The International Simutrans Forum

 

Author Topic: [6964] Automatic bridge building failure  (Read 1347 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3325
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
[6964] Automatic bridge building failure
« on: December 07, 2013, 07:41:55 PM »
And I found, too, that automatic bridge building fails, if it should be built over any else way. Then only one way of building of bridges is drag and drop.

For example, I have two ends of railway - on the same level, and on level below I have canal. If I want to build that bridge automatically, with only clicking with bridge cursor on chosen end of railway, nothing happen - with alert that bridge has to begin on way.

But with using drag and drop, bridge is built as it should be.

Offline whoami

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 693
Re: [6964] Automatic bridge building failure
« Reply #1 on: December 07, 2013, 09:00:37 PM »
Was that different at some time ago? The explanastion is that the bridge builder checks the next way tile in the single direction (given by the starting tile), finds that it is not suitable for terminating the bridge, and does not check any further tiles. That sounds like an intended behaviour. EDIT: but if the level is different, then the check should not apply.

I think I found a related bug (with Pak128.Britain): build a road and build, orthogonal to the former, two pieces of rail track on either side, pointing to each other. Now try to build the rail bridge with single click: the rail bridge's end is put on the road and not on the opposing track, and the graphics look strange.
« Last Edit: December 07, 2013, 09:17:42 PM by whoami »

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 10818
  • Languages: De,EN,JP
Re: [6964] Automatic bridge building failure
« Reply #2 on: December 07, 2013, 11:05:52 PM »
Ok, should be both fixed in -r6972

Offline whoami

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 693
Re: [6964] Automatic bridge building failure
« Reply #3 on: December 16, 2013, 01:50:37 PM »
Yes, these are fixed, according to my tests.