The International Simutrans Forum

Development => Extension Requests => Topic started by: asaphxiix on December 01, 2012, 04:39:13 PM

Title: 'start all' button in depot
Post by: asaphxiix on December 01, 2012, 04:39:13 PM
I think the idea's pretty straightforward... saves many clicks. Plus, in multi, some many seconds of latency wait as well.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: jamespetts on December 01, 2012, 05:18:06 PM
This seems to be a good idea in principle.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: TurfIt on December 01, 2012, 05:29:32 PM
Doable in principle. But not as a yet another button, just got rid of a bunch! As another hidden CTRL-click on the existing button could work.

But, a depot could have a bunch of convois in it that can't start. How to handle that? Bombard with a pop-up for each? ignore them starting all that can? stop starting and give a single pop-up? Still straight forward, but shows there's also more to it than it might look...
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: jamespetts on December 01, 2012, 05:32:06 PM
I suggest that, in that case, the button ought to start all the convoys that can be started, and give a single pop-up for those that can't.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: IgorEliezer on December 01, 2012, 05:42:52 PM
If there are too many buttons: how about a drop-down menu? You'd choose one of available options and click on "Go".
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: Fabio on December 01, 2012, 06:39:05 PM
Great idea!

Ctrl + click could work here and a tooltip like "hold ctrl to start all" could be pretty well explicit.

I would simply start all those which can start, without any popup. Personally I often keep a template consist without schedule, so that I can quickly duplicate it and assign a line to the clone(s).
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: greenling on December 01, 2012, 06:40:43 PM
That's it a very useful idea.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: Isaac.Eiland-Hall on December 01, 2012, 07:02:32 PM
Maybe the error could follow the message preferences for one of the other entries - I always set that stuff to scroll in the marquee :)
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: paichtis on December 01, 2012, 09:54:25 PM
What about asking confirmation if some of the vehicules can't start ?
And perhaps an option to bypass this confirmation.
(btw great idea !)
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: TurfIt on December 01, 2012, 11:44:36 PM
CTRL-click to start all convoys added r6120. If a convoy can't start, it silently stays in the depot; No messages displayed, use normal click on start button to see reason.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: sdog on December 02, 2012, 05:16:45 AM
"ignore them starting all that can? "

Yes, no popup neede, it is completely obvious in the depot when not all where started. User sees: Empty depot -> worked. Not empty depot -> something hasn't worked. Popups don't need to state the obvious.

Ctrl-Click.

I wanted to write this as an extension request last week, but procrastinated.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: Sarlock on December 02, 2012, 07:46:11 AM
Excellent!  This is a great (and simple) addition.  Glad there's no popup... self-explanatory, especially since it's a CTRL-click "advanced" feature.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: asaphxiix on December 02, 2012, 09:15:45 AM
thanks a lot! :)
Vive Simutrans!
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: kierongreen on December 02, 2012, 09:19:18 AM
Very nice :)
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: Fabio on December 02, 2012, 10:51:39 AM
And an extraordinarily fast implementation of a request! :thumbsup:
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: prissi on December 02, 2012, 01:08:37 PM
It was never added before, since it will not work nicely on train (or any such kind of consists). Blocking the lines is a frequent problem in relation with depots. Lets see if this is such a good idea, or we should rather forbid it for trains.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: Ters on December 02, 2012, 02:14:50 PM
At least trains can now enter a depot even if trains are waiting to depart. This feature could be quite bad before that change.
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: kierongreen on December 02, 2012, 04:41:49 PM
Whether a large number of vehicles are started manually or automatically blocking will happen (on roads as well as railways). Better that the player can at least avoid a tedious number of clicks I think :)
Title: Re: 'start all' button in depot
Post by: Ters on December 02, 2012, 05:04:49 PM
That argument can be used against lots of safety mechanism.