The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Nové průmysly  (Read 83335 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: Nové průmysly
« Reply #140 on: August 08, 2011, 12:25:19 PM »
Ne kouře nejsou animace. Kouře jsou animované samy o sobě ale nejsou součástí animace budovy a jejich chování je předem definované. Při tomhle pohledu na věc by byla animovaná i kouřící vozidla a ta přece animovaná nejsou nebo snad ano? ;)

Pořád nějaké problémy a jejich obcházení :( Jako s těmi návěstidly...

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Nové průmysly
« Reply #141 on: August 08, 2011, 01:22:36 PM »
Kour - ja si tim nejsem jistej, ale predpokladam, ze u vozidel je to jine nez u tovaren; vozidla sama o sobe nejdou animovat, tak je mozne k nim pridat urcite doplnky - jedna se o zvuky a koure. Zvuky jsou jasne, koure funguji tak, ze se v pravidelnem intervalu na definovanem miste nad (nekdy i pod) vozidlem "umisti" nekolikasnimkova animace rozplyvajiciho se houre, ktera jednou probehne. Jak vozidlo zrychluje, je tech animaci na jednotku delku mene a tim je skrz kour vic videt.

U budov jsou animace mozne. Typickym prikladem je billboard nebo fontanka pred radnici, otazkou je, zda by sly delat treba i hodne dlouhe intervaly, ktere by umoznovaly treba rozsvecovat a zhasinat nektera okna v dome v prubehu noci. Kazdopadne nevidim duvod, proc by mel byt kour nad elektrarnou resen jinak, nez pomoci klasicke animace... na stranu druhou v rezimu zhasnutych mestskych domu (jak uz jsem uvadel, v tomto rezimu zhasnou i vrsky vysokych budov) je kour stale viditelny, i kdyz kominy videt nejsou).

Ota > celkove bych to tolik nerozmelnoval, ropu bych nechal jen jednu - ono uz takhle je to obcas slozite na pochopeni, jak ktery retezec funguje (pokud na to koukam jako uzivatel a ne jako autor) - zvlast kdyz zacnu mapu, kde nektere casti retezce vubec nemam a ani nevim, ze mohou byt.

Nicmene k prumyslum celkove ... napada me takova zalezitost: typicky velke elektrarny, teplarny, slevarny nebo jine prumyslove objekty s velkou spotrebou uhli maji vykladani vozu resene nikoliv na nadrazi vedle fabriky, ale primo uvnitr tovarny. Byl by - myslim z hlediska hry - nejaky problem, aby tovarna mela dve casti oddelene "ulickou" (treba 2 policka sirokou), nad kterou by se ale grafika (ruzne potrubi, armatury propojujici oba bloky fabriky) zobrazovala?

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: Nové průmysly
« Reply #142 on: August 08, 2011, 01:36:04 PM »
Nicmene k prumyslum celkove ... napada me takova zalezitost: typicky velke elektrarny, teplarny, slevarny nebo jine prumyslove objekty s velkou spotrebou uhli maji vykladani vozu resene nikoliv na nadrazi vedle fabriky, ale primo uvnitr tovarny.
Mě by se zase líbilo, kdyby šly řešit povrchové doly jako samostatné rypadla, mezi kterými by jezdily důlní vlaky. Ovšem jak vyřešit aby se ty rypadla nepásla na trávě, ale byla v dole s odpovídající texturou?

