The International Simutrans Forum

 

Author Topic: České památky?  (Read 14465 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
České památky?
« on: March 12, 2009, 09:26:55 PM »
Sice by se tohle téma dalo v pohodě zahrnout do diskuze k addons, ovšem přijde mi tak zásadní, že si zaslouží část. Určitě by si každý z nás přál, i třeba jen koutkem duše vlastní CZ pak, jenže jenom vlaky a auty ho neuděláme! Takže v rámci příprav CZ paku se ptám:

Kdo je schopný nebo ochotný nakreslit České památky? (hrady, zámky, tvrze, pomníky, důležité objekty jako vysílač na Ještědu nebo třeba pohraniční pevnosti z 30. let)

prostě něco, čím bychom obohatili

a) cz pak
b) komunitu (i když tu bychom obohatili Cz pakem)

zkusil bych to sám ale jistě jste všichni viděli jak tragicky to dopadlo s mojí Radyní :D
« Last Edit: March 12, 2009, 09:44:45 PM by TommPa9 »

Offline Tomas

  • *
  • Posts: 251
Re: České památky?
« Reply #1 on: March 13, 2009, 01:15:48 PM »
Hm ... já bych klidně přispěl, ale tady asi bude zájem pouze o pak128; kdeto já tvořím pro pak 96.comic. Takže asi nic.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #2 on: March 13, 2009, 04:01:18 PM »
Ale i tak jsi jeden z mála lidí kteří jsou schopní nakreslit budovy já jsem na to bohužel nějak nepřišel. Kdyby ses přece jenom rozhodl nám s pakem cz 128 respektive s památkami pro něj pomoci bylo by to pro tvé bohaté zkušenosti s kreslením různých staveb určitě přínosem.

Offline Tomas

  • *
  • Posts: 251
Re: České památky?
« Reply #3 on: March 13, 2009, 04:24:51 PM »
Ale jdi! Ta tvoje radnice byla tvarově dobrá, jenom jsi použil nevhodné barvy. Zbytek byly drobnosti... :)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #4 on: March 13, 2009, 04:30:59 PM »
moje radnice byla 1x1 a navíc pro 96... 1x1 ve 128 by se ještě možná dalo zvládnot, ale už jsem při nezveřejněných pokusech (A je důvod proč je nepustit ven) jsem zjistil, že jakmile je to větší tak jsem zmatenej jak lesní včela!

Offline Tomas

  • *
  • Posts: 251
Re: České památky?
« Reply #5 on: March 13, 2009, 04:51:40 PM »
Což o to, kecat vám do toho můžu - to mi jde. Ale to je asi tak jediná věc, kterou jsem schopnej do konce června udělat. I když mám Simutrans hodně rád, tak zaměstnání + studium mi bere takového času (a to nepočítám přítelkyni ;D), že na nějakou aktivní tvorbu prakticky nic nezbývá :(
No a tak se todo list natahuje a natahuje a ... až se mi z toho občas dělá zle.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #6 on: March 13, 2009, 04:55:58 PM »
jestli bude do čeho kecat...

Offline romik

  • *
  • Posts: 61
  • Good Games Simutrans
Re: České památky?
« Reply #7 on: March 15, 2009, 03:19:02 AM »
SICE SE NEJEDNA O PAMATKY (ale i kdyz...), TAK JSEM VLOZIL PRISPEVEK SEM DO VLAKNA. ???

Tak me napadla tato ""myslenka"" http://www.elektrarny.xf.cz/vodnielektrarnycr.php jestli by nesel do hry pridat tento druh prumyslu a rozsirit tim energetiku o dalsi elektrarnu (k jaderne, uhelne, ropne + vetrne). Asi namitate ze voda je pouze na nejspodnejsi UROVNI a pak zacinaji roviny az kopce. Sice uz ten pak (reky) nemam. Ale kdyz zde mohly byt, tak by snad slo udelat /sem tam/ horské plesa - dale by z hornatych lokaci zpocatku stekaly male potucky, ktere by se postupne mohly promenovat v reku, ktera by se nasledne vlevala do more... Takze by mohly lode prevazet zbozi i po rece. Takhle by sly udelat i vodni hraze (prehradni jezera) a k tomu budovu elektrarny.
---
Asi se to hezky navrhuje, v praxi to ale samotna hra nemusi podporovat.
« Last Edit: March 15, 2009, 07:17:48 AM by romik »

Offline romik

  • *
  • Posts: 61
  • Good Games Simutrans
Re: České památky?
« Reply #8 on: March 15, 2009, 07:23:40 AM »
*** Sice uz ten pak (reky) nemam. ***

Chci se zeptat jak se jmenuje pak "reky" a kde jej mam hledat. Viz. obrazek v priloze.

