The International Simutrans Forum

Development => Patches & Projects => Incorporated Patches and Solved Bug Reports => Topic started by: Aglezabad on April 20, 2009, 04:52:15 PM

Title: Maglev and railway system error
Post by: Aglezabad on April 20, 2009, 04:52:15 PM
Hello forum, I have a problem with the game, the game where, by mistake, I hooked a maglev line with a railway line, I get Windows error. It is an annoyance than half of the game by a stupid mistake to shut down. I do not know if it's a bug. Thank you.


Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: jamespetts on April 20, 2009, 05:31:50 PM
What is the error message that you get?
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: Dwachs on April 20, 2009, 05:33:07 PM
this bug should be fixed in the newest version 102.
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: Aglezabad on April 20, 2009, 05:35:47 PM
But, i have the version 102

P.D.:I see the standard Windows error, typically saying:
Simutrans had an error and must close. Send information to Microsoft's problem.
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: jamespetts on April 20, 2009, 05:41:20 PM
Could you try with the latest nightly build?
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: prissi on April 20, 2009, 07:19:51 PM
Please, was exactly did you do?
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: Aglezabad on April 22, 2009, 05:39:28 PM
Well, I put an underground maglev line, I marked the beginning of the section in the maglev link and would indicate the target if, by mistake, I pointed out elsewhere, was a railway tunnel. And then came the error, the program was frozen and jumped notice typical Windows. This is how it happened.

P.D.:Excuse my expression, I used the Google translator to write fast.

P.D2: I will get the new nightly build soon.
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: z9999 on April 23, 2009, 02:19:36 PM
This peoblem happened with crossing road and rail on the same height of underground, too.
But in old versions (v101.0), crash didn't happen.


Code: [Select]
sim.exe caused an Access Violation at location 00614194 in module sim.exe Reading from location 0000001a.

Registers:
eax=00000000 ebx=04f62b78 ecx=05865d30 edx=055d4a70 esi=00300037 edi=00380038
eip=00614194 esp=0023e8ac ebp=0023eb78 iopl=0         nv up ei pl nz ac po nc
cs=001b  ss=0023  ds=0023  es=0023  fs=003b  gs=0000             efl=00000216

Call stack:
00614194  sim.exe:00614194  weg_t::get_max_speed() const  weg.h:147
...
* @author Hj. Malthaner
*/
> uint16 get_max_speed() const {return max_speed;}

/**
...

0058A79A  sim.exe:0058A79A  karte_t::interactive()  simworld.cc:4433
005B3FE5  sim.exe:005B3FE5  WinMain  simsys_w16.cc:757
00401247  sim.exe:00401247
00401298  sim.exe:00401298
7C817067  kernel32.dll:7C817067  RegisterWaitForInputIdle
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: gerw on April 23, 2009, 10:28:21 PM
This patch will solve z9999's bug.
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: Dwachs on April 24, 2009, 11:22:01 AM
in rev 2436. thank you!
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: z9999 on April 24, 2009, 11:51:06 AM
Working well. Thank you.
Title: Re: Maglev and railway system error
Post by: Aglezabad on April 25, 2009, 10:41:24 AM
Now, with this patch, this problem no longer exists. Thanks, I will try and tell you the result.