The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Work in Progress: Zoo  (Read 65595 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Work in Progress: Zoo
« on: December 08, 2009, 11:34:00 PM »
Hi

I've been working on a zoo (3x3), I have used graphics from graphics.simutrans.com, The fence of the cage of lions is the Timothy's fence edited and the animals from here http://www.fntnhrl.com/portfolio/pixel-zoo/ (Thanks to Fintan, for allow me to use and edit the illustration pixel-zoo-animals.png).

You can see the progress here:



Can somebody help me with an entrace archway with the word 'zoo'? Ideas are welcomed. Thanks.

<<Download Finished Version Here>>
« Last Edit: December 22, 2009, 12:41:37 PM by Diegote »

Offline vilvoh

  • One of the good guys
  • Administrator (Inactive)
  • *
  • Posts: 4504
  • I'm the constructor, the architect
    • Escala real
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #1 on: December 08, 2009, 11:54:04 PM »
Looks great! I would just add some aquatic animals like dolphins o seals.

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #2 on: December 09, 2009, 12:10:39 AM »
Looks great! I would just add some aquatic animals like dolphins o seals.

It's a good idea, maybe I do a pool with dolphins and seals in the empty corner

Offline sojo

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 851
  • Maintainer pak96.comic
    • German home of Simutrans
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #3 on: December 09, 2009, 08:54:14 AM »
Looks very nice. But I miss a fence in the background of the pound.

Offline mip

  • Dev Team
  • Devotee
  • *
  • Posts: 22
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #4 on: December 09, 2009, 10:26:37 AM »
Looks very nice. But I miss a fence in the background of the pound.
I think the fence is there, but it's hard to see :)

Nice work.

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #5 on: December 09, 2009, 12:52:37 PM »
Very nice :) Any plans to animate the animals? That'd look really cool.

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #6 on: December 09, 2009, 01:47:31 PM »
Very nice :) Any plans to animate the animals? That'd look really cool.

Thanks. I don't have enough skill to draw it  :P

Offline spm

  • *
  • Posts: 39
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #7 on: December 09, 2009, 04:57:43 PM »
look great!waiting your share:D

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #8 on: December 09, 2009, 05:45:00 PM »
Preview 2:


Offline micslu

  • *
  • Posts: 66
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #9 on: December 09, 2009, 06:48:52 PM »
Boo! No monkeys?  :o
But really looking forward to it.
Thanks for the work :)

Offline Spike

  • *
  • Posts: 1361
  • First Simutrans Developer and Graphics Artist
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #10 on: December 09, 2009, 09:14:36 PM »
Great :)

The orca is super-cool!

Offline Václav

  • Devotee
  • *
  • Posts: 3267
  • formerly VaclavMacurek
  • Languages: CZ, EN
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #11 on: December 10, 2009, 08:34:19 AM »
Lions and elephants are good - but I have small idea - to create aquarium show - there orcas could be - but in zoo should be else animals than orcas. It remind me very stupid game Zoo tycoon.

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #12 on: December 10, 2009, 10:49:19 AM »
I was thinking about that yesterday

Great :)

The orca is super-cool!

Thanks  :)

Lions and elephants are good - but I have small idea - to create aquarium show - there orcas could be - but in zoo should be else animals than orcas. It remind me very stupid game Zoo tycoon.

Yes, I was thinking about that yesterday after finishing the orca, this is more related to Seaworld. Maybe I delete the aquarium, and add some giraffes, zebras, etc.

Offline jonasbb

  • Web Team
  • *
  • Posts: 167
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #13 on: December 10, 2009, 11:53:42 AM »
The zoo looks great.
But you have to put a fence at the backside of the pond.

Offline Isaac.Eiland-Hall us

  • Benevolent Dictator
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3651
  • PanamaCityPC.com/support/
    • Facebook Profile
  • Languages: EN
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #14 on: December 10, 2009, 12:27:56 PM »
I really like how this is shaping up. It looks really nice :)

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #15 on: December 10, 2009, 02:14:47 PM »
But you have to put a fence at the backside of the pond.