Offline Tomas

  • *
  • Posts: 251
Re: České památky?
« Reply #9 on: March 15, 2009, 09:32:05 AM »
Chci se zeptat jak se jmenuje pak "reky" a kde jej mam hledat.
No, řeky nejsou žádný pak. Je no nová featura v posledních nočních sestaveních Simutrans (tuším od 102.0?). Stačí si stáhnout poslední noční build hry a nejnovější pak128 a budou se ti generovat i řeky.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: České památky?
« Reply #10 on: March 15, 2009, 11:37:32 AM »
Až prissi konečně veřejně oznámí verzi 102, půjde hned ven i 128 s řekami. Nevím na co čeká, ale asi má nějaký dobrý důvod.

Offline romik

  • *
  • Posts: 61
  • Good Games Simutrans
Re: České památky?
« Reply #11 on: March 15, 2009, 03:17:26 PM »
No, řeky nejsou žádný pak. Je no nová featura v posledních nočních sestaveních Simutrans (tuším od 102.0?). Stačí si stáhnout poslední noční build hry a nejnovější pak128 a budou se ti generovat i řeky.
Až prissi konečně veřejně oznámí verzi 102, půjde hned ven i 128 s řekami. Nevím na co čeká, ale asi má nějaký dobrý důvod.

Vyse jsem vlozil screenshot, datovany dnem 28. ledna 2009 (14:03) - akorat nevim jestli jsem si to stahl v archivu, ci udelal sam. Posledni verze mam Simutrans 101,0 a pak 128 1-4-3-1pre (k verzi 100,0). Ten 128pak ma hromadu addons /z ruzne doby/, i kdyz uz je stihlejsi nez jsem mel drive, tak stale ma 628 souboru + cca 95 MB ; cista instalace potom jen 550 a 55.
* No nic, pockam si na "stodvojku". Zatim se tady resily jen REKY, co byste ale rikali na vodni elektrarny...
Tak me napadla tato ""myslenka"" http://www.elektrarny.xf.cz/vodnielektrarnycr.php jestli by nesel do hry pridat tento druh prumyslu a rozsirit tim energetiku o dalsi elektrarnu (k jaderne, uhelne, ropne + vetrne).

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: České památky?
« Reply #12 on: March 15, 2009, 03:25:40 PM »
To je poněkud obtížnější... elektrárna je z principu průmysl a tudíž budova. Nemůže tudíž být "na" řece. (Míněno na stejném políčku něco co je řeka a elektrárna) Asi by se to muselo udělat nějakým trikem s budovou jako přehradní hrází a různými úrovněmi terénu před a za ní. Nevím přesně kolik kompromisů by se muselo udělat, aby to fungovalo...

Samozřejmě že bych to uvítal :)

Ohledně čísel verzí - nightly není "normální" číslované vydání. V nightly paku to je, takže další číslovaná verze je bude obsahovat taky. Aspoň tak to chápu já co se týče popisu. Faktem je, že to je jak je, ať to nazve kdo chce jak chce ;)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #13 on: March 15, 2009, 03:49:42 PM »
Vodní elektrárny radši nee! Spíš bych se vrátil k hlavnímu tématu a to PAMÁTKÁM! Vodní elektrárny necháme zatím stranou, protože u nich platí to samé co u památek... Nejsou lidi! Zatím!

Offline Kubajs

  • *
  • Posts: 45
  • SDH Jablonec n/Jiz
Re: České památky?
« Reply #14 on: March 15, 2009, 04:50:18 PM »
Já bych rád pomohl... jenže mi nejde windows a na linux nejsem zvyklej... takže tu asi ne... jediný co mi tu na tvorbu jde tak photo filtre

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #15 on: March 15, 2009, 05:11:57 PM »
zkus the gimp jen nevím jestli běží pod linuxem...

