The International Simutrans Forum

Development => Bug Reports => Known bugs and features => Topic started by: Yona-TYT on June 07, 2020, 06:35:38 PM

Title: Convoys with lines do not copy the minimum load or waiting time
Post by: Yona-TYT on June 07, 2020, 06:35:38 PM
I'm not sure if this is planned, but it is strange that when using the button [Copy Convoy], the minimum load and the waiting time are not the same. Shouldn't an exact copy of the convoy be created?

Here is an example svegame (look in the railway garage at (93,21)): https://www.mediafire.com/file/20nq2lcfr6zqk9k/copy_convoy_test.sve/file


(https://www.mediafire.com/convkey/9756/f7hgyv2ngdfq14s6g.jpg)


Title: Re: Convoys with lines do not copy the minimum load or waiting time
Post by: prissi on June 08, 2020, 06:55:24 AM
Did you set the loading times in the lines or in the individual convoi?
Title: Re: Convoys with lines do not copy the minimum load or waiting time
Post by: Yona-TYT on June 08, 2020, 12:17:06 PM
Did you set the loading times in the lines or in the individual convoi?
individual convoi.

I'm not sure, but I think this did not happen in older versions of simutrans.
Title: Re: Convoys with lines do not copy the minimum load or waiting time
Post by: prissi on June 09, 2020, 02:22:44 AM
An individual convoi keeps its loading time independent from the line. Only when the line is edited, the individual loading times are changed. This is like this for a very long time.
Title: Re: Convoys with lines do not copy the minimum load or waiting time
Post by: Yona-TYT on June 09, 2020, 02:34:13 AM
unfortunately that behavior makes things more difficult for me in the tutorial scenario I am preparing. :'(
Title: Re: Convoys with lines do not copy the minimum load or waiting time
Post by: prissi on June 09, 2020, 02:40:19 AM
This feature is useful for planes and shipping, so you can wait one on one end and one on another end, but both belonging to the same line.
Title: Re: Convoys with lines do not copy the minimum load or waiting time
Post by: Ters on June 11, 2020, 09:04:47 PM
I don't think the problem here is that convoi's can have their own waiting times, but that copying a convoi doesn't copy the template convoi's individual waiting time. That shouldn't be much of a problem. If the player didn't want to make a new convoi with a waiting time different from the line's default, why then did the player copy the convoi which does and expect that to work? (Apart from the fact that it for whatever reason works that way now, but how many have discovered that?)