The International Simutrans Forum

 

Author Topic: Maglev in pakbritain size (work in progress)  (Read 41442 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ӔO

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 2345
  • Hopefully helpful
  • Languages: en, jp
Re: Maglev in pakbritain size (work in progress)
« Reply #105 on: March 07, 2010, 11:56:07 PM »
I'm probably going to be busy for the next month, so I can't work on the dat files and images, but here are the high quality image sources. They only need to be shrunk to 50% size to work with 128 tile size. feel free to use these for your pak files.

all the freight cars are the same length, except the blue/orange autorack. eurostar2 is longer than the other passenger trains.






Offline werl

  • *
  • Posts: 105
  • Apple(R) Rocks
    • simutrans factory connection
Re: Maglev in pakbritain size (work in progress)
« Reply #106 on: March 08, 2010, 12:43:36 AM »
Thanks AEO, I will have my first release by the end of the week.

Like the cars.

Offline werl

  • *
  • Posts: 105
  • Apple(R) Rocks
    • simutrans factory connection
Re: Maglev in pakbritain size (work in progress)
« Reply #107 on: March 09, 2010, 10:16:23 PM »
I would just like to mention that there is a very light line, just off from the invisible colour around the maglev stuff. you will get a ring around it similar to the one in the picture below

« Last Edit: March 11, 2010, 01:24:35 AM by werl »

Offline ӔO

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 2345
  • Hopefully helpful
  • Languages: en, jp
Re: Maglev in pakbritain size (work in progress)
« Reply #108 on: March 09, 2010, 11:56:06 PM »
ah, yes, when resizing, do 'nearest neighbour' or 'no smoothing'.

I'll probably get time to work on the images early next week.

Offline werl

  • *
  • Posts: 105
  • Apple(R) Rocks
    • simutrans factory connection
Re: Maglev in pakbritain size (work in progress)
« Reply #109 on: March 10, 2010, 01:10:49 AM »
What program do you use? I use Photo Shop.

Offline ӔO

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 2345
  • Hopefully helpful
  • Languages: en, jp
Re: Maglev in pakbritain size (work in progress)
« Reply #110 on: March 10, 2010, 05:16:37 AM »
in photoshop, open two copies of the image in the original size.
Magic wand must be set to 'tolerance: 0', uncheck 'antialias', and uncheck 'contiguous'.

1st copy: do background from layer, remove the background colour in the image (the 231,255,255 cyan) then do resize, 50%, bicubic.
2nd copy: do resize, 50%, nearest neighbour.
now copy the bicubic resized one over the nearest neighbour. Select the simutrans special colour with magic wand on the nearest neighbour layer, then select the bicubic layer and delete the excess spill over. Set the Bicubic layer on top of the nearest neighbour layer. Now flatten the image.

This should give sharp edges with no 'halo', yet have a smooth image for the rest.

Offline werl

  • *
  • Posts: 105
  • Apple(R) Rocks
    • simutrans factory connection
Re: Maglev in pakbritain size (work in progress)
« Reply #111 on: March 10, 2010, 04:35:32 PM »
I have finished the files. Please send any problems to werl2@me.com.

Here is the link http://www3.telus.net/public/werl/maglev.zip

Update: version 1.2

Fix: "halo" around the tank in some views
« Last Edit: March 12, 2010, 11:30:51 PM by werl »

Offline ӔO

  • Devotees (Inactive)
  • *
  • Posts: 2345
  • Hopefully helpful
  • Languages: en, jp
Re: Maglev in pakbritain size (work in progress)
« Reply #112 on: March 14, 2010, 06:00:59 PM »
here is my unofficial version.
http://files.simutrans.us/files/get/lfHPWKCFj_/britmaglevunofficialaddon.rar

I think I put the notes in the wrong place, should be in the main directory instead of the sources sub folder.
oh well  :P


autoracks should be good for official.
« Last Edit: March 14, 2010, 06:08:27 PM by AEO »