The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Simutrans Addons  (Read 8822 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Simutrans Addons
« on: August 21, 2008, 11:25:24 AM »
I'm running version 100. My question concerns addons from addons.simutrans.com. What versions can I add to my game and get to work properly without too much problem? For example, Computer Industry, version 06-2006 is listed on the site. Will this work with version 100? If so, do I just download and unzip it into the pak files of the game or is there more that I have to do?

Offline prissi

  • Developer
  • Administrator
  • *
  • Posts: 9565
  • Languages: De,EN,JP
Re: Simutrans Addons
« Reply #1 on: August 21, 2008, 11:32:45 AM »
Most likely any old pak will work. It will, for instance, ignore climates, or such.

Pak that does not work are: old crossing, and very old tunnels. Everything else should do fine. Given new tunnels and crossings and the new toolbars, even the graphics from and original 84.xx pak should work.

Offline mobo

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 199
Re: Simutrans Addons
« Reply #2 on: August 21, 2008, 12:40:46 PM »
in addition to prissis post: Yes, unzip the files and put them into the pak folder. You don't need to do more.

Offline TommPa9

  • Devotee
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Simutrans Addons
« Reply #3 on: October 04, 2008, 09:02:28 PM »
every from pak128 or pak64...(when you have pak128-you can use only pak128 addons atd...) a lot of this addons is but in regular simutrans... (sorry for my english)
« Last Edit: October 04, 2008, 09:04:39 PM by TommPa9 »

Offline Ormac

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 85
    • Simutrans Reference Material
Re: Simutrans Addons
« Reply #4 on: October 04, 2008, 11:14:51 PM »
You Add only the add-ons you want to use.

Getting Addons for PAK128 or PAK64 depends on which PAK you use.

Look in your simutrans folder (e.g ..\Games\Simutrans)

If you have a pak folder listed here then download the PAK 64 Addons.
If you have a pak128 folder listed here then download the PAK 128 Addons.

And yes add-ons are incompatable outside their intended pak.

Pak 128 Add-ons will not work for pak 64 and pak 64 add-ons will not work for pak 128

Ormac 8) 

Offline DirrrtyDirk

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 1253
  • JR 700 Series Shinkansen
  • Languages: EN,DE
Re: Simutrans Addons
« Reply #5 on: October 04, 2008, 11:23:52 PM »
You noticed that this question was from 6 weeks ago?  ;)

Offline Ormac

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 85
    • Simutrans Reference Material
Re: Simutrans Addons
« Reply #6 on: October 05, 2008, 12:12:02 AM »
Uh .... No I didn't  :-[

I thought I was responding to someone confused about the number of add-ons they needed, or which particular pak they had installed.

I guess re-reading  the post perhaps I took the wrong interpretation from it

Ormac 8)