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #143 on: August 08, 2011, 01:51:08 PM »
Kour - ja si tim nejsem jistej, ale predpokladam, ze u vozidel je to jine nez u tovaren; vozidla sama o sobe nejdou animovat, tak je mozne k nim pridat urcite doplnky - jedna se o zvuky a koure. Zvuky jsou jasne, koure funguji tak, ze se v pravidelnem intervalu na definovanem miste nad (nekdy i pod) vozidlem "umisti" nekolikasnimkova animace rozplyvajiciho se houre, ktera jednou probehne. Jak vozidlo zrychluje, je tech animaci na jednotku delku mene a tim je skrz kour vic videt.
Fajn ale stále je tu soubor Industry_smoke.pak obsahující kouř továren. Kouř továrny se nechová o moc jinak než kouř u vozidla. Vozidlo kouří pokud se pohybuje, továrna pokud pracuje BEZ OHLEDU NA ANIMACI. Pokud by byl kouř součástí animace budovy tak by továrna kouřila i bez toho, aby musela běžet šichta a suroviny se zpracovávaly. Navíc by při skrytí továrny nebyl vidět kouř pokud by byl součástí animace.
Ota > celkove bych to tolik nerozmelnoval, ropu bych nechal jen jednu - ono uz takhle je to obcas slozite na pochopeni, jak ktery retezec funguje (pokud na to koukam jako uzivatel a ne jako autor) - zvlast kdyz zacnu mapu, kde nektere casti retezce vubec nemam a ani nevim, ze mohou byt.
Plně souhlasím. Ropu nechat jako ropu.
Nicmene k prumyslum celkove ... napada me takova zalezitost: typicky velke elektrarny, teplarny, slevarny nebo jine prumyslove objekty s velkou spotrebou uhli maji vykladani vozu resene nikoliv na nadrazi vedle fabriky, ale primo uvnitr tovarny. Byl by - myslim z hlediska hry - nejaky problem, aby tovarna mela dve casti oddelene "ulickou" (treba 2 policka sirokou), nad kterou by se ale grafika (ruzne potrubi, armatury propojujici oba bloky fabriky) zobrazovala?
Postavit "průjezdnou" továrnu nejde. Ne v jednom díle. Elektrárna, mezi kterou by se dalo zajet, by musela být řešená jako stavebnice z více bloků, které by na sebe navazovaly. Jiná možnost asi není.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Nové průmysly
« Reply #144 on: August 08, 2011, 01:55:18 PM »
Lubak91 > tak zrovna dul u obce Barosevac v Srbsku, kde jsem se vyskytnul pred tydnem, byl resen pro hru temer dokonale - hooodne velka jama (rekneme 12x12 policek) s nekolika rypadly uvnitr, od kterych je pasovym dopravnikem vedena vytezena hornina k okraji, kde je primo z pasu nakladana do vagonu (viz http://www.panoramio.com/photo/29186308 ) ... jediny problem vidim v tom, ze by bylo asi docela obtizne urcitelne, ktera ze ctyr stran ma byt ta vyvolena a vybavena tim nakladacem na vagony - tedy kam konkretne povedou ty pasove dopravniky. Protoze aby vedly na vsechny ctyri strany, to by vypadalo asi divne.

TommPa9 > kour tovarny - v tom pripade by asi sla jako kour namaskovat i jina "cinnost" dane tovarny, treba prave zminene kyvani cerpadla ropneho vrtu.

S tou prujezdnou tovarnou je to docela skoda - stavet ji z bloku by ji totiz omezovalo pro "rucni" pouziti a to uz neni ono. Teoreticky by se to dalo resit tvarem U, ale to zase je pakarna kreslit vsechny 4 pohledy; u prujezdne by stacily dva.

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: Nové průmysly
« Reply #145 on: August 08, 2011, 02:04:14 PM »
S tou prujezdnou tovarnou je to docela skoda - stavet ji z bloku by ji totiz omezovalo pro "rucni" pouziti a to uz neni ono. Teoreticky by se to dalo resit tvarem U, ale to zase je pakarna kreslit vsechny 4 pohledy; u prujezdne by stacily dva.
Nebo to řešit úplně jednoduše :D Továrna o běžném tvaru (čtverec, obdelník), vedle postavit stanici složenou z perónů imitujících vnitřek továrny (třeba ty zmiňované armatury) a vedle skladiště, které by rovněž vypadalo jako navazující na továrnu :D
« Last Edit: August 08, 2011, 02:09:01 PM by Lubak91 »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #146 on: August 08, 2011, 02:11:39 PM »
Chápu to dobře že bys chtěl na principu kouře jako čehosi mimo budovu udělat hýbající se čerpadlo u ropného pole?
To by teoreticky mohlo jít. Pokud by se do toho někomu chtělo že :D

Právě... ručně jde postavit všechno, ale pokud by se tady ty továrny "na sebe navazující" vygenerovaly samostatně patrně by vypadalo divně kdyby potrubí viselo do prázdna...


