The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Jak na to?  (Read 34038 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jak na to?
« Reply #35 on: November 25, 2009, 04:01:04 PM »
Mosty se dají dělat do zatáčky "podvodem" - staví se nadzemní silnice (není v žádném základním paku) a konce připojí mostem který vypadá stejně.

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak na to?
« Reply #36 on: November 25, 2009, 04:05:34 PM »
Mosty se dají dělat do zatáčky "podvodem" - staví se nadzemní silnice (není v žádném základním paku) a konce připojí mostem který vypadá stejně.

Vláďo a překlad pro blby? (teda pro mě :D )

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jak na to?
« Reply #37 on: November 25, 2009, 05:25:39 PM »
Všechny cesty (silnice, kojele, bla bla bla...) můžou být na zemi nebo na pilířích. Mluvím o variantě na pilířích, s tou se dá udělat něco co vypadá jako most do zatáčky. No a mezi těmi dvěma úrovněmi se přechází mostem, který když se nakreslí tak aby od té pilířové vverze nebyl poznat, vypadá to jako by to byl jeden kus.

Původně je to pilířování myšleno pro nadzemní dráhu a tak je takhle v pak64 a pak128 jenom monorail, jinak pro silnice nebo vlakové koleje jako addon.

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Jak na to?
« Reply #38 on: November 25, 2009, 06:27:11 PM »
tie mosty sú zaujímavé..tiež mi to bolo divné keď som pozeral tie videá..
k mojej téme - keď to maľujete v nejakom - tom programe, ako viete pod akým uhlom maľovať aby vám to vošlo do šablóny?

P.S. - TommPa9>vole ja mám už 30 príspevkov a nechválim sa stým omg

Offline Lubak91

  • Devotee
  • *
  • Posts: 1065
  • Languages: CZ, DE
Re: Jak na to?
« Reply #39 on: November 25, 2009, 06:37:23 PM »
TommPa9: Myslím že by jsi měl použít svůj pověstný sarkasmus, někdo si začíná moc dovolovat :D

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak na to?
« Reply #40 on: November 25, 2009, 06:43:13 PM »
P.S. - TommPa9>vole ja mám už 30 príspevkov a nechválim sa stým omg

Pardon.

Gratuluji k 30. příspěvku!

A teď už se konečně začneme bavit opět na úrovni a vážně?

Takže co se týče toho úhlu nevím matika mi nikdy nešla takže to řeknu asi takhle.

Při bočním pohledu je to jednoduché, rovná linka je prostě rovná linka.
Při šikmých pohledech se ovšem linka každé dva vodorovné pixely posune o jeden svislý směrem nahoru.




Možná může pomoci například tenhle starší "NÁVOD"

uzovka

  • Guest
Re: Jak na to?
« Reply #41 on: November 26, 2009, 05:27:59 PM »
Všechny cesty (silnice, kojele, bla bla bla...) můžou být na zemi nebo na pilířích. Mluvím o variantě na pilířích, s tou se dá udělat něco co vypadá jako most do zatáčky. No a mezi těmi dvěma úrovněmi se přechází mostem, který když se nakreslí tak aby od té pilířové vverze nebyl poznat, vypadá to jako by to byl jeden kus.

Původně je to pilířování myšleno pro nadzemní dráhu a tak je takhle v pak64 a pak128 jenom monorail, jinak pro silnice nebo vlakové koleje jako addon.

No právě, tunely jsem věděl, o pilířích vím taky, ale fungují mi jen pro monorail. Rád ych tohle pro železnice a ten doplěk mě i napadl, ale nikde jsem ho nenašel. A tak další dotaz: Víte někdo, kde (přesně) ho můžu najít?