The fence is there, but is overlapped with the color of the path. Then I'll fix it.

Offline IgorEliezer br

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 4087
  • Cake recipes are cool... REALLY!
    • Igor Eliezer Architect and Urban Planner/Arquiteto e Urbanista
  • Languages: PT, EN, AutoLISP, Python
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #16 on: December 10, 2009, 06:58:21 PM »
Maybe I delete the aquarium, and add some giraffes, zebras, etc.

Preferable. If so, it would be easier to make it animated (if you want of course).  ;D

Offline EvanBGood

  • *
  • Posts: 10
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #17 on: December 11, 2009, 06:42:41 AM »
Looks great! I would use it like it is now, but I can't wait to see it all finished! I'm guessing it's going to be a tourist point? I guess I could possibly see it as a factory drop-off point, though... for uh... fish or something, heh.
And since everyone is asking for other animals, maybe you could make a second version? Maybe just a little switch of the animals for the sake of variety :)

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #18 on: December 11, 2009, 01:37:13 PM »
Preferable. If so, it would be easier to make it animated (if you want of course).  ;D

If you can help me :),  maybe you can animate 1 animal, so I can see if it looks fine or not.

I'm guessing it's going to be a tourist point? I guess I could possibly see it as a factory drop-off point, though... for uh... fish or something, heh.

Probably I will make a tourist point.
Quote
And since everyone is asking for other animals, maybe you could make a second version? Maybe just a little switch of the animals for the sake of variety :)

Right now, I can't finish it  :P ,  I'm trying to add the final touches (trees, tourist point, facilities, paths, etc.)

Edited: Preview 3

« Last Edit: December 11, 2009, 09:31:52 PM by Diegote »

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #19 on: December 12, 2009, 03:40:33 PM »
I'm close to finish it


Offline derajjared

  • *
  • Posts: 200
  • DERAJJARED_MEXICO
    • EL GRAN PAK.........
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #20 on: December 12, 2009, 04:46:15 PM »
muy bien trabajo me a gustado como quedo cuando abra descargas

Offline vilvoh

  • One of the good guys
  • Administrator (Inactive)
  • *
  • Posts: 4504
  • I'm the constructor, the architect
    • Escala real
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #21 on: December 12, 2009, 05:17:46 PM »
Simply impressive!! Is that a polar bear?

Offline Isaac.Eiland-Hall us

  • Benevolent Dictator
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3651
  • PanamaCityPC.com/support/
    • Facebook Profile
  • Languages: EN
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #22 on: December 12, 2009, 05:43:26 PM »
muy bien trabajo me a gustado como quedo cuando abra descargas

EN: Please always include a copy of your comments in the language of a board, which here would be English

ES: Incluya por favor siempre una copia de sus comentarios en la lengua de un tablero, que aquí sería inglés

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #23 on: December 12, 2009, 06:03:22 PM »
Simply impressive!! Is that a polar bear?

Yes  :)

Offline LNBC

  • *
  • Posts: 41
  • Languages: EN ZH
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #24 on: December 13, 2009, 01:00:27 PM »
Cool~ (Even at this moment I do gaming with Pak 64...)
GOOD WORK!
What do our folks thinking about the aquarium??
(It may sounded tricky to suggest that:
since the aquarium always built inside the building, which unlike the zoo.)

Could a stage for Whales' shows a better way to show "This is a aquarium. Tourists enjoyed the Whale talent shows a lot, or even a chance to feed them."[Oh, sounded alike the Ocean Park on Hong Kong Island, but surly some shows alike that.]

Er, it is just a merely suggestion to do with the fishes. (Or we may need a bigger space for those aquarium facilities if we do want to have the zoo and the aquarium BOTH.)