Jinak pánové radši sami přistaňte na zemi nebo budu muset sehnat protiletadlové dělo abych vás z těch myšlenkových výšin dostal na pevnou zem :D nějak se nám tu debata zvrhává v monstrozní projekty které kvůli herním omezením asi nemůžou fungovat :D

A teď jako moderátor asi zahájím autocenzuru a půlku příspěvku si proškrtám :D

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #147 on: August 08, 2011, 06:39:54 PM »
Postavit "průjezdnou" továrnu nejde. Ne v jednom díle. Elektrárna, mezi kterou by se dalo zajet, by musela být řešená jako stavebnice z více bloků, které by na sebe navazovaly. Jiná možnost asi není.
Tady by to asi chtělo prostudovat možnosti polí, tedy rozšíření určené původně pro zemědělské podniky (a aktuálně použité na dva z nich). V jednom z témat uvnitř sekce Pak128.Britain jsem totiž viděl, že tam někdo použil pole i pro obyčejnou továrnu. Možná, že kdyby bylo možné vytvořit pole větší než jeden dílek (ale zatím jsem to neviděl), pak by se snad daly udělat zajímavé továrny. ... ale uhelný či jiný povrchový důl asi těžko, protože ta pole jsou stejná. Bohužel nelze udělat pole, která by měla jinou podobu pro obvod a jinou pro střed.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nové průmysly
« Reply #148 on: August 14, 2011, 06:20:06 PM »
Kouře mají jistou nectnost, totiž posunují se nahoru. Možná by se to dalo nějakým složitým způsobem kompenzovat, ale... ;)

Pole jsou celkově zajímavá věc, škoda že nemají animaci a jsou maximálně 1x1x1.

Průjezdná továrna se dá udělat, pokud bude mít všechny odpovídající rotace. Políčka, která nemají nastavenou grafiku, jsou považována za prázdná - může se tam postavit stanice. Tedy... nemám to osobně úplně odzkoušené, leda jako chybu hry, ale co já vím, je to tak úmyslně. Nějaké ty krámy nad tratí by se pak třeba daly snadno dodat pomocí vyoffsetovaného FrontImage.

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: Nové průmysly
« Reply #149 on: August 14, 2011, 06:51:09 PM »
Průjezdná továrna se dá udělat, pokud bude mít všechny odpovídající rotace. Políčka, která nemají nastavenou grafiku, jsou považována za prázdná - může se tam postavit stanice. Tedy... nemám to osobně úplně odzkoušené, leda jako chybu hry, ale co já vím, je to tak úmyslně. Nějaké ty krámy nad tratí by se pak třeba daly snadno dodat pomocí vyoffsetovaného FrontImage.
To, že to jde, je sice hezké, ale kdo by se toho chtěl ujmout? Já sice něco v plánu mám, ale stavbu na více polí jsem ještě nezkoušel...
« Last Edit: August 14, 2011, 09:16:46 PM by Lubak91 »

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nové průmysly
« Reply #150 on: August 14, 2011, 07:07:15 PM »
Je to strašná piplačka, no... Nikdo nikoho nenutí ;D Pro rotace je potřeba 3D originál, jinak se člověk zblázní. Pokud by to bylo tak, že stačí dvě rotace, asi by se to dalo ještě zvládnout.

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: Nové průmysly
« Reply #151 on: August 14, 2011, 07:10:05 PM »
Jako 3D předlohu bych vypotit dokázal, problém je v tom, že se těžko shánějí podklady. Ono všechno střílet od boku se zavázanýma očima a slepými náboji není to pravé ořechové...