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Jak na to?
« Reply #42 on: December 05, 2009, 05:44:13 PM »
tak som narazil na ďalší problém..hrám verziu 102.2. začínal som na mape o veľkosti 256x256 a postupne ju zvečšoval. teraz niečo okolo 600x400-500. "narodilo" sa mi tam aj jedno mesto  - 30k obyv. postavil som MHD, predlzil dvojkolajku, no proste normalka. ale tu je problem:

to MHD je dost nevyvazene. mesto som rozdelil na 3 casti - 3 linky + 1 linku, ktora jazdi medzi nimi. na zeleznicnej stanici je ale stale plno, tak som posilil linku, ktora prepravuje ludi od zeleznicnej stanici dalej. lenze ked tam bolo cez 20 autobusov, uz to prakticky nefungovalo, vsade boli kolony a autobusy sa prakticky nehybali. poslal som ich teda vsetky do depa a nahradil novym, vyhodnejsim autobusom. ale aj tak to nestaci ! tych ludi tam stale pribuda a nestihaju prepravovat cestujucich. skusal som metro, ale hra mi pri tom 2x spadla. nadzemka je 2x drahsia ako metro a navyse brani stavbe vysokych budov, pripadne ich musi obchadzat. elektricku sa mi nechce stavat, pretoze ma velmi drahu udrzbu zastavok + kolaje + trolej.

tak co stym?

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jak na to?
« Reply #43 on: December 05, 2009, 11:51:10 PM »
Lodě ;D Ne, vážně, pokud autobusy nestačí a nic jiného nechceš, co by ti tak ještě kdo mohl poradit?

Typicky je lepší stavět linky tak aby se nemusely zvlášť propojovat ale aby už byly propojené, třeba v tom nádraží.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Jak na to?
« Reply #44 on: December 06, 2009, 02:21:39 PM »
To je prave to, ze neexistuje jedno univerzalni pravidlo, takze je hra zajimavejsi. Kazdy musi prijit na to, jak prave v te jeho mape situaci resit.

Zatimco zezacatku je to zpravidla boj o kazdeho cestujiciho, pozdeji musim ubirat ve mestech zastavky a predelavat linky tak, aby ty nejvytizenejsi mely malo zastavek a byly rychlejsi. Navic mezi ne pridavam "lokalni" linky - tedy takove, ktere spojuji jednotlive casti mesta pro cestujici, kteri by jinak jezdili s prestupem pres nadrazi a tim blokovali kapacitu tem, co dal vlakem nejedou.

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Jak na to?
« Reply #45 on: December 06, 2009, 06:45:24 PM »
Mě se osvědčili okružní autobusové či trolejbusové linky na které posílám vozidla po i proti směru hodinových ručiček. Takto jsem schopen odvozit velké množství pasažérů a hlavě obsloužím všechny stanice celkem rovnoměrně. Důležité na tom je asi i to, že linky maji společný výchozí bod a to v mém případě vlakovou stanici.

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Jak na to?
« Reply #46 on: December 06, 2009, 07:07:26 PM »
zaujímavý nápad..oni linky sa mi relínajú aj bez 4. pomocnej linky, ale vtedy som nemal čo robiť tak som si ju postavil :-)

ale ako sa tie autobusy zmestia na vlak. stanicu? mne stoja v kolónach aj na tej tretinovej linke..

nepísal som že nič iné nechcem..chcel som vedieť akoo to riešite vy :-)

Offline VS

  • Senior Plumber (Devotee)
  • Devotee
  • *
  • Posts: 4855
  • Vladimír Slávik
    • VS's Simutrans site
  • Languages: CS,EN
Re: Jak na to?
« Reply #47 on: December 06, 2009, 08:37:38 PM »
No ten vtip je v tom, zajistit aby se jejich trasy pokud možno nikde nekřížily nebo nedejbože nestály v jedné zastávce. Jinými slovy aby se neblokovaly linky navzájem, pak zůstává akorát problém s auty.

