The International Simutrans Forum

 

Author Topic: [bug 3,14] - Intercity roadlength  (Read 2371 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LeifInge

  • *
  • Posts: 128
  • Arenamaster
[bug 3,14] - Intercity roadlength
« on: June 12, 2009, 02:38:00 PM »
Seems to be a bug on the intercity roads in 3,14. I either get all cities connected, if I dont set the value to 0.

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Moderator
  • *
  • Posts: 18753
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #1 on: June 12, 2009, 02:47:35 PM »
LeifInge,

thank you for the bug report :-) 3.14 is no longer the latest version, as it has been superseded by 4.0. Can you test to see whether you can reproduce this with 4.0? If you can, I will look into it. Thank you very much for testing and reporting: it is much appreciated.

Offline LeifInge

  • *
  • Posts: 128
  • Arenamaster
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #2 on: June 12, 2009, 03:12:33 PM »
Hi, just tested with the new version and got the same bug, I'm using pak 128. Even tried to install all fresh to see if the bug disapered. but got the same result:


Offline LeifInge

  • *
  • Posts: 128
  • Arenamaster
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #3 on: June 12, 2009, 03:13:04 PM »
bad picture... but the white stripes are roadbridges...

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Moderator
  • *
  • Posts: 18753
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #4 on: June 12, 2009, 04:19:27 PM »
Hmm, that's interesting. Do you get a different result in the latest Simutrans-Standard nightlies?

Offline LeifInge

  • *
  • Posts: 128
  • Arenamaster
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #5 on: June 12, 2009, 05:20:05 PM »
Haven't tried the nightlies... but do not get it on the stable standard

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Moderator
  • *
  • Posts: 18753
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #6 on: June 12, 2009, 09:59:48 PM »
Ahh, I ask about the nightlies because there has been a major change to the way in which roads are constructed in the nightly builds recently, so comparing with the stable version does not assist...

Offline LeifInge

  • *
  • Posts: 128
  • Arenamaster
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #7 on: June 12, 2009, 10:14:10 PM »
I will test it tomorrow :)

Offline jamespetts gb

  • Simutrans-Extended project coordinator
  • Moderator
  • *
  • Posts: 18753
  • Cake baker
    • Bridgewater-Brunel
  • Languages: EN
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #8 on: June 12, 2009, 10:28:19 PM »
Thank you - please do!

Offline Dwachs

  • DevTeam, Coder/patcher
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4607
  • Languages: EN, DE, AT
Re: [bug 3,14] - Intercity roadlength
« Reply #9 on: June 15, 2009, 07:30:39 PM »
Try to change the intercity road length to something like 0.1 .. 0.5 * map-size. The lower the value is the less roads will be built (only roads shorter than this value). The larger this value the more roads will be built (until everything is connected). Increasing this value also increases the chance of long bridges though.