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #152 on: September 18, 2011, 04:58:04 PM »
... když se tady před časem probírala nesmyslnost začátku jaderného průmyslu v roce 1900, tak mne žádná slušná náhrada nenapadla - ale po nějaké době jsem přišel na dvě, které by mohly být docela slušné:

- ledárna (výrobna ledu) - ale ledárny fungovaly velmi omezenou dobu
- tabákový průmysl - ten na našem území začal již roku 1812 - a funguje dodnes (a nejspíš bude fungovat ještě hodně dlouho), ale je tady ten menší problém s surovinami, o kterém se tady již několikrát diskutovalo - tabák se na našem území nepěstuje (a nepěstoval se ani na území Rakouska a pozdějšího Rakouska-Uherska; ačkoli nejbližší tabákové plantáže jsou v Turecku, Itálii a Řecku)

Offline Ota

  • *
  • Posts: 105
    • Depozitář
Re: Nové průmysly
« Reply #153 on: November 08, 2011, 01:01:20 PM »
Průjezdní tovární hala

Vracím se k tématu myšlenkou postavit nádraží ve tvaru tovární haly. Obrázky jsem si "vypujčil" ze simutrans-graphics-archive (Coopermine) - původně zřejmě depa - a dosmolil daťáky.

V balíčku jsou 4 typy hal, všechny koncipovány jako "průjezdné", tedy s vraty na obou stranách (type=stop). Přitom 3 z těchto hal lze doplnit zakončovacím prvkem, takže "nádraží" je koncové. Tento prvek se staví mimo koleje (type=extension), neboť při type=stop vláček při obracení neslušně nakukoval ven pod zadní stěnou.

Pokud by to někdo chtěl dotáhnout. Ke stažení souhrný pak soubor včetně zdrojů (kdyby to někdo chtěl dotáhnout - např. naznačit koleje do vnitřku hal) je zde
http://www.ulozto.cz/10926074/building-station-factory-train-hall-zip

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Nové průmysly
« Reply #154 on: November 08, 2011, 01:05:21 PM »
No, vypada to zajimave, jen mi neni jasne, jestli je to tedy fabrika, nebo nadrazi - podle popisku tipuju na nadrazi, ale zase na druhou stranu, ropna plosina je taky "fabrika" i "nadrazi" v jednom, takze to hra - aspon v teto podobe - zna.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #155 on: November 08, 2011, 01:31:30 PM »
Mě se ty budovy docela dost líbí. Jen nevím jak jsou zamýšlené. Dovedu si je představit jako "součást továrny" například tu budovu se žlutočernými vraty úplně vidím někde u elektrárny na vlečce s uhlím (malá průmyslová lokotka+talboti se mi tam hodí víc než dost) ale i tak myslím, že pro osobní přepravu to moc použitelné nebude. (Na nákladní beru všemi 10!)
Jo a jedna věc. Zkus se zeptat někoho se zkušenostmi se stanicemi jak se dělají front a back image-takhle totiž budou vlaky vjíždět/vyjíždět ze samotného srdce temnoty...

Offline Ota

  • *
  • Posts: 105
    • Depozitář
Re: Nové průmysly
« Reply #156 on: November 08, 2011, 02:31:44 PM »
Je to myšleno jako nádraží, především nákladní (i když je nyní v dat nastaveno i osoby + pošta). Představuju si, že se to "přilepí" k továrně jako její obslužné nádraží. Ale existence zdrojů nabízí možnost pokusů. Zkusím do dat dodat nějaké zboží (výroba) a uvidí se..

Co se týká grafiky a "vyjíždění vlaků z temnoty" - právě v tom je můj problém - kreslení mi nejde. Ale pokusím se. Nebude to hned. Pokud si to vykládám dobře pak backimage leží dole, front image nahoře a vlaky jezdí mezi nimi. Pak by zřejmě stačilo u frontimage vymazat tu vjezdovou díru. A do BackImage dokreslit kousek kolejí - aspoň náznakem.
Je to tak??