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Jak na to?
« Reply #48 on: December 07, 2009, 07:08:51 AM »
abec3 - jak již napsal VS neměli by se křížit a jelikož moje spojnice těchto linek je jen vlakové nádraží tak každé lince dám vlastní zastávku. Na tuto zastávku, pokud možno, by měli vozy přijíždět a odjíždět po vlastní, samostatné cestě, opět tak aby se nekřižovali s jinými linkami. Pokud toho nelze dosáhnout jednoduššími prostředky tak se dá i nějaká linka, těsně u nádraží, svést pod zem. Toto řešení linek se mi osvědčilo, používám ho ale jen ve větším rozsahu, tedy obsluhuje mi velkou část města a uvnitř této velké smyčky mám krátké spoje kyvadlové dopravy mezi stanicemi této okružní linky.
Zkoušel jsem i nadzemku postavenou nad tramvajovou tratí. Opět protisměrné okruhy. Funguje to ALE... Jsou velké problémy v případě jakýchkoli úprav jak tramvajového okruhu tak okruhu nadzemky. Těžko se vybíraj potřebné části, obyčejně jsem si smazal co jsem nechtěl  ???

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak na to?
« Reply #49 on: December 07, 2009, 08:56:11 AM »
1. Koleje (i maglev) stavět jako nervovou síť či kostru. Tím se dá ušetřit na nákladech u dálkových spojů docela dost peněz na údržbě.

2. Hrajte s maglevem a až jej dostanete, některé spoje přestavte na maglev a ulehčete tak železnicím, které jsou v tu chvíli už většinou značně přetížené a provoz se zpomaluje.

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Jak na to?
« Reply #50 on: December 08, 2009, 07:04:19 PM »
VM>1.to sa ale nedá vždy, mám vlakové linky ktoré sú tak vyťažené že musia mať vlastnú dvojkoľajku. tie "nervy" mám len pre osobnú dorpavu kde tých vlakov zatiaľ nie je taký počet..

Nemo>a to sa dá vybrať čo chcem zbúrať? ja kým som zbúral čo som chcel, som musel zdemolovať celé políčko, + všetky okolné čo som sa preklikol :D

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Jak na to?
« Reply #51 on: December 08, 2009, 08:19:19 PM »
abec3 - no právě, pokud máš silnici s tram. kolejema, zastávkou a trolejema a nad tím ještě jednokolejku se zastávkou tak si moc nevybereš. Je to jako navrstvený na sebe (v tomto případě je tam až moc vrstev) a pokud chceš vyměnit něco z prostředka tak se k tomu prostě musíš postupně "promazat" a pak potřebné věci opět postavit.

Offline SWTC

  • *
  • Posts: 61
Re: Jak na to?
« Reply #52 on: December 09, 2009, 09:41:46 AM »
No možná bych se mohl pokusit o nějaký seriál "Kreslíme pro simutrans" ale ukládat si každý namalovaný pixel?

To by bolo určite zaujímavé vidieť krátke video na youtube :D. No skôr to bude problém typu "stále toľko chuti a tak málo času" ;D. Zároveň nie každý má "v oku" perspektívu diagonálnych čiar, ktoré vytvárajú ilúziu 3D. Hľadám nejaký prográmek, nie príliš zložitý s jednoduchým intuitívnym ovládaním, ktorý dokáže vystrihovánku (2D) poskladať do "krabice" (3D). Asi toto potreboval abec3 vedieť...  :)

Aktualizované - priložený screenshot
« Last Edit: December 09, 2009, 10:14:45 AM by SWTC »

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak na to?
« Reply #53 on: December 09, 2009, 09:56:42 AM »
VM>1.to sa ale nedá vždy, mám vlakové linky ktoré sú tak vyťažené že musia mať vlastnú dvojkoľajku. tie "nervy" mám len pre osobnú dorpavu kde tých vlakov zatiaľ nie je taký počet..

Nemo>a to sa dá vybrať čo chcem zbúrať? ja kým som zbúral čo som chcel, som musel zdemolovať celé políčko, + všetky okolné čo som sa preklikol :D

No, já to myslel takto: zejména u dlouhých tratí využít již postavené tratě a pokud by je nová trať měla křižovat, tak raději pouze spojit s tou starou tratí a teprve co nejblíže cíli zase oddělit - místo stavění paralelní tratě.

Snad k lepšímu vysvětlení pomůže tento obrázek, přesto, že není zrovna nejlepší.

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Jak na to?
« Reply #54 on: December 09, 2009, 06:55:47 PM »
VM>chápem ale nesúhlasím..pošlem screen, len mi povedzte ako..

