The International Simutrans Forum

 

Author Topic: importing buildings from other paks into park.128  (Read 1032 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MattGosford

  • *
  • Posts: 15
importing buildings from other paks into park.128
« on: January 06, 2021, 06:03:25 AM »
Hi,

I'm playing the original pak.128 on Mac via Steam. I would like to know if I can import other building sets from the British, Japan and German pak into my game? Is this possible?

Offline Vladki

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3711
    • My addons, mostly roadsigns, pak128.cs
  • Languages: EN, CS
Re: importing buildings from other paks into park.128
« Reply #1 on: January 06, 2021, 08:46:38 AM »
Yes you can as long as they are the same size (128) - put them into ~/simutrans/addons/pak128/
Town buildings and attractions should not be a problem - at worst they may have a bit different scale, and not match the style of the others.
You may have problems if importing factories, as they may produce goods unknown to the base pakset.

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 10549
  • Languages: De,EN,JP
Re: importing buildings from other paks into park.128
« Reply #2 on: January 08, 2021, 03:05:06 AM »
The are with different scaled, and in case of station buildings, they may expect the track at a different position. Also a lot of these buildigns may overwrite similar buildings with the same name (most likely for townhalls and city buildings)

In order to do so, I advise to create a folder "addons" in you simutrans directory (where "save" with the savegames is) and then inside a fodler "pak128" where you copy the buildings you want. So you can still join online games with the vanilla pak128 and use your pak128 with the additions.

Offline MattGosford

  • *
  • Posts: 15
Re: importing buildings from other paks into park.128
« Reply #3 on: February 03, 2021, 05:56:49 AM »
Thanks for your help. Call me stupid, but I can't find simutrans on my Mac because it's downloaded in Steam. I've got no idea

Offline Roboron

  • Devotee
  • *
  • Posts: 250
    • Las Gal├ícticas Aventuras de Komoyo Diga
  • Languages: ES, EN
Re: importing buildings from other paks into park.128
« Reply #4 on: February 03, 2021, 11:12:40 AM »
Thanks for your help. Call me stupid, but I can't find simutrans on my Mac because it's downloaded in Steam. I've got no idea

Right click the game on the library -> Admin -> Show local files.

Offline MattGosford

  • *
  • Posts: 15
Re: importing buildings from other paks into park.128
« Reply #5 on: February 06, 2021, 05:40:35 AM »
All good. I worked it out. I've now got the Japanese , German and English buildings in my game. The German pak is amazing and will enhance the look of the major cities of Rie (pop: 1.8 million),  Maloney (pop.450,00), Capital city (pop 380,00) ,Port Jackson ( pop: 350,000) and many other's in my game and continental lands with a population of 28 million . Awesome! Long live the best game on the planet, Simutrans.