Nákladová kapacita se nastavuje jak? U stanic se píše enables_good=1 což tedy dělá nádraží nákladním. Ale kapacita? také přes level? Ten je všude popisovín jen u cestujících a pošty. V mých dat je enable pro osoby, poštu i zboží = 1 a level=5 a to dohromady hodí kapacitu 160 !!?? Je někde nějaký výpočet?
« Last Edit: November 08, 2011, 02:37:49 PM by Ota »

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nové průmysly
« Reply #157 on: November 08, 2011, 02:37:35 PM »
Kreslí se myslím backimage, cesta, vozidla, frontimage. Takže koleje ani netřeba :)

Level, uhm, tam je nějaký problém ze dřívějška, myslím že začíná na dvojce s kapacitou 32.

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: Nové průmysly
« Reply #158 on: November 08, 2011, 02:40:00 PM »
Co se s tím má udělat? jen domalovat koleje a udělat díru do frontu? Já to zkusím, jestli se mi do toho bude chtít...

BTW: Co se to tam zobrazuje za "podobné soubory"? :D ;D

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nové průmysly
« Reply #159 on: November 08, 2011, 02:48:26 PM »
No, pokud je jenom jeden obrázek, tak: Za prvé, přeříznout někde podél bližšího a pak horního konce vrat, pak vnitřek & zadní "sloup" dát do back, ať je za vozidly. Za druhé, černou díru udělat ve frontu asi "mřížkovanou" aby vypadala jako stín. Za třetí... zkusit a poladit?

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: Nové průmysly
« Reply #160 on: November 08, 2011, 02:53:17 PM »
No, já už udělal depo a tunel, takže předpoklady mám. Jen se ptám, jak by si to ostatní představovali...

Takže první vlašťovka, přesouvám se na jinou práci...
« Last Edit: November 08, 2011, 03:38:08 PM by Lubak91 »

Offline Ota

  • *
  • Posts: 105
    • Depozitář
Re: Nové průmysly
« Reply #161 on: November 10, 2011, 01:44:18 PM »
=> Lubak91

Dík za "první vlaštovku". Ty obrázky fungují dobře (až na průsvit zelené v jednom z vjezdů, což jsem opravil)

Takže zde opravená verze HALA 1 (dva pak soubory pro staniční část a koncovou jako extension). Původní pak zahrnující včechny 4 haly nutno smazat.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Nové průmysly
« Reply #162 on: November 10, 2011, 01:58:20 PM »
Furt sem premejslel, odkud to znam ... a vono je to depo vysute drahy :-))))

Btw, tohle je smerovany na VS - jak jsem ti relativne nedavno kreslil zeleznicni depo s barevnou obrouckou na svetliku, mas to nekde? Me se to furt jeste nepovedlo zaPAKovat :-(

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nové průmysly
« Reply #163 on: November 10, 2011, 04:29:18 PM »
Mělo by to být v sadě od té doby, cos mi to poslal :D

Offline JaTi

  • *
  • Posts: 13
Nové průmysly
« Reply #164 on: December 28, 2011, 11:15:32 PM »