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak na to?
« Reply #55 on: December 09, 2009, 10:55:05 PM »
Jak poslat screen?
Ve hře stiskni klávesu "c" nebo klikni v horním panelu na foťák - a pak potřebuješ nějaký slušný grafický editor, abys mohl původní *.bmp soubor v něm otevřít a poté uložit jako *.png.

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Jak na to?
« Reply #56 on: December 10, 2009, 04:25:16 PM »
myslel som ako ho mám hodiť tu. na fórum. ostatné viem..

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak na to?
« Reply #57 on: December 10, 2009, 05:19:59 PM »
Pokud se ti jej podařilo zmenšit pod 100 kB (což je občas velmi obtížné - většinou pomáhá uložit jej v 8bitovém png, které bude mít nějaké maximální rozměry, které si nepamatuji, protože záleží na tom, co v obrázku vůbec je), lze použít přílohu zprávy, jinak musíš najít nějaké uložiště (ale ne uloz.to - můžeš zkusit files.simutrans.us nebo graphics.simutrans.com), z kterého jej zavoláš přes [img=nějaká adresa][/img]. Myslím, že se nedávno objevil files.simutrans.us.

Offline Kubajs

  • *
  • Posts: 45
  • SDH Jablonec n/Jiz
Re: Jak na to?
« Reply #58 on: December 10, 2009, 06:22:18 PM »
Já to mám udělaný, dá se říct z těch bodů jako tu psali: Jako první si stavím tratě od Jaderného Průmyslu od dolu k přepracovně na krátký cesty víc vlaků na jednu zastávu a někdy i na stejné koleje a pak např. jeden vlak na co nejdelší trati do "Temelínů" což vydělává hodně a financuje mi to MHD

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak na to?
« Reply #59 on: December 11, 2009, 08:58:50 PM »
Jaderný průmysl používám. Bez něj nehraju - používám jej na rozjezd firmy, ale poté už má většinou firma takové příjmy, že se bez něj obejdu.

... přesto jsem v jedné z her dokázal být v minusu nepřetržitě 302 měsíců - i s jaderným průmyslem - protože obě průmyslové zóny byly od sebe hodně daleko a než se mi je podařilo spojit, tak to trvalo pěkně dlouho...

... ale teď mám mezi dvěma městy (původně je spojovala lodní doprava) natažen maglev, a na trati mi jezdí jedna souprava o čtyřiadvaceti vozech v sestavě Strato + Helios + Strato (ke stažení v Českých addonech - stejně jako podzemní stanice, které používám (které jsou rovněž mé vlastní tvorby) ) a i když většinou plná nejede...

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Jak na to?
« Reply #60 on: December 12, 2009, 07:27:06 PM »
Dle mého záleží na dobrém umístění páteřní vlakové trasy a na dobrém rozmístění průmyslu. Samozřejmě za to druhé může sama hra. Upravovat průmyslové schéma hry jem začal až po roce 2000. Do té doby jsem hrál s tím co mě hra nabídla. Začínal jem systémem uhlí-elektrárny a ropa-elektrárny. Teď jsem v roce 2065 a mám na kontě 17,5 mld. creditů.  ;)

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak na to?
« Reply #61 on: December 12, 2009, 08:24:57 PM »
Rok 2065? Bez maglevu či s ním?
Pokud jde o výběr průmyslu, většinou jej páchám u elektráren, když už mám jaderných dost (více než dvě jsou většinou zbytečné). Občas i u jiných továren, když se začíná opakovat - více než dvě automobilky na mapě nesnesu.

A velmi často přes veřejné služby odstraňuji továrny (většinou z kategorie zdrojů), které jsou nepoužitelné, nevyužitelné nebo které mi prostě překážejí.

Offline Kubajs

  • *
  • Posts: 45
  • SDH Jablonec n/Jiz
Re: Jak na to?
« Reply #62 on: December 12, 2009, 10:04:49 PM »
Nechi zakládat nové téma, tak ti napíši sem: Chci si udělat dům, už mám .png a když chci použít TileCutter tak to pustím dám kde mám obrázek png vložím a neukáže se mi... přitom když ho normálně spustím tak mi jde vidět (soubor v .png - pozadí 231/255/255 ) takže pak nic dělat nemůžu... a když chci pustit makeobj tak mi ho hned vypne (mám Win XP Prof....)

