News:

Simutrans Chat Room
Where cool people of Simutrans can meet up.

Connection Problem

Started by Yan, January 18, 2024, 02:03:58 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Yan

Hello!!

I wanted to connect to the forum after a long absence, and in the first attempts I couldn't remember my password... Fortunately, I ended up finding it again, but in the meantime I made a password reset request to my email address, and it didn't work, I didn't receive anything (I checked my spam of course)...

So to check...

Edit.
@Yona-TYT, Title now in lowercase

prissi

YEs, I think emails are broken again. I am also not receiving any ...

It say unable to send, check error log, but the log is empty. Hmm.

royalrescue

#2
Quote from: Yan on January 18, 2024, 02:03:58 PMHello!!

I wanted to connect to the forum after a long absence, and in the first attempts I couldn't remember my password... Fortunately, I ended up finding it again, but in the meantime I made a password reset request to my email address, and it didn't work, I didn't receive anything (I checked my spam of course)...
So to check...

Edit.
@Yona-TYT, Title now in lowercase
I had to create a new account after being unable to restore my old account via registered email.

Isaac Eiland-Hall

I have to admit that I have largely given up trying to make large emailers happy with email from the forum. You can't send straight from the server these days, and I never have found anything that works. As far as I can tell, the server is not on any block lists, but I can't get the forum to successfully send anything out though SMTP.

It may just require someone more clever than me.

But I'm happy to attempt to help anyone with a lost account if you can contact me on Telegram ( https://t.me/Daychilde ) or at isaac on simutrans.com email (sorry for not typing it out, but making it harder for spammers to automatically pick up on the address - replace "on" with @), and hopefully we can sort it out. (You'll have to tell me something I can verify like the email address you used)

Roboron

Quote from: Isaac Eiland-Hall on February 27, 2024, 03:25:18 AMI have to admit that I have largely given up trying to make large emailers happy with email from the forum. You can't send straight from the server these days, and I never have found anything that works. As far as I can tell, the server is not on any block lists, but I can't get the forum to successfully send anything out though SMTP.

The sending works for the simutrans.com e-mail accounts, which means that at least the e-mail server is able to reach people's inbox. Then, the problem lays with the connection of the forum with the e-mail server?

prissi

Many big providers have their own secret blocking lists. Also, the forum has no valid IP6 (still) which can ce a reason for email provider to block when a reverse IP6 lookup fails. As Isaac says, it is very hard to please everyone.

Roboron

I have fixed the e-mail sending. It was indeed a configuration problem. The forum is sending e-mails again.

prissi