Offline BeatlJoe

  • *
  • Posts: 50
  • Languages: CZ
Re: Nové průmysly
« Reply #165 on: February 22, 2012, 12:01:28 PM »
  Zdravím simutransáky. Po šesti letech hraní a konzumace vašich skvělých dílek jsem se i já rozhodl přispět svou rukou k dílu. 8)
  Tak za prvé:   Mysleme "ekologicky". Pálit odpad ve spalovnách je "neekoligické" a neekonomické." Ekologie" je byznys a jako takový by se mohl objevit i v Simutransu. Mám představu, že by se odpad vozil do recyklovny a tam z něj vznikal kompost, recyklovaný papír, plasty, dřevní hmota a šrot. Určitě si řeknete, že to je hezký, ale co s tím, že? Část by se mohla odvážet k spalování jako odpad doposud, ne vše se dá využít,že? Ale třeba kompost (ale i hnojivo z drůbežárny) by mohl navýšit výrobu na polích místo elektrické energie. Pořád si nedokážu představit jak zemedělci dráždí obilí a nebo zeleninu el. proudem aby zvýšili výnosy. :o Myslím, že by toto bylo realistické, ale nevím jestli proveditelné. Jsem lama a totální samouk v tvorbě pro Simutrans a rád si nechám poradit.
  Ale k dalším produktům z recyklovny. Ty by mohli přispět buď to k zvýšení a nebo k zlevnění výroby, nebo prostě jako dálší zdroj materiálu. A protože "bio" a "recyklo" je "in" a "cool" mohli by nám přeprava koncových výrobků vynést více peněz. :D
  Teď mne tak napadá, že kvůli realitě by se mohlo do již zmiňované drůbežárny a rybám vozit obilí a do kravína zelenina a tímto se zvýšit produkce. Aspoň by se člověk nemusel bát ochránců zvířat kvůli trápení domácích zvířat el. proudem. ;D
  A za druhé: Přemýšlím si vyzkoušet tvorbu průmyslu. Napadlo mne hodně věcí, ale zatím zkusím něco jednoduchého - mrazírny. Zamýšlím svážet potraviny a zamražovat je na mražené jídlo a to následně vozit do skladu. Ve skladu se z mraž. potravin stanou jednotlivé potraviny, které se budou dále distribuovat k prodeji. Jedná se mi o to, jak nastavit mrazírny a sklad tak aby potraviny vycházeli v té míře v jaké do nich přicházejí. Prostě vagón masa + zeleniny =  dva vagóny mraž. potravin. A opačně. Je mi jasné že to nebude tak, že naložím 5t masa, 5t ovoce a 8t ryb jako 18t mraž. jídla a na druhé straně řetězce mi vypadne to samé, ale jedná se mi o tonáž. Možná se to bude zdát zbytečné, ale je to realita a o tu jde. ;)
  Tak to je zhruba vše. Budu rád, pokud mi někdo poradí, jak tyto dvě věci sesmolit. V prvním případě se asi bude muset zasahoval ve zdrojácích (nebo jak se tomu říka) a to je pro mne španělská vesnice , ale to druhé je snad proveditelné. Jak sem už psal, jsem BUF a teprve se učím co a jak. Proto se zeptám u odborníků. Perun s váma.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Nové průmysly
« Reply #166 on: February 22, 2012, 12:19:47 PM »
Ja tu vidim docela zajimavou myslenku, ktera pravdepodobne zatim ve hre realizovana neni - tedy aby vstupni komodita nebyla nutnou podminkou chodu fabriky (uhli v elektrarne), ale pouze produkci zvysujici (samosebou v primerenem mnozstvi) tak, jako doposud funguje elektricky rozvod nebo navazeni lidi do prace.



Druha myslenka, kterou bych nazval "sklad" ma jeden zasadni problem - cyklickou zavislost vystupu na vstupu. V ramci jedne fabriky (ve hre) je blbost, aby z ni lezlo totez, co leze dovnitr (i kdyz presne tohle je zakladni princip skladu), a to i v ramci rozdeleni tohoto procesu na nekolik casti s meziclankem (zmrazeni potravin). Realnym vysledkem by totiz mohl byt stav, kdy budou mit dva sklady smlouvu mezi sebou a mezi nima bude pendlovat donekonecna jeden stale plny vlak.

Takze, pokud sklad, je potreba ho do hry zavest jako specialni variantu fabriky, ktera - prestoze to pozadavky na vstup a vystup komodit umoznuji - nesmi mit moznost uzavrit smlouvu s jinym zarizenim stejneho typu (= skladu vseobecne, nejen dalsi stejne budovy ve hre). Pak by to fungovat mohlo a nebylo by to asi ani moc problematicke - klidne muze bezet zaroven tok komodity zdroj -> cil i zdroj -> sklad -> cil a bude to fungovat.

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #167 on: February 22, 2012, 12:37:39 PM »
Ale třeba kompost (ale i hnojivo z drůbežárny) by mohl navýšit výrobu na polích místo elektrické energie. Pořád si nedokážu představit jak zemedělci dráždí obilí a nebo zeleninu el. proudem aby zvýšili výnosy. :o
Elektrická energie pro zemědělství - v pak128 už to bylo zrušeno. A celkem logicky jsou ke zvýšení výroby potřeba lidé. Stačí stáhnout nejnovější grafiku. Jaká je situace v jiných grafických sadách nevím.

