje. Největší problémy mi dělaly nákladní vlaky u vjezdů do stanic, čekaly na uvolnění někdy i celý den, vyřešil jsem to postavením nákladních spojek mimo zhlaví a peróny stanic.
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline Nemo

Re: problem
« Reply #117 on: June 30, 2010, 06:51:15 AM »
Nedalo mi to a trochu jsem experimentoval. Poslal jsem do těch mejch problémovejch stanic jinou soupravu a to Ledovce. Žádný problém s "poskakováním" vlaku na výjezdu. Tak jsem vyzkoušel u původních souprav vyměnit vagóny Bmto za vagóny Bap (oboje produkce SIMovy fabriky na vagóny) a ejhle, "poskakování" se nekoná. Jsou to v podstatě identické vagńy jen s jinou časovou dostupností. Může být chyba v PAKu? DAT soubor je myslím naprosto identický až na jméno a onu časovou dostupnost. Pak už mě napadá jenom nějaký problém v barvách který hra nedokáže překousnout.
Tedy prosba pro SIMa, mohl bys na to kouknout a trochu zapátrat? Vagón je to hezký a hlavně s velkou kapacitou, rád ho používám.

Offline Sim

Re: problem
« Reply #118 on: June 30, 2010, 09:01:14 AM »
Zkusim se na to podivat - zatim me ale vubec nenapada, kde by mohl byt zadrhel. Schvalne to zkusim udelat nekde taky tak - tedy problemove vagony vymenit za jine, ale stejneho rozmeru a se stejnymi vlastnostmi....

Jen me napada ... pomohla vymena vsech vozu, nebo stacil jen jeden?

Offline Nemo

Re: problem
« Reply #119 on: July 01, 2010, 06:12:49 AM »
Sim - zkusil jsem nejdřív vymenit v soupravě tři poslední vozy a potom pro změnu tři přední vozy a nepomohlo to, bylo třeba vyměnit všechny.

Offline Sim

Re: problem
« Reply #120 on: July 01, 2010, 07:05:59 AM »
Ja jsem vcera taky delal par pokusu a moc moudrej z toho nejsem :-/ Na jedny lince provozuju nekolik nakladnich vlaku s ruznym vozovym parkem, kdyz jsem vedel, ze na nekterych mistech to poskakuje. Nekde byly pouzity dvojice vozu, jinde samostatne jednovozy, ruzne delky ... no proste jsem si s tim docela vyhral... a to vse proto, abych nakonec rezignoval, bo se mi neposkakujici vlak nakonfigurovat nepovedlo :-(

Na ty patra jsem se ale jeste nekoukal - nicmene me napada jedna vec. Neni to tak davno, co jsem je predelaval na zhasinaci ... no a ja nevim, jestli jsem je v teto podobe zverejnil, nebo je mam zatim porad jeste "v supliku". Takze u jake verze jsi zaznamenal rozdily? ... predpokladam, ze by to mohlo mit vliv.

Offline Nemo

Re: problem
« Reply #121 on: July 01, 2010, 12:48:11 PM »
Sim - zhasinaci verzi nemám.

Offline tony.p

Re: problem
« Reply #122 on: July 16, 2010, 01:43:59 PM »
nevěděl jsem kam tuto blbost napsat tak to píšu sem. Dalo by se nějak udělat aby souprava tažaná dieslovou lokomotivou, mohla vyměnit lokomotivu za elektrickou a dál pokračovala v jízdě po elektrifikované trati? př. Z místa A do místa B by jela tažená dieslem, v místě B by vyměnila lokomotivu a do místa C by jela s elektrikou.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #123 on: July 16, 2010, 01:50:03 PM »
Je mi líto, ale ne. To by byla záležitost pro programátory a rozšíření jízdního řádu o takový příkaz, ale do toho se asi nikomu chtít nebude (vůbec nebo hodně dlouho).

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Sim

Re: problem
« Reply #124 on: August 09, 2010, 03:49:30 PM »
Nemo > zkousel jsem se behem posledniho tydne zamerit na "boj s poskakovanim" ... puvodni data k "nezhasinacim" patrakum jsem zatim nenasel, presto mam nektere dalsi poznatky. Neni totiz poskakovani jako poskakovani:

- poskakovani trvale ... pri kazdem prujezdu konkretniho vlaku pres dane misto dojde k poskoceni, takze se to da aspon pomerne snadno zjistit a zkusit s tim neco udelat

- poskakovani obcasne ... novinka, aspon jsem ji do te doby nevidel - vse je v poradku na nekolik prujezdu a pak sup a poskoci si. A nepomohla zadna zmena vlaku (zkousel jsem asi 5 variant). Nejhorsi je, ze se to da sakra blbe zjistit, kde to skace.

Jedine skutecne reseni se ukazalo dat pred nastupiste dostatecny prostor, aby vlak pri poskoceni neblokoval vyhybky a tim jine vlaky v ceste.

Offline tony.p

Re: problem
« Reply #125 on: August 10, 2010, 04:43:40 PM »
Mám taky jeden problém, týká se nákladních vlaků, tento problém se mi opakoval již vícekrát.
Jde o to že ropa je napsaná pod ocelí a ne pod ropa/benzín.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #126 on: August 10, 2010, 05:35:53 PM »
Divné.
Podívám se na to - a pokud to bude i u mne, tak to zkusím napsat do bug reportů.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline tony.p

Re: problem
« Reply #127 on: August 10, 2010, 08:19:22 PM »
další dva připady ???