Offline Kubajs

  • *
  • Posts: 45
  • SDH Jablonec n/Jiz
Re: České památky?
« Reply #16 on: March 15, 2009, 05:28:36 PM »
v gimpu už snad ani neumím xD skusím něco v photo filtru... co je potřeba ?? jen nakreslit v celku nebo ještě nějak rozložit ?

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #17 on: March 15, 2009, 05:34:26 PM »
nakreslíš v celku tak aby se to políčko dalo dělit násobkem 32 (v našem případě 128) a to bez zbytku. pak si stáhneš TileCutter ve kterým si ten obrázek v png otevřeš a ten ti to nakrájí tak jak je potřeba
dokonce ti udělá i dat soubor a současný ti prý snad umí udělat i finální pak! problém je v tom, že mě nový "Řezník" nefunguje tak používám starší a ten to neumí

Offline Kubajs

  • *
  • Posts: 45
  • SDH Jablonec n/Jiz
Re: České památky?
« Reply #18 on: March 15, 2009, 05:39:25 PM »
ok skusím to... jelikož jsem už dýl nekreslil tak to hned nebude

EDIT: ted se mi ještě k tomu kepou ruce... byl sjem trenovat parkour... a i kdyby mě se už klepou skoro vždy xD

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #19 on: March 15, 2009, 05:41:11 PM »
máme čas... hlavně se nezapomínej s výsledky pořádně pochlubit!

Offline Kubajs

  • *
  • Posts: 45
  • SDH Jablonec n/Jiz
Re: České památky?
« Reply #20 on: March 15, 2009, 06:01:16 PM »
jo jo... ted si najdu čím začít... asi nejdřív něčím lehčím nwm např. humprecht nebo žalí (je z okolí takže to pude snad)

EDIT: horší to bude s barvou zdí.. nejsou tu nějaký šablony (nebo jak se tomu říká) ?? nějaký šedí se tmavšími tečkami... ?? pokud ne skusím to sám
« Last Edit: March 15, 2009, 06:21:51 PM by Kuba_JBC »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #21 on: March 15, 2009, 06:31:51 PM »
jako nějakej vzorník na zdi? o ničem nevím

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #22 on: March 15, 2009, 06:49:31 PM »
Zkus se podívat semka třeba narazíš na něco co se ti bude hodit :D

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #23 on: April 05, 2009, 10:25:15 PM »
v gimpu už snad ani neumím xD skusím něco v photo filtru...

Tak jak to jde? už se ti něco podařilo sesmolit nebo stále nic?

Offline Kubajs

  • *
  • Posts: 45
  • SDH Jablonec n/Jiz
Re: České památky?
« Reply #24 on: April 24, 2009, 06:43:44 PM »
Vše co jsem udělal se mi ztratilo, kvůli opravě Pc... ale už mám windows, tak se do toho pustím.... ale nečekejte vše např. zítra ptže u hasičů máme samí závody pak škola, přítelkyně..

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #25 on: April 27, 2009, 09:01:12 AM »
Jasně.

Teď mě ovšm napadá jedna věc. Ono by to možná chtělo i nějaké české budovy obecně-ne jen památky...

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #26 on: August 01, 2009, 02:26:01 PM »
Pokouší se někdo o české památky? Doufám že ano... pokud jde o mě našel jsem nedávno obrázek kostela s nejvyšší věží v ČR (samozřejmě Plzeňského Sv. Bartoloměje) a to dokonce ve správném úhlu Takže se o něj pokusím... A co jinak? je tady někdo ochotný malovat české památky?

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #27 on: August 04, 2009, 06:04:16 PM »
Takže předem řeknu že budovy mi moc nejdou.... a potom řeknu že po 4 dnech práce mám první a asi poslední vlaštovku oboru budov...

Offline benpat

  • *
  • Posts: 349
Re: České památky?
« Reply #28 on: August 04, 2009, 07:17:17 PM »
Páni, co děláš. Jen si trochu pohrát se střechou a je žužo.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: České památky?
« Reply #29 on: August 04, 2009, 07:54:41 PM »
no chybí mi na střeše nějaký detaily... na ty se podívám snad zítra... ale upozorňuju že budovy ve stejný míře jako lokomotivy dělat nehodlám!