Quote
  Teď mne tak napadá, že kvůli realitě by se mohlo do již zmiňované drůbežárny a rybám vozit obilí a do kravína zelenina a tímto se zvýšit produkce. Aspoň by se člověk nemusel bát ochránců zvířat kvůli trápení domácích zvířat el. proudem. ;D
Asi by to problém nebyl - ale asi by se tím spousta řetězců prodloužila (a/nebo rozvětvila) na neúsnou mez.

Quote
Jedná se mi o to, jak nastavit mrazírny a sklad tak aby potraviny vycházeli v té míře v jaké do nich přicházejí. Prostě vagón masa + zeleniny =  dva vagóny mraž. potravin. A opačně. Je mi jasné že to nebude tak, že naložím 5t masa, 5t ovoce a 8t ryb jako 18t mraž. jídla a na druhé straně řetězce mi vypadne to samé, ale jedná se mi o tonáž. Možná se to bude zdát zbytečné, ale je to realita a o tu jde. ;)
A co se týká výrobních poměrů, nastavit se dají - ale 5 tun masa, 5 tun ovoce a 8 tun ryb těžko dá dohromady 18 tun mraženého jídla. Už kvůli odpadům z výroby - které jsou potichu vsunuty do některých (jiných) výrob.

Offline BeatlJoe

  • *
  • Posts: 50
  • Languages: CZ
Re: Nové průmysly
« Reply #168 on: February 24, 2012, 01:30:25 PM »
 No,  sem to zkusil :) Ještě trochu vyšperkovat grafiku a nová továrna je na světě 8) Jen z ní padá hnojivo a plasty, dřevo a šrot jsem zatím vynechal. A hnojivo vozím na pole.
  Apropó, pole! Synátor začal hrát taky a měl takový nápad. Vadí mu jen zelený zalesněný terén. Vnukl mi myšlenku na cestu "orná půda" a na ní by řádil traktor a nebo kombajn. Když by na tom člověk nevydělal, hýbalo by se to a terén by nebyl tak fádní. Zkusím nad tím ještě popřemýšlet.
 Taky nás napadlo "upgrade" továren. Jak je zvykem, staré odchází a nahrazuje ho nové. Prostě starou továrnu zbourat a postavit novou, s modernějším desingem. Jen to navazování smluv je někdy úmorné a zdlouhavé.
 Jelikož jsem teď na cestách a mám u sebe jen netbook :-[, tak toho moc neudělám, ale snažím se ;) Dole je továrna o kterou se pokouším a objekty, které mne zaujali a zapracuji na nich. Hlavně ta kulatá továrna je síla, patří jedné automobilce. Poslední fotka mi vnukla nápad jak taky "zvyšovat" výrobu. K "základní továrně by se přidávali další díly, které by vyráběli to samé a měli i stejné smlouvy. Tím pádem by i z nákladního nádraží k odběrateli šlo více zboží.
 Jelikož nejsem v anglině příliš kovaný, chtěl bych požádat ty z vás, kteří v tom máte praxi, kdyby jste některé moje nápady (hlavně ten s kompostem ;D) předali dál. Vím, že bych mohl vygooglit překlad a udělat to sám, ale z vlastní zkušenosti vím, že ty překlady jsou strojové a někdy k nepochopení. Díky předem za váš čas a námahu.
 Perun.
« Last Edit: February 24, 2012, 01:48:58 PM by BeatlJoe »

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #169 on: February 24, 2012, 02:03:33 PM »
Teď tu budu možná za blbce ale zpracovávaná budova je ten první obrázek (odhaduju to správně na klasické rysování tužkou?) a to vše pod tím jsou inspirační zdroje ze které jste vycházel? Pokud ano tak se mi ta budova velice líbí.

K tomu poli a kombajnu. Je to složité. Animaci je možné dát jen na základní díl pole (to znamená ten domek s traktorem a garáží) ostatní políčka jsou braná z jednoho zdroje takže by na každém novém políčku /pokud tam jde nastavit animace) jezdil vlastní kombajn což by znamenalo že by na jednom poli jezdilo dejme tomu 30 kombajnů zároveň...