Offline Lubak91

Re: problem
« Reply #128 on: September 10, 2010, 10:29:54 PM »
Zkoumal jsem "poskakování" vlaků a přišel jsem na to, že při modelové situaci se to děje pouze u zastávek, kde je za péronem hned odbočná kolej, vyjímečně když mění směr. Ale dělalo to pouze u vlaků delších jak zastávky. Takže pro ty co tento problém trápí, zkuste dát mezi nástupiště a odbočující kolej (příp. kolej měnící směr) jedno volné pole.
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline Sim

Re: problem
« Reply #129 on: September 11, 2010, 08:49:57 AM »
Lubak > nepomaha, ja to tak mam prakticky vzdy a stejne poskakuji. A navic jsem zjistil, ze obcas poskakuji i mimo nadrazi, na waypointech.

Predpokladam, ze to je proste dane vzdy nejakou konkretni kombinaci tvaru kolejiste a vlaku - nekdy to spolu neni kompatibilni a poskakuje to. Zatim jediny, co pomaha na 100% je problem obejit - tam kde to poskakuje predelat koleje tak, aby poskakovani neblokovalo dopravu... coz je nekdy problem a neresi to chybu v zobrazeni, ale aspon to nemrvi hru.

Offline Lubak91

Re: problem
« Reply #130 on: September 11, 2010, 10:14:24 AM »
Jak už jsem psal výše, já s tím problémy nemám. A "proskočí" i návěstidlo? Mě se to stávalo pouze u zastávek bez návěstidel a když byl vlak delší než zastávka. (u pokusu)
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline Sim

Re: problem
« Reply #131 on: September 11, 2010, 01:18:09 PM »
Lubak > prave ze proskoci... a kdyz hupsne treba na zhlavi vicekolejne stanice na jednokolejce, je zle - dopredu nemuze, protoze proti je vlak ... a ten zas nemuze do stanice (kde ma dojit ke krizovani) kvuli obsazenemu zhlavi :-(

Resim to tedy tak jak jsem popsal - prodlouzim stanicni koleje za koncem nastupiste tak, aby i po poskoceni jeste vlak nepreskocil navestidla - takze sice poskoci, ale nikomu cestu neblokuje.

Offline NPete

Re: problem
« Reply #132 on: March 14, 2011, 10:45:05 PM »
Tak jsem si dneska přidal přes veřejné služby pár průmyslu,a nějak jsem zjistil že ve hře102.2.2nejde nikam posílat zboží z Truhlárny?? Vím že v minulé hře jsem vozil nábytek buď do Obchodního centra nebo do jiného ktreré tam asi chybí,kde je problém poradí mi někdo??

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #133 on: March 15, 2011, 05:55:16 AM »
Ano. Dočasně nebyl žádný obchod pro nábytek. Myslím, že ten problém byl spojen s převodem na open verzi té sestavy. To ale nemá spojitost s verzí spouštěcích souborů.

Já jsem to tehdy udělal tak, že jsem si ten obchod vytáhnul z starší verze té sestavy. Ale to už není nutné. Stáhni si nightly (nejen) pro pak128 - protože tuším, že hraješ asi tuhle sestavu.
« Last Edit: June 24, 2011, 04:59:44 AM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline NPete

Re: problem
« Reply #134 on: March 15, 2011, 01:02:45 PM »
Jsem to vyřešil instalací Simutrans 110.0.1 a už si naklaďáky fíčí do Obchodu s nábytkem:D
 Jinak Díky.....

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #135 on: June 24, 2011, 05:04:11 AM »
No, mně se před několika dny stalo to, že mi hra poté, co jsem počítač vyčistil od prachu začala zamrzat při ukončování. Původně jsem si myslel, že je to zase v hře, ale už jsem si ověřil, že to je na verzi nezávislé. A je to hodně divné.

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline Lubak91

Re: problem
« Reply #136 on: June 24, 2011, 07:24:30 AM »
Tak tam zkus vysypat popelník a třeba to bude fungovat :D
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3229
  • Total likes: 14
  • Helpful: 16
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: problem
« Reply #137 on: June 24, 2011, 08:35:40 AM »
Dobrý vtip.  ;D
Sem jsem to napsal spíš proto, že mi to přijde totálně šílené - aby to nejdřív fungovalo a pak to z tak blbého důvodu fungovat přestalo.
« Last Edit: June 24, 2011, 08:42:24 AM by VaclavMacurek »

Chybami se člověk učí - ale někteří lidé jsou nepoučitelní

Offline kaarfii

Re: problem
« Reply #138 on: December 30, 2011, 11:49:06 AM »
Zdravíčko,
Mám prosbu - potřeboval bych zaslat tyto dva soubory, ale už rozbalené. Třeba na email nebo jinak, jak vám to bude vyhovovat:
* vehicle.zssk_840.pak
* vehicle.cd_835.pak
ze stránky: http://forum.simutrans.com/index.php?topic=1316.75

Jsou zaheslovaný a hlásí mi to chybný heslo.

Díky

Offline Lubak91

Re: problem
« Reply #139 on: December 30, 2011, 01:27:52 PM »
Já tam vidím jak otázku na heslo, tak heslo :o
So, let me get this straight. You want to fly on a magic carpet to see the King of the Potato People and plead with him for your freedom, and you're telling me you are completely sane?!