Offline TommPa9

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2003
  • PAK128-CZ Grafik
  • Languages: CZ, DE, EN
Re: Jak na to?
« Reply #63 on: December 12, 2009, 10:14:40 PM »
Občas TileCutter blbne. Přidám si tě na ICQ tak se nelekej a pak to vyřešíme ok?

On totiž může být důvod ve špatném rozměru původního PNG, nebo jen máš nefunkční verzi TileCUtteru... (ta nejnovější se mi taky nedařila rozjet)
« Last Edit: December 12, 2009, 10:22:07 PM by TommPa9 »

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Jak na to?
« Reply #64 on: December 12, 2009, 11:17:15 PM »
VaclavMacourek - Maglev používám od roku cca 2030 a jen pro osobní dopravu. Potřeboval jsem ji zrychlit protože se mi nebezpečne hromadili lidi v uzlech až mi začala hra padat když jsem na dané nádraží klepnul lupou. Předtím jsem používal rychlovlaky ale na jedné trati s náklaďáky to nebylo ono.

Offline abec3

  • *
  • Posts: 67
Re: Jak na to?
« Reply #65 on: December 13, 2009, 01:26:33 PM »
Nemo>práve preto nepoužívam "nervovú" žel. sústavu. ja sa nebojím znížiť si trochu príjmy a oddeliť priemysel od osobnej dopravy. akurát včera som pristaval ďalšie koľaje a celkovo mám na úseku dlhom cca 100 políčok (aj viac) 6 koľají vedľa seba a spojiť do dokopy je podľa mňa blbosť - 2 mám pre dovoz uhlia cez celú mapu do elektrárne (pre inf., jazdí tam cez 50 súprav). 2 mám pre prevoz chemikálii do tlačiarne. táto dvojkoľajka nie je príliš využívaná pretože trpím nedostatkom el. energie, takže výroba je dosť nízka, aj keď mám okolo postavených asi 8 transformátorov. medzi nimi je ešte jedna dvojkoľajka, s drevenými pražcami a nákladné súpravy by mi len zdržovali osobné vlaky a trať by nebola adekvátne využívaná. navyše ja rozhodne nechcem mať na účte miliardy, chcem mať aj nejaké ekonomické problémy (ktoré si vyvolám sám). zatiaľ to riešim tými koľajami a hlavne ja zo zásady nepredávam nepoužívané vlak. súpravy. potom, za 100 (herných) rokov sa kuknem čo všetko a v akom množstve som používal. teraz mi to drží v sebe asi 30-35 miliónov - na účte som v mínuse  2 mil. (mal som mínus 9, ale už sa mi to skresalo)

pekný deň :-)

Offline Nemo

  • *
  • Posts: 212
Re: Jak na to?
« Reply #66 on: December 13, 2009, 07:18:54 PM »
abec3 - podívej Simutrans je hra, která se dá hrát na mnoho různých způsobů a je jen na hráči pro jaký se rozhodne. Pro mě je například nesmysl mít paralelne 6 kolejí vedle sebe, ty to zas vidíš linak. Důležité je zahrát si a mít z toho dobrý pocit. Jiní zase tuto hru pojímají jako pokud možno přesný simulátor železniční situace v naší republice, proto si i vyrábějí žel. vozidla s různými nátěry. K těm 17 mld. creditů jsem přišel ani nevím jak, ale myslím si že to zapříčinila osobní doprava. Mám to dost zasíťováno. Samozřejmě jsem se snažil chovat se ekonomicky - o to tu asi běží že? Ale opakuji, hlavně si dobře zahrát, myslet, kombinovat, vztekat se, mazat, předělávat, opravovat chyby, řešit zácpy (tedy dopravní) atd.  ;D

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak na to?
« Reply #67 on: December 19, 2009, 10:00:56 AM »
VaclavMacourek - Maglev používám od roku cca 2030 a jen pro osobní dopravu. Potřeboval jsem ji zrychlit protože se mi nebezpečne hromadili lidi v uzlech až mi začala hra padat když jsem na dané nádraží klepnul lupou. Předtím jsem používal rychlovlaky ale na jedné trati s náklaďáky to nebylo ono.

