The International Simutrans Forum

 

Author Topic: industry won't accept electricity  (Read 1980 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laos

  • *
  • Posts: 41
  • Languages: EN
industry won't accept electricity
« on: July 06, 2017, 05:12:06 AM »
See the link below. I have a substation attached to a colliery and it refuses to accept any electricity. it also doesnt state its attached to the building like cities do, though not sure if thats intentional.

As a note: I also have its associated city currently attached to a substation, which is properly drawing the city's power demand.

https://drive.google.com/file/d/0BxeK0aHeh-zTdEd6WGZGVVItbFE/view?usp=sharing

Please advise if this is not a bug and I'm just doing something not obvious to me :)

Offline Rollmaterial

  • Devotee
  • *
  • Posts: 636
  • OS: Windows 10
  • Languages: EN, FR, DE, FI, SE
Re: industry won't accept electricity
« Reply #1 on: July 06, 2017, 05:32:43 AM »
Industries only consume electricity while producing.

Offline laos

  • *
  • Posts: 41
  • Languages: EN
Re: industry won't accept electricity
« Reply #2 on: July 06, 2017, 03:56:19 PM »
Industries only consume electricity while producing.

Is this industry not producing? It has jobs, passengers, and it's generating coal?

Offline jamespetts

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Administrator
  • *
  • Posts: 20915
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: industry won't accept electricity
« Reply #3 on: July 06, 2017, 10:01:49 PM »
It is difficult to say whether this is a bug or not, and, if it is a bug, to fix it, just from a screenshot. Are you able to upload a saved game in which this issue can reliably be reproduced?

Offline laos

  • *
  • Posts: 41
  • Languages: EN
Re: industry won't accept electricity
« Reply #4 on: July 07, 2017, 12:57:40 AM »

Offline Michael89

  • *
  • Posts: 1
  • Languages: EN
Re: industry won't accept electricity
« Reply #5 on: July 07, 2017, 12:06:35 PM »
This never happened to me and I did the same things like you, it may be a bug. Try send a ticket to support. Good Luck !

Offline jamespetts

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Administrator
  • *
  • Posts: 20915
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: industry won't accept electricity
« Reply #6 on: July 07, 2017, 10:28:58 PM »
Looking at this, the coal mine does not appear to be producing: see the red bar below the picture of it in its information window. Industries will only demand electricity when they are producing.

Offline laos

  • *
  • Posts: 41
  • Languages: EN
Re: industry won't accept electricity
« Reply #7 on: July 08, 2017, 02:53:44 AM »
Looking at this, the coal mine does not appear to be producing: see the red bar below the picture of it in its information window. Industries will only demand electricity when they are producing.

you are indeed correct after trying with a different colliery who temporarily accepted the power and then didn't need it anymore after a short time. If I understand what is happening: the colliery is producing at a rate high enough to meet the needs of all businesses accepting from it, so therefore it doesnt need the electricity to gain a higher production rate?

overall - not a bug so feel free to close

Offline jamespetts

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Administrator
  • *
  • Posts: 20915
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: industry won't accept electricity
« Reply #8 on: July 08, 2017, 09:27:06 AM »
The idea is, if I remember correctly how this works, that the producer industries will need electricity to increase their production if the consumer industries are also connected electrically.

I will have to consider amending this a little so that modern industries will not operate at all without electricity, as it is not realistic for modern industries to work without being connected to electricity.