PS Wa's Resizeobj converts your Pak 128 buildings into Pak 64s. I wonder this tool can help Pak 64s' players enjoy the Pak 128 world. (Japanese Simutrans Page> Links> Wa's.....) [Warning: Japanese speaking (Get use of Google translation for a merely better English translation.)]

Offline gauthier

  • Moderator
  • *
  • Posts: 3628
    • SNFOS'website (in both FR and EN)
  • Languages: FR, EN, JP
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #25 on: December 13, 2009, 09:56:19 PM »
very nice building, I hope you will keep drawing ;)

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #26 on: December 18, 2009, 03:38:41 PM »
What do you think about the zoo sign?


Offline Spike

  • *
  • Posts: 1361
  • First Simutrans Developer and Graphics Artist
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #27 on: December 18, 2009, 03:41:40 PM »
Looks good to me. I also like the crisp and colorful appearance of the zoo.

Offline Isaac.Eiland-Hall us

  • Benevolent Dictator
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3651
  • PanamaCityPC.com/support/
    • Facebook Profile
  • Languages: EN
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #28 on: December 18, 2009, 03:43:53 PM »
I like it a lot. It's a pity the scale of Simutrans doesn't allow us to have much larger buildings, because I'd love to see this be at least 4x bigger -- which is to say, I like it a lot. :)

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #29 on: December 18, 2009, 04:35:21 PM »
Thanks, I'm testing other zoo signs and then I will terminate the addon.

Probably my next project: a golf course
(very early preview)


Offline Fabio

  • Devotee
  • Administrator
  • *
  • Posts: 2898
  • The Pak128 Guy
    • Visit me on Facebook
  • Languages: EN, IT, RO, FR
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #30 on: December 18, 2009, 04:53:44 PM »
Probably my next project: a golf course
(very early preview)


very nice!
i can't talk for VS, but i'd like to see these addons in main pak.

Offline Diegote

  • *
  • Posts: 140
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #31 on: December 18, 2009, 05:09:03 PM »
@fabio: Thanks. About golf course: I was testing various textures and is quite difficult to find the right colors, also, I work in 2d and it's very difficult to create the golf course slopes. I'm not sure if I can continue it.  :-[
« Last Edit: December 18, 2009, 08:15:25 PM by Diegote »

Offline Ashley

  • Coder/Patcher
  • Devotee
  • *
  • Posts: 1288
    • entropy.me.uk
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #32 on: December 18, 2009, 06:41:15 PM »
I like it a lot. It's a pity the scale of Simutrans doesn't allow us to have much larger buildings, because I'd love to see this be at least 4x bigger -- which is to say, I like it a lot. :)

You can have buildings up to 16x16 tiles in size, they do become slightly unwieldy beyond about 4x4 though.

Zoo and golf course both look great though :) Good job! (And of course, a use for TileCutter)

Offline Isaac.Eiland-Hall us

  • Benevolent Dictator
  • Administrator
  • *
  • Posts: 3651
  • PanamaCityPC.com/support/
    • Facebook Profile
  • Languages: EN
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #33 on: December 18, 2009, 06:44:50 PM »
Well, but I mean in the context of a city - a 16x16 city is decently sized already, much less to have a zoo or something added... hehe

I wish we could practically have huge maps where the "1km"-scale of the tiles was more like "100m" - then a 16x16 tile structure would fit nicely :)

(But I know this is not practical - just wishing) :)

Offline The Hood

  • Devotee
  • *
  • Posts: 2889
  • pak128.Britain developer
Re: Work in Progress: Zoo
« Reply #34 on: December 18, 2009, 07:10:36 PM »
AFAIK the 1km scale is "assumed", i.e. no reason apart from computing power why it needs to be 1km rather than anything else.  I don't think it gets used internally at all.  I generally prefer to have my games produce very large maps with much larger cities with smaller production rates and larger stop catchments, so in my mind one tile is much less than 1km... I suppose it boils down to computer power.