Potíž je v tom, že ani nejde postavit dvě koleje pro stejnosměrný provoz - to jsem chtěl udělat v jedné hře, ale nepodařilo se mi vlaky přinutit, aby zatímco jedna kolej bude obsazená, aby najel na tu druhou. Myslel jsem, že by prostě rychlovlaky po té druhé koleji mohly předjíždět nákladní vlaky, ale... pouze jeden vlak, který se na páteř připojoval chvíli jel po té druhé koleji než najel na společnou kolej - a poté zase přetížil jednu z obou kolejí.

Offline Sim

  • Moderator
  • *
  • Posts: 1198
Re: Jak na to?
« Reply #68 on: December 19, 2009, 10:47:16 AM »
VaclavMacurek > ono to v simutransu nefunguje ani u aut, ani u vlaku. Na silnici tedy nejake naznaky jsou, ale prijde mi to spis jako generator nahodnych cest, protoze "alternativni" cestu mi busy voli bez ohledu na to, jestli nejkratsi/nejrychlejsi je volna, nebo ne.

U vlaku by se zdalo, ze na to jde pouzit volba peronu, ale opak je pravdou. Pri pokusech o tuto konfiguraci to totiz vyzaduje volnou cestu az do cilove stanice, takze to zpravidla prinese vic skody nez uzitku.

Problemy s malou kapacitou paternich linek se mi nakonec osvedcilo resit podobne jako v realu - mezi hlavnimi prestupnimi uzly mam natazenou dalsi dvoukolejnou trat, kde provozuju "rychlovlaky". Takze na "vseobecne" siti mi jezdi naklady, zastavkove osobaky a "pomale" dalkove rychliky (s rychlosti odpovidajici zhruba tem nakladnim) - pravidlo je takove, ze na dalkovy spoj staci nasadit pomaleji jedouci vozidla, nez na zastavkove vlaky, takze v podstate nikdo nikoho nezdrzuje.

Rychlodraha je zpravidla oddelena od ostatnich koleji, aby se nahodou vlaky nepomichaly (nekdy jsou spojene treba manipulacni koleji do jednoho depa). Jezdi na ni rychle stejne rychle soupravy, klidne i rychlosti stejne, jako na ostatnich kolejich. Dulezite ale je, ze trat neni nijak vetvena a tak proste vlaky jezdi za sebou na autobloku bez moznosti se predjizdet a tim se v podstate zdrzovat, proste kazda linka ma "sve" koleje. Smysl to ma samosebou jen tam, kde "verejna" sit prestava kapacitne stihat - vystavenim rychlodrahy muzu ubrat dalkove spojech po verejne siti a uvolnenou kapacitu vyuzit na osobaky nebo naklady.

Z hlediska funkcnosti jde takovy system provozovat pomerne dobre a v pripade chybejici kapacity dale dostavovat dalsi a dalsi paralelni spojeni - treba v podobe maglevu a podobne. Bohuzel to pak vypada graficky dost divne, kdyz je nadrazi vetsi, nez zbytek mesta :-/

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Jak na to?
« Reply #69 on: December 21, 2009, 08:32:03 AM »
Aby nádraží nebylo větší než město za jistých okolností může pomoci přesunutí některých nástupišť do podzemí - pokud to lze. Za dobu hraní Simutransu jsem naštěstí nikdy neměl nádraží větší než město, ale v jedné z posledních her jsem s použitím podzemky dotáhl počet kolejí na 10 - čtyři byly na povrchu, zbytek v podzemí. Prakticky však byla ta stanice ještě větší, protože mezi kolejemi na povrchu byla ještě silnice a kolmo na ně byla ještě stanice jednokolejky.
« Last Edit: December 21, 2009, 08:53:24 AM by VaclavMacurek »