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nové průmysly
« Reply #170 on: February 24, 2012, 04:32:39 PM »
Měl jsem toho napsaného hodně, ale pak jsem si přečetl, co napsal Sim výše a nemám už moc co dodat :)

Co se týká zvyšování produkce a rozrůstání: Továrny se mohou skládat ze základní budovy a "polí" okolo. Základní budova animaci mít může, pole ne. Pole se dají reinterpretovat pochopitelně třeba i pro skleníky, skladiště, ropné vrty... prostě něco, co vyroste okolo hlavní budovy. Produkci taky zvyšují, a objevují se postupně, takže rozrůstání možné je. Také je možné zvyšovat produkci podle odbytu. Jediná chybka je ta, že tyto dva mechanismy nejsou nijak svázány, takže není možné, aby poptávka zvýšila počet budov okolo.

Offline BeatlJoe

  • *
  • Posts: 50
  • Languages: CZ
Re: Nové průmysly
« Reply #171 on: February 27, 2012, 12:55:03 PM »
add "pole a traktor": myslím to tak, že udělám "ornici" jako cestu (například dálnici) aby zabírala celé herní pole (128x64). Potom pošlu traktor z bodu"A" do bodu "B" a zpět. No, příště přiložím obrázek a první nákresy. Těď jsem byl pracovně i soukromně vytížen :-[
add "nákres": Díky za pochvalu 8) Sice mi zatím vychází dosti velká, ale to u továren asi nebude problém. Chci dodržet pravidlo "12px=2m" a současné továrny jsou trochu rozlezlé :) Sám jsem dělal v hale 200x150  metrů a takové haly tam byli tři. Jako THP jsem měl vyfasované kolo:D Ale lehký průmysl půjde do patra (viz. bývalá Gala ve Znojmě), tam není taková zátěž na patro.
 Dávám sem k posouzení jeden z pokusů o továrnu. Zatím jen tak pro představu o mých "schopnostech" (střecha menší haly trochu padá :)). A to druhé bude obchod. Zatím není v měřítku a je s "hladkým" povrchem. Všeho do času ;) Tam bych si představoval průjezdnou zadní vykládací rampu.Zatím jen pro vlaky. Tady bych měl dotaz. Jak dlouhý je časový interval při animaci? Tipl bych to na čtvrt sekundy. Já jen kvůli otočnému reklamnímu poutači.
 Perun :)
« Last Edit: February 27, 2012, 01:11:19 PM by BeatlJoe »

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #172 on: February 27, 2012, 02:36:51 PM »
U toho obrázku store je jedna menší chybička - ty kytky na zadní výloze by také měly být iso pohledu. Já sice vím, takové detaily se v iso již dělají docela blbě, ale buď zrušit - nebo změnit tvar.

Ale jinak se těším na to, až to bude hotové.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Nové průmysly
« Reply #173 on: February 27, 2012, 04:41:02 PM »
Vypadá to dobře :)

V daťáku se prý dá nastavit něco jako animation_time=250 v milisekundách. Výchozí hodnota se zdá být 300.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Nové průmysly
« Reply #174 on: February 27, 2012, 10:15:33 PM »
 V jakém programu jsi to vytvořil? Vypadá to fenomenálně! Jen bych měl pár připomínek:
1. nepoužíval bych modrou na okna. V simutransu existuje řada nezhasínacích šedých barev kterými se dá stínovat takže ta modá okna (která jsou i u nějakého starého obchodu v základní sadě) se dají udělat elegantněji právě tou šedou
2. výloha s květinou. ano mohlo by to být v iso pohledu. Nepochopil jsem že to má být květina, bral jsem to jen jako nějaké červeno žluté skvrny na výloze (také to jde udělat ve svítících barvách)
3. u střech továrny bych použil jinou sytost barev u textury aby nesplývaly
4. :D já chci umět taky takhle kreslit budovy :D