The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Glitch: I get money for removing lakes? (in version 100.0)  (Read 3021 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline NiWe

  • *
  • Posts: 14
Glitch: I get money for removing lakes? (in version 100.0)
« on: August 19, 2008, 08:11:29 PM »
In this screenshot, I'm using the ...whassitsname... "drag-the-rail-and-let's-see-how-it-looks" function to lay rail, which passes over one of the lakes (I forgot to open the info window on the lake before I made the screenshot, but it calls it "See2"  -- Well, for what it's worth, the lake above ["See1"] behaves the same way, so perhaps that was superfluous information... Whatever.).

As you see, the expected approximate cost have turned negative.


I'm  using version 100.0 (the SDL variety) with standard pak64 (no further add-ons, as far as I can recall) on a XP.
« Last Edit: August 19, 2008, 08:59:24 PM by NiWe »

Offline Colin

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 663
  • Certa Cito
Re: Glitch: I get money for removing lakes? (in version 100.0)
« Reply #1 on: August 20, 2008, 05:38:07 AM »
I think that negative money, IE: -1000.00$ means your are paying money, not receiving money. As you would if you employed a contractor to remove anything.

Offline z9999

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 848
Re: Glitch: I get money for removing lakes? (in version 100.0)
« Reply #2 on: August 20, 2008, 06:03:23 AM »
Should be a bug.

Offline Colin

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 663
  • Certa Cito
Re: Glitch: I get money for removing lakes? (in version 100.0)
« Reply #3 on: August 20, 2008, 07:17:22 AM »
Should be a bug.


I must be misreading this somehow If you have $200.395.00 before removing the lake and $199.500.00 after, surely that's what is supposed to happen. Might be a bit excessive, but not if you take in to account the cost of the rails.
Oh! silly me I just had another look at your picture. Yeah you're right that may be a bug, but NiWe's original post only showed a negative money transaction. It did'nt sow the balances.
« Last Edit: August 20, 2008, 07:21:23 AM by Colin »

Offline NiWe

  • *
  • Posts: 14
Re: Glitch: I get money for removing lakes? (in version 100.0)
« Reply #4 on: August 20, 2008, 10:12:06 AM »
I must be misreading this somehow If you have $200.395.00 before removing the lake and $199.500.00 after, surely that's what is supposed to happen. Might be a bit excessive, but not if you take in to account the cost of the rails.
Oh! silly me I just had another look at your picture. Yeah you're right that may be a bug, but NiWe's original post only showed a negative money transaction. It did'nt sow the balances.

Of course, I could have made another screenshot where I didn't pass the lake; if so you'd see that the number (the "approximate expected cost") is positive.

(Edited for typo.)

Offline Ormac

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 85
    • Simutrans Reference Material
Re: Glitch: I get money for removing lakes? (in version 100.0)
« Reply #5 on: August 21, 2008, 12:45:15 AM »
I can confirm this. When building over the lake the cost for removal of the lake  is added to the player account rather than removed (or deducted from the estimate so it is smaller).

simutrans 100.0 Pak 64 Windows XP
 
Ormac 8)
« Last Edit: August 21, 2008, 12:54:01 AM by Ormac »

Offline whoami

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 693
Re: Glitch: I get money for removing lakes? (in version 100.0)
« Reply #6 on: September 29, 2008, 01:14:43 AM »
Tested with r.2038: seems to be solved.